Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(lututė @ 2016 01 14, 16:08)
ojej,ojej  unsure.gif už tai Axeliui prizo reik  tongue.gif
mano ryžikas nereaguoja stipriai,jei kas laiptinėj šmirinėja-subumba tik po nosim ir tiek.Bet pamėgintų kas paskambint ar pabelst - tai jau dangus griūva,net netildyk - rezultato nebus  biggrin.gif
Vakar tik kažkaip dėmesį atkreipiau,kad per TV suskambėjus nebeatbėga lot  biggrin.gif  matyt pagaliau suprato,kad durys ir telikas-labai skirtingi dalykai  lotuliukas.gif

Maniskis neloja kai kazkas ateina ir beldziasi. Jis tada tik I savo lova nulekia atsigula (buvo ismokytas dar mazas, kad prie duru nelektu). Bet laiptineje ir uz lango garsus labai reaguoja. Lygiai taip pat aplos zmones jei per arti automobilio eina stovejimo aiksteleje ar prie pereju biggrin.gif siaip jis nereaguoja i zmones, bet kai pries pora savaiciu ejom i kalnus tai ten pirma karta aplojo pora vyruku. Nezinau kas jam nepatiko, ar gal nusprende, kad akmuo ant kurio mes sedejom tai jau musu "teritorija" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(k_azu @ 2016 01 14, 21:04)
Maniskis neloja kai kazkas ateina ir beldziasi. Jis tada tik I savo lova nulekia atsigula (buvo ismokytas dar mazas, kad prie duru nelektu). Bet laiptineje ir uz lango garsus labai reaguoja. Lygiai taip pat aplos zmones jei per arti automobilio eina stovejimo aiksteleje ar prie pereju biggrin.gif siaip jis nereaguoja i zmones, bet kai pries pora savaiciu ejom i kalnus tai ten pirma karta aplojo pora vyruku. Nezinau kas jam nepatiko, ar gal nusprende, kad akmuo ant kurio mes sedejom tai jau musu "teritorija"  lotuliukas.gif

Dar tik pirm diena namie o jau loja jei kas ateina.Ryta aplojo zmogu svam kieme kasanti sniega..Sakau ko loji ne tavo kiema kasa lotuliukas.gif Per telika isgirdo lojant suni ir jm reikia Ir dar vakar nepaklausiau kiek to maisto jam duot kaip pirkau edala...Visa laika pyliau apie 200 ml talpos stikline..3k dienoj...Nenusigrybavau blush2.gif sueda viska ant smugio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milka-Vanylka: 14 sausio 2016 - 19:18
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2016 01 14, 20:11)
Dar tik pirm diena namie o jau loja jei kas ateina.Ryta aplojo zmogu svam kieme kasanti sniega..Sakau ko loji ne tavo kiema kasa lotuliukas.gif Per telika isgirdo lojant suni ir jm reikia Ir dar vakar nepaklausiau kiek to maisto jam duot kaip pirkau edala...Visa laika pyliau apie 200 ml talpos stikline..3k dienoj...Nenusigrybavau blush2.gif  sueda viska ant smugio smile.gif

Greičiausiai per daug. Pirkit ne sveriamą, o pakuotėj - ten normos orientacinės yra.
O loti reikia drausti. Ir ne kalbėti su šuniuku "ai, koks tu negeras, kad šitaip loji, gal nedaryk rytoj taip...", o griežtai: "ŠA! NEGALIMA!" ir nukreipiant dėmesį į kažką kitą bei paskatinant už tylą.
Atsakyti
sveiki, naujokai 4u.gif

o kokiam mieste esat? aš tokiais atvejais patariu tik į dresuotoją kreiptis (gerą), bent vienai pamokėlei, kad papasakotų kas tas šuo ir su kuo valgomas biggrin.gif

šiaip tiesą pasakius (šito niekam netaikau, šiai reiškiu nuomonę) man keista kai žmonės ima šunį ir nenori skirti lėšų nei jo dresūrai, nei geresniam maistui ir tt... o dabar dar dėl čipų kokios dramos vyksta doh.gif jeigu neturi lyšnų pinigų/laiko/noro, tai gal tada koks katukas geriau tiktų? jų nei dresuoti nereikia, nei vedžioti, o ir valgo mažai smile.gif
ai nors kartą pasakičiavom kiek mūsų gyviai per dieną suėda, tai gavosi, kad Kiros paros norma kainuoja tiek pat kiek katino biggrin.gif tai šitoj vietoj irgi... biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane signalkė veikia neblogai, kai kas įeina į kiemą. Dar labiau veikia, jei kas įeina viduj - jei esu namuose, tai toliau laiptų nieks nenueis. O užtat kai manęs nėra, ir apskritai - be šunų nieko nėra, pasirodo įeina ir nuomotoja ir jos draugas į namus ir šunys nieko, aš pirmąkart išgirdus apakau - kaip jie nebuvo suvalgyti. Nu bet va biggrin.gif
Atsakyti
Islindo beduke...neina pro laiptines duris..nei is lauko nei is vidaus..jei nori vilkte vilk.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2016 01 15, 09:44)
Islindo beduke...neina pro laiptines duris..nei is lauko nei is vidaus..jei nori vilkte vilk.. doh.gif

Skatint skanukais bandėt?
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2016 01 15, 00:22)
sveiki, naujokai  4u.gif

o kokiam mieste esat? aš tokiais atvejais patariu tik į dresuotoją kreiptis (gerą), bent vienai pamokėlei, kad papasakotų kas tas šuo ir su kuo valgomas  biggrin.gif

šiaip tiesą pasakius (šito niekam netaikau, šiai reiškiu nuomonę) man keista kai žmonės ima šunį ir nenori skirti lėšų nei jo dresūrai, nei geresniam maistui ir tt... o dabar dar dėl čipų kokios dramos vyksta  doh.gif  jeigu neturi lyšnų pinigų/laiko/noro, tai gal tada koks katukas geriau tiktų? jų nei dresuoti nereikia, nei vedžioti, o ir valgo mažai  smile.gif
ai nors kartą pasakičiavom kiek mūsų gyviai per dieną suėda, tai gavosi, kad Kiros paros norma kainuoja tiek pat kiek katino biggrin.gif tai šitoj vietoj irgi... biggrin.gif

Su tais cipais tai mano nuomone tokia...jei norimo rezultao neduos..Ks cipavo tas ir cipuos..Sakot cipuotu nebus vlkataujanciu..aisku nebus..jie bus ''graziai" sunaikinti pacio seimininko...Cipuot reikia zmones,o ne sunis.kad atsakomybe uz gyvuna igautu smile.gif Labai jau baudos sustbdo girtus sedncius uz vairo...Tas pats ir cia...Va necipuoju savo suneko..pas vetus nevedu ir kas...Gatvej sustabdys policija ir patikrins..?Ar kazkokie inspektoriai? Kas uzsiims tuo..?
Papildyta:
QUOTE(Agnnyte @ 2016 01 15, 10:50)
Skatint skanukais bandėt?

Mintis tokia buvo kilus...Pirma diena isvedziau be problemu...O va vakar..neisiu ir viskas.. smile.gif Ko jam tos durys tokios baisios pasidre g.gif
Atsakyti
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2016 01 15, 09:57)
Mintis tokia buvo kilus...Pirma diena isvedziau be problemu...O va vakar..neisiu ir viskas.. smile.gif Ko jam tos durys tokios baisios pasidre g.gif

O gal neverta kreipt dėmesio? Vienąsyk tvirčiau truktelkit per slenkstį, pagirkit, skanuką paduokit ir eikit tolyn. Jei reikės, dar kelis kartus. Turėtų praeit.

O šiaip, paskaitinėkit temas apie dresūrą ir elementarų auklėjimą. Jums to tikrai reikia.

Dėl čipavimo. Matyt, per mažai esat susidūrus su pasimetusiais ir pavogtais šunimis. Tikrai ne kartą esu vežus į veterinariją rastus šunis ir tikrinus čipus. Ir tikrai ne vienam esam radę jį, o ir šeimininkus tuo pačiu. Tikrai paprasta rast žmogų, kuriam nutrūko ir pabėgo šuo, per 10 minučių, susiskambint su juo ir atiduot šunį.
Kitas variantas - pavogtų šunį. Kaip įrodyt, kad jis mano? Mažas juodas mišrūnas su rudom akim? Nu, sakykit ką norit, nu niekaip kitaip. Pažįstamiem taip buvo išsivedę jauną vokiečių mišrūną iš voljero. Gal bomžai dėl butelio, gal šiaip vagys. Žmonės pamatė vedžiojant kitus žmones kitam mikrorajone. Policiją kvietė. Nu nėra kaip. Anie žmonės pasakė, kad pirko iš kito žmogaus turguj už 100 litų. Ir VISKAS! Jokio kito įrodymo.
Aš labai bijau dėl savų šunų. Ir darysiu viską, kad jiems dingus turėčiau maximumą galimybių ir įrodymų tam, kad jie greičiau pasiektų mane. Abu pas mane čipuoti ir čipuosiu visus, kiek dar atsiras pas mane ir sieksiu, kad mano aplinkoj būtų jų kuo daugiau čipuotų.
Dėl žmonių čipavimo... Pirmiausia kastruot ar sterilizuot kai kuriuos reiktų. O kai kuriems dar ir liežuvius išpjaut.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 15 sausio 2016 - 09:39
QUOTE(Agnnyte @ 2016 01 14, 21:33)
Greičiausiai per daug. Pirkit ne sveriamą, o pakuotėj - ten normos orientacinės yra.

Jei normali veterinarkė-pasako, po kiek duot sveriamą mirksiukas.gif Visada "matuoju" smile.gif

QUOTE(inga321 @ 2016 01 14, 23:22)
šiaip tiesą pasakius (šito niekam netaikau, šiai reiškiu nuomonę) man keista kai žmonės ima šunį ir nenori skirti lėšų nei jo dresūrai, nei geresniam maistui ir tt... o dabar dar dėl čipų kokios dramos vyksta  doh.gif  jeigu neturi lyšnų pinigų/laiko/noro, tai gal tada koks katukas geriau tiktų? jų nei dresuoti nereikia, nei vedžioti, o ir valgo mažai  smile.gif

ėėė,neee-normalus katukų maistas brangesnis-pastebėjau mirksiukas.gif

QUOTE(Milka-Vanylka @ 2016 01 15, 09:57)
Su tais cipais tai mano nuomone tokia...jei norimo rezultao neduos..Ks cipavo tas ir cipuos..Sakot cipuotu nebus vlkataujanciu..aisku nebus..jie bus ''graziai" sunaikinti pacio seimininko...Cipuot reikia zmones,o ne sunis.kad atsakomybe uz gyvuna igautu smile.gif Labai jau baudos sustbdo girtus sedncius uz vairo...Tas pats ir cia...Va necipuoju savo suneko..pas vetus nevedu ir kas...Gatvej sustabdys policija ir patikrins..?Ar kazkokie inspektoriai? Kas uzsiims tuo..?
Papildyta:

Daugumai žmonių tiesiog svetima atsakomybė.Tai tie čipai irgi visų problemų neišspręs,bet visiškai sutinku su Aggnyte,jog pabėgimo ar pavogimo atveju-tai puiki išeitis.Patikrint šunį tikrai gali,bent jau mano vienos pažįstamos šunėką gatvėj patikrino. Ir pas vetą reikėtų visgi nuvest skiepo - jei ką - vis mažesni nemalonumai rolleyes.gif Kompleksinis skiepas panašiai 15 eur.

Dabar paskaitinėjau naują redakciją-tai kad iš veislyno šunis čipuot,-gal ir taip,nes realiai tai kaimuose visų katinų nesugaudysi, o ir su šunimis panašiai. Tai griežtos nuomonės neturiu. Lauksiu savo brangenybės skiepo ir tarsiuos su veterinaru,nors realiai mano šunelis nepaleidžiamas mieste ir nežinomose vietose.Tai lyg ir nėr to pavojaus.

Dešrytės per slenkstuką einant ir eis kaip vėjas mirksiukas.gif pagirt dar reik po to nepamiršt biggrin.gif
Atsakyti
Bandau iviliot i boksa... doh.gif Su zaislu beprasmiska...zaislo nori i boksa nelenda... schmoll.gif Su sknuku jei padedu paciam gale jis ji pasiekia nesulysdamas visas i ji. Kd nebutu balu praktiskai isvengiau ribodma vandeni...Kiek seriu (3 krtus) tiek duodu gert..Ar nebus mazai?Dabar neseniai pripyliau islake visa ir tuoj balute...Vakar vakare paseriau 20 isejom iskart i lauka..viska atlikom...tada dar 22 vel pasysiojo..daugiau vandens nedaviau..Nakti balu neradau...
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2016 01 15, 11:56)
Dabar paskaitinėjau naują redakciją-tai kad iš veislyno šunis čipuot,-gal ir taip ,

Kokia nauja redakcija, jei veislynai tą privalo daryt jau daug metų? Man keisti tie visi "naujai" atrasti dalykai. Jau daug metų ir apie tą čipavimą kalbėjo, tik informavimo, kaip visad, nebuvo. Visi, besidomintys kinologija, žinojo jau prieš n metų, kad nuo 2016 reikės visus čipuot. Tik va mūsų ministrai nežinojo ir ypač - žiniasklaida. Negirdėjau nė vieno informacinio pasisakymo per TV apie tai, ką čipavimas gali duoti gero ir kokią naudą gali suteikti savininkui ir kiek saugumo šuniui. Visur kalbama tik apie pinigus ir vargą senoliams.
Atsakyti