QUOTE(mamaSandra @ 2015 10 11, 17:20)
galimai ta duobė is suklaidino, jog pasirodė labai aukštai tas jūsų durų slenkstis, jei tik vienas cm, tai tuomet puiku.
Šiandieną buvau namo pravėdinti, tai padariau kelias nuotraukas. Štai kaip ta duobė atrodo iš
šono. Nežinau ar matysis, bet buvau uždėjęs
gulsčiuką. Ir man įdomu pasidarė, koks aukščių skirtumas tarp grindų dangos ir slenksčio. Nelabai norėjau purvintis kelnių (ne visai gerai pamatavau), bet skirtumas lygtai iki 5 mm, t.y. slenkstis už grindų dangą su parketlentėmis bus aukštesnis apie 5 mm.
Dabar aukščių skirtumas lygtai 8 mm, bet dar po parketlentėmis dėsis paminkštinimo danga ir liks apie 5 mm. O gal reikės parketlentes klijuoti. Per klijuotas parketlentės šildomos grindys geriau šilumą atidavinėtų, bet gamintojai rekomenduoja dėti ant paminkštinimo. Be to taip pigiau.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 10 12, 07:32)
Ar paleidot sildyma savo PN namuose? Dienos pakankamai sauletos, prisyla daugiau nei reikia, bet vat nakti 21C vidui lyg tai jau vesoka daros
Prieš dvi savaites name buvo +23/+24, bet kai klijavau klinkerį, tai durys būdavo atidarytos visą dieną. Dar lauko duris montavo, sandarino, iš lauko tinkavo. Be to dar yra du vėdinimo sistemos
vamzdžiai, kurie eina tiesiai į lauką, t.y. jie iš esmės yra tušti vamzdžiai, nes nėra pajungtas rekuperatorius. Dar aplink geoterminio įvadą ir vandens įvadą nėra normaliai apšiltinta, užsandarinta.
Žodžiu, daug šilumos išleidome. Šį rytą pirmame aukšte buvo +18,2, antrame +19, bet šildymo dar negaliu pajungti, nes jis nėra iki galo pajungtas. Vis dar derinu su kaimynu vandens sutartį. Kai tik suderinsime, atsuks vandenį ir paleisiu šildymą. Tikiuosi, jei ne šią savaitę, tai gal jau kitą savaitę pavyks paleisti šildymą, nors jo iš esmės kaip ir nereikia kol kas.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 10 12, 09:10)
1.09m - čia staktos išorės, angos sienoje ar varčios plotis?
Štai mano durų
išoriniai matmenys. Vidiniai matmenys (nuo staktos iki staktos) yra
96 cm. Man tikrai pakanka, nors ir aš kartais pagalvoju apie didesnių daiktų įnešimą.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2015 10 12, 09:40)
Neprišildo saulė pas mane. Grubiai iki pietų, mano langai šešėlyje, tai temperatūra tik krenta ir krenta.
O negali čia būti rekuperatoriaus įtaka? Gal rotacinis rekuperatorius per daug atvėsina patalpas.
Beje, kai darėte vidaus apdailą, jungėte ar ne jungėte vėdinimą? Aš norėčiau įjungti (pastatytumėme laikiną rekuperatorių), bet ar vėdinimo sistemos ortakiai neužsiterš. Kita vertus, jei žiemą darysime apdailą, tai be vėdinimo nelabai išeis išsiversti. Įjungiame šildymą, namas sandarus, vidų špakliuoja, dažo, pradės trūkti oro. Negi atidarinėsi langus? Būtų absurdas. Kaip geriau: įjungti vėdinimą ar nejungti? Ar įjungti, bet po apdailos pasidaryti ortakių pravalymą.