QUOTE(DEU @ 2016 03 08, 14:11)
Atkreipkit dėmesį, kad labiausia rastiniu namu džiaugiasi ir jį giria dar besistatantys. Aš pažystu tik tris pasistačiusius rastinius namus ir nė vienas iš jų tokios klaidos daugiau nebekartotų.
Gyvenu jau turbūt 7 metus

vis dar myliu ir džiaugiuosi
Šildymo būdą pasirinkome neprotingą, todėl permokame, bet namie šilta. Niekuo nesiskundžiu
QUOTE(gediminas_ @ 2016 03 09, 01:38)
Medis nėra visada šiltas, baikit fanatikuot su tom savo medžio savybėm stebuklingom.
Mokat mažai už šildymą dėl to, kad sukišot daug pinigų į šildymo sistemą ir tiek. O tie namai su "daug celofano", kurio yra tiek pat, kiek pas jus plius minus, dažniausiai turi didelius vitrininius ir kitus langus. Ofisais vadinat tai, ką pati (ar pats) įsivaizduojat, o ne tai, kas yra realiai

Buvo kadaise mitas apie tai, kad šiltam name langai turi būt maži. Bet dabar langai įsileidžia labai daug šviesos ir taip pat šilumos, todėl daugiau saulės gaunančiose pusėse daromi dideli. Žodžiu, nuėjom į offtopic'ą. Gyvenkit ir džiaukitės savo namu, nieks jo nekritikuoja, tik nesekit pasakų
Man tai truputį juokinga. Statai rąstinį namą? Bus šaltas ir mokėsi daug už šildymą, išvada: blogai.
Pateikia žmogus info apie mažas šildymo išlaidas ir šiltus namus: vėl blogai
Mes juk ir kalbam, kad su tinkama šildymo sistema, rąstinis namas nėra baubas.
Aš sutinku, kad pasyvių namų fanatikas niekada rąstinio namo nesirinks, sutinku, kad jis nėra toks sandarus, nors kažin kaip tas sandarumas matuojamas? Vėjas nešvilpia, laikraštį paskaityt galim - nešiurena
Ir tikrai rąstas yra kitoks. Tai namas reikalaujantis daugiau priežiūros ir tikrai ne kiekvienas jį rinksis.
Bet negalima lyginti tik skaičių popieriuje...
Čia tas pats, kad pirkti mašiną žiūrint tik kuro sąnaudas.