Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

Pastebėjau, kad mano name labai gerai girdisi pravažiuojančių mašinų garsas. Aišku įtakos turi tai, kad namas kraštinis prie kelio (iki keliuko tik 3 m). Galvojau, kad langai prastai laiko garsą, bet vakar su tinkuotuoju nusprendėme, kad įtakos turi į apšiltinimo sluoksnį išnešti langai. Atstumas nuo lango rėmo iki sienos yra apie 11-1 cm. Tas tarpas rėmo sienos iš viršaus. Tenai yra tik EPS ir tinkas. Štai kaip viskas barška. Tą vietą reikėtų kažkaip kitaip padaryti, jei norite, kad name būtų tylu. Galbūt reikėjo dėti vatos sluoksnį. O gal dar kažkoks kitas sprendimas yra, nes EPS labai prastai sulaiko garsą, o ir keli cm tinko toje vietoje nieko nepadeda. Čia manau, kad visiems aktualu, kieno langai išnešti į apšiltinimo sluoksnį.

Gal verta pasidaryti akustinius tyrimus? Įdomu ar brangu ir kas daro? Gal kam teko susidurti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 08 lapkričio 2015 - 15:34
QUOTE(cibulis @ 2015 11 08, 15:31)
Štai kaip viskas barška.

Šis vaizdo įrašas privatus.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 11 08, 16:31)
Pastebėjau, kad mano name labai gerai girdisi pravažiuojančių mašinų garsas. Aišku įtakos turi tai, kad namas kraštinis prie kelio (iki keliuko tik 3 m). Galvojau, kad langai prastai laiko garsą, bet vakar su tinkuotuoju nusprendėme, kad įtakos turi į apšiltinimo sluoksnį išnešti langai. Atstumas nuo lango rėmo iki sienos yra apie 11-1 cm. Tas tarpas rėmo sienos iš viršaus. Tenai yra tik EPS ir tinkas. Štai kaip viskas barška. Tą vietą reikėtų kažkaip kitaip padaryti, jei norite, kad name būtų tylu. Galbūt reikėjo dėti vatos sluoksnį. O gal dar kažkoks kitas sprendimas yra, nes EPS labai prastai sulaiko garsą, o ir keli cm tinko toje vietoje nieko nepadeda. Čia manau, kad visiems aktualu, kieno langai išnešti į apšiltinimo sluoksnį.

Gal verta pasidaryti akustinius tyrimus? Įdomu ar brangu ir kas daro? Gal kam teko susidurti?

Nežinau dėl jūsų atvejo, bet esu susidurusi su polistirolo ir neoporo akustinėmis savybėmis. Kažkada domėjomės Dobeles panelis gipsas-polistirolas-gipsas panelėmis pertvaroms. Labai nusivylėme akustinėmis savybėmis. Pasirodo, kad polistirolas nėra geras garso izoliatorius. Jisai varžos klausimu lenkia vatą, bet garso pralaidumu nusileidžia visu 90 proc.

Atsakyti
Tą vietą reikėtų kažkaip kitaip padaryti, jei norite, kad name būtų tylu. Galbūt reikėjo dėti vatos sluoksnį. O gal dar kažkoks kitas sprendimas yra, nes EPS labai prastai sulaiko garsą, o ir keli cm tinko toje vietoje nieko nepadeda. Čia manau, kad visiems aktualu, kieno langai išnešti į apšiltinimo sluoksnį.

Man sakė, kad yra ir toks būdas montuoti, t.y. į medžio rėmą, o ne ant laikiklių:
user posted image
ir
user posted image
Su medžiu gal būtų geresni rezultatai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2015 11 08, 16:08)
Šis vaizdo įrašas privatus.

Nuėmiau privatumą. Įrašas štai čia. Ar dabar įrašas matomas?
Papildyta:
QUOTE(funtikas2999 @ 2015 11 08, 17:00)
Man sakė, kad yra ir toks būdas montuoti, t.y. į medžio rėmą, o ne ant laikiklių:

Taip, galima į medį montuoti. Dar būna putplasčio rėmas. Tik į medį nedėčiau, nes jis kraiposi. Mano laikikliai iš stiklo pluošto. Jie, pasak atstovų, beveik nesukuria šalčio tilto.

Čia iš šono gal geriau matyti koks yra atstumas nuo sienos iki lango rėmo. Jis siekia apie 11-12 cm. Tą tarpą užpildo tik EPS, išorės tinkas ir vidaus tinkas. Realiai tai labai prastos garsą izoliuojančios medžiagos. Atrodo kas čia tokio, bet vien pirmo aukšto svetainėje ir virtuvėje (bendra erdvė) toks EPS plotas ties langais sudaro apie 2,5 kv. metrus. Taigi turiu didžiulį plotą, kuris puikiai praleidžia garsą. Tiesiog siūlau kitiems atkreipti dėmesį. Man jau vėlu.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 11 08, 19:05)
Ar dabar įrašas matomas?

Aha, dabar gerai. Buvau labai susizavejes SIP namais, bet sis video priverte labai stipriai suabejoti.. Juk ten visa siena is polistirolo g.gif Gal yra gyvenanciu SIP name, labai idomu kaip ten su triuksmu?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 11 08, 20:05)
Tik į medį nedėčiau, nes jis kraiposi.

Ghm, o jei paimčiau grindų lentas, juodlentes arba gegnes ar balkius, kurie 20 metų džiuvo name, na nesvarbu, kad nešildomame, bet gi po stogu.. biggrin.gif tokiu atveju jau gal nebesikraipytų tas medis...? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo funtikas2999: 08 lapkričio 2015 - 20:37
QUOTE(cibulis @ 2015 11 08, 15:31)
Pastebėjau, kad mano name labai gerai girdisi pravažiuojančių mašinų garsas. Aišku įtakos turi tai, kad namas kraštinis prie kelio (iki keliuko tik 3 m). Galvojau, kad langai prastai laiko garsą, bet vakar su tinkuotuoju nusprendėme, kad įtakos turi į apšiltinimo sluoksnį [url=http://www.part.lt/img/63bed29a92f04da45a8a17c9b75d72a014.jpg]išnešti langai.

Mano langai išnešti į apšiltinimo sluoksnį, bet triukšmo lygis slopinamas sakyčiau net labai gerai. Uždarius langus nesigirdi nei kaimynų mašinų triukšmas, nei šunų lojimas.
Papildyta:
QUOTE(funtikas2999 @ 2015 11 08, 17:00)
Su medžiu gal būtų geresni rezultatai smile.gif

Jei namo apšiltinimas vatų pagalba, sutikčiau taip montuoti, bet jei putplasčio, tai nei pats taip daryčiau, nei kitiems rekomenduočiau. Medis pūnanti medžiaga. Specialiai langų montavimui pilna sprendimų, puikiausiai galinčių pakeisti medį.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 11 08, 19:05)
Atrodo kas čia tokio, bet vien pirmo aukšto svetainėje ir virtuvėje (bendra erdvė) toks EPS plotas ties langais sudaro apie 2,5 kv. metrus.

Vis tik mano langai ne EPS sluoksnyje, o storame PUR sluoksnyje, kuris yra ženkliai tankesnis ir sandaresnis. Greičiausiai čia ir bus triukšmo laidumo skirtumo priežastis, plius dar ir išnešimas į apšiltinimo sluoksnį mažesnis.
Papildyta:
QUOTE(funtikas2999 @ 2015 11 08, 20:35)
Ghm, o jei paimčiau grindų lentas, juodlentes arba gegnes ar balkius, kurie 20 metų džiuvo name, na nesvarbu, kad nešildomame, bet gi po stogu..  biggrin.gif  tokiu atveju jau gal nebesikraipytų tas medis...? g.gif

Ties langais yra labai stiprus temperatūros kritimas, tad šis mazgas yra labai stipriai apkrautas drėgmės, kuri kondensuojasi iš patalpų oro. Būtent dėl šios apkrovos labai svarbu apsaugoti lango montavimo vietą iš vidaus, garui nelaidžiu sluoksniu, kaip dabar kategoriškai visos langų montavimo instrukcijos nurodo.

Kad ir kokia gera garo izoliacija būtų padaryta, ji 100% neapsaugos nuo vandens patekimo ant medinio karkaso. Medinis karkasas bus labai trumpai tarnaujanti konstrukcija, nesvarbu iš kaip gerai išdžiovintos medienos ji padaryta. Būtina medį keisti specialiai tam skirtomis medžiagomis. Vienas iš pavyzdžių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 08 lapkričio 2015 - 20:59

Nepamenu kokie stiklo paketai sudeti i tavo langus,bet kiek kartu akcentavau,kad norint negirdet gatves triuksmo reikia det paketus su skirtingo storio stiklais ir skirtingais atstumais tarp stiklu.Tai labai svarbu,nes paprasti paketai labai blogai sulaiko garsa.
Atsakyti
QUOTE(Brella @ 2015 11 08, 22:42)
Nepamenu kokie stiklo paketai sudeti i tavo langus,bet kiek kartu akcentavau,kad norint negirdet gatves triuksmo reikia det paketus su skirtingo storio stiklais ir skirtingais atstumais tarp stiklu.Tai labai svarbu,nes paprasti paketai labai blogai sulaiko garsa.

pas mane tokie paketai sudeti,bet kai uzklausiau kiek Db sumazina garsa tai atsakyma gavau kad mazdaug 5 Db.. Nepasakyciau kad daug.
Nor ir nesigirdi pas mane masinu garso,bet nemanau kad tai stiklu deka..
Papildyta:
Daug kas seniau muses i krutine kad putplastis tarp gegniu yra normalu. O langa kad istatyti i medini rema,tai jau reiskias supus.. Galai nesueina smile.gif
Bet as jei deciau tai deciau klijuotos impregnuotos medienos rema.
Atsakyti
QUOTE(Brella @ 2015 11 08, 21:42)

ir uz tokius paketus permokama labai stipriai, Cibulio atveju ne paketai kalti.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 11 08, 22:59)
ir uz tokius paketus permokama labai stipriai, Cibulio atveju ne paketai kalti.

Kazko nepastebejau kas samata langu butu pakilus kai sugalvojau pakeisti stiklo paketa4x20x4x20x4 i 4x20x6x16x4 Kazkas panasaus.
Atsakyti