Štai
video medžiaga kokios "sandarios" yra "Tilas/durų fabriko" lauko durys. Jos akivaizdžiai vaikšto 1-2 mm, kai yra uždarytos. Gali būti, kad tam įtakos turėjo tai, kad iš dešininio atidarymo perdarė į kairinį atidarymą. O gal tiesiog gamyklinis, konstrukcinis brokas.
Šiandieną jau lyg ir žadėjo atvažiuoti pažiūrėti, kad durys tikrai nėra sandarios. Bet kuriuo atveju reikia išspręsti problemą, nes tokios durys sugadins sandarumo testą. Be to jei lauke paspaus didesnis šaltukas, tai apledės per naktį, o patraukius duris plyš gumos arba iš viso bus sunku atidaryti duris. Tiesa, paskutines keturias dienas name nevyko jokie šlapi statybos darbai (tik palanges statė). Kelias dienas namą gerai vėdinau ir vakar buvau numušęs drėgmę iki 40-44 proc., bet šį rytą štai koks buvo
tarpduris. Taip pat pasirodo, kad yra
dvi guminės tarpinės (ant staktos ir varčios), bet jos tokios skystos. Visgi esmė yra ta, kad pačios durys sandariai neužsidaro, neprisitraukia.
Pamenu kai prieš kelias savaites reguliavo durų nusėdimą. Nusiėmė nuo vyrų apsaugas ir visuose galėjo pasukti varžtelius, o viename vyryje buvo sugadintas sriegis (apatinis vyris). Neišėjo reguliuoti durų. Tai direktorius su dilde padildino staktoje esantį liežuvėlį (galiu padaryti nuotrauką, kur akivaizdžiai matyti, kad metalas dildintas). Žodžiu, totali chaltūra.
Papildyta:QUOTE(saaba @ 2015 12 17, 08:30)
Tiesa, o kas tada montuoja tas duris, kad sako "meistrų tokių neturim"?
Jei tie meistrai prichimičino tai tegu ir tvarko.
Man duris montavo (statė į vietą) "7 langai". Jiems jokių pretenzijų neturiu. Šiuo atveju kalbu ne apie durų įstatymą į tarpdurį, o apie konstrukcinius sprendimus, dalykus tarp staktos ir varčios. Čia jau tik durų gamintojo, o ne montuotojo reikalas. Nežinau, kokius meistrus turi "Tilas", bet pas mane buvo tik direktorius. Tik jį vieną esu matęs.
Papildyta:QUOTE(saaba @ 2015 12 17, 08:30)
dėl to 1mm laisvumo ir man buvo prichimičinę: sumontavo duris ir uždarant jos tiek neprisispaudė, kad užfiksuotų liežuvėlis, tai tas skyles (liežuvėlio ir užrakto) esančias staktoje "patobulino" su bulgarke. Patobulino per daug todėl atsirado laisvumas. Nesukdamas velykų, dviejų valandų darbas ir pasitvarkiau.
Man irgi darė tą patį - drožė liežuvėlį. O kaip pats tvarkei? Ir kodėl aš turiu pats tvarkyti, jei tai turėtų padaryti durų gamintojas. Ir įdomiausiai tai, kad gamintojas sako, jog jei nepatinka, tai galiu atiduoti duris atgal. Tik įdomu, kokią sumą jis įvertinutu ir kas jas permontuotų, nes vien išmontuoti, išdaužyti betoną, visą apdailą iki stiklo pluošto laikikliu, nuimti EPS, Siga juostas ilgai truktų ir būtų labai brangu. Jam tikrai neapsimokėtų, nors vis mane gąsdina, kad jei nepatinka galiu atiduoti duris.