Viskas prasidejo tada, jog mano treciokei pasikeite knygu aprasymo sistema. Dabar nebereikia aprasineti turinio, taciau po trumpa perskaitytos knygos informacija turiu "padeti" parasa ir patvirtinti, jog mano vaikas tikrai perskaite ta knyga.
Deja, bet tokia tvarka baisiai nepatiko kitiems (nevisiems) klases mokiniu tevams, nes tada tevai suprato, jog vaikas gali sukciauti (dabar reikia parasyti tik knygos pavadinima, puslapiu skaiciu, autoriu ir atsakyti i viena koki klausimeli, pvz., pagrindinis veikejas, vieta, kur vyksta veiksmas, iliustracija ir t.t). Visa "atsakomybe" tevams, nes pasirasydamas patvirtini, jog vaikas tikrai perskaite

Gavusi rekomenduojamu knygu sarasa ir as supratau, jog nors mano mergaite mielai skaito ir daug skaito ir mes daznai diskutuojam, didziosios dalie sknygu as nesu skaiciusi, kitos isvis negirdetos

Ir pati pirmoji, kuria paemiau i rankas buvo knyga, kuri mane nustebino t o t a l i a i

Gal ir is jusu kas skaite- Kristin Steinsdottir "Spurgos ir karis"

keletas man istrigusiu citatu:
"Daugelis sako, kad vabzdziai yra neprotingi padarai, jie nemasta, todel galima zudyti. Niekada nesu girdejes panasios kvailystes. Kaip as galiu zinoti, ar muses masto, ar ne? Juk niekada nesu buves muse. Dauguma zmoniu irgi mazai temasto, bet jiems leidziama gyventi."
"-Indijoje karves krinta issekusios,- pasake Akasas, atsisedes prie stalo valgyti blynu supienu.- Ju per daug, negauna pakankamai esti ir slaistosi miestuose.{...}
-Ir niekas ju nenugena salin?
-Negalima, jos sventos,- rimtai atsake Akasas.
-Kodel gyvuliu nepaskerdzia, mielasis, jei jie gyvena gatveje ir jiems ten blogai?- paklause senele ir jos virbalai sudzinksejo.
-Karve yra motina, ji duoda mums pieno, kuriuo mes gyvi,- rimtai pasake Akasas.- Juk niekas nezudo savo motinos."
"Kiek daug nesuprantamu dalyku. Kodel visi negali buti tokie, kokie nori buti? Kodel yra blogai buti keistuoliu ir kam reikia nuolat skubeti?"
Butu smagu padiskutuoti apie knygas, kurias skaito Jusu vaikai ir ar diskutuojate apie perskaitytus dalykus su jais, kaip aiskinate perskaityta turini, ar vaikai daug klausineja. Vienaip sakant- kaip formuojate savo atzalu skaitymo kultura?