QUOTE(arkava @ 2015 12 10, 08:13)
nusipiginta visai. normalaus namo tai nepastatyta, tik kazkoks sodnamis, 35m2
kazin, kaip normalus namas stovetu is EPS'O ir 25 mm lenteliu
kazin, kaip normalus namas stovetu is EPS'O ir 25 mm lenteliu
Tvirtumo tai turi tokia konstrukcija, čia mažiausias minusas. Už paprastą karkasą su vata daugeliu atveju ji bus stipresnė. Aišku, reikia rimto murloto, pamato ir ne tokio sujungimo.
Surenkant dar mažesnis svoris ir galimai didesnis greitis.
Mažesnės formaldehido emisijos į patalpas lyginant su osb paviršiumi.
Galima tiesiogiai užtinkuoti išsprendus tam tikras problemas.
Truputį pakoregavus kai ką būtų galima iškart prie tų pačių vertikalių "lentelių" sukti ventiliuojamą fasadą, o viduje panašią į gipsą plokštę. Būtų dar labiau sutaupomas montavimo laikas.
Aišku, minusų lyginant su SIP irgi ne trumpesnis sąrašas.
Delfis paėmė mintį iš SM, o jie iš Delfio... neblogai
QUOTE(madwifi @ 2015 12 09, 20:19)
dar idomu kaip puplascio blokus junge - analogiskai kaip pas ta pop-up-a ar kazka gudriau sugalvojo ?
Nieko kito nesugalvojo. Kampai sujungti tik su smeigėmis. Čia tikrai silpna vieta.
QUOTE(Pafis @ 2015 12 10, 14:29)
Skambino projektuotojas ir pasakė, kad tipo A klasę atidėjo iki kitų metų lapkričio ar pan. Bet ne nuo 2016m pradžios. Gal jūs ką girdėjot?
Vienas aplinkos ministerijos darbuotojas man parašė:
Šiandien ministras pasirašė įsakymą, kuriuo terminas atidedamas iki 2016 lapkričio 1 d.
Šiandien vakare arba rytoj, jis jau tūrėtų būti paskelbtas Teisės aktų registre, taip pat bus ir pranešimas Aplinkos ministerijos tinklalapyje.
Paklausiau dėl priežasčių. Atsakymas:
Priimtas toks sprendimas, atsižvelgiant į situaciją rinkoje ir statybos rinkos dalyvius vienijančių asociacijų siūlymus.
A tai kaip su ES Reglamentų vykdymu?
QUOTE(cibulis @ 2015 12 10, 14:32)
Vienas aplinkos ministerijos darbuotojas man parašė:
Šiandien ministras pasirašė įsakymą, kuriuo terminas atidedamas iki 2016 lapkričio 1 d.
Šiandien vakare arba rytoj, jis jau tūrėtų būti paskelbtas Teisės aktų registre, taip pat bus ir pranešimas Aplinkos ministerijos tinklalapyje.
Priimtas toks sprendimas, atsižvelgiant į situaciją rinkoje ir statybos rinkos dalyvius vienijančių asociacijų siūlymus.
QUOTE(arkava @ 2015 12 10, 15:47)
A tai kaip su ES Reglamentų vykdymu?
Man vienas sertifikuotojas (tavo pažįstamas Karolis iš KTU) sakė, kad ES 31 direktyva nereikalauja statyti A ar A+ ar A++ klasės namus. Direktyvoje kalbama apie energijos beveik nevartojančius namus, t.y. kad nuo 2021 m. reikia statyti energijos beveik nevartojančius namus.
Vokiečiai sakė, kad nedaro jokių pereinamųjų laikotarpių ir gali dabar statyti kaip nori, bet nuo 2021 privalės statyti tik energijos beveik nevartojančius pastatus. Lietuva bando direktyvą įgyvendinti palaipsniui, nes šuolis nuo B klasės iki beveik energijos nevartojančių pastatų būtų milžiniškas. Kad lietuviams nebūtų šoko bandoma link energijos beveik nevartojančio namo (Lietuvoje jis teisiškai apibrėžtas kai A++) bandoma eiti mažais žingsniais. Tik panašu, kad net A klasė Lietuvoje dar didžiulis iššūkis, nes A klasė nukeliama į kitų metų lapkritį.
Kita vertus yra sukurta tik A ir aukštesnės klasės sertifikuotų pastatų duomenų bazė. A++ neturime nei vieno, bet A+ klasės namų turime jau 19. Prieš pusmetį buvo lygtai tik 8 A+ klasės namai.
Papildyta:
Taip pat yra pakoreguota skaičiavimų metodika dėl geoterminių/šilumos siurblių. Iki šiol jie nepriskiriami prie atsinaujinančios energijos šaltinių, tačiau nuo Naujų metų, kas sertifikuos namą ir turės šilumos siurblį/geoterminį, dalį jo pagamintos energijos priskirs prie atsinaujinančios.
Man Karolis iš KTU taip aiškino. Imamas geoterminio SPF ir iš jo atimama elektros energijos koeficiento dalis - 2,8. Mano siurblio SPF gamintojas lyg ir nėra nustatęs, todėl siurblio COP dalins iš 1,1. Mano siurblio COP lygtai 4,7, todėl padalinus iš 1,1 gauname 4,27. Iš šitos dalies atims 2,8 (elektros koeficientas) ir išeis, kad mano geoterminis turi 1,47 koeficientą atsinaujinančios energijos.
Beje, pas švedus, kurie turi daug hidroelektrinių elektros koeficientas yra 2,3. Pasiūliau ministerijai irgi į tai atsižvelgti, nes nuo Naujų metų gausime švediškos hidroelektros. Galėtų ir pas mus elektros koeficientą sumažinti iki 2,3 ar bent jau iki 2,5. Žodžiu, jei su A klase lietuviams didelis šokas, tai su A++ bus kosmosas.
QUOTE(balamūtas @ 2015 12 10, 16:14)
Oras/vanduo tai liečia ar ne?
Nežinau. Greičiausiai liečia. Panašu, kad priėmė tuos A, A+, A++ klasės teisės aktus, bet juose daug klaidų. Ir tik pradėję sertifikuoti pamatė, kad daug nesąmonių išlenda. Viena tokių, kad šilumos siurbliai - visiškai neatsinaujinantis energijos šaltinis, nors dalį energijos ima iš oro, grunto ar vandens. Gal ten ir daugiau klaidų yra.
Labai gera zinia, net nepatikejau iš karto, bet iki balandzio 1 toli.
Dar galetu ivesti diferencijuota pagal tarsa kaminu mokesti ,tada individai pradetu galvoti priverstinai globaliau.
Papildyta:
kazkaip cia labai sudetingai .jei cop 4 tai turetu buti bent 3/4 atsinaujinanti energija.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 12 10, 18:09)
Man vienas sertifikuotojas (tavo pažįstamas Karolis iš KTU)
Man Karolis iš KTU taip aiškino. Imamas geoterminio SPF ir iš jo atimama elektros energijos koeficiento dalis - 2,8. Mano siurblio SPF gamintojas lyg ir nėra nustatęs, todėl siurblio COP dalins iš 1,1. Mano siurblio COP lygtai 4,7, todėl padalinus iš 1,1 gauname 4,27. Iš šitos dalies atims 2,8 (elektros koeficientas) ir išeis, kad mano geoterminis turi 1,47 koeficientą atsinaujinančios energijos.
Beje, pas švedus, kurie turi daug hidroelektrinių elektros koeficientas yra 2,3. Pasiūliau ministerijai irgi į tai atsižvelgti, nes nuo Naujų metų gausime švediškos hidroelektros. Galėtų ir pas mus elektros koeficientą sumažinti iki 2,3 ar bent jau iki 2,5. Žodžiu, jei su A klase lietuviams didelis šokas, tai su A++ bus kosmosas.
kazkaip cia labai sudetingai .jei cop 4 tai turetu buti bent 3/4 atsinaujinanti energija.
QUOTE(korida @ 2015 12 10, 20:09)
Dar galetu ivesti diferencijuota pagal tarsa kaminu mokesti ,tada individai pradetu galvoti priverstinai globaliau.
Papildyta:
Papildyta:
Greiciau ives grezinio abonenta o tai kreivarankiai baigia uzterst gela vandeni