QUOTE(korida @ 2015 11 12, 23:27)
Irgi tik i ,,B'' pretenduoju ...p... biurokrai
O tu bandei sertifikuoti ir gauti aukštesnę klasę? Aišku, kad ne bet bumbi kaip komunistinė šliundra. Tipo mano namas super-truper, bet man niekas neduoda A++ klasės. Jei jau tavo bakužė tokia krūta, tai įrodyk sertifikatu, t.y. sertifikuok. Ir neverk, kad namas tik C klasės, nors tau atrodo, kad per triūbą uostydamas aplinkos bezdalus turi A+ klasės namą. O kol sertifikuosi, pateik bent jau mums skaičius. O ne tik girkis, buliuk koridinis.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 11 13, 10:50)
Dar pamirsau pamineti ,kad i ta energijos kieki ieina ir namo vesinimas ,temperatura namie palaikoma apie 22lC.
O Nissan Leaf pakrovimas į tą kainą neįskaičiuotas? Gal jau niekas namų neperka, kad giriesi, jog iš šūdo vašką spaudi? Kur nuotraukos, video. Tavo rašinėjimai yra šūdo verti. Visiško totalaus šūdo.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 11 13, 14:26)
Deja deja, realybė ir valdininkų požiūris toks, kad jei jau statosi A++, tai baisiai bagotas, tai nuo tokio galima gręžti už visokias fignias kaip tiltelių skaičiavimus.
O tau ne atrodo, kad tu mąstai kaip eilinis postsovietikus? Tu įrodyk, kad namas vertas A++, o ne verk. Kaip pamatuoti namus ar jie B, A ar A+ klasės? Paklausti buliuko koridinio? Ar dar kažkoks kitas matas yra, pvz., supermamų forumas?
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 11 13, 14:49)
Namo energetinės klasę nusprendžia projektas, skaičiavimai ir sienu, stogo, pamatų "sumuštinių" išlaikymas pagal projektą. Yra dar kelios smulkmenos, kaip sandarumas. Bet tai neturi nieko bendro su tuo kiek faktiškai namas suvartos energijos konkrečiau atveju.
Klasė yra daugiau reikalas ant popieriaus, nei realus kWh kiekis. Ekspertų skaičiavimai su realybe nesutampa +-30...100%...
O ką siūlai? Nepriduoti namo 10 metų ir vykdyti jo monitorigą? Ir tik pagal realias sąnaudas duoti klasę?
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 11 13, 15:41)
Karšto h2o atskiro skaitliuko neturiu ,o gal tu turi ,kad klausi
?
Galiu tik pasakyti kiek per 3 vasaros menesius kWh sunaudojau h2o pasildymui ir grindu vesinimui 188kWh .
O tai tavo kiniškas siurblys nerodo, kiek šampūno sunaudojai? Mano rodo. Lėvi tie kiniečiai. Ir dar karšto vandens nerodo. O buliukas koridinis giriasi ir visi tiki....