Maniškiai dar nečipuoti.Bet aš juos susitvarkysiu bet kokiu atveju.Tiesiog nežadu pulti kaip akis išdegus valdžios įsakymų vykdyti.Ir labai, labai įdomu, kur nusės šitie pinigėliai.Kiek žmonės suneš, tai kiekvienam mikrorajone turėtų būti vedžiojimo aikštutė, o prie kiekvieno šunelio pauodegio turėtų stovėti po kiemsargį su šiupeliuku, na kad kakučių pačiai rinkti neriekėtų.Dar gi jie skiepus prisiminė nuo pasiučio.Tik gal gerbiami valdininkai nežino, kad pasiutligė beveik išnaikinta.Nes praktiškai visi augintojai vakcinuoja savo gyvūnus, o dar kur laukinių žvėrių vakcinacija.
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 01 04, 17:04)
Maniškiai dar nečipuoti.Bet aš juos susitvarkysiu bet kokiu atveju.Tiesiog nežadu pulti kaip akis išdegus valdžios įsakymų vykdyti.Ir labai, labai įdomu, kur nusės šitie pinigėliai.
Apie kokius pinigus kalbi? Čipavimas ir registravimas savivaldybėj bei mokesčio mokėjimas jai - du skirtingi dalykai. Kalbama apie čipavimą, kai įvedama mikroschema, kurioje bus duomenys, pagal kuriuos pasimetus šuniui bus lengviau rasti jo šeimininkus. Nelaimės ar kokio nusikaltimo prieš gyvūną - galbūt piktavalius, žalojusius jį. Be to, užsienin važiuojant čipas jau senai privalomas. Mokestis už čipą yra vienkartinis. Jis siekia apie 15 eurų, mokamas veterinarui už čipą bei duomenų suvedimą į visos Europos duomenų bazę.
Registravimas savivaldybėj ir mokesčio mokėjimas - kitas dalykas. Jis nesusijęs su čipu. Registruoti savivaldybėj buvo reikalaujama seniai jau. Ir registravo tiek čipuotus, tiek nečipuotus šunis. Už juos krovė mokesčius kiekviena savivaldybė atskirai ir skirtingo dydžio.
QUOTE(Karinuks @ 2016 01 04, 15:44)
Sveiki
Kadangi matau, kad ir jūs, taip pat kaip ir aš nežinote ar jau sausio 1-mają reikėjo iškart bėgt "sučipuot" savo augintinius, tai paieškojau info ir radau štai ką:
"2016 metais atvesti gyvūnai augintiniai turės būti ženklinami per keturis mėnesius nuo atvedimo, bet ne vėliau kaip perduodant kitam savininkui. Iki 2015 metų gruodžio 31 dienos atvesti gyvūnai augintiniai turės būti paženklinti ir užregistruoti iki 2017 metų balandžio 1 dienos, nurodo Žemės ūkio ministerija."
Informacijos šaltinis
Su Naujais metais
Kadangi matau, kad ir jūs, taip pat kaip ir aš nežinote ar jau sausio 1-mają reikėjo iškart bėgt "sučipuot" savo augintinius, tai paieškojau info ir radau štai ką:
"2016 metais atvesti gyvūnai augintiniai turės būti ženklinami per keturis mėnesius nuo atvedimo, bet ne vėliau kaip perduodant kitam savininkui. Iki 2015 metų gruodžio 31 dienos atvesti gyvūnai augintiniai turės būti paženklinti ir užregistruoti iki 2017 metų balandžio 1 dienos, nurodo Žemės ūkio ministerija."
Informacijos šaltinis
Su Naujais metais
Šunys sučipuoti. Dėl katinų nežinau...Painus reikalas ten, nes katinai globojami
QUOTE(Vetrunge1234 @ 2016 01 05, 14:41)
Šunys sučipuoti. Dėl katinų nežinau...Painus reikalas ten, nes katinai globojami
nu bet jei katukas iš kambario net neišeina-kokia prasmė
QUOTE(lututė @ 2016 01 05, 13:58)
Kaimynės gali prasmę rast
QUOTE(Vetrunge1234 @ 2016 01 05, 14:59)
Kaimynės gali prasmę rast
kaimynės viską gali... bet jos gali ir nežinot
QUOTE(Vetrunge1234 @ 2016 01 05, 15:31)
beveik Pinkio pusbrolis...tik į VA daugiau neša
Kiek tas senas ?
Kaip daznai maudote savo sunis? Ypac aktualu ilgaplaukiu sunu maudymas. Saviske buvau maudzius turbut praeita ziema arba pavasari, tad siandien nusipirkau Chris Christenen rinkinuka day to day ir ismaudziau. Maudziau tik profilaktiskai, suns kvapas buvo, bet ne stiprus, vos vos jauciamas, taciau kailis buvo nebeblizgus, nusiures.
QUOTE(lututė @ 2016 01 05, 14:58)
o jeigu tas katukas pro langą iškris?
QUOTE(xjxuxsxtxex @ 2016 01 05, 16:27)
Kaip daznai maudote savo sunis? Ypac aktualu ilgaplaukiu sunu maudymas. Saviske buvau maudzius turbut praeita ziema arba pavasari, tad siandien nusipirkau Chris Christenen rinkinuka day to day ir ismaudziau. Maudziau tik profilaktiskai, suns kvapas buvo, bet ne stiprus, vos vos jauciamas, taciau kailis buvo nebeblizgus, nusiures.
maudau saviškius maždaug kartą per sezoną, bet šią žiemą dar nemaudžiau... Kirą (ilgaplaukė vokietukė) maudau dar prieš svarbias parodas, va paskutinį kartą skalbta buvo rugsėjo mėn
QUOTE(xjxuxsxtxex @ 2016 01 05, 15:27)
Mazdaug karta i du menesius.
QUOTE(inga321 @ 2016 01 05, 17:29)
tada šakutės...pas mane jei iškristų,tai čipas nebepadėtų turbūt-8 aukštas