Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

kažkurioj statybų parodoj mačiau pas Kauno Šilą Ejot "šiltų" tvirtinimo sprendimų stenduką su šiais gaminiais:
http://www.bau.ejot....log_2015-GB.pdf

Tada Kauno Šilo atstovas nieko apie juos negalėjo atsakyti, tik gužtelėjo pečiais - tipo nauji produktai, reikia Ejot klausti.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 10 09, 14:17)
Paskambinau i Palangos savivaldybe tai sako nei duoda nei gamina, dar ir prasyma leidimui pasikabint reik rasyt..

Jums matyt jau laikas mera keisti - namo gatves uzrasu neduoda, 5 EUR ivaziavimo mokesti ivesti nori ... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darius333: 09 spalio 2015 - 16:41
Įpusėjome lauko durų montavimą. Jos montuojamos lygiai taip pat, kaip ir visi langai. Lauko durys buvo sumontuotos ant stiklo pluošto laikiklių, tada su elastingomis putomis užpūsti šonai.

Prieš Siga juostos montavimą tinkuotojas apipjaustė putų perteklių ir didžiausias skyles plytų sienoje užtepė elastingais plytelių klijais (čia tie tamsiai pilki - Ceresint CM17). Šiandieną "7 langų" vyrukai apklijavo šonus Siga juosta. Laukui skirta Siga juosta apklijavo ir slenksčio vietą (iš lauko pusės). O stiklo pluošto laikiklius aptepė Soudal klijais.

Dar iš visų pusių dėsime EPS/XPS ir tada tinkiuosiu angokraščius (langai neturi angokraščiuose EPS/XPS). Viršus ir šonai greičiausiai bus papildomai apšiltinti neoporu (2-3 cm), o apačia ties slenksčiu bus apšiltinta 7 cm storio XPS (iš vidaus). Turėtų durys būti labai šiltos. Beje pačių durų storis - 11,5 cm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 spalio 2015 - 20:01
QUOTE(cibulis @ 2015 10 09, 20:54)
Įpusėjome lauko durų montavimą.

ar nufotografuota netinkamu kampu ar isties gaunasi slenkstis vidineje puseje, is kart uz duru?
kokia duru varza ir jei ne paslaptis kaina?
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 10 11, 15:42)
ar nufotografuota netinkamu kampu ar isties gaunasi slenkstis vidineje puseje, is kart uz duru?
kokia duru varza ir jei ne paslaptis kaina?

Čia slenkstis iš vidinės pusės. Slenkstis nėra už durų. Jis yra vienoje plokštume su stakta. O kaip turi būti? Kas čia blogai?

Durų liamda (varža) yra 0,58. Bet kiek suprantu, tai tokia liamda yra 2,05x1,23 m aklinų durų be jokių stiklo intarpų.

Kokia mano durų liamda - nežinau, bet ją gali pabloginti tai, kad durų viduryje yra stiklo pagražinimas (trijų stiklų kažkoks iš Sabonio paimtas stiklo paketas, kurio liamda gal ir 0,5, - nežinau), o virš durų yra dar papildomas langelis (stiklo paketas trijų stiklų). Be to mano durys didesnės: 2,37x1,09 m.

Kai atvežė duris mačiau, kad jo mikroautobusiuke mėtėsi "BalexMetal" PUR plokštės. Sakau, o kodėl nededate "Finnfoam" PIR plokščių? Gal net būtų pigesnės nei lenkiškos ir dar šiltesnės. Gali būti, kad į kitas duris montuos FF-PIR, o ne lenkišką PUR, todėl durys turėtų būti dar šiltesnės.

Duris pirkau beveik prieš du metus. Jei gerai pamenu, tai jos man kainavo apie 3600 Lt. Čia be montavimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 spalio 2015 - 16:18
QUOTE(cibulis @ 2015 10 11, 17:04)
Čia slenkstis

kodel pats durų slenkstis toks aukštas? jei jau taip viską iš anksto numatote - reikėjo įgilinti montuojant. Vizualiai atrodo, jog jūsų durų slenkstis apie dešimt cm., kas tikrai nėra normalu, net jei dar pilsis keli cm išlyginamojo sluoksnio ir dėsis grindų danga.
Papildyta:
o virš durų yra dar papildomas langelis

jis viršlangiu vadinamas, pas mus irgi tokie visusr languose ir duryse, tik suskirstytas pagal kiekvienos varčios išmatavimus
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 10 11, 16:18)
kodel pats durų slenkstis toks aukštas? jei jau taip viską iš anksto numatote - reikėjo įgilinti montuojant. Vizualiai atrodo, jog jūsų durų slenkstis apie dešimt cm., kas tikrai nėra normalu, net jei dar pilsis keli cm išlyginamojo sluoksnio ir dėsis grindų danga.

O kodėl jums atrodo, kad mano durų slenkstis per aukštas? Kai susidės parketlentės, slenkstis už grindis bus aukštesnis iki 5 mm. Norėjau daryti visiškai lygiai, bet žmona nenorėjo.

Pažiūrėkite geriau į šią nuotrauką. Ar matote, kad apačioje ties slenksčiu yra apie 30 cm pločio ir apie 10 cm gylio duobė. Ji palinkta specialiai. Stiklo pluošto laikikliai, kurios matote apačioje yra pritvirtinti prie pamato betono. Dabar šioje vietoje (duobėje) dėsis 7 cm XPS, o viršus užsibetonuos. Kaip supratote tarpas (duobė) buvo paliktas specialiai, kad būtų galima teisingai sumontuoti ir užsandarinti duris. Sumontavę ir užsandarinę duris, dabar galėsime iki galo pabaigti ir grindų suvedimą su slenksčiu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 10 11, 17:33)
Sumontavę ir užsandarinę duris, dabar galėsime iki galo pabaigti ir grindų suvedimą su slenksčiu.

galimai ta duobė is suklaidino, jog pasirodė labai aukštai tas jūsų durų slenkstis, jei tik vienas cm, tai tuomet puiku.
Atsakyti
Ar paleidot sildyma savo PN namuose? Dienos pakankamai sauletos, prisyla daugiau nei reikia, bet vat nakti 21C vidui lyg tai jau vesoka daros smile.gif
Atsakyti
1.09m - čia staktos išorės, angos sienoje ar varčios plotis?
Kokius lauko durų pločius kiti darot šiais laikais? Dabar angos plotį numatęs esu 100cm (varčia 90cm), tai žmona pamačiusi gyvai kaip atrodo, sako per siauros. Žmoną pamatavau - lyg ir turėtų tilpti smile.gif Gal net kokios 3 tokios smile.gif Bet kada nors kokį masyvesnį baldą ar daiktą įnešti gal būtų didesnės galimybės iki 110cm angą praplatinus. Nors iš kitos pusės - visų kitų durų angų viduje plotis max 90cm (varčia 80). Tai tą masyvesnį daiktą įnešti pavyktų nebent iki svetainės ar virtuvės, prieangio duris laikinai išmontavus...
... mano durys didesnės: 2,37x1,09 m... <{POST_SNAPBACK}>

Šventvagystė PN temoje apie šildyma šnekėt spalio vidurio nesulaukus smile.gif
QUOTE(*** @ 2015 10 12, 08:32)
Ar paleidot sildyma savo PN namuose? Dienos pakankamai sauletos, prisyla daugiau nei reikia, bet vat nakti 21C vidui lyg tai jau vesoka daros smile.gif <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 10 12, 07:32)
Ar paleidot sildyma savo PN namuose? Dienos pakankamai sauletos, prisyla daugiau nei reikia, bet vat nakti 21C vidui lyg tai jau vesoka daros smile.gif

Neprišildo saulė pas mane. Grubiai iki pietų, mano langai šešėlyje, tai temperatūra tik krenta ir krenta, tuo labiau, dar ir dabar prie mano namo keli laipsniai žemiau nulio. Čia visuomet keliais laipsniais žemiau nei mieste būna. Tad mano name tik truputį virš 20 laipsnių, vėsoka, panašu, kad jau reikės pradėti šildyti. Nebent saulė po pietų užkaitins, ir temperatūrą name keliais laipsniais kilstels smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 10 12, 09:10)
Kokius lauko durų pločius kiti darot šiais laikais? Dabar angos plotį numatęs esu 100cm (varčia 90cm), tai žmona pamačiusi gyvai kaip atrodo, sako per siauros. Žmoną pamatavau - lyg ir turėtų tilpti smile.gif Gal net kokios 3 tokios smile.gif Bet kada nors kokį masyvesnį baldą ar daiktą įnešti gal būtų didesnės galimybės iki 110cm angą praplatinus. Nors iš kitos pusės - visų kitų durų angų viduje plotis max 90cm (varčia 80). Tai tą masyvesnį daiktą įnešti pavyktų nebent iki svetainės ar virtuvės, prieangio duris laikinai išmontavus...

Man sakė, kad geriau platesnių nei 90cm nedaryti, motyvavo, kad svoris bus per didelis ir išsikraipys, bet nereikia pamiršti, kad mano lauko durys iš to pačio rehau geneo profilio, kaip ir langai, tad čia gali būti ir būtent manojo profilio ribos pasiektos, ar gal ribos, bet pardavėjas-montuotojas iš patirties žinojo, kad daugiau geriau nereikia.

Kai aš užklausiau apie tai, kaip man reikės stambesnius daiktus į namą įnešti, parodė į vitriną. Sako, dažnai nereikės, o jei reikės, tai platesnės angos, nei ši, mano name nėra, o stiklo paketą, kai stiklo paketai lango profilio rėme, išimti nėra sudėtinga.

Šventvagystė PN temoje apie šildyma šnekėt spalio vidurio nesulaukus smile.gif

Tai kad spalio vidutinė temperatūrą, prie vidutinės žiemos sparčiai artėja. Vat ir šiandien, jau tuoj pietūs, o termometras -3C laipsnius rodo. Net dabar namo langai šerkšno raštais išrašinėti.

Papildyta:
Turiu įtarimą, kad šalta žiema artėja g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 spalio 2015 - 09:30
QUOTE(Milao @ 2015 10 12, 10:10)

Čia gal daugiau nuo namo architektūros priklauso. Pas mane įėjimo durys 1m (konstruktoriaus numatyta anga - 102 cm). Baldus ir stambius daiktus bet kuriuo atveju per terasos duris nešti planuoju (turėtų būt anga apie 120 cm). Pas kitus gali būti, kad tokios galimybės nėra ar per terasą ne į visą namą patogu daiktus nešti, tai įėjimo durys platesnės turėtų būti.
Atsakyti