Ukrainietiški barščiai, kepta lydeka (made in LT)+grikiai+sriubokėlių salotos
Varškės apkepas su trintomis braškėmis
QUOTE(pašnekutė @ 2015 09 29, 11:50)
Mes turim šaldiklį didelį plius šaldytuvas su didžiausiu, kokį radom šaldymo skyrium
Tai pas mus daug ko visko šaldyto būna
O šiaip vargu ar laikysis, nebent šaltas, sausas rūsys. Tada subertas plonu sluoksniu kokiose dėžutėse laikyčiau. Jos gi pačios miške iki pavasario išsilaiko.
Papildyta:
Trinu jas su kombainu. Galima blenderiu, bet vargo daugiau.

Papildyta:
Trinu jas su kombainu. Galima blenderiu, bet vargo daugiau.
Visas uogienes, kompotus ir visus marinatus laikau tik rusyje, ten puikiausiai laikosi, o saldiklyje tik saldytas uogas, bet va del trintu spanguoliu suabejojau nes tiesiog ju neturejau

Šiandien jau ketvirta diena, kai virš mūsų namų skrenda gervės. Pro debesų salas ilgesingai žvilgčiojant saulei, traukdamos savo nostalgišką dainą. Šnarėdamas nukritusiais lapais, bumbsėdamas raudonšoniais obuoliais pro šalį bėga laikas. Nenumaldomai, nesustabdomai. Nesustosi pats, tai ir nepamatysi paskutinio pienės žiedo, bebėgančios slėptis boružėlės ir besileidžiančios saulės spindulio pro retėjančius lapus.
O aš šiemet, atrodo, užsimojau išsaugoti kaip galėdama daugiau tų saulės spindulių, įstrigusių vaisiuose ir daržovėse. Maišant dangiško skonio obuolių ir baltojo šokolado tyrelę, galvoje sukosi mintys apie nevykusį jos pavadinimą, o tada - a.a. tėčio mėgtas posakis, kai kažką skanaus ar gero patirdavo, sakydavo: "lyg angelėlis basom kojytėm per širdį..." Tas angelėlis basom kojelėm man čia taip jau labai tiko
Tik kad... tų angelų pastaruoju metu ant kiekvieno kampo po kelis
Todėl, su savim pasitarus, niekam neprieštaraujant (
) krikštiju šį produktą "Angelinos tyrele". Amen.
Ir jau žinau, ką draugai gaus Kalėdoms
Ir jau žinau, kaip papuošiu tuos stiklainėlius
O dar šiandien - slyvų+cukinijų+obuolių uogienė žiemai. Pietums - irgi kūrybiškumą pasitelkiau: nuo cepelinų liko faršo, bet ne tiek, kad pakaktų kotletams (o iš šeimos nuskambėjo pageidavimas "kotletai"). Senokai juos bekepiau, taigi... tarkuota nuspausta cukinija+faršo+kvietiniai dribsniai+viskas, kas priklauso normaliems kotletams
Ir... niekas kažkodėl nė neįtarė, iš kur tokia kotletų gausa iš saujikės faršo
O aš šiemet, atrodo, užsimojau išsaugoti kaip galėdama daugiau tų saulės spindulių, įstrigusių vaisiuose ir daržovėse. Maišant dangiško skonio obuolių ir baltojo šokolado tyrelę, galvoje sukosi mintys apie nevykusį jos pavadinimą, o tada - a.a. tėčio mėgtas posakis, kai kažką skanaus ar gero patirdavo, sakydavo: "lyg angelėlis basom kojytėm per širdį..." Tas angelėlis basom kojelėm man čia taip jau labai tiko

O dar šiandien - slyvų+cukinijų+obuolių uogienė žiemai. Pietums - irgi kūrybiškumą pasitelkiau: nuo cepelinų liko faršo, bet ne tiek, kad pakaktų kotletams (o iš šeimos nuskambėjo pageidavimas "kotletai"). Senokai juos bekepiau, taigi... tarkuota nuspausta cukinija+faršo+kvietiniai dribsniai+viskas, kas priklauso normaliems kotletams

QUOTE(AJIRA @ 2015 09 29, 11:19)
dejau plyteles po 100gr
ir as dejau standartines po 90 ar 100 gr.
QUOTE(gaily @ 2015 09 29, 12:31)
Sluoksniuota karališka mišrainė
prasom pasidalinti.

QUOTE(pašnekutė @ 2015 09 29, 16:12)
* Šiandien jau ketvirta diena, kai virš mūsų namų skrenda gervės. ...
**...krikštiju šį produktą "Angelinos tyrele". Amen.
**...krikštiju šį produktą "Angelinos tyrele". Amen.
* O virs musu namu vakar velai vakare (jau buvo visiskai suteme) zasys skrido. Dar su MB zibintu i dangu svietem, bandem pamatyti, tai kur tau, aukstai skrido, tik ju balsai girdejosi.

** Amen.

QUOTE(jurateba @ 2015 09 29, 16:37)
aš tik tyliai susirenku visų darbštuolių mintis...
Sveika atvykus. Prasom ir garsiai dalintis idejom, ka gaminat.

Kauno ponios Ingos Budrienes mišrainė

QUOTE(Renata123 @ 2015 09 29, 21:00)
prasom pasidalinti.

Kiekiai iš akies, nors rašo lygiomis dalimis, bet porų ir graikinių riešutų tikrai mažiau

Kartais viską tiesiog sumaišau ir dedu į šaukštelius/krepšelius, išeina puikus užkandis

Pasnekute
savo puikiais ivadiniais aprasymais tikrai suteikiate siai temai lyriskumo ir labai pagyvinate sia tema
Pavadinimas "Angelinos tyrele" mano nuomone
, nors kiekviena galetu uzrasyti savo vardo tyrele, ta as jau padariau.
siandien gaminsiu irgi kotletus, tik vietoj cukiniju su tarkuotomis morkomis, bulviu kose ir pomidorai su bazilku.

Pavadinimas "Angelinos tyrele" mano nuomone

siandien gaminsiu irgi kotletus, tik vietoj cukiniju su tarkuotomis morkomis, bulviu kose ir pomidorai su bazilku.
Dideli miltiniai blynai su serbentu uogiene.
Rugštynių sriuba.
Vištienos maltiniai su morkų-salierų salotomis.
Vištienos maltiniai su morkų-salierų salotomis.