Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(vikaliu @ 2015 11 24, 10:15)
Mes vis su veterinarais bendraujam. Vakar iškeliavo šiukšlynan mano vatinė kaldra, nes galbūt nuo jos alergija      rolleyes.gif      Liepė ieškot namuose alergiją sukeliančių dalykų. Tai kaip aš juos rasiu???  Ir vėl vaistai leidžiami, tepami ir t.t. Be to, kiekvienas vizitas 20-25 eur.    doh.gif    Vakar toks įspūdis susidarė, kad jie nesuinteresuoti, kad šuo pasveiktų. Mokam juk pinigus, tai ko gi nepagydžius ilgiau        cool.gif    Nežinau, gal aš neteisi. Ne tik piniguose esmė, šuns gaila. Ai, beje kraujo tyrimą padarėm. Idealus. Kaip pasakė, kad ne pas jį, nei pas mane nėra tokio gero kraujo. Nu nežinau nežinau....

Jei tyrimai visi geri, o kažkas alergizuoja, aš sutikčiau su nuomone, kad alergizuoja kažkas iš išorės - guolis, patiesalų skalbiklis, grindų ploviklis ar dar kažkas.
Skutenas kailio darė? Augino mėginėly?
Atsakyti
QUOTE(vikaliu @ 2015 11 24, 07:15)
Mes vis su veterinarais bendraujam. Vakar iškeliavo šiukšlynan mano vatinė kaldra, nes galbūt nuo jos alergija      rolleyes.gif      Liepė ieškot namuose alergiją sukeliančių dalykų. Tai kaip aš juos rasiu???  Ir vėl vaistai leidžiami, tepami ir t.t. Be to, kiekvienas vizitas 20-25 eur.    doh.gif    Vakar toks įspūdis susidarė, kad jie nesuinteresuoti, kad šuo pasveiktų. Mokam juk pinigus, tai ko gi nepagydžius ilgiau        cool.gif    Nežinau, gal aš neteisi. Ne tik piniguose esmė, šuns gaila. Ai, beje kraujo tyrimą padarėm. Idealus. Kaip pasakė, kad ne pas jį, nei pas mane nėra tokio gero kraujo. Nu nežinau nežinau....

Taip ir randat - keiciat visus valymo chemikalus, kuriuos naudojat plauti grindims, valyti pavirsiams, padekite guoli kol kas i spinta ir t.t. alergija gali buti ir dulkems. Cia jau kaip su vaiku serganciu. Mano pazistamu suo alergiskas daugumai maistu, skalbimo milteliams ir dulkiu erkutems. Taip ir gyvena "steriliai" ir rodos uz steroidus pastoviai moka...
Atsakyti
Aš jau kiek metų gyvenu su alergine kale. Nėra visiškai aišku kam ji alergiška, bet aš užsiknisau ieškoti.... Bandėm maistą:
sėdėjo ant vištos - kasėsi
ant kiaulės - kasėsi
jautienos - kasėsi
tai koks skirtumas kuo šert? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
namie kilimų nėra, valikliai visi bio. Tyrimų kraujo ir odos begalė padaryta.
Yra įtarimas, kad dėl prastos kepenų ir kasos veiklos nedaskaidomas maistas, o va tam nedaskaidomam maistui ir alergija.

Šiuo metu gyvename dviem režimais:
1. šuo nesikaso, kasdien gauna prednizolono (pradinė dozė 2 tabletės per dieną, sveria 14kg. po to dozę mažinu, ieškau minimalaus veiksmingo kiekio|), bet daug laka ir daug syyyyyysioja. BET tuo metu užgyja visi nusikasymai, suveši kailis.
2. Nustojam gert prednizoloną ir palaipsniui sysiojimas susinomalizuoja, BET po truputį prasideda kasymasis, kol daeina iki tokios ribos, kai nebepakenčiama: šuo nusidraskęs pažastis, ištisai ką nors kasosi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Tai va taip linksmai ir gyvenam. Režimai keičiasi kas keletą mėnesių. Daba tfu tfu jau gal trečias be prednizolo ir kasymasis dar normos ribose smile.gif

o šeip tai ne liūdna pas mus. Kalei analinės liaukos pasikimšę buvo, gavom žvakučių...
O Torukas šeštadienį miške pirštą persipjovė, varėm į vet - narkozė siuvimas... Daba dvi savaitės su siūlais, poilsio režime... O namie tokia padėtis, kad svečiuojasi sesers šeima su dar dviem kalėm biggrin.gif įtariat kaip namie smagu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2015 11 24, 12:11)
o šeip tai ne liūdna pas mus. Kalei analinės liaukos pasikimšę buvo, gavom žvakučių...
O Torukas šeštadienį miške pirštą persipjovė, varėm į vet - narkozė siuvimas... Daba dvi savaitės su siūlais, poilsio režime... O namie tokia padėtis, kad svečiuojasi sesers šeima su dar dviem kalėm biggrin.gif įtariat kaip namie smagu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

kai sekasi,tai jau sekasi g.gif
tai namie šunidė,kaip reik...bent jau draugiškai sutaria šunynas ? rolleyes.gif

man šovė tokia mintis paskaičius-gal pabandyt žmogiškus vaistus nuo alergijos? Kad ir Tavegilį? Nes hormonais farširuoti šunį irgi šiaip sau ... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2015 11 24, 09:26)
Skutenas kailio darė? Augino mėginėly?

Skutenas darė, tyrė po mikroskopu, neaugino.
Dėkui visoms už nuomones 4u.gif Eina sau kiek čia reikalų doh.gif
Žiūrėsim kaip bus be kaldros, po to ieškosim toliau priežasčių.
Kai pradžio naktim labai kasėsi ir gaubto dar nenešiojom, Tavegilį pora naktų daviau, bet patarė juo nepiktnaudžiaut.

Atsakyti
QUOTE(vikaliu @ 2015 11 24, 17:13)
Skutenas darė, tyrė po mikroskopu, neaugino.

Pamėginkit paprašyt. Sesers šarpėjus vaikščiojo visas nusidraskęs, paraudęs ir be plaukų, kol nepaaugino skutenų induky. Buvo baisus šuo, atrodė kaip iššaudytas kailis. Po tyrimo rado, kad turi auksinį stafilokoką, kuris atsparus beveik visiems antibiotikams. Tyrimas rodo, kam neatsparus, tai paskyrė juos, porąkart išmaudėm šunį, suleido kelissyk vaistų ir baigėsi viskas. Tiesa, buvo pasikartoję po kokio pusmečio, kai su šunim susipjovė ir žaizdas siuvom. Įtariam, susilpnėjus imunitetui. Bet jau žinojom reikalą ir susitvarkėm per porą savaičių tikslingo elgesio.
Atsakyti
Mano Katka buvo skalbikliui alergiška. Per stebuklą susipratom ir atradom, ilgai nesikasė smile.gif Bet ji kai ant žemės labiau miega - baisiai ir nebuvo. tik buvom gerokai pasimetę.

Rodomės
user posted image
user posted image
user posted image

Nepataikė biggrin.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2015 11 24, 13:11)
Šiuo metu gyvename dviem režimais:
1. šuo nesikaso, kasdien gauna prednizolono (pradinė dozė 2 tabletės per dieną, sveria 14kg. po to dozę mažinu, ieškau minimalaus veiksmingo kiekio|), bet daug laka ir daug syyyyyysioja. BET tuo metu užgyja visi nusikasymai, suveši kailis.
2. Nustojam gert prednizoloną ir palaipsniui sysiojimas susinomalizuoja, BET po truputį prasideda kasymasis, kol daeina iki tokios ribos, kai nebepakenčiama: šuo nusidraskęs pažastis, ištisai ką nors kasosi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Aš taip savo kokerspanielę ir numarinau. Su laiku pradėjo augti visokie riebaliniai augliukai, hormonai jų augimą labai skatino. Intervalai tarp kasymosi ir hormonų bei jų dozės vis mažėjo. Mes vaistus leisdavome, tai nuo pusės kubo palaipsniui teko pereiti prie 2 kubų, iš pradžių užteko kartą per pusmetį, bet ir tie tarpai mažėjo. Prieš galą kokias 3 dienas gerai, o paskui draskosi ir draskosi, gydytojas buvo įspėjęs, kad kiekviena dozė artina pabaigą, tai laukiam iki paskutinės ir vėl leidžiam... dažniausiai naktį, kai nebegali girdėti, kaip šuo kankinasi. Pakeičiau 3 veterinarus. Tais laikais dar nebuvo galimybės pasidaryti rimtesnių tyrimų, o iš akies neatspėjau, kas alergizuoja. Nenorėjau gąsdinti, bet jūsų situacija labai jau priminė manąją.
Atsakyti
Netoli Kuliu miestelio (Plunges raj.) vienkiemyje tarp misku priklydo du draugiški jauni šunys unsure.gif : šviesus labradoras ( berods) ir tamsus , panašus i Lietuvišką skaliką.
Medziotojai nepasigedo g.gif
Atsakyti
paipošėm

user posted image
Atsakyti
Sveikos, seniai cia besirodem 4u.gif Peke gyvena pakankamai gerai. Kaip 10 metu suo yra pakankamai guvi, gal tik per daug nutukus, bet tame ir problema: beveik nuo pat mazens valgo vien tik pigu kaciu edala, kokiu tik maistu neisbandziau... nuo vienu bere, o kitu neimanoma isiulyt net po bado dienos. Anksciau bent royal canin esdavo, o dabar ir jo neliecia. Nepatinka man, kad ji katiniskai valgo, o ir veterinaras sake, kad kaciu maiste per daug baltymu. Nebezinau kuo sert ir ka su ja daryt... sad.gif Gal turit kokiu patarimu?
Pasiilgau sito forumo, tad begu skaityt naujienu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xjxuxsxtxex @ 2015 12 12, 18:58)
Sveikos, seniai cia besirodem  4u.gif Peke gyvena pakankamai gerai. Kaip 10 metu suo yra pakankamai guvi, gal tik per daug nutukus, bet tame ir problema: beveik nuo pat mazens valgo vien tik pigu kaciu edala, kokiu tik maistu neisbandziau... nuo vienu bere, o kitu neimanoma isiulyt net po bado dienos. Anksciau bent royal canin esdavo, o dabar ir jo neliecia. Nepatinka man, kad ji katiniskai valgo, o ir veterinaras sake, kad kaciu maiste per daug baltymu. Nebezinau kuo sert ir ka su ja daryt... sad.gif Gal turit kokiu patarimu?
Pasiilgau sito forumo, tad begu skaityt naujienu smile.gif

Duot šuniui pabadaut pvz porą dienų ar tris...ir šerti kokybišku šunų ėdalu
Atsakyti