Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

90cm varčios plotis? Tikriausiai, nes jei anga 90, varčia 80, tai lauko durims jau tikrai siauroka... Tai tokia 90cm varčia ir įdėta?
Savo vitriną bandysiu be rėmo susiorganizuoti. Tai išimti bus daug sunkiau. O ir šiaip išimti sąlyginai nesudėtinga kokių dviejų kvadratų paketus. Kai vitrina viso apie 10m2, tai pagrindine problema svoris tampa. Na gerai, greičiausia bus sudalinta į 2 dalis. Bet tai vis tiek 5m2, 4 stiklų paketas svers minimum 200kg.
QUOTE(mintas @ 2015 10 12, 10:40)
Man sakė, kad geriau platesnių nei 90cm nedaryti...
Kai aš užklausiau apie tai, kaip man reikės stambesnius daiktus į namą įnešti, parodė į vitriną. Sako, dažnai nereikės, o jei reikės, tai platesnės angos, nei ši, mano name nėra, o stiklo paketą, kai stiklo paketai lango profilio rėme, išimti nėra sudėtinga.<{POST_SNAPBACK}>

Pernai irgi pirmos šalnos panašiu metu buvo. Gal kokia savaite vėliau. Tik trumpesnės buvo. O paskui berods iki pat vasario minuso nebuvo.
QUOTE(mintas @ 2015 10 12, 10:40)
Tai kad spalio vidutinė temperatūrą, prie vidutinės žiemos sparčiai artėja. Vat ir šiandien, jau tuoj pietūs, o termometras -3C laipsnius rodo. Net dabar namo langai šerkšno raštais išrašinėti. Turiu įtarimą, kad šalta žiema artėja  g.gif <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Kaip vienas meistriukas pasake, nors is metras siltalo, sildyt visvien reiks smile.gif

QUOTE(Milao @ 2015 10 12, 09:10)
Šventvagystė PN temoje apie šildyma šnekėt spalio vidurio nesulaukus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 10 12, 11:04)
Pernai irgi pirmos šalnos panašiu metu buvo. Gal kokia savaite vėliau. Tik trumpesnės buvo. O paskui berods iki pat vasario minuso nebuvo.

Įdomumo dėlei pažiūrėjau - ogi šiemet Ramiajame vandenyne El Ninjo fazė. Teoriškai ji Šiaurės Europai šaltas sausas žiemas atneša, Pietų Europai - šiltas ir drėgnas. Dabar klausimas - o mes Šiaurė ar Pietūs? smile.gif

Šiaip, kai paskutinį kartą 2009-2010'tais metais 'Kalėdų vaikelis' Ramiajame vandenyne buvo, Lietuvoje buvo gan šalta žiema. Kaip bus šiemet, žinosim po 5 mėnesių smile.gif
Atsakyti
Man visdar prisildo ir iki 24C sauleta diena, bet per nakti vedinant atvesta iki 21C. Prie 21C atsikelus kazkaip lyg ir vesoka..

QUOTE(mintas @ 2015 10 12, 09:40)
Neprišildo saulė pas mane. Grubiai iki pietų, mano langai šešėlyje, tai temperatūra tik krenta ir krenta, tuo labiau, dar ir dabar prie mano namo keli laipsniai žemiau nulio. Čia visuomet keliais laipsniais žemiau nei mieste būna. Tad mano name tik truputį virš 20 laipsnių, vėsoka, panašu, kad jau reikės pradėti šildyti. Nebent saulė po pietų užkaitins, ir temperatūrą name keliais laipsniais kilstels smile.gif.

Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 10 12, 10:04)
90cm varčios plotis? Tikriausiai, nes jei anga 90, varčia 80, tai lauko durims jau tikrai siauroka... Tai tokia 90cm varčia ir įdėta?
Savo vitriną bandysiu be rėmo susiorganizuoti. Tai išimti bus daug sunkiau. O ir šiaip išimti sąlyginai nesudėtinga kokių dviejų kvadratų paketus. Kai vitrina viso apie 10m2, tai pagrindine problema svoris tampa. Na gerai, greičiausia bus sudalinta į 2 dalis. Bet tai vis tiek 5m2, 4 stiklų paketas svers minimum 200kg.

Mano durų arka 120cm, varčia 90cm. Galvojau dvigubo atidarymo duris daryti, dėl daiktų įnešimo patogumo, bet atkalbėjo, nes garantavo, kad sandaru nebus niekada.

Dėl langų, tai didžiuma langų juk platesni, nei durys, o ir išimti stiklo paketą, juk ne kasdien reiks. Gal tik kartą gyvenime, svarbu žinoti, kad galimybė yra. Beje, gal ir varstomo lango gali užtekti smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 10 12, 10:29)
Įdomumo dėlei pažiūrėjau - ogi šiemet Ramiajame vandenyne El Ninjo fazė. Teoriškai ji Šiaurės Europai šaltas sausas žiemas atneša, Pietų Europai - šiltas ir drėgnas. Dabar klausimas - o mes Šiaurė ar Pietūs? smile.gif

Šiaip, kai paskutinį kartą 2009-2010'tais metais 'Kalėdų vaikelis' Ramiajame vandenyne buvo, Lietuvoje buvo gan šalta žiema. Kaip bus šiemet, žinosim po 5 mėnesių smile.gif

mes labiau prie vidurio priskiriami geografiskai smile.gif Geriau didelio minuso tegul si menesi nebuna, reikia fasada apsiklijuoti neoporu ir nusiarmuoti iki rimtesniu salnu.
Atsakyti
o nerimtos salnos nepakenks armavimui? biggrin.gif abejociau

QUOTE(vaikis_ @ 2015 10 12, 10:51)
mes labiau prie vidurio priskiriami geografiskai smile.gif  Geriau didelio minuso tegul si menesi nebuna, reikia fasada apsiklijuoti neoporu ir nusiarmuoti iki rimtesniu salnu.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 10 12, 12:00)
o nerimtos salnos  nepakenks armavimui?  biggrin.gif  abejociau

tai jeigu diena nuarmuoji prie pliuso, o nakti tik koks -1 ar -2 tikrai nieko tam armavimui nenutiks.
Atsakyti
nu gal, bet salimais lapkrity tinkuotus namus pavasari perdarė... lopais nuejo struktura (ar armavimas . nzn)

QUOTE(vaikis_ @ 2015 10 12, 11:27)
tai jeigu diena nuarmuoji prie pliuso, o nakti tik koks -1 ar -2 tikrai nieko tam armavimui nenutiks.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 10 12, 12:33)
nu gal, bet salimais lapkrity tinkuotus namus pavasari  perdarė...  lopais nuejo struktura (ar armavimas . nzn)

apie tinkavima as nekalbu, tokiais orais tikrai to nerizikuociau daryti. Tai iki lapkricio dar daug laiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 10 11, 17:20)
galimai ta duobė is suklaidino, jog pasirodė labai aukštai tas jūsų durų slenkstis, jei tik vienas cm, tai tuomet puiku.

Šiandieną buvau namo pravėdinti, tai padariau kelias nuotraukas. Štai kaip ta duobė atrodo iš šono. Nežinau ar matysis, bet buvau uždėjęs gulsčiuką. Ir man įdomu pasidarė, koks aukščių skirtumas tarp grindų dangos ir slenksčio. Nelabai norėjau purvintis kelnių (ne visai gerai pamatavau), bet skirtumas lygtai iki 5 mm, t.y. slenkstis už grindų dangą su parketlentėmis bus aukštesnis apie 5 mm.

Dabar aukščių skirtumas lygtai 8 mm, bet dar po parketlentėmis dėsis paminkštinimo danga ir liks apie 5 mm. O gal reikės parketlentes klijuoti. Per klijuotas parketlentės šildomos grindys geriau šilumą atidavinėtų, bet gamintojai rekomenduoja dėti ant paminkštinimo. Be to taip pigiau.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 10 12, 07:32)
Ar paleidot sildyma savo PN namuose? Dienos pakankamai sauletos, prisyla daugiau nei reikia, bet vat nakti 21C vidui lyg tai jau vesoka daros smile.gif

Prieš dvi savaites name buvo +23/+24, bet kai klijavau klinkerį, tai durys būdavo atidarytos visą dieną. Dar lauko duris montavo, sandarino, iš lauko tinkavo. Be to dar yra du vėdinimo sistemos vamzdžiai, kurie eina tiesiai į lauką, t.y. jie iš esmės yra tušti vamzdžiai, nes nėra pajungtas rekuperatorius. Dar aplink geoterminio įvadą ir vandens įvadą nėra normaliai apšiltinta, užsandarinta.

Žodžiu, daug šilumos išleidome. Šį rytą pirmame aukšte buvo +18,2, antrame +19, bet šildymo dar negaliu pajungti, nes jis nėra iki galo pajungtas. Vis dar derinu su kaimynu vandens sutartį. Kai tik suderinsime, atsuks vandenį ir paleisiu šildymą. Tikiuosi, jei ne šią savaitę, tai gal jau kitą savaitę pavyks paleisti šildymą, nors jo iš esmės kaip ir nereikia kol kas.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 10 12, 09:10)
1.09m - čia staktos išorės, angos sienoje ar varčios plotis?

Štai mano durų išoriniai matmenys. Vidiniai matmenys (nuo staktos iki staktos) yra 96 cm. Man tikrai pakanka, nors ir aš kartais pagalvoju apie didesnių daiktų įnešimą.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 10 12, 09:40)
Neprišildo saulė pas mane. Grubiai iki pietų, mano langai šešėlyje, tai temperatūra tik krenta ir krenta.

O negali čia būti rekuperatoriaus įtaka? Gal rotacinis rekuperatorius per daug atvėsina patalpas.

Beje, kai darėte vidaus apdailą, jungėte ar ne jungėte vėdinimą? Aš norėčiau įjungti (pastatytumėme laikiną rekuperatorių), bet ar vėdinimo sistemos ortakiai neužsiterš. Kita vertus, jei žiemą darysime apdailą, tai be vėdinimo nelabai išeis išsiversti. Įjungiame šildymą, namas sandarus, vidų špakliuoja, dažo, pradės trūkti oro. Negi atidarinėsi langus? Būtų absurdas. Kaip geriau: įjungti vėdinimą ar nejungti? Ar įjungti, bet po apdailos pasidaryti ortakių pravalymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 12 spalio 2015 - 12:59
Jai sakykim tarp istraukiamo ir paduodamo temp skirtumas kad ir vienas laipsnis, besikeiciant orui jis nori nenori atves..

QUOTE(cibulis @ 2015 10 12, 13:06)
O negali čia būti rekuperatoriaus įtaka? Gal rotacinis rekuperatorius per daug atvėsina patalpas.

Beje, kai darėte vidaus apdailą, jungėte ar ne jungėte vėdinimą? Aš norėčiau įjungti (pastatytumėme laikiną rekuperatorių), bet ar vėdinimo sistemos ortakiai neužsiterš. Kita vertus, jei žiemą darysime apdailą, tai be vėdinimo nelabai išeis išsiversti. Įjungiame šildymą, namas sandarus, vidų špakliuoja, dažo, pradės trūkti oro. Negi atidarinėsi langus? Būtų absurdas. Kaip geriau: įjungti vėdinimą ar nejungti? Ar įjungti, bet po apdailos pasidaryti ortakių pravalymą.

Be filtu as i ortakyna neleisciau nieko, is lauko per pusmeti labai daug visokio brudo priejo.. Uztektu tau su kanaliniu vent karts nuo karto ipust sviezio oro, duru nera pasiskirstys. Svarbu sildyt jai jau ketini ziema spakliuot. Langu tai tikrai geriau nedarinet.
Atsakyti