Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

Šiaip ne taip, bet Tilo direktorius šiandieną rado kelias minutes laiko ir mano durims. Apžiūrėjęs pareiškė, kad durys sėdę, nes tarpai nevienodi tarp varčios ir staktų. Ir iš tiesų jie žiauriai ne vienodi. Štai kaip skirtingai į tarpus tarp varčios ir staktos telpa tas pats tušinukas. Kairėje pusėje telpa tik keli mm jo suploto kamštelio, dešinėje sulenda pusė tušinuko kamštelio, o viršuje galima prakišti visą tušinuką. Ten net ranką pridėjus jaučiasi kaip pučia. Vadinasi pirmiausia reikia teisingai varčią įstatyti į staktą, kad ji nebūtų sėdusi. Bet man kilo mintis ar tik varčia iš esmės nėra padaryta per maža staktai. Jei viršuje toks didelis tarpas, tai sukėlus varčią į viršų gali atsirasti tarpas apačioje ties slenksčiu. Turiu galvoje, kad perdarinėjo atidarymą iš kairinio į dešininį ir padarė per didelę staktą (varčios nekeitė). O gal tiesiog pasėdę durys ir tiek.

Jis ilgai ginčijosi ir neigė, kad reikia padaryti geresnį durų pritraukimą, bet pripažino, kad durys nėra pakankamai sandariai užsidarančios. Žadėjo ir tai sureguliuoti. Paklausiau dėl sandarinimo gumų (tarpinių), tai mano duryse sudėtos 10 mm storio ir 15 mm pločio. Sakė, kad storesnių nebūna, bet gali įdėti 18 mm pločio (vietoje 15 mm). Įtariu, kad jis nori ne kiek sureguliuoti durų pasėdimą, o su gumomis pabandyti išspręsti tik rasojimą. Atsieit, jei nerasoja, tai ir sandaru.

Dėl klibančios rankenos nieko nenorėjo girdėti. Atsieit pretenzijas reikš Assa gamintojui. Įdomiausia tai, kad anksčiau sausio vidurio vis tiek neatvažiuos taisyti. Pripažino, kad yra problema, bet nieko padėti be sausio 10-15 d. nieko negali. Štai jums ir kontora.

Aš manau, kad reikia padaryti teisingus, vienodus tarpus visose pusėse tarp varčios ir staktos, padaryti normalų durų prispaudimą, pakeisti klibančią rankeną ir problemos turėtų išsispręsti. Gali būti, kad nereikės ir platesnių gumų dėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 gruodžio 2015 - 20:44
QUOTE(BangaS @ 2015 12 17, 15:04)
Nesugadins, nes vietoje šių durų įdeda matavimo stendą su ventiliatoriumi. Jų sandarumo nematuoja...
Čia pas daug ką išlįstų problemos, jeigu lauko duris su dūmais apeitų sudarius neigiamą slėgį.
Vienas liežuvėlis negali patikimai prispausti durų, kad jos užsidarytų sandariai žiūrint ilguoju laikotarpiu.

Teisingai, kai daro sandarumo testą, tai vetiliatorių stato būtent į duris. Bet aš paprašysiu, kad įstatytų ventiliatorių į vitrininį langą ir patikrinsime ir lauko duris. Bet kuriuo atveju durys brokuotos ir matyti jau dabar. O koks liežuvėlis turi būti? Man atrodo, kad be papildomo mechanizmo, kai uždarius duris į viršų dar pakeliama rankena ir durys prisispaudžia dar sandariau, ilguoju laikotarpiu tikrai nebus gero sandarumo.

Kažką reikės galvoti su šitom "Tilo" (durų fabriko) durims, nes broko ir problemų tai tikrai per daug: įtaiso rankeną ne kairėje, o dešinėje pusėje, tarpai tarp varčios ir staktos nevienodi, prispaudimas, varčios pritraukimas prie staktos - tragiškas, rankena kliba, liežuvėlis juokingas, vienas vyrio varžtelis prasuktas ir normaliai nesusireguliuoja durys, tada dildina su dilde, dažai per daug jautrūs ir lengvai pažeidžiami. Tikrai per daug broko vienom durim. Sakė, kad lygtai iš Vilniaus ofiso, kur buvo du darbuotojai, vienas išėjo. Gal firma ant bankroto ribos? O dar direktorius išskrenda atostogų. Totalus didelis briedas.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 12 17, 19:39)
Turi sureguliuoti spyną ,kad geriau pritrauktų ir nerasos .Nuotraukas padarysiu kur reguliuojasi
Cia reguliujasi su paprastu atsuktuvuhttps://www.dropbox....192439.jpg?dl=0    o cia sita vieta reguliuojant pasiduoda i kaire ar i desine https://www.dropbox....192449.jpg?dl=0

Ačiū už informaciją, bet pats direktorius prieš kelias savaites (ar mėnesį) reguliavo duris. Ir nieko gero nesureguliavo, nes kaip pats pripažino šiandieną - durys sėdę. Tegul taiso savo broką. Aš kol kas nelįsiu, nes dar apkaltins, kad pats specialiai gadinu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 12 17, 20:31)
Šiaip ne taip, bet Tilo direktorius šiandieną rado kelias minutes laiko ir mano durims. Apžiūrėjęs pareiškė, kad durys sėdę, nes tarpai nevienodi tarp varčios ir staktų. Ir iš tiesų jie žiauriai ne vienodi. Štai kaip skirtingai į tarpus tarp varčios ir staktos telpa tas pats tušinukas. Kairėje pusėje telpa tik keli mm jo suploto kamštelio, dešinėje sulenda pusė tušinuko kamštelio, o viršuje galima prakišti visą tušinuką. Ten net ranką pridėjus jaučiasi kaip pučia. Vadinasi pirmiausia reikia teisingai varčią įstatyti į staktą, kad ji nebūtų sėdusi. Bet man kilo mintis ar tik varčia iš esmės nėra padaryta per maža staktai. Jei viršuje toks didelis tarpas, tai sukėlus varčią į viršų gali atsirasti tarpas apačioje ties slenksčiu. Turiu galvoje, kad perdarinėjo atidarymą iš kairinio į dešininį ir padarė per didelę staktą (varčios nekeitė). O gal tiesiog pasėdę durys ir tiek.

Jis ilgai ginčijosi ir neigė, kad reikia padaryti geresnį durų pritraukimą, bet pripažino, kad durys nėra pakankamai sandariai užsidarančios. Žadėjo ir tai sureguliuoti. Paklausiau dėl sandarinimo gumų (tarpinių), tai mano duryse sudėtos 10 mm storio ir 15 mm pločio. Sakė, kad storesnių nebūna, bet gali įdėti 18 mm pločio (vietoje 15 mm). Įtariu, kad jis nori ne kiek sureguliuoti durų pasėdimą, o su gumomis pabandyti išspręsti tik rasojimą. Atsieit, jei nerasoja, tai ir sandaru.

Dėl klibančios rankenos nieko nenorėjo girdėti. Atsieit pretenzijas reikš Assa gamintojui. Įdomiausia tai, kad anksčiau sausio vidurio vis tiek neatvažiuos taisyti. Pripažino, kad yra problema, bet nieko padėti be sausio 10-15 d. nieko negali. Štai jums ir kontora.

Aš manau, kad reikia padaryti teisingus, vienodus tarpus visose pusėse tarp varčios ir staktos, padaryti normalų durų prispaudimą, pakeisti klibančią rankeną ir problemos turėtų išsispręsti. Gali būti, kad nereikės ir platesnių gumų dėti.

O ka rodo gulciukas matuojant stakta? Gal stakta pakrypo i sona arba isvis kreivai sumontavo? Zinok man net metalines sarvuotas duris buvo skypai ideje. Permontavo dabar viskas idealu.
Atsakyti
*Parašiau pranešimą, bet nerodo paveiksliukų. Vėiau pataisysiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 18 gruodžio 2015 - 09:04
QUOTE(*** @ 2015 12 17, 21:51)
O ka rodo gulciukas matuojant stakta? Gal stakta pakrypo i sona arba isvis kreivai sumontavo? Zinok man net metalines sarvuotas duris buvo skypai ideje. Permontavo dabar viskas idealu.

Stakta iš vienos pusės, stakta iš kitos pusės. O čia varčia. Viskas idealiai lygiai.

Man dar kilo mintis pamatuoti varčios plotį ir staktos plotį. Gali būti, kad kai perdarinėjo durų atsidarymą iš dešininio į kairinį, galėjo staktą per didelę padaryti. Be to dar durys šiek tiek pasėdo, prastas pritraukimas štai ir visa problema.
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2015 12 18, 09:01)
*Parašiau pranešimą, bet nerodo paveiksliukų. Vėiau pataisysiu

Čia rankenos pusės tarpas, o čia vyrių pusės tarpas. Pradariau duris ir pamačiau aprasojimą.
Čia užrakto liežuvėlio patobulinta skylė
QUOTE(BangaS @ 2015 12 17, 09:49)
SU BULGARKE duris "pataisė" Tilas???  Pravalas.
Pradės ten viskas rūdyti greitai.

Panašu, kad jau ir pradėjo.

Bet kai darė sandarumo testą, tai malūną dėjo į duris iš garažo į namą, tai rezultatas buvo matyti abiejų durų.
Bet pritariu, jog 12cm storio durims reikia trijų sandarinimo gumų. Arba, iš bėdos, bent tarp tų dviejų, kad būtų didesnis atstumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 18 gruodžio 2015 - 11:48
Rasojimas ant medzio? Laukineje puseje?

Jooo, uzdarymas kietai "patiuninguotas" - ne kiekvienas sugebetu kampiniu slifuokliu "praeit" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2015 12 18, 11:47)
Čia rankenos pusės tarpas, o čia vyrių pusės tarpas. Pradariau duris ir pamačiau aprasojimą.
Čia užrakto liežuvėlio patobulinta skylė

Tai ir tavo durų tarpduris rasoja? Gal irgi šiuo metu glaisto ar dėl to, kad tiesiog durys nesandarios? Tarpų skirtumai panašūs kaip ir mano atveju. Ar durys gerai prisispaudžia, nevaikšto pirmyn atgal kaip mano atveju? O tas užrakto patobulinimas su bulgarke - tai visiška nesąmonė. Durų gadinimas. Trūksta žodžių.
Papildyta:
QUOTE(saaba @ 2015 12 18, 11:47)
Bet kai darė sandarumo testą, tai malūną dėjo į duris iš garažo į namą, tai rezultatas buvo matyti abiejų durų.

Koks bendras sandarumo rezultatas? Ir kai pačios durys atrodė testo metu?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 12 18, 12:12)
1. Tai ir tavo durų tarpduris rasoja? Gal irgi šiuo metu glaisto ar dėl to, kad tiesiog durys nesandarios?
2. Ar durys gerai prisispaudžia, nevaikšto pirmyn atgal kaip mano atveju?
Papildyta:
3. Koks bendras sandarumo rezultatas?
4.Ir kai pačios durys atrodė testo metu?

1. Taip, aprasojus durų vieta yra kambarinė, jau už visų gumų. Jokie darbai nevyksta, birželį tinkavo. Šios durys per sandarumo testą dūmų nepraleido ir laisvumo neturi.
2. aprasojusios durys prisispaudžia, laisvumo nėra.
3. Ačiū, kad paklausei. Čia pats pirmas sandarumo bandymas, kurio rezultatas man nebuvo svarbus. Man reikėjo sužinoti nesandarias vietas. Sandarumas buvo matuojamas kartu su rūsiu. Rūsy langai be juostų buvo (tink ant putų), į palėpę skylė buvo uždengta plėvele... Tarp perdengimo plokščių tarpai, grindų perimetras... Bet jei įdomu tai nuotaikos pakėlimui- 2,6 biggrin.gif Dar bus vienas bandymas (prieš apdailą, pasitikrint ar teisingai viską darau).
4. Kitos durys klibėjimą turi ~1mm. Testo metu kai viduje vakuumas, jas pastūmus į vidų ėjo dūmai. Bet bandysiu pasireguliuoti kaip korida aiškino, nes pas mane reik išimti tą fiksavimo detalę, kad pasukinėčiau reguliavimo varžtus.

Linkiu gero visiems poilsio pradedant savaitgalį ir gerų nuotaikų besiruošiant šventėms! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 18 gruodžio 2015 - 14:33
QUOTE(saaba @ 2015 12 18, 14:30)
Linkiu gero visiems poilsio pradedant savaitgalį ir gerų nuotaikų besiruošiant šventėms! 4u.gif

Kaip padaryta sienos apdaila pas jus prie durų, viduje? Ar ten tiesiog tinkas nudažytas baltai, ar kaip?
Atsakyti
Pamatavai ne ta ka reikia. Tau reikejo pamatuot vidine stakta ty ta kuri yra nepasiekiama kai durys uzdarytos.

pvz kaip cia
http://www.part.lt/i...c0b330f0131.JPG
tik ne kairei ar desinei o per viduri.

QUOTE(cibulis @ 2015 12 18, 10:43)
Stakta iš vienos pusės, stakta iš kitos pusės. O čia varčia. Viskas idealiai lygiai.

Man dar kilo mintis pamatuoti varčios plotį ir staktos plotį. Gali būti, kad kai perdarinėjo durų atsidarymą iš dešininio į kairinį, galėjo staktą per didelę padaryti. Be to dar durys šiek tiek pasėdo, prastas pritraukimas štai ir visa problema.

Atsakyti
Rasoja isorinej pusej.
Tarpines - 3.
Nebent durys per zemai. Prispaudzia ekscentriniai prispaudejai rankenos pagalba.
user posted image
Atsakyti