Na, taip, tepliojimas kiekvieną mėnesį prieš mmm būna. Tik nežinau, kaip ten būna kai IVF daromas: ar kreipti dėmėsį į tą tepliojimą ar ne ir laukti normalios pirmosios mmm dienos? Pirmas (ir tikiuosi paskutinis) IVF tai baisu kažką ne taip padaryti
Sveikos, merginos. Narsiau uzsienio forumuose ir parinkau informacijos. Dalinuosi ja, gal kuriai pagelbes.
Naudojami vaistai (cia kalbama ne apie skatinimo ir foliu auginimo procesa, o butent apie perkeltu embrionu/blastocistu palaikyma ir sekmingesni isitvirtinima):
a) daugelis merginu/moteru 2 val. pries perkelima gere Piroxicam.
aktyviai naudojamas Utrogestanas
c) Pregnyl injekcija iskart po perkelimo
d) Prednisolon arba Dexamethason po perkelimo po 1 tab. i diena
e) Aspirinas/Fraxiparine
f) Magnis B6
g)Valerijonas/Propolis (nervu raminimui/imuniteto stiprinimui)
Lenku klinikos praktikuoja 2 val. pries isodinima 1 tab. Flaxemin (atibiotikas) + 1 tab. Relanium (raminantis).
! Del visu vaistu reikia butinai tartis su gydytoja !
Maistas, kuris pagelbeja pastojimui (cia isvardijami produktai, kuriuos uzsienio merginoms rekomendavo gydytojai, taip pat dazniausiai minimi produktai, kurie padeda pastojimui):
Ananasai (daug kur minima, kad ananasai labai padeda)
Vaisiai (vengti citrusiniu)
Ivairios zoles (spinatai, petrazoles, salotu lapai ir t.t.)
Zuvis (jurine)/juros gerybes
Salto spaudimo aliejai
Kiausiniai (3 per savaite)
Sojos produktai
Riesutai/saulegrazos
Kopustiniai (briuselio kopustai, brokoliai ir t.t.)
Juros kopustai
Zalia arbata (patartina su pienu. Juodos arbatos privengti)
Varske/grietine/suriai
Kepeneles
Linu semenys
Avizu kisielius
Kvieciu daigai
Po perkelimo gerti daugiau vandens pirmoje dienos puseje.
Apskritai minima, kad reikia valgyti kuo daugiau baltymu.
Tyrimai:
Prolaktinas
FSH
LH
ANA
ASA
D-dimenu lygis
Progesteronas
Estradiolis
Paskutiniai du tyrimai atliekami isodinimo diena (arba max. diena pries), 5 diena po perkelimo, 8-9 diena po perkelimo.
Po perkelimo pataria pirmas 2-4 dienas laikytis lovos rezimo. Daugiau gerti skysciu.
Kelias valandas iki perkelimo tureti lytinius santykius (patartina su geru orgazmu), kad gimda suaktyvetu, issijudintu.
Nu ir dar merginos pataria butinai deveti kazka dryzuoto ta diena + geriant vandeni pries isodinima i ji ipilt dali svento vandens Bet cia jau kiekvienai pagal religija/tikejima
Dar karta noriu pasakyti, kad sita informacija yra surinkta is interneto platybiu kaip dazniausiai pasikartojanti. Is to, ka naudoja/raso moterys uzsienyje.
Pati siuo metu auginu gleivine ir ruosiuosi blastocistu perkelimui. Pries tai buvo keli nesekmingi kartai.
Naudojami vaistai (cia kalbama ne apie skatinimo ir foliu auginimo procesa, o butent apie perkeltu embrionu/blastocistu palaikyma ir sekmingesni isitvirtinima):
a) daugelis merginu/moteru 2 val. pries perkelima gere Piroxicam.
aktyviai naudojamas Utrogestanas
c) Pregnyl injekcija iskart po perkelimo
d) Prednisolon arba Dexamethason po perkelimo po 1 tab. i diena
e) Aspirinas/Fraxiparine
f) Magnis B6
g)Valerijonas/Propolis (nervu raminimui/imuniteto stiprinimui)
Lenku klinikos praktikuoja 2 val. pries isodinima 1 tab. Flaxemin (atibiotikas) + 1 tab. Relanium (raminantis).
! Del visu vaistu reikia butinai tartis su gydytoja !
Maistas, kuris pagelbeja pastojimui (cia isvardijami produktai, kuriuos uzsienio merginoms rekomendavo gydytojai, taip pat dazniausiai minimi produktai, kurie padeda pastojimui):
Ananasai (daug kur minima, kad ananasai labai padeda)
Vaisiai (vengti citrusiniu)
Ivairios zoles (spinatai, petrazoles, salotu lapai ir t.t.)
Zuvis (jurine)/juros gerybes
Salto spaudimo aliejai
Kiausiniai (3 per savaite)
Sojos produktai
Riesutai/saulegrazos
Kopustiniai (briuselio kopustai, brokoliai ir t.t.)
Juros kopustai
Zalia arbata (patartina su pienu. Juodos arbatos privengti)
Varske/grietine/suriai
Kepeneles
Linu semenys
Avizu kisielius
Kvieciu daigai
Po perkelimo gerti daugiau vandens pirmoje dienos puseje.
Apskritai minima, kad reikia valgyti kuo daugiau baltymu.
Tyrimai:
Prolaktinas
FSH
LH
ANA
ASA
D-dimenu lygis
Progesteronas
Estradiolis
Paskutiniai du tyrimai atliekami isodinimo diena (arba max. diena pries), 5 diena po perkelimo, 8-9 diena po perkelimo.
Po perkelimo pataria pirmas 2-4 dienas laikytis lovos rezimo. Daugiau gerti skysciu.
Kelias valandas iki perkelimo tureti lytinius santykius (patartina su geru orgazmu), kad gimda suaktyvetu, issijudintu.
Nu ir dar merginos pataria butinai deveti kazka dryzuoto ta diena + geriant vandeni pries isodinima i ji ipilt dali svento vandens Bet cia jau kiekvienai pagal religija/tikejima
Dar karta noriu pasakyti, kad sita informacija yra surinkta is interneto platybiu kaip dazniausiai pasikartojanti. Is to, ka naudoja/raso moterys uzsienyje.
Pati siuo metu auginu gleivine ir ruosiuosi blastocistu perkelimui. Pries tai buvo keli nesekmingi kartai.
Sveikos merginos. As is proto kraustausi pilva skaudejo, blogai. Dabar nustojo skaudet vel blogai kad nieko nejauciu Visokiu minciu i galva lenda, tuoj isprotesiu. Gal vel nustojo vystitis. Vakar pridaviau krauja , ketvirtadieni vel priduosiu ziuresiu ar auga Hcg.
QUOTE(burgunt @ 2015 11 24, 14:01)
Sveikos merginos. As is proto kraustausi pilva skaudejo, blogai. Dabar nustojo skaudet vel blogai kad nieko nejauciu Visokiu minciu i galva lenda, tuoj isprotesiu. Gal vel nustojo vystitis. Vakar pridaviau krauja , ketvirtadieni vel priduosiu ziuresiu ar auga Hcg.
Viskas gerai,neisikalk i galva kad kazkas negerai!!as irgi viena diena jauciu pilvo tempima, kita ne,bet tikiu jog taip turi buti! Ketvirtadieni einu ultragarsui, baisu bet jau norisi kad paziuretu ar gerai isitvirtino:)
Isvis numirus temute
QUOTE(Ausma26 @ 2015 11 21, 23:09)
Mano gydytojas sako, kad sansai vienodi tiek su sv., tiek su saldytais. Bet man pavyko 1-as IVFas, o 3 bandymai su snaigutemis - ne. Dabar darausi iv.tyrimus ir bandome surasti nesekmiu priezasti. Liko dar viena snaiguciu porcija, tai nekantrauju pradeti paskutini bandyma. Tik tyrimu daug, jie ilgi, daromi tam tikromis ciko dienomis, tai anksciau sausio tikrai nepavyks startuoti.
Tiesa, as padariau 4m. pertrauka, gali buti, kad mano nesekmes su tuo susijusio (pasikeite organizmo hormoninis fonas ir pan.). Deja, is turimu tyrimu rezultatu jokiu blogybiu izvelgti negalima, o AMH mano manymu labai aukstas, kaip mano amziuj. Bet dar liko dalis nepadaryta.
Tiesa, as padariau 4m. pertrauka, gali buti, kad mano nesekmes su tuo susijusio (pasikeite organizmo hormoninis fonas ir pan.). Deja, is turimu tyrimu rezultatu jokiu blogybiu izvelgti negalima, o AMH mano manymu labai aukstas, kaip mano amziuj. Bet dar liko dalis nepadaryta.
Man kažkaip atrodo, kad su šaldytais tikimybė gerokai mažesnė bet gydytojas liepė dar pasitart sodinti viena ar du nu bet ka čia ir tartis kai tas antrasis silpnutis tai jau klausimas ar jis atšils tai kažkaip dvejonių ir nėr, tik abu
Del tyrimų idomu, manęs kažkaip stipriai ir netyre, dar po gimdymo pas gydytoja nebuvau tai va dabar nuėjau iprastai apžiūrai ir tuo pačiu pasisakėm kad norim snaigiukus pasiimt ( mano gydytojas IVF ir atlieka ) na tai vietoj tuos būtinus tyrimus padarė ir liepė i klinika atvažiuot..
QUOTE(spinsa @ 2015 11 22, 08:49)
kaip bebūtų gaila, su snaigiukais tikimybė labai maža ir nedžiuginanti, aš du ivf turėjau su jais -ir nieko. dabar tikriausiai visai nezaisciau daugiau.
Gaila aišku, na aš kažkaip stipriai nepergyvenu bus kaip bus, visgi labai norėtūsi pabandyt natūraliai o gal dabar ir pavyktų
QUOTE(burgunt @ 2015 11 22, 10:31)
negalima taip sneket , as paskutini kart irgi taip galvojau . Bet buvau neteisi, pries savaite pamaciau dvi juosteles ant testo tikiuosi , kad viskas bus gerai ir maziukas nepabegs
Ohh tai tylūs sveikinimai sklandaus jums nėštumo, tikiu kad viskas bus gerai
QUOTE(Laukianti_stebuklo @ 2015 11 24, 21:01)
Viskas gerai,neisikalk i galva kad kazkas negerai!!as irgi viena diena jauciu pilvo tempima, kita ne,bet tikiu jog taip turi buti! Ketvirtadieni einu ultragarsui, baisu bet jau norisi kad paziuretu ar gerai isitvirtino:)
Aciu truputi paguodei, man ultragarsui tik gruodzio 9. Dar ilgai laukt
QUOTE(Stressa @ 2015 11 24, 20:20)
Del tyrimų idomu, manęs kažkaip stipriai ir netyre, dar po gimdymo pas gydytoja nebuvau tai va dabar nuėjau iprastai apžiūrai ir tuo pačiu pasisakėm kad norim snaigiukus pasiimt ( mano gydytojas IVF ir atlieka ) na tai vietoj tuos būtinus tyrimus padarė ir liepė i klinika atvažiuot..
Man irgi nedare. Bet kai 3 snaiguciu transferiai buvo nesekmingi, tai pries paskutini bandyma nusprende visgi patikrinti si bei ta. Tik va kol kas nieko nerado. Liko kazkokios mandros gimdos echo, bet kad jas pasidaryti, reikia sulaukti mmm. O ju kaip nera taip nera... Hormonai, matyt, visai issibalansavo... Tai pasinaudojau nenesciosios statusu ir pasidariau siandiena karsto vyno. Nu bent toks privalumas Tai gal dabar jau pareis tos nelemtosios.
Sveikos,
turiu likusio crinone. Jei kam reikia brūkštelkit AŽ, atiduosiu pigiau.
turiu likusio crinone. Jei kam reikia brūkštelkit AŽ, atiduosiu pigiau.
QUOTE(Rute @ 2015 11 25, 17:11)
Gal pavyko
sveikos,
atejau pasidalinti virusu. IVF darytas VK.
Ieskancioms simptomu - neieskokit, jie gali buti labai skirtingi.
Siuo metu as po antro IVF, pirma karta issipuciau iskart, pilvas lyg 5 menesyje buvo ir krutine tapo jautri, prisiliest negalejau, rodes sprogs, atsirades stiprus sleikstulys, kuri nuramindavau tik ka nors kramsnodama.
Si karta gi nieko panasaus, jauciausi lyg ir nebuvo stimuliacijos. ir krutine nepakito. Na, kas kartojasi - ka besuvalgau, stovi skrandyje, sutrikes virskinimas.
Siuo metu as po antro IVF, pirma karta issipuciau iskart, pilvas lyg 5 menesyje buvo ir krutine tapo jautri, prisiliest negalejau, rodes sprogs, atsirades stiprus sleikstulys, kuri nuramindavau tik ka nors kramsnodama.
Si karta gi nieko panasaus, jauciausi lyg ir nebuvo stimuliacijos. ir krutine nepakito. Na, kas kartojasi - ka besuvalgau, stovi skrandyje, sutrikes virskinimas.
[quote=dobiliukas4lapis,2015 11 26, 00:32]
sveikos,
[/quote
Dydziausi sveikinimai
sveikos,
[/quote
Dydziausi sveikinimai