Na taip, neteisingai perskaičiau. Mano sprendimą žinai, gal kas kitas pametės naudingų minčių apsisprendimui. Dabar po tavo sprendimo ieškojimo pagalvojau - ar šiandien šilumokaičių konfigūraciją kaip nors keisčiau? Ko gero ne.
Dar vieną nuotykį su pamato pagrindo darymu galiu papasakoti. Tiesiau drenažo vamzdį, liko likutis. Pagalvojau, gal padarysiu iš to vamzdžio tunelį į techninę patalpą. Gal sakau gręžinį sugalvosiu daryti, tai pro tą tunelį vamzdžius pratempsiu. Paklojau, apkasiau, tankinu, ir nifiga ta vieta nesitankina kur drenažinis vamzdis. Vamzdis spyruokliuoja po vibrokoja, ir purena žvyrą virš jo. Ilgai negaišdamas išlupau tą vamzdį. Drenažinis vamzdis buvo berods D83, ar kažkas panašaus. O ortakį planuoji D160, taigi nesitankinomo rizika dar didesnė. Taigi tikėtina, kad po namu pavingiavus ortakį teks jį lupti lauk ir plotą po namu palikti tuščią.
QUOTE(darius333 @ 2015 11 18, 16:09)
Po namu tikrai nebekasinėsiu. Pažadu
QUOTE(*** @ 2015 11 18, 16:37)
Svarbu kad ko kasti neprireiktu ateity.. O tai man kiek kasimu tiek nuostoliu, nuolat kanors sulauzo..
<{POST_SNAPBACK}>Kam D40? darius333 minėjo D32, o aš aplamai D20 po namu susidėjęs.
Įšąlo ir aš prisibijau. Manau, jei iš po pamato pradės eiti minusinis glikolis, tą kontūrą teks uždaryti. Nors šiaip pas mane po namu gruntas nekilsnus. Bet vis tiek prisibijau.
QUOTE(mintas @ 2015 11 18, 20:45)
Aišku, po pamatais gylis ne tas, šlaitų slinkimas mažai tikėtinas, bet kai kalba eina apie 40mm vamzdžio "pavingiavimą" maždaug 150m2 plote, man tai atrodo neįmanoma misija. Net spirale sukant, vidurinis vamzdžio užlenkimas turbūt pusę to ploto užims. Na ne puse, 1m2 turėtų užtekti, bet tokio vamzdžio "vingiavimas" tai tikrai ne iš lengvūjų.
Dar vienas niuansas. Aš po pamatais bijočiau įšalo, kuris gali pradėti namą kilnoti.
<{POST_SNAPBACK}>