Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 35

QUOTE(Orginalus @ 2015 10 30, 13:26)
prie -2c, padavineja kazkur 27.5c, bet gristamas yra 26.5c labai mazas skirtumas, gal siurbliukas per galingas. Grindu pavirsius kazkur 23.4, vonioje temperatura 20c, visuose kituose kambariuose grindu panasiai apie 24.4c, laipsniu daugiau, ir temperatura apie 21c, prisukau kitus ziedus, bet vistiek jie geriau syla. Gal dar skirtumas del dangos, nors plyteliu ir vinilines dangos, silumos laidumas labai panasus.

Jei tik 1C laipsnio skirtumas, tai cirkuliacinis ženkliai per dideliu galingumu veikia. Nieko blogo tame nematau išskyryus tai, kad cirkuliacinis elektros šiek tiek per daug prisuks, nei galėtų. KKK sistemoms kai skaičiuodami ima apie 10C laipsnių temperatūrų skirtumą, manau, kad kokie 5C laipsniai žematemperatūriai šildymo sistemai, būtų visai gerai.

Dėl vonios turiu įtarimą, kad taip sutankindami vamzdelį, montuotojai patį ilgiausią vamzdį paklojo, todėl vonioje dabar pats didžiausias pasipriešinimas ir temperatūros kritimas. Spėju stipriai kituose kambariuose (pirmame aukšte taipogi) vamzdelius reikės prisukti, kad vonia pradėtų šildyti.

Elektrinio šildymo įrenginėti manau neverta, nes grindinio vamzdeliai elektros šilumą nuneš ir kitiems kambariams. Geriau su vamzdelių reguliavimu pasižaisk. Tada ir temperatūrų skirtumas šiek tiek padidės smile.gif. Įtariu dabar pas tave grindinis beveik visai be pasipriešinimo smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 02 lapkričio 2015 - 08:47
Gal kas zino sertifikavimo paslaugu kainas ?. Eksperte paaiskino kad skiriasi (gerokai) B ir A klasiu energetiniu sertifikatu išdavimo paslaugu kainos.
Tad ar verta stengtis g.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 11 02, 08:43)
Jei tik 1C laipsnio skirtumas, tai cirkuliacinis ženkliai per dideliu galingumu veikia. Nieko blogo tame nematau išskyryus tai, kad cirkuliacinis elektros šiek tiek per daug prisuks, nei galėtų. KKK sistemoms kai skaičiuodami ima apie 10C laipsnių temperatūrų skirtumą, manau, kad kokie 5C laipsniai žematemperatūriai šildymo sistemai, būtų visai gerai.

Dėl vonios turiu įtarimą, kad taip sutankindami vamzdelį, montuotojai patį ilgiausią vamzdį paklojo, todėl vonioje dabar pats didžiausias pasipriešinimas ir temperatūros kritimas. Spėju stipriai kituose kambariuose (pirmame aukšte taipogi) vamzdelius reikės prisukti, kad vonia pradėtų šildyti.

Elektrinio šildymo įrenginėti manau neverta, nes grindinio vamzdeliai elektros šilumą nuneš ir kitiems kambariams. Geriau su vamzdelių reguliavimu pasižaisk. Tada ir temperatūrų skirtumas šiek tiek padidės smile.gif. Įtariu dabar pas tave grindinis beveik visai be pasipriešinimo smile.gif.

Bandziau zaisti su SS nustatymais, leidzia reguliuoti intensyvuma: min,med,max, kaip suprantu cia turetu reiksti cirkuliacinio siurbliuko greiciai 1,2,3, pakeitus i min nuo max, parodymai keiciasi, mazeja pratekejimo l/s kiekis, taciau rezultatas nesikeicia.Gamintojas kazka paiste,kad kuo didesnis CS greitis tuo geriau nuimineja siluma is SS, nezinau kiek cia tos teisybes.
Taip pat galima nustatyti CS veikimo principa, fiksuotas greitis, fiksuotas l/s tekejimas, pagal delta T, buvau nustates delta T 3C, nieks nepasikeite.
Kaip paleidinejau sistema, buvau sureguliaves visus konturus pagal gamintojo kreives, ilgiausias konturas atsuktas pilnai, o visi kiti prisukinejami, pagal ilgio ir kreives reiksme.
Ilgiausias konturas pas mane apie 70m, visi kiti apie 50-60m, vonios konturas 50m, tai neturetu but didziausias pasipriesinimas. Siuo metu stebiu kaip syla, kas diena vis prisuku konturus, kolkas pavyko sureguliuoti taip, kad vonia ir pirmas aukstas, identiska temperatura, antro auksto miegamieji, vis dar 0.5c siltesni, taciau kaip isspausti dar +2,3c vonioje:)
Ar nebus taip, kad prisukus visus konturus, o palikus vonioje pilnai atvira, visoje sistemoje susidarys didelis slegis, vandens pratekejimas sumazes del prisuktu konturu, o SS tures daug prastesni COP.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 11 02, 10:01)
Gal kas zino sertifikavimo paslaugu kainas ?. Eksperte paaiskino kad skiriasi (gerokai) B ir A klasiu  energetiniu sertifikatu išdavimo paslaugu kainos.
Tad ar verta stengtis  g.gif

B klasė praeinama deklaratyviai (sakai, kiek šiltalo sudėta, kokie langai, etc.). A klasei jau reikia privalomą sandarumo testą praeiti su ne daugiau 0,6 apykaitos, taip kad tikrai brangiau bus. Aišku, neatmetu, kad atsiras ir gudručių, 'popierinę' A klasę išrašančių...
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2015 11 02, 09:24)
Bandziau zaisti su SS nustatymais, leidzia reguliuoti intensyvuma: min,med,max, kaip suprantu cia turetu reiksti cirkuliacinio siurbliuko greiciai 1,2,3, pakeitus i min nuo max, parodymai keiciasi, mazeja pratekejimo l/s kiekis, taciau rezultatas nesikeicia.Gamintojas kazka paiste,kad kuo didesnis CS greitis tuo geriau nuimineja siluma is SS, nezinau kiek cia tos teisybes.
Taip pat galima nustatyti CS veikimo principa, fiksuotas greitis, fiksuotas l/s tekejimas, pagal delta T, buvau nustates delta T 3C, nieks nepasikeite.
Kaip paleidinejau sistema, buvau sureguliaves visus konturus pagal gamintojo kreives, ilgiausias konturas atsuktas pilnai, o visi kiti prisukinejami, pagal ilgio ir kreives reiksme.
Ilgiausias konturas pas mane apie 70m, visi kiti apie 50-60m, vonios konturas 50m, tai neturetu but didziausias pasipriesinimas. Siuo metu stebiu kaip syla, kas diena vis prisuku konturus, kolkas pavyko sureguliuoti taip, kad vonia ir pirmas aukstas, identiska temperatura, antro auksto miegamieji, vis dar 0.5c siltesni, taciau kaip isspausti dar +2,3c vonioje:)
Ar nebus taip, kad prisukus visus konturus, o palikus vonioje pilnai atvira, visoje sistemoje susidarys didelis slegis, vandens pratekejimas sumazes del prisuktu konturu, o SS tures daug prastesni COP.

Aš ruošiuosi kabinti infrared plokštę palubėje, nes kitu atveju ten bus tokia pat temperatūra kaip ir kambariuose. Kitu atveju reikėtų apšiltinti vonios sienas arba visus 2kW šildymo koncentruoti į vonią.
Plokštė pašildytų tada kada reikia ir viskas. Nereikėtų ištraukinėti +24...+25C oro iš vonios, kas padidintų šilumos nuostolius per ventiliaciją.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 11 02, 09:01)
Gal kas zino sertifikavimo paslaugu kainas ?. Eksperte paaiskino kad skiriasi (gerokai) B ir A klasiu  energetiniu sertifikatu išdavimo paslaugu kainos.
Tad ar verta stengtis  g.gif

Tiksliai nepamenu, bet kaimynų B klasės namo sertifikavimas kainavo apie 500 Lt, t.y. 150 eurų. A ir aukštesnės klasės kaina tokia:
Akredituoto sandarumo matavimo pagal LST EN 13829 reikalavimus kaina yra 350 EUR + PVM.
Pastato energinio naudingumo sertifikavimo paslaugos (įskaitant ilginių šiluminių tiltelių skaičiavimą) kaina yra 450 EUR su mokesčiais.
Išeina apie 900 eurų.

Dar kita firma taiko tokią kainodarą:
1. Sandarumo matavimai 230 EUR+PVM
2. Energinio naudingumo sertifikavimas 120 EUR + PVM.
3. Šilumos tiltelių skaičiavimas kainuoja apie 720 EUR+PVM.
Viso: beveik 1300 eurų su PVM.

Aš radau vieną firmą, kuri man sertifikatą padarytų už 600 eurų su PVM. Į kainą įskaičiuotas sandarumo testas, šilumos tiltelių skaičiavimas ir pats sertifikavimas. Bet čia kaina tik man su nuolaidomis ir galbūt reklamos tikslams (tiksliai nežinau). Realiai jie irgi brangiau daro.

Mano žiniomis Lietuvoje yra trys akredituos įmonės, kurios gali daryti akredituotus sandarumo testus ir sertifikuoti A ir aukštesnės klasės namus. Situacija dabar gal ir pasikeitė, nes čia vasaros kainos. Aš pateikiau visų trijų firmų kainas.

Todėl aš irgi galvoju ar verta sertifikuoti šiemet. Gal nuo 2015 metų, kai įsigalios A klasės namai, sertifikavimo paslaugų kainos kris. Kažkaip nesinori išleisti 600 eurų, nors ten tikrai yra ką veikti. Ypač su šilumos tiltelių skaičiavimais. O dar sandarumo testas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 lapkričio 2015 - 10:56
B klase man išraso uz 75eur.
Sake paskaiciuos pagal pradinius parametrus, ar kvepia A, tada jau galvosim, bet min 5 tiltelius reikia paskaiciuot su TERMO programa g.gif
Apie sandarumo testa neminejo

QUOTE(cibulis @ 2015 11 02, 09:45)
Tiksliai nepamenu, bet kaimynų B klasės namo sertifikavimas kainavo apie 500 Lt, t.y. 150 eurų.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 11 02, 10:56)
B klase man  išraso uz 75eur.
Sake paskaiciuos pagal pradinius parametrus, ar kvepia A, tada jau galvosim, bet min 5 tiltelius reikia paskaiciuot su TERMO programa  g.gif
Apie sandarumo testa neminejo

Nuo A klasės namams sandarumo testas privalomas. O kiek toje firmoje kainuotų sertifikavimas? Sandarumo testą gali pirkti iš kitų firmų (apie 280 eurų su PVM), o visus skaičiavimus ir patį sertifikavimą patikėti kitai firmai.

Man dar įdomu kaip daroma su sandarumo testu. Tarkime namo sandarumas 0,7. Tada liepia taisyti namą kol pasieksi 0,6 ar sertifikuoja kaip B klasę? Bet jei statybos leidimas išduotas A klasei, tai kaip ir logiška, kad reikės taisyti broką kol bus pasiektas tinkamas sandarumas. Bus čia įdomių dalykų.
Atsakyti
Laukiu skambucio, ana savaite tik buvom susitike ir pasieme duomenis.

Idomiu dalyku aisku bus, biggrin.gif , ir manau fiktyviu A klasiu .

QUOTE(cibulis @ 2015 11 02, 10:01)
Nuo A klasės namams sandarumo testas privalomas. O kiek toje firmoje kainuotų sertifikavimas? Sandarumo testą gali pirkti iš kitų firmų (apie 280 eurų su PVM), o visus skaičiavimus ir patį sertifikavimą patikėti kitai firmai.

Man dar įdomu kaip daroma su sandarumo testu. Tarkime namo sandarumas 0,7. Tada liepia taisyti namą kol pasieksi 0,6 ar sertifikuoja kaip B klasę? Bet jei statybos leidimas išduotas A klasei, tai kaip ir logiška, kad reikės taisyti broką kol bus pasiektas tinkamas sandarumas. Bus čia įdomių dalykų.

Atsakyti
Gal kas jau žinot, kaip realiai gyvenime veiks formuluotė iš str-o apie A klasę nuo 2016?
Naujai statomi pastatai, kuriems leidimas statyti naują statinį ar rašytinis įgalioto valstybės tarnautojo pritarimas statinio projektui išduotas [3.1], o tuo atveju, kai statybą leidžiantys dokumentai neprivalomi, – statybos darbai pradėti, yra po 2016 m. sausio 1 d., energinio naudingumo klasė turi būti ne žemesnė kaip A.

tai arba nuo lapkričio turi nebepriimti derinti B klasės, nes iki sausio 1 nespės suderinti ir leidimą išduot, arba kažkaip kitaip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 11 02, 14:52)
Gal kas jau žinot, kaip realiai gyvenime veiks formuluotė iš str-o apie A klasę nuo 2016?
Naujai statomi pastatai, kuriems leidimas statyti naują statinį ar rašytinis įgalioto valstybės tarnautojo pritarimas statinio projektui išduotas [3.1], o tuo atveju, kai statybą leidžiantys dokumentai neprivalomi, – statybos darbai pradėti, yra po 2016 m. sausio 1 d., energinio naudingumo klasė turi būti ne žemesnė kaip A.

tai arba nuo lapkričio turi nebepriimti derinti B klasės, nes iki sausio 1 nespės suderinti ir leidimą išduot, arba kažkaip kitaip?  g.gif

Realiai taip. Kiti dar rizikavo nuo lapkričio spėt iki gruodžio vidurio, kad gautu leidimą statyt B.
Atsakyti
QUOTE(Pafis @ 2015 11 06, 09:01)
Realiai taip. Kiti dar rizikavo nuo lapkričio spėt iki gruodžio vidurio, kad gautu leidimą  statyt B.

paskutinės neoficialios žinios ta tema - statybų inspekcija pasakė savivaldybei, kad jei jie priims gruodį B klasės projektus, leidimus išduos 2016, tai nesikabinės ir pažiūrės į tai pro pirštus. Tipo nėr nurodymo derint būtinai 20 d.d. galima ir greičiau, tai nereiškia, kad gruodį nebegalima priimti B klasės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Modeen: 06 lapkričio 2015 - 12:39