Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

Mano galva, skarda neskambėtų, jei butu antra puse apipūsta kokiom putom...
O kadangi to padaryt neimanoma - ji barškės.
Mano siltinta perdanga, skarga skamba, bet per 40 cm perdanga - gyvent galima. Geriau, nei netoliese paleistas gelžkelis biggrin.gif

Beje, atsisakiau nuo A klases sertifikato isigijimo, parašė B. Įdėjus kazkiek nepigiai mokamo eksperto darbo ir tyrimų, buvo galima gauti A.

QUOTE(Orginalus @ 2015 11 10, 11:12)
Melyna gkp plokste yra su geresnemis akustinemis savybemis, beto ji yra atsparesne smugiams, dar geresne gkp garso slopinimui butu silent board, taciau ant kiek butu geriau, cia jau klausimas.
Pas mane skardinis stogas, uzpusta perdanga 45cm eko vatos atviru budu, 3cmpoliuretanine plokste sandarumui, itempiamos lubos. Dvi naktis stipriai lijo, tikrai girdimas tuksenimas i stogo danga, ar kas nors susidure su tokia problema? Ar cia gali buti ekovatos prastos akustines savybes?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 11 10, 13:35)
Mano galva, skarda neskambėtų, jei butu antra puse apipūsta kokiom  putom...

Tikrai taip... tėvukai skardinę vonią apipurškė makrofleksu ir mažiau skamba ir šilumą geriau laiko... smile.gif Be to manau, kad skardinio stoto skambėjimas priklauso ir nuo stogo nuožulnumo, kuo statesnis stogas tuo mažiau skamba, kuo plokštesnis tuo labiau, manau galima tuom įsitikint pačiam pilant vandenį ant bet kokios skardos ir keičiant jos kampą... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 11 10, 12:35)
Beje, atsisakiau nuo A klases sertifikato isigijimo, parašė B. Įdėjus kazkiek nepigiai mokamo eksperto darbo ir tyrimų, buvo galima gauti A.

Kiek kainavo B klasės sertifikavimas ir kiek būtų kainavusi A klasė? Kokius skaičius gavai? Paviešinsi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 lapkričio 2015 - 12:51
B sertifikatas - 75 dabartiniai pinigai.
A - tai butu reikeje sandarumo testo (kainu tiksliu nzn, nesidomejau), plius tilteliu (atrodo visu) skaiciavima, irgi kazkiek euru. Tikslios sumos neklausiau.
Skaiciuku tiesa pasakius pats neanalizavau, kadangi renku popierius kam aktualu - pridavimui

QUOTE(cibulis @ 2015 11 10, 11:50)
Kiek kainavo B klasės sertifikavimas ir kiek būtų kainavusi A klasė? Kokius skaičius gavai? Paviešinsi?

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 11 09, 09:01)
Aš taip nenurašyčiau medienos.

Sutinku, jei mediena sausa ir gerai paruošta, tikėtina kad karkasas atlaikys kokią 20 metų, bet žinant mūsų statybų sektorių, abejotia, kad bus įstatyti gerai išdžiovinta mediena. Sakys kad "taip, sausų sausiausia, laikys 100 metų" bet reliai jiems užteks, kad tik garantinį laikotarpį atlaikytų.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 11 10, 12:56)
A - tai butu reikeje sandarumo testo (kainu tiksliu nzn, nesidomejau), plius tilteliu (atrodo visu) skaiciavima, irgi kazkiek euru.

Man vienas architektas sakė, kad už vieną šilumos tiltelį ima 80 eurų. Mažiausiai jų name būna apie 5, o realiai gali būti ir 10-15 tiltelių. Brangus dalykas. Jis taip pat minėjo, kad asociacija yra paruošusi kažkokius šiltelių skaičiavimo šablonus, kas stipriai sumažins skaičiavimo laiką ir kainą, bet vis tiek lups kaip už gerą. Jis taip pat sakė, kad jau prasideda nesąmonės su A klasės namais. Net minėjo, kad būtų pravartu išeiti 6 mėnesius atostogų kol viskas nusistovės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 lapkričio 2015 - 13:31
Maniškė ekspertė sake, kad skaiciuojama brangiomis licencijuotomis programomis, kurios turi "atsipirkti". Tiketina kad 80 e uzsiprašytų
Ji skaiciuotų nemokama - bet detaliau nesidomejau, nemaciau prasmes

QUOTE(cibulis @ 2015 11 10, 12:28)
Man vienas architektas sakė, kad už vieną šilumos tiltelį ima 80 eurų. Mažiausiai jų name būna apie 5, o realiai gali būti ir 10-15 tiltelių. Brangus dalykas. Jis taip pat minėjo, kad asociacija yra paruošusi kažkokius šiltelių skaičiavimo šablonus, kas stipriai sumažins skaičiavimo laiką ir kainą, bet vis tiek lups kaip už gerą. Jis taip pat sakė, kad jau prasideda nesąmonės su A klasės namais. Net minėjo, kad būtų pravartu išeiti 6 mėnesius atostogų kol viskas nusistovės.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 11 10, 13:36)
nemaciau prasmes

Aš ir nemačiau. Juk sau statai, o pats metus paekspluatavęs namą gali ženkliai tiksliau pasakyti namo energinius nuostolius, nei kad ekspertas apskaičiuotų.
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2015 11 10, 12:12)
Melyna gkp plokste yra su geresnemis akustinemis savybemis, beto ji yra atsparesne smugiams, dar geresne gkp garso slopinimui butu silent board, taciau ant kiek butu geriau, cia jau klausimas.
Pas mane skardinis stogas, uzpusta perdanga 45cm eko vatos atviru budu, 3cmpoliuretanine plokste sandarumui, itempiamos lubos. Dvi naktis stipriai lijo, tikrai girdimas tuksenimas i stogo danga, ar kas nors susidure su tokia problema? Ar cia gali buti ekovatos prastos akustines savybes?

Tikriausiai per medinę konstrukciją eina skardos barškėjimo garsas, ne per vatą. Reikėjo po skarda įdėti minkštos tarpinės jeigu klasikinis profilis.

Angokraščiuose reikia tankesnės šilumos izoliacijos ir viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 11 10, 09:28)
kiek nuo sienos ir lango remo vidaus isnesta, 10 cm ?
Papildyta:
butent SwissPaceriai visur graviruoja tikslu modeli ir serijini koda ant remelio, per kelis kaimynu namus apejau visur uzrasai yra. Reiketu pasiklausineti pas ka TGI ir ka ant remelio raso.
As dar is anksciau buvau sugalvojas angokrascius apdirbti knauf blue gipsokartonu, tik nezinau ar verta tiek vargti zinant jog pas mane vitrinos tikrai nemazos ir ta nauda abejotina. Nuarmuotas XPS'as kazkaip labiau prie sirdies. Namas ne kampinis ir automobiliu srautas praktiskai nulinis, aisku ateityje bus kitaip.

pas mane idomiai.. Nuo betono pas mane isnesta apie 5 cm,bet pvz virsutinis angokrastis apsiltinta į cm,o sonai gavos po 10-15 m pulistirolo.. Zodziu pulistirolo,daugiau negu reikia aplink langa.. Primenu kad mano namas is liktiniu klojiniu ir soninius angokrascius kai dariau,truputi persudziau.. blokeliu galus uzsandarinau su 15 cm pulistirolo. Virsus gavos 5 cm nes liktinis klojinys toks buvo. Lovys .

O seip ta pati fauna kuri state cibuliui man aiskino kad uztenka 2 cm tarpo tarp lango ir betono ir ustenka kad saltis npraeitu. sake kad taip rodo PHP programa. Bet kodel visgi cibuliui tiek daug lauk isnese tai nezinau.. Cia jau jo reiktu klausti.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 11 10, 16:46)
Tikriausiai per medinę konstrukciją eina skardos barškėjimo garsas, ne per vatą. Reikėjo po skarda įdėti minkštos tarpinės jeigu klasikinis profilis.

po skarda geriau deti specialu paklota, aisku nera pigus malonumas bet toks mazgas teisingesnis.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 10 lapkričio 2015 - 20:36
Tai kokius 10cm aplink langus vietoj polistirolo ką nors kitką geriau dėti? Kas tokioje vietoje tinkamiausia? XPS300? PUR?
QUOTE(BangaS @ 2015 11 10, 16:46)
Angokraščiuose reikia tankesnės šilumos izoliacijos ir viskas bus gerai.<{POST_SNAPBACK}>

Papildyta:
Man toks aiškinimas atrodo labai logiškas. Energetine prasme, manau svarbu, kad langas būtų šiltinimo sluoksnyje, ir tiek, nesvarbu kaip toli išnešta.. Bet iš estetinės pusės žiūrint - bent jau man priimtinesnis variantas su giliomis langų angomis iš vidaus ir kuo mažesnėmis iš išorės, o ne atvirkščiai. Daug apšiltinus, bet mažai langus išnešus manau kenčia bendras vaizdas.
QUOTE(biesas66 @ 2015 11 10, 20:31)
O seip ta pati fauna  kuri state cibuliui man aiskino kad uztenka 2 cm tarpo tarp lango ir betono ir ustenka kad saltis npraeitu. sake kad taip rodo PHP programa.  Bet kodel visgi cibuliui tiek daug lauk isnese tai nezinau..  Cia jau jo reiktu klausti. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti