QUOTE(Ašaka @ 2015 10 07, 07:44)
1. Na, pakeitė racioną: "Bendrovė Oulun Serviisi, atsakingą už maitinimą pabėgėlių priėmimo ir skirstymo centre, televizijos kanalui pranešė keisianti valgiaraštį. Pavyzdžiui, iš jo bus išbraukta košė, padaugės daržovių patiekalų, viena ryžių rūšis bus pakeista kita". Kokios bėdos? Tataigi ne vieversių liežuvėliais pradėjo maitinti.
Aš manau, kad tai yra tiesiog išsikalinėjimas. Alkanas žmogus, jei jis išties alkanas, valgo tai, ką gauna. Ir problema yra būtent atvykėlių, o ne vietinių mentalitetas. Nemažai keliauju ir tikrai ne visad gaunu maistą, kurio pageidauju, nes kartais jis labai skiriasi nuo europietiško. Bet tai juk mano pasirinkimas, kad atsidūriau vietoje, kur apie lietuviškus lašinius niekas nėra nė girdėjęs? Vadinasi, ir mano reikalas prisitaikyti prie vietinio maisto, tradicijų ir kitų tos visuomenės ypatumų.
2. Žinoma, kad sutinku, bet mano tekstas buvo atsakymas į Montevertės repliką, kurią supratau kaip teiginį, jog europiečių teisės yra "lygesnės", nei neeuropiečių:
Suprasčiau, jei kalba eitų apie ES šalių-narių piliečių (nepriklausomai nuo jų odos spalvos) teisę, tačiau žmonių skirstymas į "europiečius" ir "neeuropiečius" man kvepia paprasčiausiu rasizmu.
Ir aš manau, kad Europoje europiečių teisės yra "lygesnės" nei neeuropiečių. Taip kaip arabų ar kitų civilizacijų kraštuose vietinių teisės yra "lygesnės" nei nevietinių. Tai visiškai normalu. Nori tapti visuomenės nariu - priimk visuomenės papročius ir tradicijas ir legalizuokis.