Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(Milka-Vanylka @ 2016 01 15, 13:47)
Bandau iviliot i boksa... doh.gif  Su zaislu beprasmiska...zaislo nori i boksa nelenda... schmoll.gif Su sknuku  jei padedu paciam gale jis ji pasiekia nesulysdamas visas i ji. Kd nebutu balu praktiskai isvengiau ribodma vandeni...Kiek seriu (3 krtus) tiek duodu gert..Ar nebus mazai?Dabar neseniai pripyliau islake visa  ir tuoj balute...Vakar vakare paseriau 20 isejom iskart i lauka..viska atlikom...tada dar 22 vel pasysiojo..daugiau vandens nedaviau..Nakti balu neradau...

tai o mėginai šunelį atsiviliot prie įėjimo ir skanuką ne padėt gale,o laikyt pati iš galo,kad tik galvą įkišęs nepasiektų? Nežinau apie boksus nieko,patart negaliu.Man atrodo,tokį varlių dar įkelt galima,įkėlus pagirt-merginos geriau patars. Apie šėrimą berods yra dar atskira tema mirksiukas.gif

QUOTE(Agnnyte @ 2016 01 15, 13:59)
Kokia nauja redakcija, jei veislynai tą privalo daryt jau daug metų? Man keisti tie visi "naujai" atrasti dalykai. Jau daug metų ir apie tą čipavimą kalbėjo, tik informavimo, kaip visad, nebuvo. Visi, besidomintys kinologija, žinojo jau prieš n metų, kad nuo 2016 reikės visus čipuot. Tik va mūsų ministrai nežinojo ir ypač - žiniasklaida. Negirdėjau nė vieno informacinio pasisakymo per TV apie tai, ką čipavimas gali duoti gero ir kokią naudą gali suteikti savininkui ir kiek saugumo šuniui. Visur kalbama tik apie pinigus ir vargą senoliams.

šitai žino,kas domisi nuo amžių amžinųjų biggrin.gif O aš paskaičiau dabar ir tikiu-kur dingsiu lotuliukas.gif Švietimo gyvūnų tema ir apskritai gyvūnų laikymo kultūros (jei galima taip išsireikšt) čia iš viso nėra. Labai gaila. Užtat ir yra veisliniai be dokumentų ir kas antras pitbulis irnesakyk.gif
Atsakyti
Sodinkit tą šuniuką į boksą, uždarykit dureles ir palikit. Galit duot kažką graužimui ir palikit ramybėj. Už tylą ir ramybę kas kažkiek laiko pagirkit ir duokit skanuką. Visus kramtalus duokit tik bokse.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 15 sausio 2016 - 13:47
Dubenelis maistui ir vandeniui tik bokse, pusryciai/pietus/vakariene tik bokse, skanukai ir grauzalai tik bokse.
Man tas argumentas, kad suo kaime gyvena/ i uzsieni nevaziuoja/ neveislinis kiemsargis yra juokingi. Tai davai, nebeisduodam pasu kaimo zmonems ir visiems tiem, kas i uzsieni nesiruosia vaziuoti. O kam jiems pasas? Gi gime lietuvoj ir mirs lietuvoj. Tai kam naudoti valstybes lesas kazkokiam Anuprui is Zapyskio?
Atsakyti
QUOTE(k_azu @ 2016 01 15, 14:51)
Man tas argumentas, kad suo kaime gyvena/ i uzsieni nevaziuoja/ neveislinis kiemsargis yra juokingi. Tai davai, nebeisduodam pasu kaimo zmonems ir visiems tiem, kas i uzsieni nesiruosia vaziuoti. O kam jiems pasas? Gi gime lietuvoj ir mirs lietuvoj. Tai kam naudoti valstybes lesas kazkokiam Anuprui is Zapyskio?

Iš principo esi teisi. Bet. Nu pabandyk kaimo pijoką įtikint,kad šunį-ŠUNĮ !!! reik kažkur vežt,čipuot (ką tai reiškia ?),ir išvis,koks veterinaras... lotuliukas.gif kastuvu,kirviu per galvą ir viskas.Serga-nu OK.Ar virvės mažai,pasiimsiu jauną,sveiką. Loja perdaug ,ar neloja-virvė.Oj,kokioj artimoj aplinkoj tai teko matyt doh.gif
Galim diskutuot iki nugriuvimo,bet juoko čia labai mažai. Reikia nuvažiuot ir pamatyt, tada bus aiškiau.
Kaimynka, kur kaime netoli tėvuko sodybos gyvena, tik vasarą sužinojo,kad yra tokie lašai nuo erkių/blusų-kai nupirkau ir sulašinau jos mažiui. Žodž...
irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2016 01 15, 15:03)
Iš principo esi teisi. Bet. Nu pabandyk kaimo pijoką įtikint,kad šunį-ŠUNĮ !!! reik kažkur vežt,čipuot (ką tai reiškia ?),ir išvis,koks veterinaras... lotuliukas.gif kastuvu,kirviu  per galvą ir viskas.Serga-nu OK.Ar virvės mažai,pasiimsiu jauną,sveiką. Loja perdaug ,ar neloja-virvė.Oj,kokioj artimoj aplinkoj tai teko matyt  doh.gif
Galim diskutuot iki nugriuvimo,bet juoko čia labai mažai. Reikia nuvažiuot ir pamatyt, tada bus aiškiau.
Kaimynka, kur kaime netoli tėvuko sodybos gyvena, tik vasarą sužinojo,kad yra tokie lašai nuo erkių/blusų-kai nupirkau ir sulašinau jos mažiui. Žodž...
irnesakyk.gif

Ir kam tiem žmonėm šuo? Kad signalkė - nepasakok, kaimuose retai kas bekreipia į skalijantį šunį. O jei skalija per daug - kastuvas išmoko tylėti. O ir savus ten pažįsta žmones tie šunys, o svetimiem ateinantiem su tikslu vogt, šunys mažiausiai baimės kelia.

Aš asmeniškai tokiems išvis drausčiau augint gyvūnus. Viena - jiems jo nereikia. Kita - jie kai kurie daugiau kankinami nei tinkamai auginami.

Ar tau reikalingas asilas vien dėl to, kad galbūt (GALBŪT) kada nors jis tau padėtų parnešt pirkinius iš parduotuvės (nes šuo kaime reikalingas kad apie vagis GALBŪT kada nors įspėtų). Įtariu, apie asilus išmanai viską (žmonės apie kinologiją gi viską žino) - jų auginimo subtilybes, veisles, priežiūrą ir auklėjimą, gydymą. Ai, dar gi šieno kokio ar miltų kada nors paduosi ir vandens puskibirį. Ant metrinės grandinės puikiausiai gyvena, laisvas, pasaulį mato. Davai, pirk asilą - rastumei už kokį pusšimtį eurų priemiesčio turgely. PERKI?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 15 sausio 2016 - 14:18
QUOTE(Agnnyte @ 2016 01 15, 15:11)
Ir kam tiem žmonėm šuo? Kad signalkė - nepasakok, kaimuose retai kas bekreipia į skalijantį šunį. O jei skalija per daug - kastuvas išmoko tylėti. O ir savus ten pažįsta žmones tie šunys, o svetimiem ateinantiem su tikslu vogt, šunys mažiausiai baimės kelia.

Aš asmeniškai tokiems išvis drausčiau augint gyvūnus. Viena - jiems jo nereikia. Kita - jie kai kurie daugiau kankinami nei tinkamai auginami.

tai vava... unsure.gif ten ir dažnas šuva natūraliai psichiškai nesveikas-o kas būtų sveikas nuo tokio gyvenimo...
drausčiau ir aš, bet nusišvilpt visiems. Čia kaip kad Milka-Vanylka ir pasakė-tas pats,kaip girtiem važinėt uždraust.Toj sferoj tai dar patikrina,o čia net tikrint nėr kam. unsure.gif
ai,nesinori net kalbėt tokia tema... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2016 01 15, 15:20)

Tai va va - patylėkim geriau. Ir šiaip, žiniasklaida jau tiek papasakojo, kol kai kurie veisėjai ir kinologai, matantys tai iš šono, nusprendė patylėt... Taip ir girti važinėja, nes tiesiog kažkas matė ir kavinėj geriant, ir į mašiną sėdant ir nusprendė patylėt. Todėl ir vaikai mokyklose vieni kitus bei mokytojus engia, nes kažkas tiesiog nusprendžia patylėt. Gal ir gerai. Užsimerkus nesimato.
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2016 01 15, 12:20)
tai vava...  unsure.gif ten ir dažnas šuva natūraliai psichiškai nesveikas-o kas būtų sveikas nuo tokio gyvenimo...
drausčiau ir aš, bet nusišvilpt visiems. Čia kaip kad Milka-Vanylka ir pasakė-tas pats,kaip girtiem važinėt uždraust.Toj sferoj tai dar patikrina,o čia net tikrint nėr kam.  unsure.gif

Na, tai davai tuos draudimus girtiem vairuot metam lauk, ane? Nu, gi vis tiek atsiranda idiotu kurie vairuoja girti...padaryt nieko negalim kad 100% ne vienas girtas nevairuotu tai kam tie istatymai, a ne? Nu keistas man toks poziuris.
Viska as kaimuose esu maciusi, man to aiskinti tikrai nereikia. Bet tai, kad zapyskio kaime pijokas ant lenciugo laikantis zirnio dydzio suni jo necipuos man nusispjauti. Bet jeigu imi suni ir bent kiek atsakingumo turi, laikysies istatymo. Man mazai bunant gatveje ikando suo. Neaisku nei kam priklauso, nei ar jis skiepytas. 0 informacijos apie suni, ir kas atsakingas uz man palikta randa. Jei neturi 15 euru suni sucipuoti, kur tas suo atsidurs prireikus gydymui? Gatveje?
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2016 01 15, 15:26)
Tai va va - patylėkim geriau. Ir šiaip, žiniasklaida jau tiek papasakojo, kol kai kurie veisėjai ir kinologai, matantys tai iš šono, nusprendė patylėt... Taip ir girti važinėja, nes tiesiog kažkas matė ir kavinėj geriant, ir į mašiną sėdant ir nusprendė patylėt. Todėl ir vaikai mokyklose vieni kitus bei mokytojus engia, nes kažkas tiesiog nusprendžia patylėt. Gal ir gerai. Užsimerkus nesimato.

ne visai tame esmė. Esmė,kad iš kalbų be darbų nieko gero. Ką aš galiu padaryt-tai kiek sugebu apšviest kaimo kaimynką. Ir padėt,be abejo,nes be pašalpos nieko daugiau negauna.
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2016 01 15, 15:35)
ne visai tame esmė. Esmė,kad iš kalbų be darbų nieko gero. Ką aš galiu padaryt-tai kiek sugebu apšviest kaimo kaimynką. Ir padėt,be abejo,nes be pašalpos nieko daugiau negauna.

Šviesk. Apie naudą dresuot, čipuot šunį, teisingai augint ir maitint. Pavyzdžiu rodyk. Tik va, perskaityk dabar, ką rašei vakar ir šiandien tam naujam žmogui, kuris atėjo visai žalias ir kurį 200 procentų šviesti reikia wink.gif
Atsakyti
QUOTE(k_azu @ 2016 01 15, 15:33)

Viska as kaimuose esu maciusi, man to aiskinti tikrai nereikia. Bet tai, kad zapyskio kaime pijokas ant lenciugo laikantis zirnio dydzio suni jo necipuos man nusispjauti. Bet jeigu imi suni ir bent kiek atsakingumo turi, laikysies istatymo. Man mazai bunant gatveje ikando suo. Neaisku nei kam priklauso, nei ar jis skiepytas. 0 informacijos apie suni, ir kas atsakingas uz man palikta randa. Jei neturi 15 euru suni sucipuoti, kur tas suo atsidurs prireikus gydymui? Gatveje?

NĖRA kas kontroliuoja. Niekam neįdomu. Ir kaime absoliučiai dzin,kur šuo atsidurs.
Menkas pavyzdys,tiesa,ne iš tos srities. Brakonieriavimas. Pagavo, rado kailių,mėsų.Atėmė kilpas. Surašė baudą.Na ir kas? Jis NIEKO neturi,niekur nedirba, o jei ir yra medinė griūvanti chalūpa,bankas neturės jos kur dėt. Po savaitės vyrukas vėl miške.
Atbaladojo medžiotojai. Išgijo.Vėl eina.
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2016 01 15, 15:40)
NĖRA kas kontroliuoja. Niekam neįdomu. Ir kaime absoliučiai dzin,kur šuo atsidurs.

Ateis laikas. Roma ne iš karto pasistatė.

Tai asilą perki, Lutute? mirksiukas.gif
Atsakyti