Įkraunama...
Įkraunama...

Balandinukai 2015

Kaip nors ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif ateinu ir aš pasidalinti savo ankstukės pasiekimais biggrin.gif Maniškė vaikščioti pradėjo 1,3 mėn, dabar vežime nenori sėdėti doh.gif Turi 10 dantų, pasipylė kaip gry bai po lietaus , labai skausmingi dygimai, tai naktys bemiegės. Dažnai naudoju viburcol žvakutes, o kartais ir ibuprofena skausmui palengvinti. Gal dar ka patarsit išbandyti g.gif

Kalba savo kalba, moka elementarius mama, tėtė, katė ir pan.

Ar kuri skiepijot ar skiepysit nuo meningokokinės infekcijos g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgutele @ 2016 07 07, 23:48)
Sveikos  4u.gif ateinu ir aš pasidalinti savo ankstukės pasiekimais biggrin.gif Maniškė vaikščioti  pradėjo 1,3 mėn, dabar vežime nenori sėdėti doh.gif Turi  10 dantų, pasipylė kaip gry bai po lietaus , labai skausmingi dygimai, tai naktys bemiegės. Dažnai  naudoju viburcol žvakutes, o kartais ir ibuprofena skausmui palengvinti. Gal dar ka patarsit išbandyti  g.gif

Kalba savo kalba, moka elementarius  mama, tėtė, katė ir pan.

Ar kuri skiepijot ar skiepysit nuo meningokokinės infekcijos g.gif


Kaip sauniai mergina auga smile.gif .Niekur neskuba ir visus speja pasivyti 4u.gif .
Neskiepijam mes vaiku nuo meningokoko.Taip nusprendem.
Atsakyti
Sveikos!
Kaip smagu skaityt apie visus mažiukus ir mažyles! Visai_nauja - baltai pavydžiu dėl puodo. Nedraugauja Rapolas niekaip.

Vaikis mano aktyvus. Mėgstamiausia veikla - eiti. Atostogaudami su juo įv.pėsčiųjų takais vaikščiojom, tai jis visur pats. 2 km su kliūtimis jam nueit nėr bėdų. Dar labai patinka autobusai, motociklai ir lėktuvai. Net cypia pamatęs.
Plepa daug. Dantų turi 8. Apetitu nesiskundžia.
Tfu tfu tfu be rimtų ligų kol kas. Tik va buvo 10cnt monetą sugalvojęs praryt, tai strioko apturėjom visa šeima. Gerai, kad neduso bent, bet užstrigo jam stemplėj, teko.traukt su narkoze. Saugokit savo mažuliukus nuo smulkių daiktų, nes viskas per sekundės dalį įvyko.

Linkėjimai visoms ir gerai pavasarokit, kiek dar čia tos vasaros beliko...
Atsakyti
Sveikos, seniai skaitytos blush2.gif

Užsukau, žiū, yra keli postai, šaunu, kad pasipasakojat thumbup.gif
Ramu, žiauriai su ta moneta buvo... Gerai kad gerai baigėsi thumbup.gif

Pasipasakosiu ir apie savo bernelį. Turi 10 arba 11 dantų, tarpe jų 2 krūminius. Vienas toks keistas, lyg su tarpu būtų, arba ten 2 suaugę į vieną, kaip manė dantistė. Lauksiu kol visi baigs lįsti, tai žinosiu kaip ten iš tikrųjų yra.
Dantis daiginasi po kelis vienu kartu, su temperatūrom ir sirgimais kelių dienų.

Vaikščioti išmoko tik prieš porą savaičių. Vaikšto vis dar kaip girtutis. Atsitoti nuo žemės išmoko prieš porą dienų. Visą popietę treniravosi - krisdavo ant užpakalio ir vėl stodavosi, kol pavyko. Kasdien vis tobulėja. Nors vaikšto neseniai, laipioja tačiau kaip alpinistas.

Valgo laaabai daug , beveik viską. Praktiškai kas dvi valandas reikalauja. Būna, kad prabunda naktį, ir reikalauja nešti į virtuvę, o atsibunda irgi iškart viruvėn nori keliatu. Valgo pats. Šaukštu, šakute, rankom.
Naktimis miega neramiai, būna kad reik pas save į lovą pasiimti. Dieną numiega tik 1 kartą apie porą val.

Kalba nesustodamas. Tikrų žodžių neištaria, bet akustiškai gana gerai atkartoja katyte, mama, kaka, lempa, karšta, kepa, gerti, auau.

Žaidžia dažnai vienas, su dėlionėmis, puodynėle, kur reik sudėti figuras, arba mėgsta automobilius ar rutuliukus ridenti, kamuoliuką mėtyti. Kažkaip labai protingai žaidžia, vyresnėlis kiek pamenu tokio amžiaus tik bėgiodavo.

Su puodu nedraugauja.

Na va kiek prirašiau, linkejimai visoms, raškit, labai įdomu kaip auga vaikai. 4u.gif
Atsakyti
Labas visoms,
Smagu, kad vis užsukat
ramu, ateis laikas ir draugaus Rapolas su puodu. Mums kažkaip labai paprastai viskas gavosi. Dabar puodas reikalingas tik retkarčiais, viską daro į tualetą. Į lauką dar kartais dedu pampį, bet dažniausiai su sausu grįžta, gaila vaiką šutint, tai vis dažniau aunu paprastus trusikučius.
Neblogą "nuotykį" apturėjot su pinigėliu, linkiu kad toks būtų paskutinis.
druskute, smagu, kad vaikinas ne tik vaikščiot bet ir laipiot moka. Mano pupa visai neseniai tik į lovą pati užlipo. Tuoj bėgios, nepagausi smile30x30.png Manoji miega tik su manim lovoj, naktį gaudau kad neišropotų. Nors lovytės šoną nuėmėm ir pristūmėm prie lovos, vis tiek miega tik pas mane, tuoj aš gulėsiu jos lovytėj nes vietos panai mažai biggrin30x30.png
jurgutele, aš neskiepysiu nuo meningokoko. Pavasarį skiepysiu nuo erkių, gal nors kitais metais panai bus įdomu sode, ten už tvoros miškas, nenoriu rizikuot.
Ar jūsų vaikučiai leidžia dantis valyt? Manoji tik kartais išsižioja, kad vos spėju prabrūžint. Dažniausiai susigrūda į burną savo ir mano šepetėlius ir makaluoja pati. Bandžiau duoti naują vietoj savo - neima, reik mamos ir baigta.
Apskritai, mano pana diktatorius, jei kas ne pagal ją iškart dūdos. Bet čia tik man ir vyrui taip, kai būna su mano sese - auksinis vaikas, net miegot dieną užmiega per 10 minučių. Aš vos užmigdau per 2 valandas. Tad savaitgaliai man iššūkis, viskas gerai kol nereikia miegot. Tada prasideda "dainos" ir aš netekus kantrybės paleidžiu gerklę. Žinau žinau, balsą reikia pataupyti iki paauglystės laikotarpio, bet man neišeina. sad.png
Ką duodat vaikam pusryčiams? Mažė jau atbulais dantim valgo košes. Kepu blynus, verdu kiaušinių, tepu duoną su margarinu (sviesto nevalgo), daugiau nebeišgalvoju ką. Makaronus dabar galėtų valgyti nuolat, paskutiniu metu prieš miegą graužia sausus smile30x30.png Moka naudotis šaukštu kai nori, šakute naudoja irgi vietoj šaukšto smile30x30.png bet skaniausia rankomis ir dar pamozojant stalą smile30x30.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo visai_nauja: 07 rugpjūčio 2016 - 13:21
sveikos gyvos,
nors ir retai, bet vis tiek labai smagu paskaityti apie vaikučius smile30x30.png

maniškis tikriausiai paskutinis vaikščiotojų gretose - ir tai, dar neskaitau kad vaikšto, nes šiaip jei vedi, paleidi rankytę , paragini eiti - tai eina nelaikomas, eisena kaip su 3 promilėm, bet per namus pereina, per kiemą pereina, tačiau kad pats sugalvotų, pasileistų ir eitų - taip dar praktiškai nebūna, nekalbant apie atsistojimą vidury kambario. Ir dar vis pasitikrina, ar tu esi šalia, jei ne - tai jau ir 'pamiršta' kad vaikščioja, griūna smile30x30.png Tai dar vieno ir nepaleidžiu, daugiausiai vaikščiojam už rankytės. Nenoriu iš tikrųjų ir tų rimtų griuvimų, tegul įsitvirtina. Na bet pradžia jau yra, o turint galvoje jo visą raidos vėlavimą, kad tik 10-11 mėn išvis kojytėmis remtis ėmė , viskas labai dėsninga ir savo laiku. Spės dar , prisivaikščios smile30x30.png Gerai, kad jam patinka vežime važiuoti, be problemų kokią valandą išsėdi, tai derinam vaikščiojimą (vaikščioti irgi patinka labai, bet jo vaikščiojimas - du žingsniai pirmyn, 3 atgal, tai iš taško A į tašką B nueiti šansų praktiškai nėra biggrin30x30.png) su važinėjimu. Laipioti irgi nelaipioja, tai gan ramu man su juo dar kol kas smile30x30.png Bet jau ėmė charakterį demonstruoti, jei kas ne pagal jį, kažko negauna - oho, jau kokį piktumą įjungia ! smile30x30.png

Šiaip tai elektrikas-santechnikas kol kas pas mane auga, baisiai įdomu visi tie jungtukai, mygtukai, kraniukai, ratukai, laidai, lemputės... Mašinos pvz - nelabai domina. Nebent ratus pakrapštyt, pasukiot, tuo interesas ir baigiasi. Net ir iš tikros mašinos, lipa lauk. Neįdomu už vairo. Dabar lėlės vežimuką vežioti labai smagus užsiėmimas. Kalba maždaug kaip ir buvo, keli žodeliai - 'amam, au, mama, lialia' , gal dar pora. Niūniuoja melodiją 'Šiū namo , tprū namo' smile30x30.png (su skiemeniu lia-lia-lia, lia-lia-lia). Savo kalba kalba daug.

Dantų turi 16! Kas daugiau? biggrin30x30.png Trūksta paskutinių krūminių. Ir sakyčiau, labai lengvai sudygo, tik su begaliniu seilėtekiu.

Pusryčiams kol kas nespjauna košių, tai dažniausiai jų ir gauna. Grikių dribsniai - pagrindinis patiekalas ryte. Ir šiaip nėra labai išrankus maistui.

Su puodu kol kas net nebandėm pažindinti. Vėlyvi mano vaikai tuo klausimu, dukras anksčiau mėginau sodinti, bet kas iš to. Tik šią savaitę vidurinėlė ėmė prašytis! 2.7 metų! Gudri kaip kažin kas, šneka puikiai, skaičiuoja, dainuoja, deklamuoja, o va pasiprašyti ant puoduko - misija neįmanoma.. . Kiek pagauni, tiek turi. Nors be pampersų jau senokai, gal pusmetį, bet tik naktį avarijų nebūdavo, išmiega sausa jau seniai, o dieną, tai kelnių krūvos... Na, bet atrodo persilaužėm smile30x30.png Tai su broliu ir neskubinu.

Su miegu pas mus kol kas puikiai (neskaitant naktinio pabudimo pavalgyti), tačiau ar pietų, ar vakare - vos sulaukia miego meto, padedi į lovytę, įsikanda soskį, apsikabina migduką, ir lūžta smile30x30.png Jokio migdymo nereikia. Paguldai ir išeini.

Kas čia dar .. Estetas toks ganėtinai maniškis. Ne, jam netrukdo kad išsimozojęs iki ausų koše , bet pvz į ranką imti kažką nešvaraus, slidaus, šlapio - fui fui , nesiteikia. Net jei tai viso labo nuluptas obuolys smile30x30.png Nors tai nėra pastovu - dar prieš mėnesį neimdavo į rankas akmenukų iš krūvos lauke, kažkuo jam jie nepatiko ir neįtiko, o dabar niekad ramiai pro tą krūvą nepraeina, akmenų nepažarstęs ir nepasiėmęs su savim. O kai lankėmės raidos centre, tai pastebėjo kad jam švelnūs daiktai nepatinka, traukia rankytę nuo jų. Nors tikriausiai mūsų katinas Pūkis kitos nuomonės biggrin30x30.png Vargšas, paskutiniu metu vis turi ramesnės vietos ieškotis, nuo tokio vieno azartiško 'caca' darytojo biggrin30x30.png

ramu, tikrai brrr jūsų nuotykai, bet laimė kad pastebėjote...

druskute, koks šaunuolis taviškis, kad gražiai žaidžia! Mano zuikis tai toks dar lėliukiškas žaidimuose , ar kas liečia knygutes. Bet tik tiek, kad matau - klauso, stebi, seka, supranta, tai manau ateis ir jo laikas.

visai_nauja, na jau taviškė visai thumbup2.png mergina, jau ir su puodu draugauja, fantastika, gal jau ir į darželį leisi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MuseZuze: 07 rugpjūčio 2016 - 23:11
Sveikos 4u.gif ,
Labai smagu skaityti apie vaikucius ax.gif .Visi atrodo ir panasus,bet ir skirtingi.Ziuriu i saviske ir netikiu,kad tokia jau didele,bet kartu ir maza wub.gif .Neuzilgo ji jau bus nebe maziausia o vidurinioji,musu seima laukia gandru nestuke.gif .Galvoje ivairiausiu minciu pilna. thumbup.gif Neisivaozduoju kaip reikes susitvarkyti doh.gif .Kaip nors teks...Isleidom sese i mokykla.Mazajai is vis nepatinka,kol seses namie nera.Na man ir sunkiau be jos blush2.gif .Dar persikrausteme.Labai bijojau del mazosios,kaip ji adaptuosis.O ji gal dar ta pacia diena priprato ir namus aukstyn kojom verte thumbup.gif .Labai energingas vaikas.Uzsispyrusi.Savarankiska.Su puodu nedraugauja,nors supranta kame reikalas.Buna daro sise ir sako sssss.Bet ant puodo nesipraso.Jei pasodini tai kartais pasedi.I lauka isejus dauk nevaiksto,labiau patinka vaziuoti vezime.Megstamiausi zaidimai dabar yra seses barbes,mazos lelytes.Indeliai valgyti daryti,arbata.Buna ir vaikiska mikseri ijungia ar su vaikisku kocelu kazka kocioja thumbup.gif .Mums tik nesa,valgidina,girdo lotuliukas.gif .Atrodo maziuke o viska supranta.Valgo tik su saukstu arba sakute.Aisku ir issiterlioja,bet nemegink maotinti,nes visai dienai jos nemalone uzsidirbsi.Turi dvylika dantu,tarp ju kruminius,truksta iltiniu.Beveik visi dygo su rimtom ligom doh.gif .Nakti ismiega visa.Ir diena ismoko pati uzmigti.Kartu atsigulam,pagulim ir uzmiega...po visu vargu su miegu ir supimu cia tokia laime ir pasiekimas.Siam kartui tiek,nes jau pabudo,veiksmas prasideda...
Atsakyti
Melisa, wub.gif

Kokios naujienos! Is visos sirdies linkiu sklandaus nesiojimo!
Kaip smagu surast tokias zinias musu temuteje 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Savarankiska tavo pupa.
Matau daug panasumu su savaja,su puodu draugaut nenori,kai jau pridaro kelnes,tada suemus klyna reikia ka-ka lotuliukas.gif
Dantu turi 16,iltinukai lindo kartu su oziukais ir piktumu,kas jai nebudinga.
Pagrindine veikla-leliu mylavimas,nesiojimas.Tikra maza mamyte biggrin.gif
Delioja lego,stato bokstelius,dabar megstamiausia veikla-konstruot ir statyt.
Na ir zvereliu fane ji pas mus,duok knyga su paveiksliukais ir vaiko nera,ir igarsina,ir pabuciuoja visus.

Linkejimai vioms mamos ir ju vaikuciams 4u.gif
Nagi lyskit is pogrindzio ir prisiduokit mirksiukas.gif
Atsakyti
Melisa87, sveikinu wub.gif ir jungiuosi prie tavęs ax.gif Jau gera savaitė kaip įdomūs pojūčiai, o vakar ir testas parodė. Eisiu ieškot būsimų gegužiukų temutės. Melisa87, kada tave gandrai lankys?
Gal dar kuri prisijungsit? bigsmile.gif

MuseZuze, gustika, oho kokie dantuoti jūsų vaikučiai bigsmile.gif Mano pupa neseniai 13 pradaigino, su 40 temperatūra ir vėl doh.gif

Mano pupa irgi aktyvistė, po lauką laksto, ant turniko kabo, balas visas išbraido. Ir jokių "ne tie batukai", aną dieną partempė mane namo, apsiavė čebatukus ir su tėte ėjo po balas braidyt lotuliukas.gif Mašinoj važiuoti vis dar katastrofa, jau net kukurūzai negelbsti. Važiuoti gali iki 15 min., o poto zyzimai. Užmiega vis dar sunkiai, bet naktį išmiega nesikeldama. Miega mūsų lovoj, ypač dabar po temperatūros. Ir migruoja po visą lovą, vis gaudau kad neiššliaužtų. Labai jaučia kai vyras vartosi, jis verčiasi o ji per miegus "tėtė". Ragučiai gana dažnai išdygsta, pradeda kepšiotis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo visai_nauja: 10 rugsėjo 2016 - 07:25
QUOTE(gustika @ 2016 09 06, 10:45)
Melisa, wub.gif

Kokios naujienos! Is visos sirdies linkiu sklandaus nesiojimo!
Kaip smagu surast tokias zinias musu temuteje 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Savarankiska tavo pupa.
Matau daug panasumu su savaja,su puodu draugaut nenori,kai jau pridaro kelnes,tada suemus klyna reikia ka-ka :lotuliukas:
Dantu turi 16,iltinukai lindo kartu su oziukais ir piktumu,kas jai nebudinga.
Pagrindine veikla-leliu mylavimas,nesiojimas.Tikra maza mamyte :biggrin:
Delioja lego,stato bokstelius,dabar megstamiausia veikla-konstruot ir statyt.
Na ir zvereliu fane ji pas mus,duok knyga su paveiksliukais ir vaiko nera,ir igarsina,ir pabuciuoja visus.

Linkejimai vioms mamos ir ju vaikuciams 4u.gif
Nagi lyskit is pogrindzio ir prisiduokit mirksiukas.gif

Aciu wub.gif .Pas maniske visi gyvunai yra vau vau lotuliukas.gif .Ir kiti nepatinka,tik tikrieji sunys lotuliukas.gif

QUOTE(visai_nauja @ 2016 09 10, 08:23)
Melisa87, sveikinu  wub.gif ir jungiuosi prie tavęs  ax.gif Jau gera savaitė kaip įdomūs pojūčiai, o vakar ir testas parodė. Eisiu ieškot būsimų gegužiukų temutės. Melisa87, kada tave gandrai lankys?
Gal dar kuri prisijungsit?  bigsmile.gif

MuseZuze, gustika, oho kokie dantuoti jūsų vaikučiai  bigsmile.gif Mano pupa neseniai 13 pradaigino, su 40 temperatūra ir vėl  doh.gif

Mano pupa irgi aktyvistė, po lauką laksto, ant turniko kabo, balas visas išbraido. Ir jokių "ne tie batukai", aną dieną partempė mane namo, apsiavė čebatukus ir su tėte ėjo po balas braidyt  lotuliukas.gif Mašinoj važiuoti vis dar katastrofa, jau net kukurūzai negelbsti. Važiuoti gali iki 15 min., o poto zyzimai. Užmiega vis dar sunkiai, bet naktį išmiega nesikeldama. Miega mūsų lovoj, ypač dabar po temperatūros. Ir migruoja po visą lovą, vis gaudau kad neiššliaužtų. Labai jaučia kai vyras vartosi, jis verčiasi o ji per miegus "tėtė". Ragučiai gana dažnai išdygsta, pradeda kepšiotis.

Sveikinu wub.gif .Kaip smagu wub.gif.Daugiavaike mama tureciau tapti Vasari...Savijauta pas mane geresne nei praita nestuma.Bet jegu nerasta.Jau spejau ir ligonineje paguleti del pilvo skausmu.Viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Melisa87 @ 2016 09 10, 14:08)
Aciu wub.gif .Pas maniske visi gyvunai yra vau vau lotuliukas.gif .Ir kiti nepatinka,tik tikrieji sunys lotuliukas.gif
Sveikinu wub.gif .Kaip smagu wub.gif.Daugiavaike mama tureciau tapti Vasari...Savijauta pas mane geresne nei praita nestuma.Bet jegu nerasta.Jau spejau ir ligonineje paguleti del pilvo skausmu.Viskas bus gerai mirksiukas.gif

Ojei, laikykis 4u.gif Gal persitempei?
Aciu uz sveikinimus bigsmile.gif Kazkaip cia mums is pirmo karto gavosi. Nesitikejau taip paprastai, nes dukryte tik po inseminacijos gavosi.
Atsakyti