QUOTE(snekutealio @ 2015 11 17, 19:08)
Gal galėtumėte pilna sriubos receptą parašyt. Skamba viliojanciai☺
Aisku!

Kokius ingredientus naudoti pasake MB, o as jau igyvedinau jo norus.

Bet is tikruju gavosi labai skaniai.
Kiekiai is akies.
Perlines kruopas ir dziov. baravykus uzpyliau verdanciu vandeniu, palikau keliom val., kad isbrinktu, dar geriau, galima palikti visai nakciai. Aisku, kruopas vienam puode, grybus atskiram.
I dideli puoda sudejau isskalautas kruopas, susmulkintus grybus ir supyliau perkosta grybu nuovira, papildomai ipyliau vandens, kiek reikejo. Virinau apie valanda. Tuomet nuo rukytos vistienos ketvircio nukaulinau ir susmulkinau mesyte, ja sudejau i puoda, vel kazkiek pavirinau. Tada sudejau sukapota svoguna, sutarkuota morka ir kelias susmulkintas bulves, vel pavirinau, kol visos darzoves ir kruopos suminkstejo. Pabaigoje iberiau smulkintu krapu.
Tiesa, virimo pradzioj i puoda dar idejau kelis lauro lapus, kvepianciuosius ir paprastus pipirus zirneliais ir pora kubeliu grybu sultinio.
Sriuba uzsibalinom grietine.