Įkraunama...
Įkraunama...

Ką gaminome vakar, ką gaminsime šiandien

QUOTE(Tepaluota @ 2015 09 27, 18:15)
3kg nevirtų sriubokėlių, po 1,5kg nesunokusių pomidorų ir svogūnų, 300gr aliejaus, 300gr cukraus, 100gr druskos, 100gr acto. Sriubokėliai per tarką, pomidorai ir svogūnai žiedais, viską sumaišom, laikom 10 valandų, tada į puodą, paverdam apie 1,5 valandos, supilam 0,5ltr pomidorų padažo, vėl užverdam ir į iškaitintus stiklainius. Skonis  thumbup.gif , tinka ir vietoj salotų kaip garnyras, ir prie silkės, nebereikia žaist, ir ant keptos duonos su česnaku šeimyna užsidėjo.

Dėkui, bandysiu bigsmile.gif Juolab, mėgstam burokėlių derlių "uždaryti".
Papildyta:
QUOTE(AJIRA @ 2015 09 28, 09:58)
turiu spanguoliu smile.gif nesumastau ka daryti g.gif gal kuri turite nauju ideju bigsmile.gif

Yra tema "Turiu tik...", bet ... aš spanguoles arba šiaip šaldau, arba sutrinu su cukrum ir užšaldau, žinau, būna spanguolių padažas, bet nebandžiau pati konservuot. Kūčioms, Kalėdoms pasidarau iš šaldytų. Kisielius iš spanguolių skanus.
Atsakyti
Obuoliene ziemai su pienisku sokoladu, a'la Nutella. biggrin.gif
Obuoliu kompotas.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 09 28, 21:04)
Yra tema "Turiu tik...", bet ... aš spanguoles arba šiaip šaldau, arba sutrinu su cukrum ir užšaldau, žinau, būna spanguolių padažas, bet nebandžiau pati konservuot.  Kūčioms, Kalėdoms pasidarau iš šaldytų. Kisielius iš spanguolių skanus.

aciu 4u.gif as taip saldau visada kisieliui drinks_cheers.gif o ka is trintu su cukrumi darote g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AJIRA: 29 rugsėjo 2015 - 08:07
Kugelis, vafliai smile.gif
Atsakyti
troskinti kopustai su rukytais sonkauliai, kepti obuoliai su cinamonu
Atsakyti
Help! Dabar ir greitai! Pyyyyyz! Prisipjausčiau obuolių daryt "nutella - obuolellą" ir ... recepte parašyta "šokolado plytelės". Bet aš pasipirkau po 200 gr. plyteles. O kokio svorio jūs dėjot? Standaratinės - apie 90, 100 gr. Kaip?
Dėčiau kept obuolius, likusius - marmeladui. Tai dabar ir nežinau kiek dėti kept.
QUOTE(AJIRA @ 2015 09 29, 09:04)
aciu 4u.gif as taip saldau visada kisieliui  drinks_cheers.gif o ka is trintu su cukrumi darote g.gif

Tai aš irgi darau kisielių iš jų. Arba padažą. Arba į kokteilį. Bet kartais... indelis susivalgo tiesiog taip - vietoj ledų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 09 29, 11:17)
Help! Dabar ir greitai! Pyyyyyz! Prisipjausčiau obuolių daryt "nutella - obuolellą" ir ... recepte parašyta "šokolado plytelės". Bet aš pasipirkau po 200 gr. plyteles. O kokio svorio jūs dėjot? Standaratinės - apie 90, 100 gr. Kaip?
Dėčiau kept obuolius, likusius - marmeladui. Tai dabar ir nežinau kiek dėti kept.

Tai aš irgi darau kisielių iš jų. Arba padažą. Arba į kokteilį. Bet kartais... indelis susivalgo tiesiog taip - vietoj ledų  biggrin.gif

dejau plyteles po 100gr

radau Beatos spanguoliu padazo recepta ir gaminsiu, tik matau 0.5 citrinos sulciu, kazkodel man atrodo, kad labai daug, gal gaminote?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AJIRA: 29 rugsėjo 2015 - 10:22
QUOTE(AJIRA @ 2015 09 29, 11:19)
dejau plyteles po 100gr

radau Beatos spanguoliu padazo recepta ir gaminsiu, tik matau 0.5 citrinos sulciu, kazkodel man atrodo, kad labai daug, gal gaminote?

D-Ė-K-U-I! notworthy.gif Bėgu kept
Negaminau konsevų iš spanguolių. Tik šaldžiau jas. Tiek niekad neturėjom, kad virt. O dėl citrinos, manau, reikia ragaut. Dariau, pvz, pomidorų padažą. Recepte buvo stiklinė acto. Bet paragavus viralą supratau, kad jei šliūkštelsiu to acto, tai tikrai jau nevalgysiu to padažo doh.gif Tai ir nedėjau. Ir nesigailiu. Kol kas nenušaudė. Ir tikiuosi - nenušaudis. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2015 09 29, 11:31)
D-Ė-K-U-I! notworthy.gif  Bėgu kept 
Negaminau konsevų iš spanguolių. Tik šaldžiau jas. Tiek niekad neturėjom, kad virt. O dėl citrinos, manau, reikia ragaut. Dariau, pvz, pomidorų padažą. Recepte buvo stiklinė acto. Bet paragavus viralą supratau, kad jei šliūkštelsiu to acto, tai tikrai jau nevalgysiu to padažo  doh.gif  Tai ir nedėjau. Ir nesigailiu. Kol kas nenušaudė. Ir tikiuosi - nenušaudis.  biggrin.gif

aciu 4u.gif pagaminsiu viena porcija spanguoliu padazo, tiesiog prie kaledinio kalakuto smile.gif o kitas spanguoles sutrinsiu su cukrumi ( mastau kuo sutrinti ? ) tik nezinau kaip laikyti trintas, negi saldytuve, gali vietos neatsirasti, paprastai viska laikau rusyje, kur temperatura ziema +10
Atsakyti
Mes turim šaldiklį didelį plius šaldytuvas su didžiausiu, kokį radom šaldymo skyrium biggrin.gif Tai pas mus daug ko visko šaldyto būna biggrin.gif O šiaip vargu ar laikysis, nebent šaltas, sausas rūsys. Tada subertas plonu sluoksniu kokiose dėžutėse laikyčiau. Jos gi pačios miške iki pavasario išsilaiko.
Papildyta:
Trinu jas su kombainu. Galima blenderiu, bet vargo daugiau.
Atsakyti
Vistienos troskinys su darzovemis.
Atsakyti
Trinta pievagrybių sriuba
Sluoksniuota karališka mišrainė
Spanguolių kisielius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 29 rugsėjo 2015 - 11:32