Įkraunama...
Įkraunama...

Ką gaminome vakar, ką gaminsime šiandien

Ukrainietiški barščiai, kepta lydeka (made in LT)+grikiai+sriubokėlių salotos
Varškės apkepas su trintomis braškėmis
Atsakyti
Gaminome barbekiu šonkauliukus lėtapuodyje:

user posted image

http://www.neblogas....is-letapuodzio/

wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 09 29, 11:50)
Mes turim šaldiklį didelį plius šaldytuvas su didžiausiu, kokį radom šaldymo skyrium biggrin.gif Tai pas mus daug ko visko šaldyto būna biggrin.gif O šiaip vargu ar laikysis, nebent šaltas, sausas rūsys. Tada subertas plonu sluoksniu kokiose dėžutėse laikyčiau. Jos gi pačios miške iki pavasario išsilaiko.
Papildyta:
Trinu jas su kombainu. Galima blenderiu, bet vargo daugiau.

Visas uogienes, kompotus ir visus marinatus laikau tik rusyje, ten puikiausiai laikosi, o saldiklyje tik saldytas uogas, bet va del trintu spanguoliu suabejojau nes tiesiog ju neturejau smile.gif
Atsakyti
Šiandien jau ketvirta diena, kai virš mūsų namų skrenda gervės. Pro debesų salas ilgesingai žvilgčiojant saulei, traukdamos savo nostalgišką dainą. Šnarėdamas nukritusiais lapais, bumbsėdamas raudonšoniais obuoliais pro šalį bėga laikas. Nenumaldomai, nesustabdomai. Nesustosi pats, tai ir nepamatysi paskutinio pienės žiedo, bebėgančios slėptis boružėlės ir besileidžiančios saulės spindulio pro retėjančius lapus.
O aš šiemet, atrodo, užsimojau išsaugoti kaip galėdama daugiau tų saulės spindulių, įstrigusių vaisiuose ir daržovėse. Maišant dangiško skonio obuolių ir baltojo šokolado tyrelę, galvoje sukosi mintys apie nevykusį jos pavadinimą, o tada - a.a. tėčio mėgtas posakis, kai kažką skanaus ar gero patirdavo, sakydavo: "lyg angelėlis basom kojytėm per širdį..." Tas angelėlis basom kojelėm man čia taip jau labai tiko rolleyes.gif Tik kad... tų angelų pastaruoju metu ant kiekvieno kampo po kelis biggrin.gif Todėl, su savim pasitarus, niekam neprieštaraujant ( hihihi.gif ) krikštiju šį produktą "Angelinos tyrele". Amen. biggrin.gif Ir jau žinau, ką draugai gaus Kalėdoms rolleyes.gif Ir jau žinau, kaip papuošiu tuos stiklainėlius bigsmile.gif

O dar šiandien - slyvų+cukinijų+obuolių uogienė žiemai. Pietums - irgi kūrybiškumą pasitelkiau: nuo cepelinų liko faršo, bet ne tiek, kad pakaktų kotletams (o iš šeimos nuskambėjo pageidavimas "kotletai"). Senokai juos bekepiau, taigi... tarkuota nuspausta cukinija+faršo+kvietiniai dribsniai+viskas, kas priklauso normaliems kotletams biggrin.gif Ir... niekas kažkodėl nė neįtarė, iš kur tokia kotletų gausa iš saujikės faršo doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 29 rugsėjo 2015 - 15:15
pirma pastraipa tiesiog wub.gif clap_1.gif

aš tik tyliai susirenku visų darbštuolių mintis...šį kart nesusiturėjau
super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 09 29, 11:19)
dejau plyteles po 100gr

ir as dejau standartines po 90 ar 100 gr.

QUOTE(gaily @ 2015 09 29, 12:31)
Sluoksniuota karališka mišrainė

prasom pasidalinti. bigsmile.gif 4u.gif

QUOTE(pašnekutė @ 2015 09 29, 16:12)
* Šiandien jau ketvirta diena, kai virš mūsų namų skrenda gervės. ...

**...krikštiju šį produktą "Angelinos tyrele". Amen.

* O virs musu namu vakar velai vakare (jau buvo visiskai suteme) zasys skrido. Dar su MB zibintu i dangu svietem, bandem pamatyti, tai kur tau, aukstai skrido, tik ju balsai girdejosi. bigsmile.gif

** Amen. thumbup.gif

QUOTE(jurateba @ 2015 09 29, 16:37)
aš tik tyliai susirenku visų darbštuolių mintis...

Sveika atvykus. Prasom ir garsiai dalintis idejom, ka gaminat. mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 29 rugsėjo 2015 - 21:01
Kauno ponios Ingos Budrienes mišrainė blush2.gif
Atsakyti
labarytis, dalinuos ax.gif
Vakar balandėliai su bulvėm - valgo tik vyras su vyresnėle..
Toliau balta mišrainė ir vištienos blyneliai - man su mažiuke.
Trupininis pyragas su šaldytom avietėm- visiems ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2015 09 29, 21:00)
prasom pasidalinti. bigsmile.gif  4u.gif


Kiekiai iš akies, nors rašo lygiomis dalimis, bet porų ir graikinių riešutų tikrai mažiau smile.gif virti kiaušiniai, poras, sūris, obuoliai, graikiniai riešutai ir majonezas. Sūrį ir obuolius tarkuoju, kiaušinius, porus pjaustau, graikinius irgi pasmulkinu. Dedu majonezo sluoksniuką kažkur vidury ir pabaigoje, ant majonezo subarstau riešutus. Skaniausia kai pastovi ir susimaišo skoniai, tai vakar susluoksniavau, o valgysime šiandien.
Kartais viską tiesiog sumaišau ir dedu į šaukštelius/krepšelius, išeina puikus užkandis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 30 rugsėjo 2015 - 08:00
Pasnekute clap_1.gif savo puikiais ivadiniais aprasymais tikrai suteikiate siai temai lyriskumo ir labai pagyvinate sia tema thumbup.gif
Pavadinimas "Angelinos tyrele" mano nuomone thumbup.gif , nors kiekviena galetu uzrasyti savo vardo tyrele, ta as jau padariau.

siandien gaminsiu irgi kotletus, tik vietoj cukiniju su tarkuotomis morkomis, bulviu kose ir pomidorai su bazilku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AJIRA: 30 rugsėjo 2015 - 09:24
Dideli miltiniai blynai su serbentu uogiene.
Atsakyti
Rugštynių sriuba.
Vištienos maltiniai su morkų-salierų salotomis.
Atsakyti