Įkraunama...
Įkraunama...

Roma

Rekomenduokit dienos išvyka prie jūros iš Romos. Domina jūros gėrybiu kavines. Radau parašyta, kad verta pavažiuoti, bet nenurodyta kur konkrečiai...Būtu dėkui, kad pridėtumete ir nuoroda kaip nuvykti su visuomeniniu transportu smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

prieš kelias dienas grįžome iš Romos. Kelionė pasisekė thumbup.gif , neturėjome jokių nesklandumų, pasai, pinigai liko savo vietose smile.gif Oras pasitaikė puikus. Vieną dieną kelis kart smulkiai nulijo. Apžiūrėjome viską, ką buvome numatę. Popiežius palaimino, pusdienį praleidome Respublikos dienos parade lotuliukas.gif , žymiausias bažnyčias, gražiausius fontanus, rožynus, apelsinų sodus, įspūdingiausius pastatus aplankėme, Rakto skylutę, kates, net papūgas įamžinome , Trastaverėje paklaidžiojome wub.gif .

Vatikano muziejaus išankstinių bilietų neturėjome, ryte eilėje pralaukėme lygiai 40 min. Tiek pat laiko pralaukėme ir į koliziejų, kuris pirmą mėnesio sekmadienį mums buvo nemokamas kaip ir Romos forumas.

Kelionės "vinis" buvo Tivolis. Ačiū visiems, kurie dalinosi informacija kaip į jį nuvykti (Čikibari žadėjau parašyt kaip sekėsi smile.gif )Buvo gera pabūti gamtoje, vaizdai užburiantys. Miestelio gatvelės mielos.

6 naktis gyvenome nedideliame butelyje už Angelo pilies. Vieta mums labai patiko ( jei kas susidomės, galėsiu nurodyt). Ramu, nes langai į vidinį kiemą, yra durininkas. Vatikanas šalia, Navonos aikštė, Panteonas, Ispanijos aikštė už kelių žingsnių. Pagrindiniai autobusai stoja Cavour aikštėje, metro kiek tolėliau. Namo apačioje yra mažas prekybos centras "coop" ( bananai pigesni nei maximoj lotuliukas.gif ) Už kokių 100 metrų nuo buto yra antrasis Vatikano (pirmasis Termini) SITBus sustojimas į Fiumicino oro uostą. Mums pavyko iš jo išvykti, bet važiavome gerokai ankščiau, apsidrausdami, jei nepavyktų čia įlipti. Harienė buvo minėjusi, kad geriau lipti Termini sustojime, ten esi labiau užtikrintas, kad įlipsi. Termini yra ir Terravision.

Ačiū Linolei už patarimus, kaip pasiekti Romą iš Champino oro uosto visuomeniniu transportu. Atskridę įsėdome į Atral baltą autobusą, kuris nuvežė iki Anagninos metro stotelės (1.20), nuo ten savo gyvenamą vietą pasiekėme metro (1.50)
Kelionėje gido nesamdėme, buvau atlikusi "namų darbus", bet kelis kartus asmeniniais klausimais kreipiausi Facebook į Gidė Romoje Nerija ( šioje SM temoje ji kitu vardu). Į visus klausimus maloniai atsakė, todėl rekomenduoju.
Visiems, kurie mano kelionei linkėjo sėkmės, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo k**: 08 birželio 2016 - 22:43
Labai smagu , kad patiko Tivolis smile.gif ir kad pavyko ispudinga kelione 4u.gif idomu buvo skaityti jusu pastebejimus.
Atsakyti
Planavome vykti į Niujorką, bet maniškis surado begalę priežasčių, kodėl jis ten negali skristi (esminė - bus brangu, nors argumentai buvo kitokie), todėl sutikau su jo pasiūlyta alternatyva vykti į Italiją (prisipažinsiu, ta mintis ne itin žavėjo).

Maršrutas buvo toks:

Venecija - Florencija - Roma - Neapolis - Roma.

Prisipažinsiu, suskaičiavus visas išlaidas likau stipriai šokiruota ir neabejoju, kad Niujoraks būtų "kainavęs" mažiau sad.gif Nevakarieniavome prabangiuose restoranuose, tiesą pasakius, beveik visą laiką nusipirkdavome maisto iš supermarketų ir vakarieniaudavome viešbutyje/ traukinyje.

Iš viso Italijoje praleidome 8 pilnas dienas.

Venecija ir Neapolis (nebuvome konkrečiai mieste, vykome pamatyti Vezuvijaus ir kt. istorinių objektų) paliko neišdildomą ispūdį.

Florencijoje reikia praleisti bent 2 dienas, jei norisi aplankyti pagrindinius objektus, mes turėjome nepilną dieną, laiko nepakako, man didelio susižavėjimo nesukėlė (maniškiui labai patiko), bet bendrai vertinant labiau patiko, nei nepatiko. Tačiau turint vos 1 dieną neverta vykti, geriau rinktis mažiau lankytinų objektų turintį miestą. Kad ir Tivolį (deja, jam nebebuvo nei laiko, nei jėgų), o norėjau pamatyti net labai.

Roma nepatiko. Vienareikšmiškai. Pats Vatikanas turi tam tikrą aurą ir priskirčiau prie patikusių vietovių, į kurias verta vykti, o konkrečiai Roma - ne. Maniškiui patiko ir Roma, tiesa, Venecija labiau.

Bandysiu trumpai argumentuoti, kodėl tas miestas manęs nesužavėjo.

1. Esu itin istorija besidomintis žmogus, bet tų visų griuvėsių net man buvo per daug. Norėjosi kažkokios alternatyvos, kontrastų, nes po išvykos į Neapolį ir 1,5 dienos pasivaikščiojimo Romoje toliau išlaikyti dėmesį apžiūrinėjant griuvėsius, kolonas, etc. darėsi nebeįmanoma, atrodė, lyg žiūrėčiau į n kartų matytą vaizdą. Tapau visiškai abejinga reginiams, pasidariau irzli, rodėsi, jog švaistau laiką vaikščiodama po analogiškas vietas. Be to, buvo beprotiškai karšta.

2. Viešojo transporto sistema, spėju, geriau išvystyta kokiam LT kaimely. Šiuo metu gyvenu UK 2 pagal dydį mieste ir pastovus autobusų grafiko nesilaikymas stipriai erzina. Bet UK nuokrypis nuo grafiko siekia kelias minutes, rečiau - keliolika. Tačiau to, ką pamačiau Romoje, tikėčiausi kokioje Indijoje ar Afrikoje. Toks dalykas, kaip autobusų/ tramvajų grafikas, apskritai neegzistuoja. Nėra jokių oficialių tvarkaraščių, autobusai/ tramvajai važiuoja tada, kada važiuoja. Kalbant paprastai, sekmadieniais arba šventinėmis dienomis (mums 4dienis buvo šventinė diena ir apskritai pati pirma diena Romoje) jie važiuoja rečiau nei kartą per valandą. Iki Metro stotelės tekdavo sėkmingai kulniuoti apie 20-25 min kone kas kartą, kai reikėdavo kažkur pajudėti, nes kito pasirinkimo neturėjom.

3. Tokio šiukšlyno, kokį mačiau šalia svečių namų, kurie, beje, buvo Vatikane, UK neteko matyti net prasčiausiuose rajonuose.

4. Tokio šlykštaus ''priekabiavimo'' ir per jėgą grūdimo į rankas gėlių, visokio šlamšto, reikalavimų pasirašyti, pirkti mokamus turus, etc. nemačiau niekur, išskyrus Šarm El Šeichą. Net Stambule nebuvo tokių įkyrių siūlymų užeiti papietauti ir pan. Kitaip tariant, visur viskas daroma su saiku, Romoje, deja, absoliutus balaganas ir nulinė pagarba turistui. Jautiesi kaip koks Aukso veršis.

5. Bandė pavogti iPad'ą McDonalds restorane, į kurį užėjau tik tam, kad nueičiau į tualetą, nes viešų neteko matyti. McDonalds darbuotojai įjungė visišką ''ignorą'' ir neiškvietė policijos.

6. Maistas itin brangus (net dideliame supermarkete Vatikane nusipirkti užkandžių vakarienei pasirodė kelis kartus brangiau nei mažesnio dydžio supermarkete Venecijoje ar mažyčiame supermarkete Florencijos senamiestyje), pigesnis labai neskanus, brangaus nesinorėjo pirkti, nes pigiau būtų buvę tiesiog nueiti suvalgyti picą tame pačiame Vatikane.

7. Apskritai skanus maistas buvo tik Venecijoje, Florencijoje. Romoje tikrai brangu ir itin viduniška kokybė. Beje, geriausi Romoje valgyti pietūs buvo mažyčiame Bistro netoli Koliziejaus už juokingą kainą (ten ir skaniausią tiramisą valgiau; kavos puodelis - 50 centų), vidutinio amžiaus savininkė lakstė aplink mus kaip apie kokius ponus. Visur kitur aptarnavimo kokybė buvo itin prasta.

8. Vietiniai labai grubūs, elgiasi itin arogantiškai lankytinuose objektuose, rėkia ant žmonių, jei tie nesusigaudo (ne ant mūsų, bet stebėti nejauku), kultūros lygis nulinis.

9. Romoje oro uoste informavau apie be priežiūros paliktą lagaminą, kuris stovėjo numestas apie 10 min. Darbuotojai pažiūrėjo ir nuėjo. Maždaug "tegu sprogsta, jei ten kokia bomba, mums giliai ... '' Bandau įsivaizduoti apie tokį pranešimą UK oro uoste ir kiek apsaugos darbuotojų, šunų, etc. atlėktų per tas papildomas 10 min, kai lagaminas liko stovėti jau po pranešimo nepaliestas, o vėliau užmarši britė pensininkė atėjo jo pasiimti. 20 min paliktas be priežiūros bagažas, pasirodo, niekam nerūpi, nu, nes koks skirtumas.

Kainos visur stipriai pasikeitę nuo senesnių postų forume.

Baths of Caracalla - 6 eurai
Be proto patiko, nulis lankytojų, galima padaryti gražių nuotraukų ar nusifotografuoti pačiam be daugybės svetimų žmonių.

Cappuccini Cripta - 8,50 euro
Po Paryžiaus katakombų įspūdžio nepadarė jokio. 4 ar 5 mini kambariukai (Paryžiuje 15 min vaikščiojimo tuneliais) už ganėtinai nemažą kainą. Tiesa, pats muziejus gal ir visai neblogas apie vienuolius, tačiau negalima fotografuoti, todėl vizitas toks vienkartinio tipo. Aš mėgstu po kiek laiko peržiūrėti nuotraukas iš muziejų ir prisiminti, ką kur mačiau, kitiems parodyti, o čia kiek užfiksavai atminty konkrečiu momentu, tiek ir liks.

Da Vinci Museum - apie 10 eurų, jei neklystu; mes nėjome, nes buvome Venecijoje, darbuotoja sakė, kad greičiausiai bus ta pati ekspozicija kaip ir kituose muziejuose Italijoje, tik Venecijoje mes mokėjome mažiau.

Koliziejus su "priedais" mums nekainavo, nes ėjome pirmąjį mėnesio sekmadienį. Tiesa, neverta gaišti laiko stovint visą dieną eilėje norint į jį patekti. Ateikite likus pusantros val. iki uždarymo ir įeisite per 5 min, mums toks sumanymas pasiteisino su kaupu. Apėjome Palatiną, Forumą, nuėjome į netoliese esantį Bistro pavalgyti, grįžome ir įėjome pastovėję eilėje kokią minutę - dvi.

Vatikano muziejus - 16 eurų. Eilėje stovėjome gerą valandą, ne ilgiau. Man buvo nuobodu. Lyginau su Luvro muziejum, nes daugybė eksponatų kartojosi arba buvo itin panašūs - Luvras vienareikšmiškai geresnis, įdomesnis, didesnė įvairovė. Vatikano muziejuj pagrindinis dėmesys skiriamas tapybai. Asmeniškai man pasirodė per brangu ir buvo gaila išleistų pinigų. Tiesa, kam patinka paveikslai - tie gal mėgausis vaizdais.

Į kupolą nekilome. Aš nebegalėjau dėl žaizdotų pėdų (paskutinėm dienom vilkte vilkau kojas), maniškis vienas nėjo. Tiesa, Florencijoje lipome į analogišką kupolą. Tikrai pasiteisino ir buvo verta.

Angelo pilis - apie 10 eurų. Abiems atrodė itin pervertintas objektas. Nuotraukų padarėme gražių, puikiai atsiveria panorama, tačiau pati pilis tokios sumos tikrai neverta. Jei ją praleisite (stipriai riboja finansai, laikas ar pan.) - daug neprarasite.

Jei siųsite atvirutes iš Vatikano pašto ir 100 proc. eisite į Vatikano muziejų, tuomet pačiame muziejuje esančiame Vatikano pašte galite nusipirkti pašto ženklą už eurą, o atvirutes galite naudoti jau atsineštas. Beje, galima pirkti atvirutes vietoje taip pat ir jos ten itin pigios bei gražios smile.gif

Šventinto vandens mačiau pirkti tik 2 parduotuvėse, esančiose priešais Baziliką. Vienoje iš jų - dvigubai brangiau. Pavadinimų neatsimenu.

Viena itin gera (pasirinkimo atžvilgiu) ir labai pigi suvenyrų krautuvėlė įsikūrusi gatvėje einant nuo Bazilikos link Angelo pilies. Kainos šokiruoja (gerąja prasme).

Gyvenom Vatikane (kitokių alternatyvų nesvarstėme) LA CASA DI CESARE svečių namuose. Kaina nemaža, interjeras itin geras, maistas ryte labai vidutiniškas, tiek kad išspaudžia stiklinę šviežių apelsinų sulčių, susisiekimas, kaip jau minėjau, prastas, darbuotojai angliškai nekalba (atkalę išmoktą sutikimo tekstą, bet daugiau nieko papildomai negali pasakyti), privatus vonios kambarys geras, apskritai kambarys erdvus, patalynę ir rankšluosčius per 6 naktis pakeitė tik kartą, 4 dienas išvis nepasirodė tvarkyti kambario, tad vertinant kritiškai turbūt tiek mokėti neverta, kad galėtumei ten apsistoti. Tačiau jei norisi 100 proc. "ne skylės'' su privačiu balkonu į Vatikano Baziliką arba asmenine jakuzzi (vienas kambarys turi viena, kitas - kita), jei turite kažkokius italų k. pagrindus, tuomet darbuotojai bus super paslaugūs, informatyvūs, etc. Tiesa, itin geras Wi-Fi ryšys.

5dienį atsitiktinai pataikėme į Vatikano mišias. Pabuvome geras 30 min, gerai, kad turėjome skėtį (plieskė saulė), stovėjome šalia užtverto tako ir visai šalia ekrano, per kurį buvo transliuojamas vaizdas. Patiko. Nors maniškis rodė nepasitenkinimą, bet vis viena kažkaip sugebėjom bent kažkiek visame tame sudalyvauti, aš net gavau komuniją, maniškis, užsispyrė kaip ožys, ir nėjo. Tad jei norite gauti komuniją, stokite netoli tako. Mes atėjome apie pusę 11, išėjome šiek tiek po 11, mišios tebevyko.

Trastevere rajonas nepaliko jokio įspūdžio. Ypač nepatiko ta forume išreklamuota užeiga ''Pan Unto" ar kažkokiu pan. pavadinimu. Abiems iššoko akys tiesiogine to žodžio prasme, kai pamatėme, kur trenkėmės tokį kelio gabalą. Kaip jau minėjau, nėjom į 2 staltiesėm užtiestų staliukų restoranus valgyti, bet tokio tipo vietų vengėme analogiškai. Tegu forumietės nesupyksta, bet mums tai buvo "visiška skylė". Praeidami matėmė ne vieną tikrą restoraną, turintį šiokį tokį interjerą, staliukus lauke, su šiokiom tokiom staltiesėm už itin panašią kainą. Deja, mano kojos nebelaikė visiškai, tad likau ten valgyti iš visiškos nevilties, nes toliau eiti arba grįžti nebegalėjau fiziškai. Picų kainos buvo juokingos, bet ta pica priminė ne picą, o picos duonelę, atnešė praktiškai tuščią, tai sorry, likau nesupratusi, kuo visos forumietės taip žavėjosi, man tai buvo kažkoks košmaras, o ne maistas, gėrimų kainos siaubingai aukštos. Aš ne prieš mokėti tuos 6 eurus už alų (asmeniškai negeriu alaus), nu, bet kai yra bent kažkoks minimalus interjeras. Tiesa, ten aptarnavimas buvo vienas geresnių (antras pagal gerumą po Bistro prie Koliziejaus).

Mums svečių namuose rekomendavo būtinai aplankyti žydų kvartalą. Abu norėjom beprotiškai ten nueiti (paskutiniu metu pradėjom domėtis jų kultūra), bet nebebuvo laiko. Tas rajonas yra analogiškai virš Trasteverės rajono, kitapus upės.

beje, ispaniški laiptai uždaryti, rekonstruojami. Kaip ir daugybė bažnyčių (ne visos uždarytos).

Kelionė į Neapolį:

Termini - Napoli Centrale 06:26 - 08:29 val. Intercity traukiniu žmogui kainavo 26 eurus (internetu bilietus anksčiau galėjome nusipirkti pigiau), vėlesniu traukiniu neverta vykti, nes nespėsite padoriai nieko apžiūrėti lankytinuose objektuose.

Napoli Garibaldi (Circumvesuviana kryptis) - Ercolano Scavi - 2 eurai žmogui

Vesuvio express autobusas + bilietas - 20 eurų žmogui
Vezuvijaus patirtis - kažkas tokio. Neapsakomas jausmas, kai įeini į debesį, jauti gerklėje kažkokią ''sierą'', skildančią iš ugnikalnio, kai stebi iš jo kylančius dūmus... To nematęs žmogus greičiausiai nesupras, apie ką kalbu. P.S. Lipa net senukai, tad jei turite viršsvorio ar pan. nebijokite - tikrai užlipsite per 20 min, nu, max. 30 min. Užlipti per 15 min nerealu, kaip skelbiama Vesuvio express reklaminiame lankstinuke. Turintiems širdies sutrikimų - tikrai per daug rizikinga, man siaubingai užspaudė galvą užlipus į kalną, tad nežinia, ko galima tikėtis, turint kažkokių širdies problemų.

Tuomet nuėjom į Herculaneum istorinį saitą Ercolano miestelyje - tikrai verta. Man paliko didelį įspūdį. O ir pats miestelis toks mielas, toks jaukus, be proto norėjosi likti nakvynės, nueiti prie jūros. Įėjimas į Herculaneum - 11 eurų žmogui arba 22 eurų bendras bilietas 5 lankytiniems objektams, įskaitant Pompėją.

Ercolano Scavi - Pompei Scavi - 1,20 euro žmogui

Pompėjoje itin galingas saitas, ten prireiks kelių valandų, tiesa, nemaža dalis objekto šiuo metu užtverta, vyksta remonto darbai, tad gal logiškiau ten vykti po kokių metų ar dviejų. Bus galima pamatyti dar daugiau.

Pompei Scavi - Napoli Garibaldi 2,60 eurų žmogui

Napoli Centrale - Roma Termini 20:45 - 23:15 val. Regionale traukiniu 11,80 eurų žmogui


Jei kam kils kokių klausimų - rašykite, kol įspūdžiai švieži biggrin.gif Beje, pačią pirmą dieną Romoje stipriai lijo. Po to beprotiškai plieskė saulė, vieną dieną pavaikščiojau be kepurės - grįžau tokio raudonumo veidu, kaip kad atrodo ką tik išvirtas vėžys biggrin.gif Čia rimtai smile.gif Rankas perštėjo pastoviai, dar ir grįžus, nors tepiau jas nuolat ir vaikščiojau pusilgėm rankovėm palaidine saugumo sumetimais biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(k** @ 2016 06 08, 22:42)
Už kokių 100 metrų nuo buto yra antrasis Vatikano  (pirmasis Termini) SITBus sustojimas į Fiumicino oro uostą. Mums pavyko iš jo išvykti, bet važiavome gerokai ankščiau, apsidrausdami, jei nepavyktų čia įlipti. Harienė buvo minėjusi, kad geriau lipti Termini sustojime, ten esi labiau užtikrintas, kad įlipsi. Termini yra ir Terravision.




Visiška netiesa. Važiavome iš Vatikano su SitBus autobusu 09:25 laiku (vėlavo 20-25 min, tad nelabai jie laikosi grafiko). Laukė gal 15 žmonių, gal daugiau. Autobusas atvažiavo beveik tuščias, visi sulipo ir dar vietų nemažai liko. Beje, stotelėje yra bilietų pardavėjas ir jis seka situaciją, t.y. iš anksto žino, kiek žmonių bus atvažiuojančiame autobuse. Trenktis iš Vatikano iki Termini ir vėl tįstis per miestą jokios logikos ir beprasmis laiko švaistymas.
Atsakyti
Pritariu kiekvienai sandrutes22 išsakytai kritikai.
Kas dėl viešojo transporto, tai rugpjūčio mėnesį situacija bus dar tragiškesnė, nes tada retinami maršrutai.Plius nežmoniškas karštis ir tvankuma.
Pagalvokite gerai, ar verta važiuoti į tokį degredavusį miestą.
Atsakyti
Keista, kad taip nepatiko viesnage Romoje, o gal del to, kad tuo metu tiesiog norejote labai i Niujorka, is nusivylimo visur matete tik bloga? Zinoma, Romoj nera pigu, bet geru ispudziu irgi uzteko. Ispaniski laiptai realybej neatrodo kaip nuotraukose ir nieko nepraradot, kad restauruojami. Prie ju prieje pradzioj nesupratom, kad tai jie. Pritariu del nusvilimo dideles tikimybes, pati pavaiksciojus po miesta atrodziau kaip nusvilus prie juros biggrin.gif Lybera, is kur tokia neapykanta Romai? Jus ten per preivarta istreme ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(sandrute22 @ 2016 06 11, 19:22)
Visiška netiesa. Važiavome iš Vatikano su SitBus autobusu 09:25 laiku (vėlavo 20-25 min, tad nelabai jie laikosi grafiko). Laukė gal 15 žmonių, gal daugiau. Autobusas atvažiavo beveik tuščias, visi sulipo ir dar vietų nemažai liko. Beje, stotelėje yra bilietų pardavėjas ir jis seka situaciją, t.y. iš anksto žino, kiek žmonių bus atvažiuojančiame autobuse. Trenktis iš Vatikano iki Termini ir vėl tįstis per miestą jokios logikos ir beprasmis laiko švaistymas.


Kiekvienas remiasi savai patirtimi. Kai mes važiavome, Vatikano sustojime netilpo 3 keleiviai su įspūdingais lagaminais. Net gaila buvo žiūrėti, kaip juos "iššufliavo" atgal anat šaligatvio. Todėl tai - visiška tiesa. - Nesusekė situacijos tie bilietų pardavėjai, nors ir racijas turėjo. schmoll.gif
Atsakyti
abiga, visų pirma forume dar nėra įvestos cenzūros, todėl turiu teisę kritikuoti objektyviai šį miestą, bet tai nereiškia, kad aš jo nekenčiu, žodis neapykanta man yra per stiprus žodis.Ir antra, mano asmeninis gyvenimas kodėl ir kaip, jūsų neliečia.
Atsakyti
QUOTE(sandrute22 @ 2016 06 11, 19:53)
2. Viešojo transporto sistema, spėju, geriau išvystyta kokiam LT kaimely.
4. Tokio šlykštaus ''priekabiavimo'' ir per jėgą grūdimo į rankas gėlių, visokio šlamšto, reikalavimų pasirašyti, pirkti mokamus turus, etc. nemačiau niekur
6. Maistas itin brangus (net dideliame supermarkete Vatikane nusipirkti užkandžių vakarienei pasirodė kelis kartus brangiau neI
7. Beje, geriausi Romoje valgyti pietūs buvo mažyčiame Bistro netoli Koliziejaus už juokingą kainą (ten ir skaniausią tiramisą valgiau; kavos puodelis - 50 centų).


Visiskai pritariu jums del 2 ir 4 punkto..net prie Eifelio boksto kur cigones viena per kita lipa tokiais aukso versiais nepasijauteme. Po palaiminimo Vatikane nusipirkome picas ir ejome toleliau uzkasti. Kol nuejom iki artimiausios ramesnes vieteles prisoko toks indas pardavejas su apyrankem. Kai nepirkom pradejo kaulyti cigareciu. (Pamate galinej kisenej, net nebuvo rankose ). Atsikrate prisedom ant kazkokiu laipteliu, priejo visiskai normaliai atrodantis vyriokas ir praso picos! Bevalgant cigones pristojo kazka sakyti, bet mes tases arciau prispaudem tai matyt pamate kad nieko nebus biggrin.gif einant atgal ta pati inda dar sutikom ir vel cigareciu prase. Bet nepiktybiskas toks, tai davem,dar patare kur artimesnis marketas biggrin.gif
6. Manzoni rajone yra nemazas marketas ten visko yra ir pigiau ir brangiau pagal kisene. Yra alyvuogiu yvairiu sveriamu, kumpio, kuri iskart suraiko, suriu, pomidorai kvepiantys nuostabus, vyno didziausia lentyna pasirinkimo, tokie pietūs kainavo kaip keli isinestiniai picos gabaleliai (neretai abejotinos kokybes). Yra nemazai higienos priemoniu, duso zele, moterims ivairiu priemoniu kuriu ne visada pagalvojame atsivezti ( plauku lako, nagu lako valytuvo,plaukeliu skustuvu etc) Vadinasi Coop ar Kopp kazkas panasaus. Tikrai ir daugiau tokiu turi but I Romoje biggrin.gif bet uzsleptas tarp pastatu, netycia uz ejome. miniatiuriniai marketukai laiko pasideje ten puse maisto sauleje neaisku kiek laiko o kainas tai lupa kaip uz katik is sodo.. ( ne visi aisku ,mums taip gal pasitaike)
7. Taip ir vadinasi Bistro? Gal atsimenate kur I kokia puse ar kokia gatve? Jei sakote kad skaniausias tiramisu butinai reikia pabandyti biggrin.gif
Atsakyti
prie mūsų kažkaip niekas nepriekabiavo mastau.gif eini, pasiūlo, sakai ne ir viskas, visi pardavėjai man kažkokie apsnūdę pasirodė smile.gif mums tas pats buvo ir Turkijoje, visi tik rašinėjo, kad vos ne už rankų į savo parduotuves tempia, o į mus niekas net dėmesio nekreipė unsure.gif

dėl tvarkaraščių, naudojomės tik metro, o kas dėl autobusų, tai prie vilos Adriana pastebėjau - bilietų kioske kabėjo autobusų į/iš Tivoli tvarkaraštis su prierašu, kad paprastai autobusas vėluoja 15-20 min. turbūt įkyrėjo turistai su klausimais, kada gi bus autobusas biggrin.gif
Atsakyti
Mes taip pat planuojame į Romą biggrin.gif Būsime 7 dienas čia ir norėtųsi dar kokį Italijos miestą pamatyti. rolleyes.gif
Labiausiai traukia Venecija, bet traukiniu kelionė trunka 3,5 val. į vieną pusę. Viešbutis Romoje tai norėsis tą pačią dieną grįžti. Kaip manot ar verta ? Gal kas važiavot traukiniu iš Romos į Veneciją. Būtų smagu jei pasidalintumėt savo įspūdžiais.
Atsakyti