QUOTE(Nastya @ 2015 10 07, 10:02)
Ir nereikia svaigti apie kažkokį integravimasi
Papildyta:
Ašak, kodėl jus tokia naivi? Nematot kokia situacija LT su čigonais? Galiu drąsiai lažintis, kad tas pats bus ir su pabėgėliais
Taigi rašiau:
QUOTE(Ašaka @ 2015 10 07, 09:47)
jeigu mes jų
nelaikysime uždarę getuose
Čigonų taboras, lygiai tas pats getas, ir sutikite, kad dalį kaltės dėl siaubingos Vilniaus taboro gyventojų padėties turėtų prisiimti visuomenė.
O gal Jūs manote, kad tam tikros tautos ar rasės tiesiog genetiškai yra labiau "sugedusios", nei kitos?
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 07, 10:08)
Jūs čia pagal save sprendžiate ar kaip? Aš pakankamai stipri moteris, bet kai esu išvargusi po kelionės, tai esu labai rami. Nenoriu jokių konfliktų, negerovių ar pan., noriu tik gultis į lovą, į bet kokią lovą, gal net ne į lovą, svarbu atsigulti
Ir apie maistą tuomet nėra tiek jėgų galvoti. Aišku, renkiesi priimtiną sau, bet nieko tokio, jei ant greičio suvalgysi ką sausesnio, su mažiau daržovių ar pan.
Jums teko kelionėje praleisti mėnesį, nežinant kur apsistosit kitą dieną? Nei Jūs, nei aš nieko panašaus į tai, ką patyrė dabartiniai migrantai, nesame patyrę, todėl negalime garantuoti, kaip mes tuomet jaustumėmės ar elgtumėmės.
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2015 10 07, 10:51)
1. Manau, kad nuovargis čia visai ne prie ko. Jie ne vakar atvyko į tą Suomiją. Beje, ten geresnės sąlygos (kol kas) nei Vokietijoje, nes paprasčiausiai pabėgėlių ten mažiau. Kad kils įtampa jau seniai buvo aišku ir tai rašiau anksčiau - na per didelis kiekis žmonių tiesiog! Bet gi ne... Sakėt, kad jie mikliai integruosis
2. Dėl Lietuvoje apsigyvensiančių pabėgėlių, ypač jei tai bus atsirinktos šeimos, neturiu nieko prieš. Karo palaužtiems žmonėms tikrai reikia padėti. Bet dėl senosios Europos turiu pagrįstų nuogastavimų. 3. ES Rytų Europa visada buvo laikoma tokia.. truputį antrarūše. Ar tik nereikės baltiesiems europiečiams atsiprašyti... 4. Juk ateis tokia diena, kai atvykėliai rinks šalies valdžią, dirbs policijoje ir kt. svarbiose institucijose. Tada pamatysime kiek jie patys yra tolerantiški ir kiek jiems svarbios Europos vertybės (nors, kai pagalvoji, kodėl jiems jos turi būti svarbios, kai yra visai svetimos)
1. Būtent, per didelis žmonių kiekis, tai akivaizdu. Ir kvaila būtų kalbėti apie bet kokią integraciją, jeigu žmonės ir toliau, metus, du, tris ar daugiau bus laikomi tokiomis sąlygomis.
2. Kaip suprantu, taip ir bus, nes kalba eina ne apie pabėgėlių, kurie jau pasiekė Vokietiją priėmimą, o apie pabėgėlius Graikijos ir Italijos stovyklose.
3. Žinau, kad tai, ką dabar parašysiu, bus įrodymas Smokui, jog nekenčiu rytų europiečių, bet tiek to
Iš tiesų,
kai kurie vakariečiai taip galvoja, netgi
kai kurie Vokietijos "vesiai" taip galvoja apie "osius". Lygiai taip pat
kai kurie rytų europiečiai mano esą aukščiau dabartinių pabėgėlių vien dėl to, kad jie europiečiai ir t.t. Ksenofobų visose šalyse yra, netgi tokiame "tautų katile" kaip JAV. Ir, mano galva, JAV su tais "atsiprašinėjimais" ir lengvatinėmis sąlygomis juodaodžiams gerokai persistengė.
4. Na bet Vakarų Europoje taip yra jau seniai.