Įkraunama...
Įkraunama...

***2014m. Gruodinukai (76 tema) ***

QUOTE(Giedre Gr @ 2015 10 14, 22:48)
Labas, mamos  4u.gif
biski save pradejau auklet  blush2.gif . Kai ateina pasiskust - tai ir myluoju, ir glaudziu ir sedim zaidziam abu. Zodziu jeigu tik niurgzt - mamos demesys 100%.

Kaip tik vakar fcb vienoje mamyčiu grupėje buvo klausimas maždaug toks: ką darote su savo 10mėn. kūdikiais, kai pradeda reikalauti tik dėmesio, pradeda verkti, rėkti ir pan. Nemažai mamų parašė, kad leidžia išsiverkti, nuneša į maniežą/lovytę, nekreipia dėmesio. Aš buvau iš tų, kurios meta viską ir duoda vaikui dėmesio. Apsikabinu, pasikalbu, pamyluoju, arba ant rankų ir darau ką dariusi jeigu įmanoma. Man ir taip to verkimo užtenka, tai dar tai spec. rikdyti vaiką aš nenoriu. Juo labiau, kad įsismarkuoja, tai kūkčioja lb. Gal kai daugiau vaikų kitaip, bet visada jai sakau, kad mamytei širdelę skauda, kai Tu verki. Vakare kai būnam su vyru, tai pakrentam ant žemės, tada ji ramiai ir viena žaidžia, bet turim būti visi kartu smile.gif

Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Sianakt super gerai miegojom thumbup.gif

QUOTE(akari @ 2015 10 15, 12:57)
Kaip tik vakar fcb vienoje mamyčiu grupėje buvo klausimas maždaug toks: ką darote su savo 10mėn. kūdikiais, kai pradeda reikalauti tik dėmesio, pradeda verkti, rėkti ir pan.  Nemažai mamų parašė, kad leidžia išsiverkti, nuneša į maniežą/lovytę, nekreipia dėmesio. Aš buvau iš tų, kurios meta viską ir duoda vaikui dėmesio. Apsikabinu, pasikalbu, pamyluoju, arba ant rankų ir darau ką dariusi jeigu įmanoma. Man ir taip to verkimo užtenka, tai dar tai spec. rikdyti vaiką aš nenoriu. Juo labiau, kad įsismarkuoja, tai kūkčioja lb. Gal kai daugiau vaikų kitaip, bet visada jai sakau, kad mamytei širdelę skauda, kai Tu verki. Vakare kai būnam su vyru, tai pakrentam ant žemės, tada ji ramiai ir viena žaidžia, bet turim būti visi kartu smile.gif

Vat del to verkimo, ziurint kaip verkia. Mano jau pradeda vaidint kartais, ale verkiu vadinasi lotuliukas.gif pakreksi ir viskas. tai kai taip pasnekinu ir toliau dirbu ka dirbusi, o jei jau rimtos asaros tai neleidziu verkt, nebent paverkia tarkim kol nesvarias rankas nusiplausiu. Nes kitaip ji man isiverkia tiek, kad net raudonais plemais veiduka ismeto. Tai jau neleidziu. O ir nuramint zymiai sunkiau, ir paskui jau visai nenori viena but.
Atsakyti
Kas nutiko? Tyla...

Pas mus nieko naujo, sianant gana gerai miegojo, net nesitiki, kad ismiegojom be vaiko lovoje lotuliukas.gif
Maniske demesio irgi nori, bet paskutiniu metu labai domina virtuves spinteles ir stalciai doh.gif Dar kazkada sakiau sau, kad gera mergaite, nelenda kur nereikia lotuliukas.gif Siaip ji nera reksne, bet jeigu jau i koja ar i kelnes kimba, reiskia jai kazko reikia is manes arba MP, arba tiesiog panesioti, pazaisti. Aisku gerai, kai daznai sunus su ja megsta pazaisti, pats leliuku patampa, ropoja kartu, kaladeles delioja wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Labas smile.gif

Pas mus jokių naujienų. Lauke lyja, apsiniaukę, tai tingiu ką nors daryti, būnu su mažiuke ant grindų parkritus ir tiek. Užmiega savo lovyttėj, bet taip duodas ištisai ten, kad tenka paskui pas save įsikelti.

Nu B**cha mūcha negaliu!!!! Įsijungiau žinias, o ten kažkas vaiką pametė!!!!
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2015 10 16, 15:54)
Kas nutiko? Tyla...

Pas mus nieko naujo, sianant gana gerai miegojo, net nesitiki, kad ismiegojom be vaiko lovoje  lotuliukas.gif
Maniske demesio irgi nori, bet paskutiniu metu labai domina virtuves spinteles ir stalciai  doh.gif Dar kazkada sakiau sau, kad gera mergaite, nelenda kur nereikia  lotuliukas.gif Siaip ji nera reksne, bet jeigu jau i koja ar i kelnes kimba, reiskia jai kazko reikia is manes arba MP, arba tiesiog panesioti, pazaisti. Aisku gerai, kai daznai sunus su ja megsta pazaisti, pats leliuku patampa, ropoja kartu, kaladeles delioja  wub.gif  thumbup.gif

Ot nezinau.. kazkas lotuliukas.gif

Nakti su abiem vaikais vienoj lovoj miegojau, kazka dickis susapnaves issigando, ir i derybas apie miega kur jam priklauso nesileido. Tai smagi naktele, maze maitinu, o dickis prie manes prilipes, kojas ant manes susikeles, nesitraukia ne trupucio wub.gif

Mano irgi krausto, susirenku paskui tik medinius saukstus po namus istasytus. Ne karta ir pirstukus su stalcium buvo prisispaudus, bet tik pasiziuri rimtu zvilgsniu, graziai issitraukia pirstukus ir toliau dirba lotuliukas.gif tai arba neskaudziai iki siol dar gaudavosi jai, arba vistiek kraustyt geriau negu nelyst daugiau lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(akari @ 2015 10 16, 18:56)
Nu B**cha mūcha negaliu!!!! Įsijungiau žinias, o ten kažkas vaiką pametė!!!!

As isvis neisivaizduoju kaip galima vaika pamest doh.gif
Atsakyti
Labas,
Mes vakar pas tėvus išvažiavom. Isbandem naują kėdė, bet visą kelią miegojo mažoji. Taip keista, tokia mažutė ji dar joje.
Musiske irgi krausto virtuvės spinteles. Po to turiu eiti susirinkti indukus po buta. Savo stalciuose irgi tvarka padaro...
Atsakyti
Labas mamos 4u.gif

Pas mus nieko naujo. Jauciuosi labai pavargus, visiskai be nuotaikos verysad.gif Maziukas toks irzlus ir neramus tapo, nori buti tik ant ranku, ir butinai tik ant MANO! Niekas kitas jam netinka. Uzmigdyti ji tapo misija neimanoma, ir nakciai ir pietu miegui. Apie valgyma tai as jau net patylesiu biggrin.gif Diena dazniausiai miega jau tik karta, ir dazniausiai tik kokia valanda tai nieko nebespeju padaryti.
Rytoj sviesiu gimtadieni, o taip nera nuotaikos verysad.gif kazkaip nemegstu svenciu paskutiniu metu. reikia kazkaip susiimti eiti pradeti kazka ruosti bet rankos nekyla.

Na va issipasakojau jums, gal dabar palengves biggrin.gif nes jau tiek daug visko susikaupe o pasikalbet ir nera su kuo.

Gero savaitgalio Jums! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AgSlan @ 2015 10 17, 15:15)
Labas mamos 4u.gif

Pas mus nieko naujo. Jauciuosi labai pavargus, visiskai be nuotaikos verysad.gif  Maziukas toks irzlus ir neramus tapo, nori buti tik ant ranku, ir butinai tik ant MANO! Niekas kitas jam netinka. Uzmigdyti ji tapo misija neimanoma, ir nakciai ir pietu miegui. Apie valgyma tai as jau net patylesiu biggrin.gif  Diena dazniausiai miega jau tik karta, ir dazniausiai tik kokia valanda tai nieko nebespeju padaryti.
Rytoj sviesiu gimtadieni, o taip nera nuotaikos verysad.gif kazkaip nemegstu svenciu paskutiniu metu. reikia kazkaip susiimti eiti pradeti kazka ruosti bet rankos nekyla.

Na va issipasakojau jums, gal dabar palengves biggrin.gif  nes jau tiek daug visko susikaupe o pasikalbet ir nera su kuo.

Laba diena smile.gif

Praeis visi neramumai, ir viskas bus gerai 4u.gif smagaus gimtadienio 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Mamos, kaip Jus tikrinat, ar vaikam lauke nesalta? Nosis kad vesi jau nekreipiu demesio. Grizom is lauko, ziuriu pedutes vesios, rankytes irgi. Bet siaip visas kunelis siltutis. Tik galunes vesios. Nu negi susalo, kazkaip nemanau ax.gif
Atsakyti
Labas rytas, mamos,

Oras siandien tragiskas - baisiai lyja. Bet geroji puse yra ta - kad mazgis gerai miega thumbup.gif . Ir naktu pora sauniai lovytej savo ismiegojo. Bet jau kol uzmigdom vakare - tai kosmaras doh.gif .

Mes gi su jaunuoliu pradejom eit i sporto kluba. Nu tiksliau mama sprotuot. Nors ir tai - cia viskas drauges itaka - nes pati as tingine blush2.gif . Mano drauge linkus kaupti kilogramus, tai jai reikia pastangu, kad kazkiek formas padailint, nes dietos atmestos (maitina mazyle MP). Tai prikalbino mane kartu - einam per pietus, kai maziausiai zmoniu. Viena daro praimus, kita vaikus ziuri - ir keiciames taip. Nu kol kas pora dienu tik tebuvom, ziuresim, kaip cia toliau eisis blush2.gif .

Vakar buvom Vilniuj uosviene su gimtadieniu pasveikint. Man tai tiesiog pareiga, nes scenarijus ten nuvaziavus visada toks pats - "prifarsiruoja" pietum ir tortais - o po to gulim leisgyviai ant sofu ir diskutuojam ka nors ne itin aktualaus. Dar pakeliui namo i "H&M" uzsukom - laukiu nesulaukiu, kol Kaune ja atidarys. Didzkei savo pripirkau "basic" vienspalviu maikiu, nes mokykloj prie uniformos neleidzia su uzrasais nesiot.
Tai vat toks tas savaitgalis kol kas.

QUOTE(ruta_zalia @ 2015 10 16, 16:54)
Maniske demesio irgi nori, bet paskutiniu metu labai domina virtuves spinteles ir stalciai  doh.gif Dar kazkada sakiau sau, kad gera mergaite, nelenda kur nereikia. Siaip ji nera reksne, bet jeigu jau i koja ar i kelnes kimba, reiskia jai kazko reikia is manes arba MP, arba tiesiog panesioti, pazaisti. Aisku gerai, kai daznai sunus su ja megsta pazaisti, pats leliuku patampa, ropoja kartu, kaladeles delioja.

Stalciai taip - valdo ir pas mus biggrin.gif . Labiausiai megstamas mamos apatiniu stalcius miegamajam. Bet as rankioju jau geriau apatinius - vis nors kad tik uzsiemimas tam kartui.
Didieji vaikas geris tikrai wub.gif . Manoji kai ateina padukt su mazium, taip man gera biggrin.gif

QUOTE(laimutukas @ 2015 10 16, 21:31)
Mano irgi krausto, susirenku paskui tik medinius saukstus po namus istasytus. Ne karta ir pirstukus su stalcium buvo prisispaudus, bet tik pasiziuri rimtu zvilgsniu, graziai issitraukia pirstukus ir toliau dirba  lotuliukas.gif  tai arba neskaudziai iki siol dar gaudavosi jai, arba vistiek kraustyt geriau negu nelyst daugiau.

Ale vat geras uzsiemimas - net ne cypt, jeigu skauda lotuliukas.gif . Maniskis tai rekia prisispaudes pirsciukus, kol jo neisvaduoji. Tada staigiai nutyla ir toliau "dirba".

QUOTE(AgSlan @ 2015 10 17, 16:15)
Pas mus nieko naujo. Jauciuosi labai pavargus, visiskai be nuotaikos verysad.gif  Maziukas toks irzlus ir neramus tapo, nori buti tik ant ranku, ir butinai tik ant MANO! Niekas kitas jam netinka. Uzmigdyti ji tapo misija neimanoma, ir nakciai ir pietu miegui. Apie valgyma tai as jau net patylesiu biggrin.gif  Diena dazniausiai miega jau tik karta, ir dazniausiai tik kokia valanda tai nieko nebespeju padaryti.

Na va issipasakojau jums, gal dabar palengves biggrin.gif  nes jau tiek daug visko susikaupe o pasikalbet ir nera su kuo.

SU GIMTADIENIU 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Zinoma zinoma - mes cia tam ir esam, kad isklausyt mirksiukas.gif . O ir suprasim tikrai kiekviena, nes paciom daznai tokios dienos buna. Nu bet gi pasiguodziam ir toliau dziaugiames graziais motinystes stebuklais wub.gif

QUOTE(laimutukas @ 2015 10 17, 17:30)
Mamos, kaip Jus tikrinat, ar vaikam lauke nesalta? Nosis kad vesi jau nekreipiu demesio. Grizom is lauko, ziuriu pedutes vesios, rankytes irgi. Bet siaip visas kunelis siltutis. Tik galunes vesios. Nu negi susalo, kazkaip nemanau  ax.gif

Tai gal nesusalo. Maniskis varliukas irgi - kazkaip pastoviai rankytes kojytes sala gan greit. As nosiuka tikrinu. Jeigu vesus - nepanikuoju, bet vat jeigu jau ledinis - tai ziuriu kaip cia uzklojus, ar dar ka.
Atsakyti
Labas wink.gif
Savaitgalis toks ne savaitgalis, vyras dirba, tai nelb smagu mums. Buvo vyro sesė, tai mažiukė taaaip glaustėsi prie manęs, gražiai galvytę ant pečių dėjo, niekad nėra taip ilgai buvus meil. Matyt, pasirodyt norėjo. Ir šiaip maivėsi, nu tikrai keik kitaip elgėsi nei su mumis smile.gif
Per šventes atvyks uošviai ir mano tėvai, bus smagu. Jau labai ilgai su tėvais nešventėme nei vienų švenčių.
Aš dažnai perku iš HM, o ir savo tekstilę nunešu, gaunu nuolaidą. Bet pas mus nedidelis vaikų skyrius, ypač kūdikių. Dar primarke pigios prekės, bet man vis tiek brangu lyginant, kad suaugusių tiek pat kainuoja.

QUOTE(laimutukas @ 2015 10 16, 21:31)

Nakti su abiem vaikais vienoj lovoj miegojau, kazka dickis susapnaves issigando, ir i derybas apie miega kur jam priklauso nesileido. Tai smagi naktele, maze maitinu, o dickis prie manes prilipes, kojas ant manes susikeles, nesitraukia ne trupucio  wub.gif

Jatus, kaip miela wub.gif
QUOTE(AgSlan @ 2015 10 17, 16:15)
Labas mamos 4u.gif

Su gimtadieniu 4u.gif
Ir aš dažnai panašiai jaučiuosi. O vyrui kai pasakau jis sako: nu o ko tu tikėjaisi vaiko auginime? Šiandien grįžom iš pard., padaviau vyrui, kad ją nurengtų, tai iškart į ašaras. Atsigulam į lovą, jeigu išeinu kur nors-vėl ašaros. Pas mane irgi ant rankų nori būti. O kai paimu, pradeda spurdėt smile.gif

QUOTE(laimutukas @ 2015 10 17, 17:30)

Mamos, kaip Jus tikrinat, ar vaikam lauke nesalta? Nosis kad vesi jau nekreipiu demesio. Grizom is lauko, ziuriu pedutes vesios, rankytes irgi. Bet siaip visas kunelis siltutis. Tik galunes vesios. Nu negi susalo, kazkaip nemanau  ax.gif

Mes ilgai lauke nebūnam, max 40min.,bet einam 3k. Žandukai ir nosis vėsoki būna, bet rankos beveik visad šiltos, nors ir be pirštinių ir neužklotos. Rengiu žieminę striukę, kepurę, šaliką. Pirštinių nenori, nei užsikloti rankų vokeliu. Bet dažnai žiūriu ar rankos nešaltos

O dėl sporto...tai čia spec. mamoms su vaikais? Ar į sporto salę leidžia su jais?
Atsakyti
Laba diena,

oras puikus, ta proga jau ir parkeli aplekem, tik va grybu, nors ir po lietaus, neradom rolleyes.gif

Mano dama vis daugiau pastovi viena, nesilaikydama, o vedam daznai jau uz vienos rankytes - sakau gal uz kokio menesiuko ir viena keliaus g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2015 10 19, 11:33)
Laba diena,

oras puikus, ta proga jau ir parkeli aplekem, tik va grybu, nors ir po lietaus, neradom  rolleyes.gif

Mano dama vis daugiau pastovi viena, nesilaikydama, o vedam daznai jau uz vienos rankytes - sakau gal uz kokio menesiuko ir viena keliaus  g.gif  bigsmile.gif

Kokia šaunuolė, maniškė nenori dar vaikščioti, bet viena irgi jau pastovi, arba man į kokius du plaukus įsikibus lotuliukas.gif Peša, skauda, bet tegul treniruojasi stovėti.

Gal kokį receptą makaronų žinote? Nupirkau ir nežinau kaip čia skaniau paruošti. Knygoje'Mažylio receptai' radau tokį: makaronai, varškė, agurkai ; Kuskusas, varškė, obuoliai ir vyšnios; man labai jau egzotiškai skamba, bet gal ir skanu? g.gif
Atsakyti