QUOTE(biesas66 @ 2015 11 10, 07:23)
Pas mane langai taippat pulistirole,bet su garsu bedu nera.
O koks tavo name atstumas tarp lango rėmo ir sienos? Mano name 11-12 cm. Be to svetainės langų išorės perimetras sudaro apie 21 m (skaičiuoju ir su apačia). Todėl vien svetainės langų plotas, kur tarp lango ir plytų yra vien 11-12 cm EPS, sudaro apie 2,3-2,5 kv. metrus. Puiki vieta sklisti garsui.
Man problemos su garsu irgi nėra. Tinkuotojas sakė, kad jam labai girdisi. Kiekvienas savaip supranta tą patį dalyką. Kita vertus iš "Veikmės" esu prisiklausęs, kad pasyviame name nesigirdi net už lango vakarėlį keliantis kaimynas. Aišku, jie savo pasyvius namus šiltino vata, o ne EPS ir langus glaudė beveik prie pat sienos į medinį rėmą. Be to jų namas ne prie kelio. Todėl gal ir situacijos kitokios.
Aš tiesiog norėjau akcentuoti kitiems, kad ši vieta yra laidi garsui. Dauguma namus šiltina ne vata, o EPS. Be to šiltų pasyvių namų statytojai vis dažniau ir toliau išneša langus į EPS. Todėl ta vieta tikrai laidi garsui. Šį mazgą dėl garso kažkaip reikėtų spręsti kitaip. Galbūt dėti kietos vatos iš vidaus, nors ten renkasi dideli kiekiai drėgmės ir gali būti tik blogiau. Galbūt jei mano rėmai būtų platesni, būčiau aplink angokraščius dėjęs 2 cm XPS, kurio tankis geresnis nei EPS. Bet kadangi "7 langai" įkišo ne pačius geriausius langus, kurių plotis buvo ne virš 80 mm, o tik apie 70 mm, tai neišėjo uždėti XPS.
Priežasčių gali būti daug. Kaip sakė kaimynas: niekas čia pas tave nesigirdi. Mano (kaimyno) namas dar toliau nuo kelio, bet ir tai pravažiuojančias mašinas girdžiu. Gal mes tik per jautriai žiūrime į šį reikalą.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 11 10, 08:28)
As dar is anksciau buvau sugalvojas angokrascius apdirbti knauf blue gipsokartonu, tik nezinau ar verta tiek vargti zinant jog pas mane vitrinos tikrai nemazos ir ta nauda abejotina. Nuarmuotas XPS'as kazkaip labiau prie sirdies. Namas ne kampinis ir automobiliu srautas praktiskai nulinis, aisku ateityje bus kitaip.
O GKP gerai sulaiko garsą? O kam tau GKP angokraščiuose? Dėl drėgmės? Jei dar nesandariniai langų toje vietoje, tai gal situaciją išspręstų akustinės putos. Nežinau ar jos elastingos kaip, pvz., mėlynos Soudal putos, bet galbūt tarpą tarp lango ir sienos užpūtus akustinėmis putomis, situacija pagerėtų. Čia tik vienas iš galimų variantų. Greičiausiai yra kažkoks geresnis.