Įkraunama...
Įkraunama...

Balandinukai 2015

QUOTE(ramu @ 2016 02 25, 19:52)
Omletas Rapolui tiko wink.gif

Mano Tadui nepatiko schmoll.gif

labuka, su prailgintu vasariu biggrin.gif pamenu prieš aštuonis metus taip pat buvo keliamieji metai l. nenorėjau, kad šia diena gimtu sunelis, o taip dar pilva pamenu maudeno...bet ištempem iki kovo 5 d. biggrin.gif

Kaip mažieji, mes gerai jau ir vaikstom vieni vis daugiau ir daugiau trumpas distancijas tipena vienas niekur nesilaikydamas. Įrengėme kambarį vyrukui tai dabar pilnas veiklos viskas tik jo užsižaidžia ilgai vienas.Miega aisku dar savo lovyteje miegamajame, kaip nebevalgys naktį ir nepabudinės bandysime kraustyti į jo kambarėlį blush2.gif
Atsakyti
Sveikos,
na va, pagaliau is namu rasau. Po triju menesiu atostogu savos sienos thumbup.gif
Su pirmaisiais gimtadieniais noriu pasveikinti Jurgutele, Gustika ir ju mazyles. Kaip greit laikas eina wub.gif
Skaitau apie vaiksciojancius mazylius, o pati dziaugiuos, kad siandien vaikinas pirma karta pats laikydamasis uz suoliuko, atsistojo thumbup.gif Stovejo uzpakali atkises, nes suoliukas mazas. Paskui parodziau, kad gali rankas nuo suoliuko ant lovos perdeti, tai antra kart ta ir padare. o tada jau sukavo tarzaniskai visas isdidus.
Siandien buvom pirma karta darzelyje. Pratinames, po menesio einu dirbt. Tai ka, mano sunus ne toks jau atsilikes. Ten buvo du berniukai - vienas 11, kitas 14 menesiu - tai mano Augustas uz juos mobilesnis. Tas 11 menesiu tai tik guli suptuke, net nesliauzia.
Taigi, mamytes, jei mazyliai 11 menesiu dar neskubi judeti - nieko tokio. Vokietijoj laukia, kol vaikai patys viskam pasiruos.
Dar labai daug maitinu, reik kazkaip atpratinti bei ismokyti vaikina, kad be (.) ir nenesiojamas pats loveleje uzmigtu. Man cia atrodo misija neimanoma tongue.gif
Atsakyti
Sveikos,
druskute, sveika sugrįžus namo bigsmile.gif Pajudėjo ir tavo Augustas, šaunu thumbup.gif Baigėsi tavo ramybė. Jei pavyks tavo planas sumažinti maitinimą ir migdyti lovelėje, pažadėk išduoti receptą. Pas mus tas pats, migdosi tik ant rankų, naktį valgo 2-3 kartus, dieną - 1-2. Visai nebemiega savo lovytėj naktim, vos prasibunda stojasi ir verkia. Nepadeda nei supimas nei nešiojimas, guldau į savo lovą, duodu (.) ir miega. Jei bandau perkelti viskas iš naujo. Aš lieku be miego, vis saugau kad neiškristų, praeitą mėnesį 2 kartus iškrito iš mano lovos verysad.gif Bet užtat dienos miegelius miega lovytėj, anksčiau tik vežime miegodavo.
Eina sau, tokį pipiriuką į darželį. O kiek grupėj vaikučių būna?
rug_gele, išrankus vaikinas smile.gif

Mano pana pradėjo prašytis ant puoduko. Kolkas visada pavyksta tik didelį reikalą padaryti, kai sako sssssss, jau dažniausiai būna padarius į pampersą. Kokias sauskelnes kelnaites naudojat? Mums vis veždavo pampersus Vibelle iš Vokietijos, bet jų lyg nėra kelnaičių. Pirkau Pampers kelnaites, nepatinka nes po kelių siusiukų man jie drėgni atrodo ir tos granulės lieka ant odos. Nupirkau Loving firmos - kietos ir dar didokos, neapspaudžia gerai. Mano pana vis dar 7 kg su trupučiu sveria.
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif , dekoju uz sveikinimus smile.gif

smagu, kad vaikuciai pradeda vaikscioti-mamoms sportas biggrin.gif . Mano dar neina, tik ropoja, bet ir tai svoris mano pradejo tirpti thumbup.gif

As irgi dar migdau du kartus, bet po mazai numiega, be to dar supti reikia, manau, greit pratinsiu prie vieno karto ir pacios uzmigimo ax.gif

GUSTIKA, paveluoti sveikinimai wub.gif , aukit sveikos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgutele: 04 kovo 2016 - 00:57
labas,

štai ir kovas, tuoj įžengsime į 'savo' mėnesį, atrodo kad prieš visą amžinybę buvo tas laukimas , sunkumas ir begalinė laimė smile.gif

kas džiaugiasi jau vaikščiojančiais ir laipiojančiais vaikučiais, o mano mažius labai protestuodamas, pykdamas per mankštas, bet irgi daro pažangą - atsirėmęs , užpakalį atkišęs pastovi (su sąlyga, kad randa įdomios veiklos pastatytas. Jei nieko įdomaus, tai iškart taiko klestelt ant užpakalio smile.gif). Palyginus kad prieš mėnesį dar buvo visiškai guminukas, kojytės nelaikė nė sekundės, tai jau šis tas! Kaip žemo tonuso vaikas, tai neturi įgimto mokėjimo atsiremti, atsisėsti, atsistoti, tokiems vaikams visko reikia mokintis. Būtų greičiau, jei taip nesipriešintų. Dabar minimali nauda iš mankštų, nes didžiąją dalį prarėkia ir sąmoningai nieko nedaro, užsikniaubia , suglemba ir verkia... Arba bando jį suriest ir pasodint, o jie riečiasi į priešingą pusę. Tai kadangi namie jis taip ir neverkia nuo gimimo, tai nors per mankštas gerklę pravėdina, charakterį pademonstruoja biggrin.gif Aišku, gali būti kad jam ir labai sunku visi tie pratimai... Na, bet judam pirmyn smile.gif Jau supratom kad su juo šiaip pratimų nepadarysi, tik per žaidimą, tik jei kažkuo sudomini ir motyvuoji . Tai dabar galvosūkis kaip namuose kuo daugiau tinkamų priemonių pritaikyti.

Ką dar moka jūsiškiai? Pas mus gerai įvaldęs 'ne-ne-ne' galvos purtymą kai kažko nenori, su sesėm firminis žaidimas - galvos kratymas, vienas pakrato, ir kitas pakrato , ir baisiai visiems juokinga biggrin.gif , rodyt 'kas čia' , katučių ar pan. dar nerodo, dabar mokinam 'ate' rodyt, tai kol kas įdėmiai stebi ir rankytę kilsteli, krusteli. Į delną plekšnoja, kai duodi ir sakai 'padaryk pam pam'.

Nešioja akinukus , nesužavėtas, bet ir neplėšia. Dėjimo momentu supyksta, bet po to jau būna ramiai.

Taip ir gyvenam, labai laukiam pavasario, nusibodo man visi kombinezonai, batai, botai ir pirštinės doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MuseZuze: 04 kovo 2016 - 16:17
Sveikos merginos
Druskute kaip fainai gavot vieta i darzeli mes dar neturim jokio atsakymo as ir jau noriu i darba bet pirma kursus reikia baigti
Mes sia savaite visa prasirgom be antibijotiku neapsejom na bet sendien pirma diena jau nekyla temperatura bigsmile.gif tik bezinau mazius beveik nieko nevalgo pieno gal buteliuka per diena isgeria arbatu ir negeria jau gydytoja liepe cukru deti bet ir tas negelbeja verysad.gif na bet gal kaip nors issikapstysim
Nauji musu pasiekimai rodyti nu nu nu kai as jam rodau tai ir jis man biggrin.gif ir dar ismoko ploti ladutes matau kad kartais panirses paeina kelis zingsnius bet taip bijo tik laikydamasis visur gastroliuoja o greiciausia tai keturiom biggrin.gif
Nefaliu patiket kad dar pernai puskavom su pilvais biggrin.gif o dabar pilvu gyventojai nanuose tvarka daro thumbup.gif
Va ir dabar kol surasiau tai mazius kojines man numove lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Užbėgu ir aš pasveikint pirmuųjų metinukų 4u.gif

Įvairiai auga balandinukai kaip matau, na bet ir normalu- negali visi vienodi būt.
Mes laikomės gerai, rytoj dar tik 10 mėn minėsim, bet užtat elgiasi kaip metinukė- laisvai vaikšto, tik kad vis dar pingviniškai krypuodama biggrin.gif neblogai valgo, vis daugiau kramto kieto maisto nors nera galiniu dantų biggrin.gif miegais skųstis negaliu, užmiega au mp, miega greta niekur nekilnoju, visi laimingi bigsmile.gif dieną arba su mp arba vežime lauke užmiega. O tarpuose eina eina elir eina, ir labai garsiai rėkia/ cypia kai negauna ko arba nepatinka kas nors.. Net ausis skauda doh.gif
Laiko sm ateit visai nėra, tai linkėjimai visom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(visai_nauja @ 2016 03 02, 11:02)
rug_gele, išrankus vaikinas smile.gif

Mano pana pradėjo prašytis ant puoduko. Kolkas visada pavyksta tik didelį reikalą padaryti, kai sako sssssss,

Na šeip jis po truputį visko ragauja ka duodi, bet va omletas nepatiko schmoll.gif ooooo cia jau gerai, kad ant puodo praso, bet kazin ar cia valingas supratimas ar tik sutapimas g.gif

MUSEZUZE sekmes jums mankstose, smagu, kad yra pažanga thumbup.gif

MAJAJ kokia greita mergaite thumbup.gif jau ir vaikstot.

Mūs mažis taip pat jau vaiksto vienas, tik dar nemoka atsistoti jei parpuola turi nuropoti iki sienos ir pasiremdamas atsistoti tada jau vel tipena.Moka atete , ploti katuciu.

Atsakyti
Sveikos, gal zinot, perrasant motinystes pasalpa vyrui skaiciuoja pagal tuos pat laikotarpius kaip mums ar ima "po metu"? Na tikiuosi aiskiai paklausiau 😄
Perrasinesit kuri? Ar planuojat grizti darba ar dar metus liksit namie? As noreciau nors per vasara dar pabuti, bet finansiskai laaaabai skaudu. Gaila tokia pupa palikti dar...
Atsakyti
QUOTE(rug_gele @ 2016 03 07, 18:26)
MUSEZUZE  sekmes jums mankstose, smagu, kad yra pažanga  thumbup.gif

ačiū, nors pažanga ir yra, bet kol kas darysim pertraukėlę su mankštom, nes jaunuoliui jau formuojasi labai negeros asociacijos kai jį per prievartą stato/sodina, matomai tas prievartinis mankštinimas, kai jis ten ašarom ir snargliais springdamas yra tampomas, davė ir neigiamą efektą - vos tik supranta kad dabar jau bandai kažką daryt - iškart visus savo gynybinius mechanizmus sujungia doh.gif Net iki tokio lygio, kai nešioji jį stačią , veidu į priekį, laikant už šlaunų (taip dėl raumenukų lavėjimo patarė nešioti)- viskas gerai, tiesus, tvirtas kaip styga, bet pabandyk priglausti savo delną jam prie padukų - viskas, iškart susmunka, kaip jungtuką išjungus biggrin.gif . Tas pats ir kai kojytėm žemę pasiekia - iškart jas kelia, traukia prie savęs, lyg ant žarijų statytum biggrin.gif Bet jei kažkuo labai sudomini, ir pamiršta kad stovi - tai ir stovi... Mūsų pediatrė sakė antrą tokį vaiką per savo ilgametę karjerą mato . Viena mergytė lygiai taip pat elgėsi. Bet 1,3 metų nusprendė kad jau nori vaikščioti ir atsistojusi nuėjo . Spėju ir čia bus panašus variantas, ir nelabai priklausys nuo to kiek mes čia jį kočiosim ir bandysim įtikinti kad laikas stot ir eit smile.gif.

Tegul užsimiršta šiek tiek, o mes namie be streso palavinsim kurį laiką.

oho, jau ant puoduko yra besipratinančių bigsmile.gif Man savo 2-metę pirmiau pripratinti reikėtų smile.gif Nors gal brolį netgi lengviau būtų ant to puodo išlaikyt.

Pas mus dabar visokių mygtukų krapštymo ir maigymo metas. Paties galimybės kadangi ribotos, bet nešioji po namus, tai tik ir spirga, tik rankos tiesiasi, kur kokius mygtukus, jungtukus, rankenėles mato. Kavos aparatą pamaigyt, šviesą pajunginėt - jėga! smile.gif Žaidžia ir su žaislais, ypač kur galima kažką pasukinėt, paspaudinėt. Keiti pampersą tai neina nulaikyt - verčiasi nuo lentos į kriauklę, ten būtinai reikia kraną, sifoną 'paremontuoti' smile.gif Su sesėm taip nebuvo, pas šitą vaiką stiprus polinkis. Didžioji dalis rozečių pas mus uždangstytos, nors didelio reikalo nebuvo - sesės buvo gan abejingos. Na, bet šitas jau iš toli nužiūrinėja, kai rimčiau pasileis į namų tyrinėjimą, tai teks padaryti rimtą rozečių, laidų ir kitų panašių dalykų reviziją..
Papildyta:
QUOTE(visai_nauja @ 2016 03 08, 15:05)
Sveikos, gal zinot, perrasant motinystes pasalpa vyrui skaiciuoja pagal tuos pat laikotarpius kaip mums ar ima "po metu"? Na tikiuosi aiskiai paklausiau 😄
Perrasinesit kuri? Ar planuojat grizti darba ar dar metus liksit namie? As noreciau nors per vasara dar pabuti, bet finansiskai laaaabai skaudu. Gaila tokia pupa palikti dar...

ima 'po metų' , ne iš to paties kaip mums.

Neperrašysiu, mums nėra skirtumo finansiškai.

Aš dirbsiu , tik tiek kad turiu galimybę dirbti iš namų, išvažiuojant kai reikia 1-2 kartus per savaitę (aišku, dirbti įmanoma tik su auklės pagalba). Tai ne taip gaila ir vaiką palikti , nes realiai vis tiek būnant čia pat, girdžiu kas vyksta, galiu bet kada ateiti, pamyluoti, pažaisti, kartu pietus pavalgyti ir t.t. Labai norėčiau per vasarą paatostogaut, bet apsiribosiu mėnesiu kasmetinių atostogų...
Atsakyti
Laba smile.gif

QUOTE(visai_nauja @ 2016 03 08, 15:05)

As perrasiau ant vyro, mum taip apsimoka, su pirmu irgi perrasinejau, tad busiu namie iki 2 metuku, o veliau nezinau, i buvusi darba nelabai noriu gryzti, kelios idejos yra, po truputi bandau jas, gal pasiseks biggrin.gif

QUOTE(MuseZuze @ 2016 03 08, 22:43)
Pas mus dabar visokių mygtukų krapštymo ir maigymo metas. Paties galimybės kadangi ribotos, bet nešioji po namus, tai tik ir spirga, tik rankos tiesiasi, kur kokius mygtukus, jungtukus, rankenėles mato. Kavos aparatą pamaigyt, šviesą pajunginėt - jėga! smile.gif Žaidžia ir su žaislais,  ypač kur galima kažką pasukinėt, paspaudinėt. Keiti pampersą tai neina nulaikyt - verčiasi nuo lentos į kriauklę, ten būtinai reikia kraną, sifoną 'paremontuoti' smile.gif Su sesėm taip nebuvo, pas šitą vaiką stiprus polinkis. Didžioji dalis rozečių pas mus uždangstytos, nors didelio reikalo nebuvo - sesės buvo gan abejingos. Na, bet šitas jau iš toli nužiūrinėja, kai rimčiau pasileis į namų tyrinėjimą, tai teks padaryti rimtą rozečių, laidų ir kitų panašių dalykų reviziją..

MuseZuze, saunuolis tavo pipiriukas, stiprekit 4u.gif

maniškė dabar irgi eina viską krapštinėja, kišą į rozetes, apsaugos jau visur sudėtos, bet vistiek tai kamštelių tai dar ko prikaišioja, TV nuėjusi krapšto, kolonėles nagrinėja. Dabar visur lipimo manija dar užėjusi, ant spintelių, ant stalo, ant lovų užlipa, net ant palangės užlipa nuo brolio nusižiūrėjus, vienos kambarį nei sekundės negaliu palikti.

Su puoduku jau gan gerai draugauja, dieną beveik viską padaro į puoduką. Labai viską kopijuoja ką brolis daro, valgyt tik iš jo lėkštės nori, į wc tai tik abu eina, maudytis irgi abu, dantukus irgi abu valosi, jei vienam žaislo reikia, tai ir kitam, aišku karas tada vyksta, brolis nosį pučia, tada ir ji susiradus skuduriuką ar popieriaus gabaliuką pučia nosį, ar užpakaliuką valosi ir pan. Aišku brolis tai nelabai patenkintas tokia uodegyte biggrin.gif Vaikštom su ją į muzikos pamokėles dar, tai patinka merginai.

O su ligom nesiseka, tik pasidžiaugiau, kad pasveiko, brolis tris dienas paėjo į darželį ir vėl buvo bacilą parnešes. Sirgo abu su aukštom temperatūrom kelias savaites, antibiotikus abu gėrė. Tai dabar neleisiu dičkio į darželį iki balandžio, nes daug vaikų serga, kad vėl neužneštų ligų.

Atsakyti
Rimimita, su metukais tavo vyruką birthday.gif
Atsakyti