QUOTE(Tepaluota @ 2015 09 27, 18:15)
3kg nevirtų sriubokėlių, po 1,5kg nesunokusių pomidorų ir svogūnų, 300gr aliejaus, 300gr cukraus, 100gr druskos, 100gr acto. Sriubokėliai per tarką, pomidorai ir svogūnai žiedais, viską sumaišom, laikom 10 valandų, tada į puodą, paverdam apie 1,5 valandos, supilam 0,5ltr pomidorų padažo, vėl užverdam ir į iškaitintus stiklainius. Skonis
, tinka ir vietoj salotų kaip garnyras, ir prie silkės, nebereikia žaist, ir ant keptos duonos su česnaku šeimyna užsidėjo.

Dėkui, bandysiu

Papildyta:
QUOTE(AJIRA @ 2015 09 28, 09:58)
Yra tema "Turiu tik...", bet ... aš spanguoles arba šiaip šaldau, arba sutrinu su cukrum ir užšaldau, žinau, būna spanguolių padažas, bet nebandžiau pati konservuot. Kūčioms, Kalėdoms pasidarau iš šaldytų. Kisielius iš spanguolių skanus.