Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

QUOTE(BangaS @ 2015 12 16, 16:45)
Ta kaiurymė aplink varčią yra tikrai negerai. Ji atsirado prie plonesnės varčios dirbtinai priklijavus papildomą PIR sluoksnį ir daugiau nieko nekeičiant. Taip išauga varčios šiluminė izoliacija, bet bendrame vaizde silpniausia vietą (plyšys) pasidaro dar silpnensė ir net prasideda kondensacija.  Pirmoji sandarinimo tarpinė turėtų būti varčios paviršiuje, o ne plyšyje. Čia jų projektavimo klaida arba noras ant popieriaus "pašiltinti" duris be papildomų investicijų. Labai gaila.

Na ok, o alternatyvų Tilui kas nors žino? T.y. kad durys būtų panašaus šiltumo ir tvirtesnės, kokybiškesnio dažymo?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 12 16, 16:45)
Pirmoji sandarinimo tarpinė turėtų būti varčios paviršiuje, o ne plyšyje. Čia jų projektavimo klaida

Būtent. Čia tikrai silpniausia vieta. Štai kaip atrodo durys iš namo vidaus. Nuotraukoje akivaizdu, kad tarp staktos ir varčios - didžiulis plyšys. Pro tą tarpą iš namo vidaus eina šiluma, kuriai barjerą sudaro iš esmės tik ši guminė tarpinė. Todėl drėgmė kondensuojasi tiek ant staktos, tiek ant varčios.

Jei durys būtų sandaresnės (jas uždarius ir šiek tiek patraukius rankeną jaučiasi, kad lieka tarpelis, t.y. durys kokį 1 mm vaikšto pirmyn ir atgal), drėgmė tikrai nesikondensuotų ir ant staktos, ir ant varčios. O jei būtų tikrai sandarios kaip, pvz., langai, tai drėgmė kondensuotųsi tik ant varčios iš vidinės pusės. Dabar durims iš vidinės pusės trūksta papildomos tarpinės ir be to jos turėtų stipriau prisispausti (kalbu apie tą papildomą mechnizmą, kai pakėlus rankeną į viršų, durys dar geriau užsidaro). Kiti gamintojai tai suprato, bet Tiltas dar visiškai nesupranta kokios turi būti šilto namo durys, jei A+ ir aukštesnės klasės namams stumdo duris be šio mechanizmo ir papildomos tarpinės ir sako, kad visų durys praėjo sandarumo testą.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2015 12 16, 17:20)
Na ok, o alternatyvų Tilui kas nors žino? T.y. kad durys būtų panašaus šiltumo ir tvirtesnės, kokybiškesnio dažymo?

Aš rinkausi tarp Tilo ir dar dviejų gamintojų. Vienas jų buvo Viking durys. Jos šiek tiek šaltesnės buvo, bet kiek žinau dabar jau lygtai irgi pagerino šiltumą. Tačiau šios durys yra dengtos stiklo pluoštu, todėl gamintojas joms duoda 25 metų garantiją. Dar yra kažkokios lenkiškos, kurių U vertė apie 0,7, bet dabar nepamenu pavadinimo. Jomis prekiauja šita firma. Hormann kažkokias šiltas duris reklamavo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 16 gruodžio 2015 - 18:56
Pas mane durys su 3 tarpinem, ir su prispaudeju 4 kryptim ( bet jo minusas, kad nebetkas užrakins duris - jegos reikia), bet pastebejau lašelius viršuje staktos išoreje. Tarpai tarp gumų-sausi. g.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 12 16, 18:06)
Būtent. Čia tikrai silpniausia vieta. Štai kaip atrodo durys iš namo vidaus. Nuotraukoje akivaizdu, kad tarp staktos ir varčios - didžiulis plyšys. Pro tą tarpą iš namo vidaus eina šiluma, kuriai barjerą sudaro iš esmės tik ši guminė tarpinė. Todėl drėgmė kondensuojasi tiek ant staktos, tiek ant varčios.

Jei durys būtų sandaresnės (jas uždarius ir šiek tiek patraukius rankeną jaučiasi, kad lieka tarpelis, t.y. durys kokį 1 mm vaikšto pirmyn ir atgal), drėgmė tikrai nesikondensuotų ir ant staktos, ir ant varčios. O jei būtų tikrai sandarios kaip, pvz., langai, tai drėgmė kondensuotųsi tik ant varčios iš vidinės pusės. Dabar durims iš vidinės pusės trūksta papildomos tarpinės ir be to jos turėtų stipriau prisispausti (kalbu apie tą papildomą mechnizmą, kai pakėlus rankeną į viršų, durys dar geriau užsidaro). Kiti gamintojai tai suprato, bet Tiltas dar visiškai nesupranta kokios turi būti šilto namo durys, jei A+ ir aukštesnės klasės namams stumdo duris be šio mechanizmo ir papildomos tarpinės ir sako, kad visų durys praėjo sandarumo testą.
Papildyta:

Aš rinkausi tarp Tilo ir dar dviejų gamintojų. Vienas jų buvo Viking durys. Jos šiek tiek šaltesnės buvo, bet kiek žinau dabar jau lygtai irgi pagerino šiltumą. Tačiau šios durys yra dengtos stiklo pluoštu, todėl gamintojas joms duoda 25 metų garantiją. Dar yra kažkokios lenkiškos, kurių U vertė apie 0,7, bet dabar nepamenu pavadinimo. Jomis prekiauja šita firma. Hormann kažkokias šiltas duris reklamavo.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 12 16, 19:06)
...(jas uždarius ir šiek tiek patraukius rankeną jaučiasi, kad lieka tarpelis, t.y. durys kokį 1 mm vaikšto pirmyn ir atgal), ... sako, kad visų durys praėjo sandarumo testą.

Tiesa, o kas tada montuoja tas duris, kad sako "meistrų tokių neturim"? g.gif Jei tie meistrai prichimičino tai tegu ir tvarko.
Su vienom durim gerai, bet su kitom- dėl to 1mm laisvumo ir man buvo prichimičinę: sumontavo duris ir uždarant jos tiek neprisispaudė, kad užfiksuotų liežuvėlis, tai tas skyles (liežuvėlio ir užrakto) esančias staktoje "patobulino" su bulgarke. Patobulino per daug todėl atsirado laisvumas. Nesukdamas velykų, dviejų valandų darbas ir pasitvarkiau. Bet prestižinės durys už tokią sumą- tokių griekų negalima nuleist "ai čia nieko tokio...". Dažymo kokybe dar nesiskundžiu (jau du metai durims).
Tokia darbų kokybė turbūt man atsakymas, kodėl Tilo nemačiau pavasarinėje namų parodoje unsure.gif
Ai, dėl rankenų perkalbėjau su direktorium, sakė rašyt į ASSA centrinę būstinę Vilniuje. Ten vėl rašiau (iš kito adreso ir net tema nesusijusia su problema)- jokio atsakymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 17 gruodžio 2015 - 08:35
QUOTE(arkava @ 2015 12 17, 07:40)
Pas mane durys su 3 tarpinem, ir su prispaudeju 4 kryptim ( bet jo minusas, kad nebetkas užrakins duris - jegos reikia), bet pastebejau lašelius viršuje staktos išoreje. Tarpai tarp gumų-sausi. g.gif

Gali pasakyti, kieno gamybos durys? Spėčiau, kad lašai dėl kondensacijos ant šalto paviršiaus, gal ten koks metalo profilis ikomponuotas, per jį šaltis ir eina?
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2015 12 17, 08:30)
Tiesa, o kas tada montuoja tas duris, kad sako "meistrų tokių neturim"?  g.gif Jei tie meistrai prichimičino tai tegu ir tvarko.
Su vienom durim gerai, bet su kitom- dėl to 1mm laisvumo ir man buvo prichimičinę: sumontavo duris ir uždarant jos tiek neprisispaudė, kad užfiksuotų liežuvėlis, tai tas skyles (liežuvėlio ir užrakto) esančias staktoje "patobulino" su bulgarke. Patobulino per daug todėl atsirado laisvumas. Nesukdamas velykų, dviejų valandų darbas ir pasitvarkiau. Bet prestižinės durys už tokią sumą- tokių griekų negalima nuleist "ai čia nieko tokio...". Dažymo kokybe dar nesiskundžiu (jau du metai durims).
Tokia darbų kokybė turbūt man atsakymas, kodėl Tilo nemačiau pavasarinėje namų parodoje  unsure.gif
Ai, dėl rankenų perkalbėjau su direktorium, sakė rašyt į ASSA centrinę būstinę Vilniuje. Ten vėl rašiau (iš kito adreso ir net tema nesusijusia su problema)- jokio atsakymo.

SU BULGARKE duris "pataisė" Tilas??? Pravalas.
Pradės ten viskas rūdyti greitai.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2015 12 16, 17:20)

Bandysiu kažką surasti.
Atsakyti
Kommerling

Prispaudejai, beje, ekscentriniai, 4 padetys - galima pareguliuot varcios prispaudima....
Reiks su metalo ieskikliu ar magnetu praeit lotuliukas.gif

QUOTE(Verteris @ 2015 12 17, 08:37)
Gali pasakyti, kieno gamybos durys? Spėčiau, kad lašai dėl kondensacijos ant šalto paviršiaus, gal ten koks metalo profilis ikomponuotas, per jį šaltis ir eina?

Atsakyti
Štai video medžiaga kokios "sandarios" yra "Tilas/durų fabriko" lauko durys. Jos akivaizdžiai vaikšto 1-2 mm, kai yra uždarytos. Gali būti, kad tam įtakos turėjo tai, kad iš dešininio atidarymo perdarė į kairinį atidarymą. O gal tiesiog gamyklinis, konstrukcinis brokas.

Šiandieną jau lyg ir žadėjo atvažiuoti pažiūrėti, kad durys tikrai nėra sandarios. Bet kuriuo atveju reikia išspręsti problemą, nes tokios durys sugadins sandarumo testą. Be to jei lauke paspaus didesnis šaltukas, tai apledės per naktį, o patraukius duris plyš gumos arba iš viso bus sunku atidaryti duris. Tiesa, paskutines keturias dienas name nevyko jokie šlapi statybos darbai (tik palanges statė). Kelias dienas namą gerai vėdinau ir vakar buvau numušęs drėgmę iki 40-44 proc., bet šį rytą štai koks buvo tarpduris.

Taip pat pasirodo, kad yra dvi guminės tarpinės (ant staktos ir varčios), bet jos tokios skystos. Visgi esmė yra ta, kad pačios durys sandariai neužsidaro, neprisitraukia.

Pamenu kai prieš kelias savaites reguliavo durų nusėdimą. Nusiėmė nuo vyrų apsaugas ir visuose galėjo pasukti varžtelius, o viename vyryje buvo sugadintas sriegis (apatinis vyris). Neišėjo reguliuoti durų. Tai direktorius su dilde padildino staktoje esantį liežuvėlį (galiu padaryti nuotrauką, kur akivaizdžiai matyti, kad metalas dildintas). Žodžiu, totali chaltūra.
Papildyta:
Tiesa, o kas tada montuoja tas duris, kad sako "meistrų tokių neturim"?  g.gif Jei tie meistrai prichimičino tai tegu ir tvarko.

Man duris montavo (statė į vietą) "7 langai". Jiems jokių pretenzijų neturiu. Šiuo atveju kalbu ne apie durų įstatymą į tarpdurį, o apie konstrukcinius sprendimus, dalykus tarp staktos ir varčios. Čia jau tik durų gamintojo, o ne montuotojo reikalas. Nežinau, kokius meistrus turi "Tilas", bet pas mane buvo tik direktorius. Tik jį vieną esu matęs.
Papildyta:
dėl to 1mm laisvumo ir man buvo prichimičinę: sumontavo duris ir uždarant jos tiek neprisispaudė, kad užfiksuotų liežuvėlis, tai tas skyles (liežuvėlio ir užrakto) esančias staktoje "patobulino" su bulgarke. Patobulino per daug todėl atsirado laisvumas. Nesukdamas velykų, dviejų valandų darbas ir pasitvarkiau.

Man irgi darė tą patį - drožė liežuvėlį. O kaip pats tvarkei? Ir kodėl aš turiu pats tvarkyti, jei tai turėtų padaryti durų gamintojas. Ir įdomiausiai tai, kad gamintojas sako, jog jei nepatinka, tai galiu atiduoti duris atgal. Tik įdomu, kokią sumą jis įvertinutu ir kas jas permontuotų, nes vien išmontuoti, išdaužyti betoną, visą apdailą iki stiklo pluošto laikikliu, nuimti EPS, Siga juostas ilgai truktų ir būtų labai brangu. Jam tikrai neapsimokėtų, nors vis mane gąsdina, kad jei nepatinka galiu atiduoti duris.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 gruodžio 2015 - 11:34
Jei neprispaudzia spynos liezuvis- negerai spyna ideta, arba liezuvelio "dildinimas", ploninimas dave neigiama rezultata. Laisvuma.

As su malonumu palaisvinciau prispaudima, bet jis nureguliuotas ant minimumo (ekscentriku pagalba)

Ne duris reikia keist, o tik geležele staktoje, kur liezuvis kabinasi lotuliukas.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 12 17, 10:30)
Pamenu kai prieš kelias savaites reguliavo durų nusėdimą. Nusiėmė nuo vyrų apsaugas ir visuose galėjo pasukti varžtelius, o viename vyryje buvo sugadintas sriegis (apatinis vyris). Neišėjo reguliuoti durų. Tai direktorius su dilde padildino staktoje esantį liežuvėlį (galiu padaryti nuotrauką, kur akivaizdžiai matyti, kad metalas dildintas). Žodžiu, totali chaltūra.
Papildyta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 17 gruodžio 2015 - 11:38
QUOTE(BangaS @ 2015 12 17, 09:49)
SU BULGARKE duris "pataisė" Tilas???  Pravalas.
Pradės ten viskas rūdyti greitai.

Man ne su Bulgarke, o su dilde tobulino duris. lotuliukas.gif Padarė, kad jos geriau užsidarinėtų (rakto buvo neįmanoma pasukti kaip buvo sėdusios durys, reikėdavo duris su pečiu gerai priremti, kad užrakintum), bet įtariu, kad tuo pačiu sugadino durų sandarumą, kuris ir taip buvo ne itin geras.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 12 17, 11:33)
Bet kuriuo atveju reikia išspręsti problemą, nes tokios durys sugadins sandarumo testą.

Nesugadins, nes vietoje šių durų įdeda matavimo stendą su ventiliatoriumi. Jų sandarumo nematuoja...
Čia pas daug ką išlįstų problemos, jeigu lauko duris su dūmais apeitų sudarius neigiamą slėgį.
Vienas liežuvėlis negali patikimai prispausti durų, kad jos užsidarytų sandariai žiūrint ilguoju laikotarpiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 17 gruodžio 2015 - 15:06
QUOTE(cibulis @ 2015 12 17, 13:33)
Štai video medžiaga kokios "sandarios" yra "Tilas/durų fabriko" lauko durys. Jos akivaizdžiai vaikšto 1-2 mm, kai yra uždarytos.

Turi sureguliuoti spyną ,kad geriau pritrauktų ir nerasos .Nuotraukas padarysiu kur reguliuojasi
Cia reguliujasi su paprastu atsuktuvuhttps://www.dropbox....192439.jpg?dl=0 o cia sita vieta reguliuojant pasiduoda i kaire ar i desine https://www.dropbox....192449.jpg?dl=0
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 17 gruodžio 2015 - 20:17