Istorija jūs istorija Per vieną dieną atlekia tūkstančiais. Va čia tai istorija
QUOTE(mjforever @ 2015 10 05, 12:11)
Tai yra susiję su Europos santykių su regionais istorija. Europa turėjo kolonijas visame regione. Kai tu ateini į teritoriją ir sakai: Aš turiu daugiau pinigų, daugiau proto ir daugiau politinės galios, todėl noriu pasiimti tavo žemes ir tu turi dirbti man, tai aišku, kad aš, vėliau ir mano anūkai, ir proanūkiai galvos, kad Europa yra viskuo pranašesnė. Daug metų buvo dirbama dėl to, kad žmonės iš tų šalių paklustų europiečiams.
Labai idomu - tai kur ten Lietuva kolonijas turejo? - galetumete saraseli pateikti?
Na į Lietuvą pabėgėliai ir nesiveržia. Ir esami pabėgėliai konkrečiai į mūsų šalį nesiveržė.
QUOTE(Lapkričio aušra @ 2015 10 05, 12:57)
Na į Lietuvą pabėgėliai ir nesiveržia. Ir esami pabėgėliai konkrečiai į mūsų šalį nesiveržė.
Na tai kokie tada jie pabegeliai? - elementariausi ekonominiai migrantai.
QUOTE(Smokas2 @ 2015 10 05, 12:59)
Na tai kokie tada jie pabegeliai? - elementariausi ekonominiai migrantai.
tai kad jums visaip negerai- veržiasi į Lietuvą- blogai, nesiveržia- dar blogiau.
QUOTE(Me-Boho ♥ @ 2015 10 05, 02:07)
1. Man paminejus maista, jus pirma parasete, kad ko gero tas maistas buvo blogas. Kodel pirma blogos mintys kilo apie 'saviskius', o ne atvykelius. Kurie galbut tikejosi ant zariju kepto kepsnio, o to negave sukele riauses
Per daug tolerancijos atvykeliu atzvilgiu. Tad nenuostabu, kad 'karo pabegeliai' atvyksta tokiais kiekiais, tikedamiesi, kad bus 'nesiojami' ant ranku
2. Bet 'pabegeliu' tikslas ko gero yra tik socialines paslaugos, kurias jie gali gauti.
Per daug tolerancijos atvykeliu atzvilgiu. Tad nenuostabu, kad 'karo pabegeliai' atvyksta tokiais kiekiais, tikedamiesi, kad bus 'nesiojami' ant ranku
2. Bet 'pabegeliu' tikslas ko gero yra tik socialines paslaugos, kurias jie gali gauti.
1. Nei viena ten nebuvom, ir tikros konflikto priežasties nežinom. Jūs, pamačiusi vaizdelius, nusprendėte, kad pabėgėliai taip elgiasi, kad yra barbarai laukiniai, aš oponavau, kad konflikto priežastimi gali būti nepriimtinas/sugedęs maistas. Tikimybė, kad aš, arba kad Jūs esate teisi, yra 50:50.
PS. Net ir labai alkana būdama, ar valgytumėte žalias žiurkes arba keptus vikšrus? Turbūt kad ne, tai negi manote, kad alkanas musulmonas turėtų valgyti kiaulieną, kuri jam ne mažiau šlykšti, nei Jūms vikšriena?
2. Niekas ir nesiginčija, kad dalis vadinamų pabėgėlių yra tiesiog ekonominiai migraintai.
QUOTE(Pilango @ 2015 10 04, 12:39)
O aka pabėgėliai yra laikomi uždaryti? Kol ateis eilė būti patikrintam, to "pabėgėlio" jau nė kvapo neliks. Jis jau pateko į šalį. Jei būtų legaliai kreipęsis į pvz. Vokietijos (ar bet kurios kitos Šengeno šalies) ambasadą Afganistane (ar kitoje šalyje iš kurios jis kilęs) dėl Šengeno vizos išdavimo, tikėtina nebūtų jos gavęs. Tad atsidūręs Vokietijoje tikrai nelauks, kol bus deportuotas.
Ir kur tas pabėgėlis "išgaruos"? Nesiregistruos, vadinasi negaus pašalpų, darbo ir t.t. Tuomet kokia prasmė iš viso būtų į Vokietiją važiuoti?
QUOTE(suvaikejusi @ 2015 10 04, 09:59)
Niekas nemano, kad lietuviai turi teise rinktis, tiksliau reikalauti kitas valstybes, kad juos priimtu. Jeigu kas brovesi nelegaliai ir pazeisdami istatymus - tegul deportuoja, tai butui teisinga ir suprantama. Jeigu isileidzia, idarbina - toks tu saliu sprendimas. Jeigu uzsidarytu sienas ir neisileistu - ju teise rinktis, kaip savo salyje elgtis. Tas pats ir su dabartiniais imigrantais is musulmonisku krastu. Kodel jus manote, kad jie turi teise prievarta brautis i tas salis, kurios ju nenori? Kodel jie turi teise su akmenimis saujose reikalauti buti priimti? Kodel valstybes negali pacios nuspresti, ka isileisti, o ko - ne?
Nenori priimti, kiek girdėjau, tik Vengrija, Lenkija, Slovakija ir Čekija. O ar bent vienas pabėgėlis į tas šalis veržiasi? Veržiasi į Vokietiją, kuri pabėgėlius priima. Taigi, kokios Jūsų problemos, kad Vokietija sienų pabėgėliams neuždaro? Atvirkščiai, reikėtų džiaugtis, mažiau likusioms šalims dalintis reikės.
QUOTE(Smokas2 @ 2015 10 04, 23:38)
Kiek supratau ir komunistine ir fasistine santvarkos tamstai idealas yra?
Ieškote bendraminčių? Tuomet ruputį pasiklydot, ieškokit SM forumo skyrelyje "Poilsis, pomėgiai ir šventės"
QUOTE(Smokas2 @ 2015 10 04, 23:27)
Kiek prisimenu ir Leninas, ir Hitleris irgi nuo to pradejo - nusprende, kad zmones per daug teisiu turi. Gal priminsite kuo tai baigesi?
A nia, taip ėmė ir paskelbė, didžiuliam minios džiaugsmui ir visuotiniam pritarimui? Tai kad buvo atvirkščiai, vienas atėjo į valdžią su "tautų apsisprendimo teisės", "žemės valstiečiams" ir pan. lozungais, o kitas - su arijų rasės išskirtinumo idėja.
Vokiečiai, panašu, nuo nacionalsocializmo išsigydė, o lietuviai, deja, ne.
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 04, 11:26)
Tai jus dabar visus blondinus fasistais is prigimties laikote? Grieziate danti ir pavydit tamsi budama ar kaip? Tai kaip merkel palaikote? Gi gryna arije.
Ne, gerbiamoji, čia buvo atsakymas į Jūsų klausimą, ar aš skiriu europiečius nuo neeuropiečių:
|
|
v
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 03, 17:34)
O jūs bent skiriate europiečius nuo ne europiečių? Sunkiai, ne? Blogai, kai net europiečiai šitaip persimaišo, kai vaikai po to nei vienos šalies kalbos padoriai nemoka, visas su klaidomis.
Jei ankstesnio mano parašymo nesupratote, pabandysiu parašyti aiškiau: ne, neskirstau žmonių rasę, plaukų spalvą ar gimimo vietą, ir man baisu tų, kurie mano, jog kažkoks "babajus" Abdulas iš Džalalabado turi mažiau teisių negu Petras iš Prienų.
QUOTE(Ašaka @ 2015 10 05, 13:29)
1. Nei viena ten nebuvom, ir tikros konflikto priežasties nežinom. Jūs, pamačiusi vaizdelius, nusprendėte, kad pabėgėliai taip elgiasi, kad yra barbarai laukiniai, aš oponavau, kad konflikto priežastimi gali būti nepriimtinas/sugedęs maistas. Tikimybė, kad aš, arba kad Jūs esate teisi, yra 50:50.
2. A nia, taip ėmė ir paskelbė, didžiuliam minios džiaugsmui ir visuotiniam pritarimui? Tai kad buvo atvirkščiai, vienas atėjo į valdžią su "tautų apsisprendimo teisės", "žemės valstiečiams" ir pan. lozungais, o kitas - su arijų rasės išskirtinumo idėja.
3.Jei ankstesnio mano parašymo nesupratote, pabandysiu parašyti aiškiau: ne, neskirstau žmonių rasę, plaukų spalvą ar gimimo vietą, ir man baisu tų, kurie mano, jog kažkoks "babajus" Abdulas iš Džalalabado turi mažiau teisių negu Petras iš Prienų.
2. A nia, taip ėmė ir paskelbė, didžiuliam minios džiaugsmui ir visuotiniam pritarimui? Tai kad buvo atvirkščiai, vienas atėjo į valdžią su "tautų apsisprendimo teisės", "žemės valstiečiams" ir pan. lozungais, o kitas - su arijų rasės išskirtinumo idėja.
3.Jei ankstesnio mano parašymo nesupratote, pabandysiu parašyti aiškiau: ne, neskirstau žmonių rasę, plaukų spalvą ar gimimo vietą, ir man baisu tų, kurie mano, jog kažkoks "babajus" Abdulas iš Džalalabado turi mažiau teisių negu Petras iš Prienų.
1. Panasu, kad staripsnio taip perskaityti nesugebejote - kas tinka suomiams, netinka migrantams?
2. 100% demagogija, net nacizmo apibrezimo nezinote. Beje pagal ji didziausi nacistai yra tie patys migrantai.
O ka ka ta tie "issigyde" dabar daro - itariu angiskai suprasite:
German Chancellor Angela Merkel was overheard confronting Facebook CEO Mark Zuckerberg over incendiary posts on the social network, Bloomberg reported on Sunday, amid complaints from her government about anti-immigrant posts in the midst of Europes refugee crisis.
On the sidelines of a United Nations luncheon on Saturday, Merkel was caught on a hot mic pressing Zuckerberg about social media posts about the wave of Syrian refugees entering Germany, the publication reported.
The Facebook CEO was overheard responding that we need to do some work on curtailing anti-immigrant posts about the refugee crisis. Are you working on this? Merkel asked in English, to which Zuckerberg replied in the affirmative before the transmission was disrupted.
angela-merkel-caught-on-hot-mic-pressing-facebook-ceo-over-anti-immigrant-posts
Sovietine cenzura atgime.
3. Meluojate - skirstote, ypac nekenciate rytu europieciu.
Jus valdiskame darbe dirbate?
QUOTE(Ašaka @ 2015 10 05, 14:29)
Ne, gerbiamoji, čia buvo atsakymas į Jūsų klausimą, ar aš skiriu europiečius nuo neeuropiečių:
|
|
v
Jei ankstesnio mano parašymo nesupratote, pabandysiu parašyti aiškiau: ne, neskirstau žmonių rasę, plaukų spalvą ar gimimo vietą, ir man baisu tų, kurie mano, jog kažkoks "babajus" Abdulas iš Džalalabado turi mažiau teisių negu Petras iš Prienų.
|
|
v
Palaukite palaukite. Kokios lietuvių teisės Norvegijoje? Norvegija ar taiko Lietuvos teisę? Tai dabar "kiaulieniškoji" Lietuva/Europa kirmėlytes turi kepti musulmonams ir t.t. ar jie turi čia taikytis, o jei nepatinka von iš čia?
QUOTE(Smokas2 @ 2015 10 05, 14:59)
1. Panasu, kad staripsnio taip perskaityti nesugebejote - kas tinka suomiams, netinka migrantams?
2.a. 100% demagogija, net nacizmo apibrezimo nezinote. Beje pagal ji didziausi nacistai yra tie patys migrantai.
b. O ka ka ta tie "issigyde" dabar daro - itariu angiskai suprasite:
German Chancellor Angela Merkel was overheard confronting Facebook CEO Mark Zuckerberg over incendiary posts on the social network, Bloomberg reported on Sunday, amid complaints from her government about anti-immigrant posts in the midst of Europes refugee crisis.
On the sidelines of a United Nations luncheon on Saturday, Merkel was caught on a hot mic pressing Zuckerberg about social media posts about the wave of Syrian refugees entering Germany, the publication reported.
The Facebook CEO was overheard responding that we need to do some work on curtailing anti-immigrant posts about the refugee crisis. Are you working on this? Merkel asked in English, to which Zuckerberg replied in the affirmative before the transmission was disrupted.
4. Jus valdiskame darbe dirbate?
2.a. 100% demagogija, net nacizmo apibrezimo nezinote. Beje pagal ji didziausi nacistai yra tie patys migrantai.
b. O ka ka ta tie "issigyde" dabar daro - itariu angiskai suprasite:
4. Jus valdiskame darbe dirbate?
1. O kas čia keisto? Tikiu, kad maistas jų tėvynėje gerokai skiriasi nuo suomiško.
2.a. Prašau, nacizmo sąvokos išaiškinimas iš Merriam-Webster žodyno: http://www.merriam-w...ctionary/nazism
Gal malonėtumėte pagrįsti savo nuomonę, kad migrantai yra patys tikrieji nacistai.
b. Pritariu jai. Rasinės, religinės, socialinės ir t.t. neapykantos kurstymą draudžia ne tik Lietuvos Konstitucija, stebiuosi, kad kai kurių ypatų pareiškimų SM netrina.
3. Jūs manote, kad priminimas, jog nemažai rytų europiečių iki jų šalių įstojimo į ES buvo tokie pat nelegalūs migrantai, kaip ir dalis dabartinių pabėgėlių, reiškia, kad aš nekenčiu rytų europiečių. Priešingai, tai Tamsta esate rasistas, jei Jus žeidžia "baltųjų" palyginimas su "spalvotaisiais".
4. Ne. Iš pradžių norėjau klausti, ką darbas turi bendro su šia tema, po to pagalvojau, kad visgi turi: nemažai metų esu dirbusi užsienio bendrovėse daugiataučiuose kolektyvuose, gal dėl to mano požiūris kai kuriais klausimais SM forume skiriasi, nei dominuojančios nuomonės. O darbas "valdiškame" ar ne darbe ne visada yra rodklis. Jei nuomonė vaiko teisių tarnyboje dirbančių įvaikinimo klausimais, tikėtina, būtų panaši, tai nuomonės dėl Krymo okupacijos, pavyzdžiui, Marijampolės, Pasvalio ir Šalčininkų savivaldybėse būtų kiek kitokios, ar ne?
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 05, 15:37)
Palaukite palaukite. Kokios lietuvių teisės Norvegijoje? Norvegija ar taiko Lietuvos teisę? Tai dabar "kiaulieniškoji" Lietuva/Europa kirmėlytes turi kepti musulmonams ir t.t. ar jie turi čia taikytis, o jei nepatinka von iš čia?
Puikiai žinote, kad jokie įstatymai nereglamentuoja privalomo valgyti maisto. O Jūs pati, jeigu neduok Dieve, taptumėte pabėgėle, ar pradėtumėte valgyti mėsą?
QUOTE(Ašaka @ 2015 10 05, 18:03)
stebiuosi, kad kai kurių ypatų pareiškimų SM netrina.
Puikiai žinote, kad jokie įstatymai nereglamentuoja privalomo valgyti maisto. O Jūs pati, jeigu neduok Dieve, taptumėte pabėgėle, ar pradėtumėte valgyti mėsą?
Stebėkitės, nes jei blokuos, tai ir jus, dėl tų ypatų apvadinimo
Tuo labiau, jei nereglamentuoja, jie net negali tuo mojuoti, piktintis ir t.t. Jie gali tik atsirinkti beigi labai gražiai paprašyti, jei įmanoma, patiekite mums ne kiaulieną ar dar ką. Būtent tą aš ir daryčiau ir būtent tai ir darau, jei papuolu į mėsėdžių restoranus, pvz. Iki šiol nė vienas dar nepravarė, nes aš ganėtinai nuolankiai ir maloniai paprašau, paklausiu ar nebūtų sunku, už tokio ir tokio mėsiško patiekalo kainą, padaryti man ką kitą. Visada gaunu teigiamą atsakymą
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 05, 18:11)
Stebėkitės, nes jei blokuos, tai ir jus, dėl tų ypatų apvadinimo
Tikiuosi, jog radę nesuprantamą žodį, pirma jo reikšmę pasitikslins žodyne
QUOTE(Monteverte @ 2015 10 05, 17:11)
nors į žodyną paskaitykit. Sužinosit visą baisumą kuo gi jus čia taip apvadino