QUOTE(Agnnyte @ 2016 01 14, 16:02)
.Asmeniškai iš savos patirties galiu pasakyt - kai atsirado Pepė namie, jau planavom pirkt Gralį ir avansą jau buvau sumokėjus, nors dar gimęs nebuvo. Tai kai dabar pamąstau kritiškai... Mes radom tą kalę tokie žali būdami, kad jei ne dresūros pamokos, aš tikrai ją būčiau ištrenkus laukan. Tikrai tikrai, galiu ranką prie širdies dėt. Mane žiauriai
kniso kasrytinis paslydimas ant eilinės balos, namų niokojimas (visi sakė fiziškai iškrauti šunį, bet nė vienas nepasakė - kaip tokį šunį iškraut), cypimas ir nuolatinis lojimas. Ir asmeniškai man forumai padėjo mažai. Man reikėjo bent vieno karto, kad kažkas parodytų gyvai. Pora mėnesių dresūros, kurie padėjo net tuos pačius forumus ir video suprasti kitaip. Todėl sakykit ką nori - ne visi gali ir namams šunį išsiauklėt. Kai kuriem tiesiog reikia šiek tiek iš šono pagalbos. O tam, kad nenuklajot į pūdymus, aš visad pasiūlau bent kelias pamokas pas dresuotoją. Man asmeniškai jos atmerkė akis. Tikiu, kad aš tokia ne viena.
Ne visiem ir dresuotojas stebuklus padaro. Kai pas mane atsirado pirmas šuo man buvo 13 (laikos ar tai haskio mišrūnas, pas visiškai nieko apie šunis nežinančius žmones. Sakydama nieko, turiu galvoje, kad nebuvo žinių net kuo tą šuny šert)
Bet jis protingas pats iš savęs ( sako tokių nebūna, o aš tokį turiu, nes kitaip negaliu paaiškinti kaip 2,5-3mėn šuniukas pats susivokė, kad namie daryt negalima). Kitas šuo lyginant su kitu yra tragedija, bet kažkaip sugebėjau išsiauklėt ir padaryt baisiai fainu kontaktinių šuniu. Aišku daug kas turėjo būt daroma kitaip, bet žinant aplinkybes tai labai neblogai sakyčiau
Taip, kad turint noro įmanoma labai daug kas. Bėja iki atsirandant antram šuniu interneto neturėjau, bet kaip jau minėjau jis pats iš savęs protingas
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2016 01 15, 08:57)
Su tais cipais tai mano nuomone tokia...jei norimo rezultao neduos..Ks cipavo tas ir cipuos..Sakot cipuotu nebus vlkataujanciu..aisku nebus..jie bus ''graziai" sunaikinti pacio seimininko...Cipuot reikia zmones,o ne sunis.kad atsakomybe uz gyvuna igautu
Labai jau baudos sustbdo girtus sedncius uz vairo...Tas pats ir cia...Va necipuoju savo suneko..pas vetus nevedu ir kas...Gatvej sustabdys policija ir patikrins..?Ar kazkokie inspektoriai? Kas uzsiims tuo..?
Čipas yra baisiai geras dalykas. Pats visas bardakėlis kuris dabar vyksta nėra gerai, bet tai neturi nieko bendro su faktu, kad daug saugiau kai šuo yra sučipuotas.