QUOTE(Milka-Vanylka @ 2016 01 15, 18:55)
va klausimas...is ko sprest,kad suniuj salta..tarkim mano..as gal dar pabuciau lauke,o va kaip del jo zinot...Ir jis tiek turi energijos...Senieji seiminikai ji vedziojo be pavadzio. (as su pavadeliu).Dabar jis buna lekia nosim zeme ardamas.. Labai megsta kamuoliuka kai ji meti ir atnest..(namie).Galvoju lauke butu geriau isisbegiotu,bet kai mes abu dar tokie "zali" ji paleidus galiu nebepagaut Nors kai dukra ji veda,o as dingstu nuo vaizdo suo braunas pas mane. Dar bandziau begti.o jis su pavadeliu salia..nu ,bet kiek as pajegsiu begt ziema
sveikas šuniukas tokiais va orais kaip dabar gali ilgokai lauke išbūt judėdamas. aš su saviškiais, kai Kira buvo visai mažiukė, kokių 4mėn pupikas ir prie -30 eidavom miškan palakstyt, ten kokią val išbūdavom. tas pats ir dabar, bent valandžiukei miškan išlekiam kasdien, kad ir kokie orai būtų.
kad domisi kamuoliuku - super gerai, mes pvz su Kira dabar dresuojames su kamuoliukais. dar geriau, jeigu šuniukui pamačius kamuoliuką dingsta visas pasaulis, tada bus labia lengva išsiauklėti vaiką pagal save. pvz mus veisėja mokė, kad visi žaidimai šuniukui turi būti tik su šeimininku, visi žaislai gaunami tik iš šeimininko ir žaidžiama su jais tik su šeimininku, baigus žaidimus, žaislai dingsta. taip tapsite šuniukui labia sverbi, nes busit tas nuostabus sutvėrimas, su kuriuo yra labia smagu pvz Kira nuo pat pirmos dienos mūsų namuose turi tik 2 žaislus - kamuoliukus ant šniūriukų, su kuriais žaidžiam lauke ir tik lauke o narve ji turi kongą, kurį pagriaužia kai dantis niežti
o lauke mes pradžioj turėjom iiiilgą šniūrą ant karabino (nusipirkau senukuose, gavosi labia pigu ir negaila sugadint), su kuriuo Kiris lakstydavo kieme palaida, bet esant reikalui ant šniūro galo užlipus buvo lengviau sukontroliuoti žvėrą
na miške tai žinoma lakstydavo visai palaida, nebent dresuodavomes, tada grįždavo šniūras