Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

QUOTE(biesas66 @ 2015 11 10, 20:31)
pas mane idomiai.. Nuo betono pas mane isnesta apie 5 cm,bet  pvz virsutinis angokrastis apsiltinta  į cm,o sonai gavos po 10-15 m pulistirolo.. Zodziu pulistirolo,daugiau negu reikia aplink langa..  Primenu kad mano namas is liktiniu klojiniu ir soninius angokrascius kai dariau,truputi persudziau.. blokeliu galus uzsandarinau su 15 cm pulistirolo. Virsus gavos 5 cm  nes liktinis klojinys toks buvo. Lovys .

O seip ta pati fauna  kuri state cibuliui man aiskino kad uztenka 2 cm tarpo tarp lango ir betono ir ustenka kad saltis npraeitu. sake kad taip rodo PHP programa.   Bet kodel visgi cibuliui tiek daug lauk isnese tai nezinau..  Cia jau jo reiktu klausti.

o kad apsiltinus 35cm neoporu is lauko angokrasciai bus 25 cm gylio niekam turbut nebeidomu smile.gif Bus tankas, o nebe namas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 10 lapkričio 2015 - 21:36
QUOTE(vaikis_ @ 2015 11 10, 22:36)
o kad apsiltinus 35cm neoporu is lauko angokrasciai bus 25 cm gylio niekam turbut nebeidomu smile.gif Bus tankas, o nebe namas smile.gif

Tai vat ir galvoji,ko nori. Dideliu angokrasciu vidui ar isorej lotuliukas.gif Prisideda po 40 cm pulistirolo o poto igauna komplekas kad angokrasciai platus lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 11 10, 21:35)
po skarda geriau deti specialu paklota, aisku nera pigus malonumas bet toks mazgas teisingesnis.
user posted image

user posted image

Kokioj parduotuvej tokio pakloto galima nusipirkti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 11 lapkričio 2015 - 07:07
QUOTE(biesas66 @ 2015 11 11, 07:08)
Tai vat ir galvoji,ko nori. Dideliu angokrasciu vidui ar isorej  lotuliukas.gif  Prisideda po 40 cm pulistirolo o poto igauna komplekas kad angokrasciai platus  lotuliukas.gif
Papildyta:
Kokioj parduotuvej tokio pakloto galima nusipirkti?

pasakysiu produktu pavadinimus, o parduotuves ir pats nesunkiai rasi google.lt
klober permo sec metal sk
eurovent metallic
tyvek metal
Corotop® METAL
Ventia METAL

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 11 10, 13:35)

Beje, atsisakiau nuo A klases sertifikato isigijimo, parašė B. Įdėjus kazkiek nepigiai mokamo eksperto darbo ir tyrimų, buvo galima gauti A.

drinks_cheers.gif Mus labai bande ikalbeti daryti tyrimus.
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2015 11 12, 12:19)
drinks_cheers.gif Mus labai bande ikalbeti daryti tyrimus.

Žurnale "Supernamai" buvo atspauzdinta tokia lentelė:
- "C" energinės klasės 150m2 namas per metus šildymui ir karštam vandeniui ruošti sunaudoja 33900kWh per metus.
- "B" energinės klasės 150m2 namas per metus šildymui ir karštam vandeniui ruošti sunaudoja 25800kWh per metus.
- "A" energinės klasės 150m2 namas per metus šildymui ir karštam vandeniui ruošti sunaudoja 13200kWh per metus.
- "A+" energinės klasės 150m2 namas per metus šildymui ir karštam vandeniui ruošti sunaudoja 11400kWh per metus.
- "A++" energinės klasės 150m2 namas per metus šildymui ir karštam vandeniui ruošti sunaudoja 8395kWh per metus.
- "Taupus namas" energinės klasės 150m2 namas per metus šildymui ir karštam vandeniui ruošti sunaudoja 5695kWh per metus.

Aš 130m2 namo šildymui ir karšto vandens ruošimui per metus sunaudojau 5840kWh šiluminės energijos (kas 150m2 namui būtų ekvivalentas 6740kWh per metus), bet mano namas irgi tik "B" energinės klasės smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 12 lapkričio 2015 - 22:26
QUOTE(mintas @ 2015 11 13, 00:22)
Žurnale "Supernamai" buvo atspauzdinta tokia lentelė:
Aš 130m2 namo šildymui ir karšto vandens ruošimui per metus sunaudojau 5840kWh šiluminės energijos (kas 150m2 namui būtų ekvivalentas 6740kWh per metus), bet mano namas irgi tik "B" energinės klasės smile.gif.

Mano 145m2 namo šildymui ir kartštam vandeniui ruošti per metus sunaudota 1808kWh elektros energijos .Irgi tik i ,,B'' pretenduoju ...p... biurokrai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 12 lapkričio 2015 - 23:28
QUOTE(korida @ 2015 11 12, 23:27)
Mano 145m2 namo šildymui ir kartštam vandeniui ruošti per metus sunaudota 1808kWh elektros energijos .Irgi tik i ,,B'' pretenduoju ...p... biurokrai doh.gif

Jei tavo ŠS bendrą (šildymui ir karšto vandens ruošimui) COP`ą paimti grubiai 3,8, tai gaunasi, kad namui ir vandeniui šildyti prireikė 6870kWh, ekvivalentas 150m2 namui būtų 7107 kWh, bet įtariu temperatūrą laikei kokius 23C? Bet kokiu atveju manau kad pagal "Supernamų" lentelę su nemaža atsarga tavo namas atitinka A++ namo šilumos poreikius smile.gif.
Atsakyti
Čia ta lentele galima daugmaž pasitikėti?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 11 13, 11:57)
Bet kokiu atveju manau kad pagal "Supernamų" lentelę su nemaža atsarga tavo namas atitinka A++ namo šilumos poreikius smile.gif.

Dar pamirsau pamineti ,kad i ta energijos kieki ieina ir namo vesinimas ,temperatura namie palaikoma apie 22lC.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2015 11 13, 10:33)
Čia ta lentele galima daugmaž pasitikėti?

Neaišku kiek ir kokių gyventojų name su šilto vandens poreikiu. Nuo to labai priklauso šilto namo bendras energijos poreikis. Gali užtekti 2 m3, o gali reikėti ir 8 m3.
2 m3 = 1100kW
8 m3 = 4400kW...
Tad galutinio patikslinimo reikėtų klausti redakcijos.

Atsakyti
Aišku, betkuriuo atveju gaunasi, kad įšokau į B klasę. Nors ir nesvarbu, bet visai smagu, raidė gražesnė biggrin.gif

Dabar rimtesnis klausimas. Tai gaunasi taip, kad tas pats namas gali būti tiek aukštesnės, tiek žemesnės klasės priklausomai nuo gyventojų poreikio vandeniui? Karšto vandens ruošimas su namo šiltumu tai neitin ką bendro turi, ar ne?
Atsakyti
Taigi ne vien energ. sąnaudos turi itakos raidelei smile.gif
Ir tiltelius skaiciuoja, ir sandaruma ir t,t.

QUOTE(gediminas_ @ 2015 11 13, 12:49)
Aišku, betkuriuo atveju gaunasi, kad įšokau į B klasę. Nors ir nesvarbu, bet visai smagu, raidė gražesnė biggrin.gif

Dabar rimtesnis klausimas. Tai gaunasi taip, kad tas pats namas gali būti tiek aukštesnės, tiek žemesnės klasės priklausomai nuo gyventojų poreikio vandeniui? Karšto vandens ruošimas su namo šiltumu tai neitin ką bendro turi, ar ne?

Atsakyti