Įkraunama...
Įkraunama...

***2014m. Gruodinukai (76 tema) ***

QUOTE(laimutukas @ 2015 11 09, 11:34)
Labas rytas  4u.gif

Ilgai siandien su maziuke miegojom. Einam pusryciu kose virt. Padaviau merginai sausainiu pokuti pazaist, kol koses lauks. Pasiziuriu, kad kampa popieriaus jau pragrauzus, tik celofano neiveike  lotuliukas.gif  vat ir paduok vaikui ipakuota maista, pragraus ir isciulps   lotuliukas.gif

Labas rytas smile.gif

vaikai viska sugeba, maniske Selgos sausainiu pakuti pragrauze ir turine gardziai ragavo, o kiek triuksmo buvo kai atemiau... doh.gif Is viso darosi labai savarankiska dama, viska nori pati i rankyte imti ir valgyti, labai graziai javinuka suvalgo ir neissiterlioja, cia jau man pasiekimas, duonyte labai megsta, mes valgom tik juoda tai ramiai duodu, o daznai ji dar ir bemiele buna. Manau pradejo suprasti ka reiskia rengtis, nes paemusi kepure deda ant galvos, o salikeli ant peties, na nepagalvotite, tikrai neuzsideda, bet tiesiog uzdeda ir tiek. Kazka sako tik nezinau ar mama ar man man ar niam nes tokia serija paleidzia pamaciusi kai ruosiu jai maista biggrin.gif
Ir dar, panasu, kad maniskei kalasi virsutiniai iltinukai blink.gif Sakyciau ankstokai gal g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta_zalia: 09 lapkričio 2015 - 10:50
QUOTE(ruta_zalia @ 2015 11 09, 10:49)
Labas rytas smile.gif

vaikai viska sugeba, maniske Selgos sausainiu pakuti pragrauze ir turine gardziai ragavo, o kiek triuksmo buvo kai atemiau...  doh.gif Is viso darosi labai savarankiska dama, viska nori pati i rankyte imti ir valgyti, labai graziai javinuka suvalgo ir neissiterlioja, cia jau man pasiekimas, duonyte labai megsta, mes valgom tik juoda tai ramiai duodu, o daznai ji dar ir bemiele buna. Manau pradejo suprasti ka reiskia rengtis, nes paemusi kepure deda ant galvos, o salikeli ant peties, na nepagalvotite, tikrai neuzsideda, bet tiesiog uzdeda ir tiek. Kazka sako tik nezinau ar mama ar man man ar niam nes tokia serija paleidzia pamaciusi kai ruosiu jai maista  biggrin.gif
Ir dar, panasu, kad maniskei kalasi virsutiniai iltinukai  blink.gif Sakyciau ankstokai gal  g.gif

Jei brolis ka nors is maziukes paima, kas abiems rupi, ar siaip ka nors is jos atimi, tai rekt pradeda man man man ir siekia, kad atiduot. O sausaini siandien grauzdama pasitampydama sake niamam thumbup.gif ir laimes kiek, kad pati sausaini grauzia. As kazkaip tokiu pagrauziaku mazai jai duodu. Bet dabar reiks gal dazniau, gramus savo islaksto, nenutuks gal ax.gif
Iltinukai turetu po kruminuku dygti, bet jauciu visaip gali but.
Atsakyti
Sveikos wink.gif

Čia mano vienos vyras toks, kad kai paprašau mišinuką padaryti, tai tik ties juo susikoncentruoja? Nu verda vanduo, tai stovi ir žiūri, vietoj to, kad lėkštes plautų, arba jei paprašau išsiurbti kambarį, tai negali, nes su vaiku būna.

Šiandien buvom pas daktarus. Ką tiksliai tas TĄ reiškia? biggrin.gif nu suprantu, kad čia vaiko apžiūra, bet konkrečiai tos raidės? Tai maniškė 7,7kg ir 72cm. Nieko dėl svroio nesakė, tik kai susirašė kiek ir kada valgo, tai sakė daugiau maitinti. Nu mes turim to maisto, valgyti moku daryti, tik kaip man sumaitinti? Ryškiai per mažai valgo. Per metus tik 5kg priaugo.
o galvoju nuo kada pradeda visko nebekišti į burną?
Atsakyti
QUOTE(akari @ 2015 11 09, 14:57)
Sveikos wink.gif

Čia mano vienos vyras  toks, kad kai paprašau mišinuką padaryti, tai tik ties juo susikoncentruoja? Nu verda vanduo, tai stovi ir žiūri, vietoj to, kad lėkštes plautų, arba jei paprašau išsiurbti kambarį, tai negali, nes su vaiku būna.

Šiandien buvom pas daktarus. Ką tiksliai tas TĄ reiškia? biggrin.gif nu suprantu, kad čia vaiko apžiūra, bet konkrečiai tos raidės? Tai maniškė 7,7kg ir 72cm. Nieko dėl svroio nesakė, tik kai susirašė kiek ir kada valgo, tai  sakė daugiau maitinti. Nu mes turim to maisto, valgyti moku daryti, tik kaip man sumaitinti? Ryškiai per mažai valgo. Per metus tik 5kg priaugo.

Tai gal visai neblogai priaugo, suprantu kad mazyte gime. Valgo maniske gerai, nors porcijos ir nera dideles, bet daznai megsta uzkramtyti, misinio irgi daugiau 120 ml. neisgeria, MP neaisku kiek gauna, bet juda juda juda non stop. Aisku buna, kad valgo tik su zaislu rankoje, bet del to nestresuoju, svarbu valgo, jeigu ir tai nepadeda reiskia tiesiog nenori ax.gif

O del vyru, tai turbut visi jie sugeba tik viena darba dirbti, gi ju vienas pusrutulis dirba, cia jau moksliskai irodyta lotuliukas.gif As saviski kai palieku su vaikais (2!), tai randu apverstus namus, o pats nesugeba net arbatos puodelio issiplauti... Uztai filma per PC ziureti gali doh.gif Cia tik mes sugebam 10 darbu dirbti vienu metu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos wink.gif

Šiandien buvom pas daktarus. Ką tiksliai tas TĄ reiškia? biggrin.gif nu suprantu, kad čia vaiko apžiūra, bet konkrečiai tos raidės? Tai maniškė 7,7kg ir 72cm. Nieko dėl svroio nesakė, tik kai susirašė kiek ir kada valgo, tai  sakė daugiau maitinti. Nu mes turim to maisto, valgyti moku daryti, tik kaip man sumaitinti? Ryškiai per mažai valgo. Per metus tik 5kg priaugo.

Laba,
TA - techninė apžiūra biggrin.gif Mes ir nėštukės tokį terminą naudojom bigsmile.gif
Jau senokai nevedėm į polikliniką... Na metų skiepo reikės, tai teks eiti svertis, matuotis smile.gif
Aš irgi laukiu, kol nustos kišti į burną... Šiandien ištraukiau dukros lėlės-barbės batuką doh.gif Ir taip jau žiūriu viską, kad neimtų, bet vis tiek ką nors suranda doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Labas rytas, mamos 4u.gif

QUOTE(ruta_zalia @ 2015 11 09, 11:49)
Manau pradejo suprasti ka reiskia rengtis, nes paemusi kepure deda ant galvos, o salikeli ant peties, na nepagalvotite, tikrai neuzsideda, bet tiesiog uzdeda ir tiek. Kazka sako tik nezinau ar mama ar man man ar niam nes tokia serija paleidzia pamaciusi kai ruosiu jai maista  biggrin.gif

As tikrai tikiu, kad jau supranta. Maniskis irgi bando - bet tik jam viskas per galva maunasi - kelnes ir kojines ant galvos dedasi lotuliukas.gif . Tai cia kad jau skiria, jog salikas ant kaklo - nu sazavejo mane, tikra saunuole thumbup.gif
Vat tas "mama" - as irgi nesuprantu. Nu sako graziai ir kaip viena zodi ir su mam mam mam - or nesuprantu - cia jau tas tikras "mama" ar dar netycia g.gif . Nes visada atsiliepiu, rodau, kad suprantu, jog mane saukia. Nu gal tikrai saukia g.gif . Dar pastebejau kai ka nors duoda arba praso duort sako "dit" - nu gal bando jau cia kalba pralauzt vyras bigsmile.gif .

Čia mano vienos vyras  toks, kad kai paprašau mišinuką padaryti, tai tik ties juo susikoncentruoja? Nu verda vanduo, tai stovi ir žiūri, vietoj to, kad lėkštes plautų, arba jei paprašau išsiurbti kambarį, tai negali, nes su vaiku būna.

Manau, kad visi vyrai tokie lotuliukas.gif . As kazkaip net nesitikiu is jo stebuklo - jeigu jau nusiunciau misinuko, tai tiksliai daugiau nieko nesulauksiu.

QUOTE(Dziaugiuosi @ 2015 11 09, 21:04)
Aš irgi laukiu, kol nustos kišti į burną... Šiandien ištraukiau dukros lėlės-barbės batuką doh.gif Ir taip jau žiūriu viską, kad neimtų, bet vis tiek ką nors suranda doh.gif  doh.gif  doh.gif

Kotais, jauciu, ne taip greit tas periodas praeina doh.gif . Baisu del tokiu smulkiu daikciuku tikrai - nors rodos jau ir persluoti visi kampai - bet maza ka - gi randa to ko pats nerandi.

Vakar buvom baseine. Taigi bandem jau plaukti su pripuciamom ant rankyciu tokiom rankovem. Tai su plaukimu dar labai nekazka tongue.gif . Juokingiausia, kad bent trecdali laiko jis vis bande ikast i tas rankoves. Jeigu kamuoli bandem pagauti, kad irtusi prie jo - tai jis ne rankom gaudo, o dantim pasiekt bando lotuliukas.gif . Tai su tokia koncentracija dar ne karta praktikos reiks, kol ismoks rankytem maskatuot nors kiek "i tema" lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas rytas wink.gif

Aš vėl dieną anksčiau pradedu, norisi kavos ir galvą išsiplauti. Dar vienas dantukas dygsta, tai vakar buvo ašarų pakalnė. Dar slogą mažą turi, tai vakar kol išsiurbiau viską su pasikūkčiojimais verkė, springo. Taip gražiai maivosi, kai skype su mano mama kalbames, šypsosi labai, galvoju ar prisimena tokio amžiaus vaikas ką nors? Vasarą pas tėvus beveik 3mėn išbuvom ir prieš 2mėn jau grįžom. Bus įdomu per Kalėdas kaip reaguos smile.gif

O Jūs tiesiog į baseiną einat ar į pamokas? Gerai jam daugiau veiklos. ne tik pasiplaukioti gali, bet ir pakandžioti biggrin.gif Pas mus nors tik vienas vaikas, nėra mažų detalių jokių, bet vis tiek randa ką į burną įsikišti. O juk namai tvarkomi, teisingai sakot, kad randa ko mes nematom smile.gif
Atsakyti
Laba diena,

per langa saulute taip viliojaa, bet lauke nelabai smagu, musu laukuose vejas svilpa, viska nesioja... 2 kartus bandziau davo ponia lauke pamigdyti, tai tik sugadinau miega, nes vos kas traksteli tuoj akys stacios ir gerkle paleista, tai nezinau kaip cia iki vakaro istemps tiek mazai miegojusi... doh.gif

I baseina noreciau, bet jauciu vienai su tokia aktyvia mergina butu labai sunku, kol apsirengciau po visa rubine islakstytu... doh.gif
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif vejas labai, musu kampinis butas, tai tik uzia, labai nejauku verysad.gif

Mano mazute vakar sukarsciavo, buvom siandien pas gydytoja, gerklyte paraudus, o daugiau nieko nesimato. Nebent su laiku dar islys kas, nes tik pradzia ligos. Tuo paciu ir pasvere, pamatavo, jau kaip sitos proceduros nepatiko, labai protestavo mergaite lotuliukas.gif ugis dabar 74 cm, svoris 10.4 kg (nuo spalio pradzios +1 cm ir 300 g). Gydytoja plauciukus klause, tai kai is priekio rami mazute buvo,atsisukau i save,kad nugaryte paklausytu,tai kaip pradejo rekt im im im ir rankutem uz manes griebtis wub.gif
Atsakyti
Jungiuos vel velai - kai namie tylu ir ramu biggrin.gif

QUOTE(akari @ 2015 11 11, 10:20)
O Jūs tiesiog į baseiną einat ar į pamokas?  Gerai jam daugiau veiklos. ne tik pasiplaukioti gali, bet ir pakandžioti biggrin.gif Pas mus nors tik vienas vaikas, nėra mažų detalių jokių, bet vis tiek randa ką į burną įsikišti. O juk namai tvarkomi, teisingai sakot, kad randa ko mes nematom smile.gif

Baseine bunam tik tryse (trys vaikuciai su mamytem arba teveliais), nes mazytis. Yra kinezoterapiaute, kuri parodo kaip laikyt, atitinkamai pagal amziu. Musu draugei pora menesiu jaunesnei dar be rankoviu toki dirza dejo per liemeni, kad neskestu. O maniskiui, jau kaip 10 menesiu vyrui - tik rankoves. Paaiskina kaip paleisti (butinai perpejant vaika). Kaip panardinti - nors as dar neisdrysau, drauge mano nardino. Bet siaip dauguma laiko tiesiog patys bandom plaukiot. Nestovi visa laika - tik paaiskina tokius kaip pagrindus.

QUOTE(ruta_zalia @ 2015 11 11, 16:45)
I baseina noreciau, bet jauciu vienai su tokia aktyvia mergina butu labai sunku, kol apsirengciau po visa rubine islakstytu...  doh.gif

"Mazylyje" maziukams toks kaip ciuzinys didelis neperslampamas patiestas ir ten vaikucius perrenginejam. O mamos persirengia ir nusiprausia po dusu kitam kambary. Jeigu mama viena su mazyliu, tada paziuri seseles, kol rengiesi. O jeigu mazius jau labai nepripazysta kitu prieziuros, galima su maitinimo kedute issivezti i persirengimo kambari. Tai, manau, pavyktu mirksiukas.gif .
Tik nepasakyciau, kad pigus malonumas - 10Eur valanda. Nors realaus plaukiojimo tai tik pusvalandis lieka.
Drauge dar rado Zaliakalnyje baseina, ten tokia kaina uz 2 val. Bandysim dar kada ir ta - gal bus geriau biggrin.gif

QUOTE(laimutukas @ 2015 11 11, 22:18)
Mano mazute vakar sukarsciavo, buvom siandien pas gydytoja, gerklyte paraudus, o daugiau nieko nesimato. Nebent su laiku dar islys kas, nes tik pradzia ligos.

Oi, tik nesirkit - greiciau taisykites 4u.gif
Atsakyti
Sveikos wink.gif Kaip čia jau tylu...turbūt namuose neramu biggrin.gif
Kelias dienas rašiausi ką ir kiek mažiukė valgo, pasidalinsiu

7val.- 65gr avižinės košės + uogos
10:55- 120ml sriubos +30gr košės (čia gavosi nemažas tarpas tarp valgio, nes ėjome į paštą ir užmigo)
13:10-40gr plovo +50ml mišinio
15:30-90ml mišinio
18:10- 40gr plovo
20:40- 90gr bulvių košė su morka
21:30- 60 ml mišinio
Maistas+ mišinys nėra taip iškart. Bet žiūriu, kad mažai suvalgo, tai už kokių 20min pasiūlydavau mišinio.
Kitą dieną:
8:40- 145gr manų košės
11:40- 110ml mišinio
14:20-150ml moliūgų sriubos
18-120ml mišinio
19:50- 170ml sriubos
21- 60ml mišinio

+ po sausainį per dieną, šiek tiek uogų, vaisių , vandens.

Vakar užlipo ant palangės, laikėsi į lovos kraštą, norėjo nulipti, bet trypčiojo, trypčiojo, tada rėkti pradėjo smile.gif Bet pati nelipo thumbup.gif Tiesa, maniškė į lauką nenori eiti, tai nei žino kur šaliką, nei kepurę dėti, bet skiria šuns maisto bliūdelius. Vienam būna dedamas maistas, kitam-vanduo. tai kur maistas dažniausiai būna tuščias, tai ji iškart griebia, tampo po namus, varto. O ten kur vanduo, visad atsargiai rankytę kiša į vandenį.
Ar jūsų vaikučiai skiepyti? Dabar vis labiau pradėjau gilintis, pasimečiau
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif
Jau reikalu su maziuke kiek doh.gif nieko baisaus neislindo, panasu, kad sveika. Bet vat su miegu vargo vakariene gavosi. Paprastai uzmiega nakciai 23 val. Tai vakar mergina luzo 22, man laimes pilnos kelnes, va galvoju vienas dienos miegas kaip suveike gerai thumbup.gif bet neilgai dziaugiausi doh.gif 23 val prabudo ir zaidem iki beveik pirmos nakties. Atrodo uzmiega bet pora minuciu nusnaudzia ir vel pusvalandi migdau,o jai reikia pasedet tamsoj, pasneket ir pan. Siandien vienas normalus miegas buvo, kitas 5 min ir asaru pakalbe. Tai nelabai suprantu kas cia jai darosi. O as tai jau biskuti pavargus jauciuosi ir kantrybes trukumas jau jauciasi..

QUOTE(akari @ 2015 11 13, 14:20)
Sveikos wink.gif Kaip čia jau tylu...turbūt namuose neramu  biggrin.gif
Kelias dienas rašiausi ką ir kiek mažiukė valgo, pasidalinsiu

Ar jūsų vaikučiai skiepyti?

As nematuoju kiek suvalgo, is pradziu primaitinomo pradzioj tik. Bet kai pamaciau, kad nesuvalgo tiek, kad persivalgytu, tai ir nesuku galvos ax.gif svarbu soti ir laiminga mergina thumbup.gif

Ir skiepinu abu savo vaikus privalomais skiepais. Net labai ir nesidomejau jais ir nekilo mintis neskiepyti.
Atsakyti