Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

QUOTE(cibulis @ 2015 11 18, 15:47)
Aš irgi apie tą patį. Gaila, kad greitai nerasiu tyrimo, bet esu skaitęs, kad geoterminio lauko kontūras po namu (PP plokšte) nėra gerai, nes šaldo namą, o vasarą nespėja regeneruotis, nes negauna tiesioginių saulės spindulių. Su lauku bus tik prasčiau.

Pas mane oro paemimas po terasa ir uzdengtas kur ne kur polistirolo atliekomis. vasaros pabaigoje gruntas buna isildytas iki 17 laipsniu taip, kad ziema ateidavo 11 laipsniu silumos oras kai luake buvo 15 laipsniu salcio.
Taip rodo rekuperatoriaus ekranelis. Rusyje 2 metrai izoliuoto vamszdzio ir dar 2 metrai tambure neizoliuoto vamzdzio iki rekuperatoriaus.
Atsakyti
QUOTE(FIEDZIA @ 2015 11 25, 10:40)
Pas mane oro paemimas po terasa ir uzdengtas kur ne kur polistirolo atliekomis. vasaros pabaigoje gruntas buna isildytas iki 17 laipsniu taip, kad ziema ateidavo 11 laipsniu silumos oras kai luake buvo 15 laipsniu salcio.
Taip rodo rekuperatoriaus ekranelis. Rusyje 2 metrai izoliuoto vamszdzio ir dar 2 metrai tambure neizoliuoto vamzdzio iki rekuperatoriaus.

tambūre nerasoja tas vamzdis?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 11 25, 10:24)
Man irgi atrodo, kad vienas geriausių variantų. Tik dar kažkokį dangtį ar kamštį reikėtų uždėti, kad gražiau atrodytų. Gal kažką apie tai galvojai?

Įpučiate flexifoam į vidų. Viršų kas išlenda nupjaustote ir užklijuojate rissan gabaliuką iš stogo likučių patepant primur mastikos ant betono klijavimo vietose. Čia nieko ypatingo
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2015 11 25, 11:12)
tambūre nerasoja tas vamzdis?

Rusyje upeliai tekejo kol neizoliavau, o tambure vizualiai nesimato jokio rasojimo
Atsakyti
Prieš pūsdamas, pirmiausiai dar skudurą apvyniojęs aplink vamzdį įgrūsčiau. Kad putos nelįstų giliau nei reikia. O virš putų belekas, pagal skonį, kaip laikinam sprendimui gali ir nieko nebūti.
QUOTE(BangaS @ 2015 11 25, 11:17)
Įpučiate flexifoam į vidų. Viršų kas išlenda nupjaustote ir užklijuojate rissan gabaliuką iš stogo likučių patepant primur mastikos ant betono klijavimo vietose. Čia nieko ypatingo <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 11 25, 09:37)
Aš tai pripūčiau  likusiu  putų.
Reikalui esant  lengva iškrapštyt  smile.gif

Aš mieliau mineralinės vatos prikiščiau. Vata tikrai lengviau išsikrapštytų nei putos, o ant viršaus, kaip Bangas stiklainio pavyzdį pateikė smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 11 25, 15:09)
Aš mieliau mineralinės vatos prikiščiau. Vata tikrai lengviau išsikrapštytų nei putos, o ant viršaus, kaip Bangas stiklainio pavyzdį pateikė smile.gif.

O tuose skylėse negali susidaryti kondensato? Jei gali, tai vata sudrėks ir sukris. Aš galvojau gal įmanoma kažkokius EPS kamščius pasidaryti? Bet įtariu, kai įkišiu tą EPS, tai jo jau neištrauksiu, sutrupės ir sukris į vidų.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 11 25, 11:17)
Įpučiate flexifoam į vidų. Viršų kas išlenda nupjaustote ir užklijuojate rissan gabaliuką iš stogo likučių patepant primur mastikos ant betono klijavimo vietose. Čia nieko ypatingo

O kam ta Rissan ir Primur? Tenai ne betonas, o plytelės jau suklijuotos. Suklijavus Rissan labai kristų į akis. Reikia kažko gražesnio.
Atsakyti
jei nori ukiskai (bet nedailiai) - suraitai skudura (visada išimsi), arba is XPS išdrozi kamsti ir isodini ant putu. Isimant apipjausi siauru aštriu daiktu putas ir išimsi

QUOTE(cibulis @ 2015 11 25, 14:28)
O tuose skylėse negali susidaryti kondensato? Jei gali, tai vata sudrėks ir sukris. Aš galvojau gal įmanoma kažkokius EPS kamščius pasidaryti? Bet įtariu, kai įkišiu tą EPS, tai jo jau neištrauksiu, sutrupės ir sukris į vidų.
Papildyta:

O kam ta Rissan ir Primur? Tenai ne betonas, o plytelės jau suklijuotos. Suklijavus Rissan labai kristų į akis. Reikia kažko gražesnio.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 11 25, 15:28)
O tuose skylėse negali susidaryti kondensato? Jei gali, tai vata sudrėks ir sukris

Tam ant viršaus ir reikia aprišti garui nelaidžia plėvele, kaip, kad Bango pavaizduotame stiklainyje.

Galima ir iš putplaščio kamštį išpjauti, kaip kad minėjai. Tik kamštį aš įsivaizduoju iš dviejų pusapskritimių su per vidurį skyle.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 25 lapkričio 2015 - 20:58
QUOTE(mintas @ 2015 11 25, 20:57)
Tam ant viršaus ir reikia aprišti garui nelaidžia plėvele, kaip, kad Bango pavaizduotame stiklainyje.

Galima ir iš putplaščio kamštį išpjauti, kaip kad minėjai. Tik kamštį aš įsivaizduoju iš dviejų pusapskritimių su per vidurį skyle.

gal geriau ispjaut is to apykiecio gan elastingo putlinto polietileno, tada uztektu tik is vienos puses ipjaut.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 11 27, 17:33)
Irgi galvojau, tik kur tą bačkutę? Negi po plokščiu pamatu jau susimontavai? Iš vonios pirmam aukšte samatioku į bačkutę, tik jei ji po plokščiu pamatu. Ar planuoji šitą navarotą tik su antro aukšto vonia naudoti?
Bačkutės realizavimas su visomis automatikomis išleisti atšalus, užkimšti išleidus ir t.t. irgi bus ką veikti.

Po pamatu nėra, bet jeigu pasiteisins, tai kitiems rekomenduosiu. Kol kas iš antro aukšto tik arba su perpumpavimu ir iš pirmo aukšto. Kiti perpumpuoja 60m aukštį dėl 8 laipsnių vandens į ŠS, o čia 1,5m su +25C vandeniu, manau apsimokės.
Automatizavimas labai paprastas - reikės tik vienos sklendės su pavara nuo termostato išleisti atšaldytam vandeniui. Didesnė problema bus plaukų valymas, bet tam tikriausiai reiks dėti filtrą iškart už trapo.

Teoriškai apie 1500-2000 kWh/metus galima būtų neišleisti iš namo, kas yra gana apčiuopiama. O prieš bačkutę dar tą varinį šilumokaitį vamzdis vamzdyje įtaisius gautųsi idealus waste heat recovery panaudojimas, sumažinantis karšto vandens ruošimui reikalingą elektros energiją maždaug dvigubai. Mažai kas akcentuoja, kad vos ne pusę energijos pasyviam namui sunaudojama karštam vandeniui ruošti, ypač kaip nedideliame šiltame name yra gausi šeima. Tam irgi reikia skirti deramą dėmesį.
Atsakyti
Sveiki! Kas galetu papasakoti- kaip ir kiek laiko vyksta namo pridavimas, kiek kainuoja?
Ar butinai reikalingas tam architektas (turiu omeny ne projektu ruosima, bet butent tik pridavima) ? g.gif
Ir toks klausimas- kiek procentu baigtumo privalo buti priduotas namas, kad galetum jame deklaruoti savo gyvenama vieta? unsure.gif
Atsakyti