Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai Namai, 15 tema

Kai žmonės klausia "ar nešalsim" tokiam ar anokiam name, tai kiek juokinga. Jokiam name nešalsit, jeigu tinkamo galingumo šildymo sistema pastatyta. Skirtumas tik tas kiek mokėsit už šildymą.

O norint legaliai nuo iki pasistatyt rąstinuką, variantas yra dvigubo rąsto siena rąstas-šiltinimas-rąstas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 03 08, 13:57)
Kai žmonės klausia "ar nešalsim" tokiam ar anokiam name, tai kiek juokinga. Jokiam name nešalsit, jeigu tinkamo galingumo šildymo sistema pastatyta. Skirtumas tik tas kiek mokėsit už šildymą.

Oh.....kol statemes nuolat girdejom tapati per tapati.....salsit, mokesite ir t t.
Faktai : namas 160 m2.
Pirmas aukstas -grindinis sildymas
Antras -radijatoriai.
Namo siules is abieju pusiu uzsandarintos su akrilu.
Sildymas plius karstas vanduo -geoterminis.
Lapkritis - 33€
Gruodis -60€
Sausis 90€
Vasaris 60€
Temperatura namie laikom 22 C

Nu nezinau.....ar cia daug ar ne.....spreskite patys. ax.gif
Atsakyti
Geoterminis smile.gif Kiek kainavo jo įrengimas? Investavot į brangią šildymo sistemą, dabar turit normalias sąskaitas. Aš nesakau, kad tame yra kažkas blogo, bet fizikos dėsnių neapgausi. Maža sienų varža yra maža sienų varža.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 08 kovo 2016 - 22:45
QUOTE(gediminas_ @ 2016 03 08, 23:15)
Geoterminis smile.gif Kiek kainavo jo įrengimas? Investavot į brangią šildymo sistemą, dabar turit normalias sąskaitas. Bet fizikos dėsnių neapgausi. Maža sienų varža yra maža sienų varža.

Rastiniu namų šiluminės savybės kitokios nei mūrinių. Medis visada siltas.
Na taip, yra dideles sil varzos namai....juose daug celofano ir polistirolio, mazai dienos sviesos...ten net "pirstelejimas" paverciamas siluma. As tokius namus vadinu ofisais.smile.gif
Jei zmogui svarbiausias prioritetas yra namo sildymo kastai...tuomet taip, toks namas jam tiks.
Musu seimai reikejo sveiko, komfortisko,silto namo su visais ponu ismislais smile.gif todel pasirinkome rastini.

P.s geoterminis su viskuo kainavo 9 t €
Atsakyti
Medis nėra visada šiltas, baikit fanatikuot su tom savo medžio savybėm stebuklingom. Mokat mažai už šildymą dėl to, kad sukišot daug pinigų į šildymo sistemą ir tiek. O tie namai su "daug celofano", kurio yra tiek pat, kiek pas jus plius minus, dažniausiai turi didelius vitrininius ir kitus langus. Ofisais vadinat tai, ką pati (ar pats) įsivaizduojat, o ne tai, kas yra realiai smile.gif Buvo kadaise mitas apie tai, kad šiltam name langai turi būt maži. Bet dabar langai įsileidžia labai daug šviesos ir taip pat šilumos, todėl daugiau saulės gaunančiose pusėse daromi dideli. Žodžiu, nuėjom į offtopic'ą. Gyvenkit ir džiaukitės savo namu, nieks jo nekritikuoja, tik nesekit pasakų wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 08 kovo 2016 - 23:43
Labas

QUOTE(DEU @ 2016 03 08, 13:11)
Jei tikrai mėgstate šilumą tai gerai pasvarstykite ar tikrai jums tinkamas rastinis namas.

tai va mum arhitektas irgi apie varžą aiškino, bet kažkaip aš noriu, man gražu ir t.t. nors siūliau vyrui kitokių variantų bet rąstinukas kažkaip prilipo tai ša labai nesipriešinu, bet iš tiesų tai dar net projekto iki galo nepadarėm blush2.gif

QUOTE(gediminas_ @ 2016 03 08, 13:57)

O norint legaliai nuo iki pasistatyt rąstinuką, variantas yra dvigubo rąsto siena rąstas-šiltinimas-rąstas wink.gif

dviguvo rąsto siena tai kaina kosminė doh.gif aš tris savo gyvenimus kūrensiu vieno rasto namus už tą skirtumą.

esmė ta kad irgi pirmam aukšte grindinis bus, antram radiatoriai, o šildymas pas mus pigus lotuliukas.gif tik nelabai noriu garsiai rašyt ax.gif

o kas dėl statybų visokių įstatymų aš žinau, bet mes turbūt kaip vasarnamį statysim. bus matyt. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2016 03 08, 14:11)
Atkreipkit dėmesį, kad labiausia rastiniu namu džiaugiasi ir jį giria dar besistatantys. Aš pažystu tik tris pasistačiusius rastinius namus ir nė vienas iš jų tokios klaidos daugiau nebekartotų.

Gyvenu jau turbūt 7 metus smile.gif vis dar myliu ir džiaugiuosi smile.gif
Šildymo būdą pasirinkome neprotingą, todėl permokame, bet namie šilta. Niekuo nesiskundžiu smile.gif

QUOTE(gediminas_ @ 2016 03 09, 01:38)
Medis nėra visada šiltas, baikit fanatikuot su tom savo medžio savybėm stebuklingom. Mokat mažai už šildymą dėl to, kad sukišot daug pinigų į šildymo sistemą ir tiek. O tie namai su "daug celofano", kurio yra tiek pat, kiek pas jus plius minus, dažniausiai turi didelius vitrininius ir kitus langus. Ofisais vadinat tai, ką pati (ar pats) įsivaizduojat, o ne tai, kas yra realiai smile.gif Buvo kadaise mitas apie tai, kad šiltam name langai turi būt maži. Bet dabar langai įsileidžia labai daug šviesos ir taip pat šilumos, todėl daugiau saulės gaunančiose pusėse daromi dideli. Žodžiu, nuėjom į offtopic'ą. Gyvenkit ir džiaukitės savo namu, nieks jo nekritikuoja, tik nesekit pasakų wink.gif

Man tai truputį juokinga. Statai rąstinį namą? Bus šaltas ir mokėsi daug už šildymą, išvada: blogai.
Pateikia žmogus info apie mažas šildymo išlaidas ir šiltus namus: vėl blogai biggrin.gif
Mes juk ir kalbam, kad su tinkama šildymo sistema, rąstinis namas nėra baubas.
Aš sutinku, kad pasyvių namų fanatikas niekada rąstinio namo nesirinks, sutinku, kad jis nėra toks sandarus, nors kažin kaip tas sandarumas matuojamas? Vėjas nešvilpia, laikraštį paskaityt galim - nešiurena lotuliukas.gif
Ir tikrai rąstas yra kitoks. Tai namas reikalaujantis daugiau priežiūros ir tikrai ne kiekvienas jį rinksis.
Bet negalima lyginti tik skaičių popieriuje...
Čia tas pats, kad pirkti mašiną žiūrint tik kuro sąnaudas.
Atsakyti
cia kazkuri krosnininku kontaktu prase, tai sita galiu pasiulyti http://www.krosnininkai.lt/
bet is kart oasakau, kad pigu nebus. Man pasiseke dar uz gera kaina gauti, po to jis labai ispopuliarejo ir po pusmecio, kai susitikau sake, kad jau buciau mokejes dvigubai uz toki pati darba smile.gif Man pastate tokia http://www.krosninin.../home/duonkepes Ziureti prie pavadinimo "šildymo krosnis su duonkepė ", ten kur ir miestras nusifotografaves salia krosnies.
QUOTE(profas @ 2016 03 08, 22:39)
Oh.....kol statemes nuolat girdejom tapati per tapati.....salsit, mokesite ir t t.
Faktai : namas 160 m2.
Pirmas aukstas -grindinis sildymas
Antras -radijatoriai.
Namo siules is abieju pusiu uzsandarintos su akrilu.
Sildymas plius karstas vanduo -geoterminis.
Lapkritis - 33€
Gruodis -60€
Sausis 90€
Vasaris 60€
Temperatura namie laikom 22 C

Nu nezinau.....ar cia daug ar ne.....spreskite patys. ax.gif

pas mane gana panasus skaiciai, irgi geoterminis. tik ploto daugiau - 190, plius svetaines turis per du aukstus, namie palaikom apie 19 laispniu pirmam aukste, antrame gaunasi apie 22. Savaitgaliais dar kartais pasikuriu krosni, tai uzssyla ir daugiau. Islaidos sildymui ir karstam vandeniui:
spalis 30
lapkritis 39
gruodis 65
sausis 92
vasaris 53
Is pradziu buvau labai uzsideges sandarinti su akrilais, dabar noras praejo, nes sildymo islaidos antra ziema is eiles mazos, o ir kada man atsipirks tos sandarinimo islaidos, tai kas ten zino, jei is vis atsipirks. Aisku, ziema tiek praeita, tiek si buvo gana slabna, salciai ilgai nesilaike.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bingo: 09 kovo 2016 - 21:47
Sveiki rastiniu namu statytojai.noriu prisijungti i jusu gretas wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aistrencija @ 2016 03 10, 23:35)
Sveiki rastiniu namu statytojai.noriu prisijungti i jusu gretas wink.gif 4u.gif

Prasom 4u.gif
Tik nedaug cia besistatanciu naujoku o "seniai" smile.gif jau retai apsilanko cia.
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2016 03 11, 00:24)
Prasom  4u.gif
Tik nedaug cia besistatanciu naujoku o "seniai"  smile.gif jau retai apsilanko cia.

Ar silta gyvent rastinuke?
Musu sienos storis 18cm.pasistateme vasara.nusidazeme,langus,duris idejome.neseniai nuslifavo vidaus sienas.klausimas kuo dazyt ?wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Aistrencija @ 2016 03 11, 00:56)
Ar silta gyvent rastinuke?
Musu sienos storis 18cm.pasistateme vasara.nusidazeme,langus,duris idejome.neseniai nuslifavo vidaus sienas.klausimas kuo dazyt ?wink.gif

Silta...silta. smile.gif
Vidaus sienoms naudoja vandens pagrindu priemones ( pvz lakas ar dazyves)......arba aliejaus pagrindu - alyvas.
Lakuoti pavyrsiai labiau atsparus dregmei ir purvui
Dazyti - labiau paslepia medienos rashta bet suteikia norima spalva.
Alyvuoti - isryskina mediena bet tuo paciu ir jos trukumus pvz papilejimus
Mes name- balinom rastus t y dazem su dazyve ir viska padengem laku.
O pirti - alyvavom su balksva alyva.
Praktiskesnes sienos visgi lakuotos.
Atsakyti