Įkraunama...
Įkraunama...

Roma

QUOTE(čikibari @ 2016 05 17, 19:59)
Mes nei kisenvagiu nepastebejom.


Tai jie ir nevaikscioja prisikabine korteliu su uzrasu "kisenvagis" smile.gif man tai daug itartinu tipeliu visur matesi, ypac prie pagrindiniu objektu tokiu kaip koliziejus arba iejimo i Vatikano aikste.
QUOTE(Pastininke @ 2016 05 17, 21:38)
Merginos,o kur radot normalesnę maisto prekių parduotuvę,kad būtų galima nusipirk kažko užkąst.
Norisi ir vietinio sūrio paragaut...

Mes gyvenom prie Santa Maria Maggiore baznycios, tai toje aiksteje buvo prekybos centras toks visai normalaus dydzio, zinoma ne maxima xxl, bet jau gana padorus lyginant su tom visom turistinem krautuvelem.

Musu ispudziai gana dviprasmiski is Romos. Buvau ten buvusi visai paaugle pries koki 14 metu, tai tuo metu labai suzavejo Roma. Sikart kiek ja nusivyliau del keletos priezasciu. Pirmiausia, tai kelione buvo suplanuota per savaite, naturalu, kad didzioji dalis apartamentu jau buvo uzsakyti. Gyvenom priesais jau mineta Maggiori baznycia - vaizdas per langa labai grazus, bet rajonas vis tik stoties, kad ir kaip bebutu. Kitas dalykas turistu srautai ir tie visi itartini tipeliai bei siulytojai. Keliaujam tikrai daznai, bet cia ju koncentracija pasirode kazkokia padidinta. Visur turibbrautis, stumtis, saugoti daiktus ir akis, kad kokia selfi lazda neisbadytu smile.gif ypac tai pasijaute prie koliziejaus, trevi fontano. Taip, koliziejus graziai apsviestas vakare, muzika groja., mes buvom apie kokia 10val vakaro tai tos instaliacijos dar buvo..
Labiausiai patiko Trastavere rajonas - kazkuom man primine Lotynu kvartala Paryziuj. Sekanti karta noreciau gyventi arciau jo. Kazkokia labai jauki dvasia ten, surmulys. Vakarieniavom lb fainoj kavinej Cajo el Gajo ar kazkaip pan. Internete superiniai atsiliepimai, nenusivylem ir mes.
Valgem ir ledus seniausioje Italijos ledaineje, tai skanus tikrai, aciu, kas cia ja rekomendavote, pati buciau neradusi smile.gif tik pakankamai sudetinga ten mums viskas pasirode, nes diedulis prie kasos nelabai snekejo angliskai.
Dalyvavom sekmadieniniam popieziaus palaiminime. Aiksteje buvom gal apie 10.40 (palaiminimas nuo 12)tai gana greit viska praejom ir zmoniu buvo gana padoriai. Beje, tuo metu Bazilikoje vyko misios, jas laike popiezius ir aiksteje jas transliavo per ekranus (as maniau, kad misias laiko tik treciadieniais), bet cia gal del to, kad buvo Sekminiu sekmadienis? Apie 12 val jau aikste buvo pilnutele, pats palaiminimas truko trumpai, viskas italiskai,popiezius nelabai ir matesi per ta langeli (vel gi ekranai ji rode), bet jausmas man asmeniskai buvo nerealus. Tiesiai po palaiminimo ejom i bazilika, eile atrode didele, bet per koki 20 min iejom, gal geroj vietoj stovejom, beje iseinant jau, tai eiles praktiskai visai nebuvo, net buvau nustebusi...
Na ir pabaigai apie susisiekima is/i Fumicino oro uosta. Viskas labai paprasta, nieko rezervave is anksto nebuvom, pirkom bilietus tiesiog prie autobuso, kai kiti stovejo milziniskose eilese prie tu kiosku, veliau autobusu. Abu kartus vykome su TAM (kaina is 5 eur, i oro uosta 4), autike veike wifi.
Reziume- Italija myliu, bet i Roma kol kas grizti nenoreciau, ilgojo savaitgalio ten tikrai pakako. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Girl.: 17 gegužės 2016 - 22:20
QUOTE(Pastininke @ 2016 05 17, 21:38)
Merginos,o kur radot normalesnę maisto prekių parduotuvę,kad būtų galima nusipirk kažko užkąst.
Norisi ir vietinio sūrio paragaut...

Mes apsipirkinedavom Termini stotyje yra pozemine pereja ir joje parduotuve.Ten ir karstas picas ir visciukus keptus pirkdavom.O Parmadzano ir Gran Padano suriu yra visur,kaip ir Macorelos.
Papildyta:
QUOTE(luju @ 2016 05 17, 17:44)
Dar klausimas, ar saugu ten naktineti, vaikscioti tom ju gatvelem? Mes gyvensim netoli ispanijos laiptu, tai visur peskom, va is Koliziejaus noresis vakare, veliau pareit, saugu butu g.gif

Mano drauge buvo cigones uzpuole.Kokiu 14.Prileke banda,ir kol priekines graibe uz ranku prasydamos ismaldos,galines atsege rankinuka.Tada pamatem mes,nes laukem lagaminu is autobuso,ir klykdamos puolem kumsciais jas.Zodziu dar padejo autobuso vairuotojas.Laimiai nieko nepavoge,bet rankos kalatojosi dar ilgai po to ivykio.Cia irgi vyko prie Termini stoties.
Atsakyti
Na va, pasirodo as irgi nemaciau apsviesto Koliziejaus, butu priezastis grizti smile.gif Nors kai Romoj buvom 7 d, tokios jau dideles nostalgijos nera ir vien Europoj kiek dar daug neaplankytu vietu.

Centre yra bent kelios parduotuves Spar, deja, neprisiminsiu adreso, bet gal paieska ismestu smile.gif Taip pat prekybcentris buvo uzpakaliniame musu apartamentu kiemelyje, manau, daugua ju gerokai uzslepti, kad turistai maitintusi kavinese.
Atsakyti
Ačiū parašiusioms. Šiandien daugiau apėjom,radom kelias parduotuves ir šiaip jau šiek tiek pamatėm ir susipažinom su miestu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(čikibari @ 2016 05 17, 18:59)
Mes nei kisenvagiu nepastebejom. Nors ir metro naudojomes pora kartu. Kai i Vatikana vaziavom buvo pilnutelis, o kai i Tivoli vaziavom tustutelis  biggrin.gif nors i vagis as ir nesidairiau. Buvau visiskai apsvaigusi nuo Romos grozybiu. Ziurejau , kad ko nepraleisciau. Baznycios is isores neisvaizdzios , o kai ieini i vidu akys raibsta  tongue.gif Sv Ignacijaus baznycia butinai aplankykit. Ir pasidomekit ar kiekviena vakara apsisviecia Koliziejus. Nes buvo grazu... wub.gif


Nepastebėjote kišenvagių, nes jie irgi maskuojasi, rengiasi kaip turistai. mirksiukas.gif
O vietiniai gyventojai juos ir per kilometrą atpažįsta, net jei ir su Prada drabužiais rengtųsi.
Romoje pilna kišenvagių, visada reikia būti atidiems!Saugoti savo pinigines ir daiktus!
Atsakyti
Mano vyras is manes juokesi biggrin.gif As savo rankine, per peti, prieky prisispaudus neiojausi, Uztrauktuka su ziogeliu prisegiau ir dar virvute perverus risau biggrin.gif Atsarga gedos nedaro lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tute28: 21 gegužės 2016 - 17:51
grįžom ir mes smile.gif kažkas rašė, kad gražu ten.. mastau.gif istorija - taip, didinga - taip, stovės dar tūkstantmečius - tikriausiai taip, bet gražu - ne, tokio šiukšlino miesto nesu mačius, gal Kairas, bet jis apskirtai savo kontrastingumu atima žadą. man visą laiką kilo klausimas, tiek pinigėlių turistai palieka Romoje, kodėl negalima susitvarkyti..? nes šiukšlina ne turistai, o patys italai, jiems tvarkos nereikia, paspiria šiukšlę toliau ir gerai. kišenvagių nepastebėjome, prekeiviai ne tokie įkyrūs kaip kad rašoma.
iš tikrųjų, Romai apeiti užtenka trijų dienų, plius dar po vieną Vatikanui ir Tivoli. viso buvome 6,5 dienos, tai 1,5 dienos nė nežinojom, ką čia nuveikus, gal iki Florencijos palėkus biggrin.gif bet traukinio bilieto kaina atbaidė. taigi šiaip vaikštinėjome gatvėmis gatvelėmis, aplankėm neplanuotus lankyti muziejus, nusibastėm iki San Paolo Fuori Le Mura... norėjome aplankyti vilos Borgese muziejų, bet bilietai keliom dienom į priekį išparduoti. muziejus vertas dėmesio, taigi kas norės nueiti, rezervuokite bilietus iš anksto.
dar norėčiau patikslinti, kad trečiadieniais Vatikane vyksta ne mišios, o audiencija, taigi truputį nuobodoka - įvairių šalių dvasininkai, atvykę į Popiežiaus audienciją, skaito ištrauką iš Evangelijos, paeiliui kiekvienas savo kalba, vėliau kiekvieno prisistatymas, vėl paeiliui, ir galiausiai kiekvienas perskaito Popiežiaus palinkėjimą savo šalies gyventojams.
dėl Tivoli, kaip nuvažiuoti iki villa Adriana kaip ir aišku, bet pasigedau, ar praleidau info, kaip nusigauti nuo villa Adriana iki vila d'Este. pasirodo, prie pat vilos yra vietinio viešojo transporto stotelė, čia pat kioske galima nusipirkti bilietus po 1 eur. yra tvarkaraštis ir prierašas, kad paprastai autobusas vėluoja 15-20 min laugh.gif prancūzai iš vilos išėjo pėščiomis unsure.gif bet gal jų dienotvarkėje tik Adriana buvo.. nuo d'Este iki Gregoriana per senamiestį pėsčiom galima nueiti, bet į pačią vilą Gregorianą nebenuėjome. mano nuomone, vilą Adrianą galima praleisti, nes griūvėsių galima prisižiūrėti Romoje, ir nuo Ponte Mammolo važiuoti iškart į vilą d'Este (autobuso maršrutą tikslinkite pas vairuotoją), ir aplankyti d'Este ir Gregorianą.
Termini informacijoje vyrukas net nežinojo, kas ta Terravision biggrin.gif taigi pavargom, kol radom tą kavinę, kad kitą dieną 4 ryto žinotume, kur eiti.

daug kas lygina Romą ir Paryžių.. nežinau, man nepalyginami miestai, visiškai skirtingi. grįžčiau į Paryžių, nes priimtinesnė kultūra ir tikrai gražu smile.gif bet dalelė širdies liko San Giovanni in Laterano bažnyčioje wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2016 05 24, 08:56)
grįžom ir mes smile.gif kažkas rašė, kad gražu ten.. mastau.gif istorija - taip, didinga - taip, stovės dar tūkstantmečius - tikriausiai taip, bet gražu - ne, tokio šiukšlino miesto nesu mačius,

Keista, praleidau ten visą savaitę, specialiai dairiausi šiukšliu nes visi sako kad labai šiukšlinas miestas, bet to nepamačiau.

Basilica Papale San Paolo labiau patiko wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muza4svajokle: 24 gegužės 2016 - 10:48
QUOTE(Muza4svajokle @ 2016 05 24, 11:47)
Keista, praleidau ten visą savaitę, specialiai dairiausi šiukšliu nes visi sako kad labai šiukšlinas miestas, bet to nepamačiau.


tikrai keista smile.gif
o kaip dėl apm.. pakampių, eini ir žiūri, kur koją statyt, kad neįlipti. didžiosiose gatvėse gal ne, bet aplink centrą, ar einant nuo lankytino objekto iki kito siaurose gatvelėse visko galima pamatyti..
situacija autobuse - važiavo keturių asmenų šeimyna, mergaitei iš rankų iškrito popieriukas, parodė tėčiui, jis numojo ranka.
turguje - atskrido šiukšlė, pardavėjas spyrė toliau nuo savęs.
Tibru matėm plaukusį šaldytyvą, spintelę, smulkmės net neminiu.. apskrtai prie upės nesinori leistis, atbaido ir kvapas, ir paupio gyventojai...

be abėjo, Romą pamatyti reikia, turime galimybę "pačiupinėti" istoriją, senovės statiniai užburia savo didingumu, architektūra, neįmanoma atsistebėti skulptūros, tapybos meistrų sugebėjimais... bet reikia žiūrėti po kojomis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2016 05 24, 06:56)
grįžom ir mes smile.gif kažkas rašė, kad gražu ten.. mastau.gif istorija - taip, didinga - taip, stovės dar tūkstantmečius - tikriausiai taip, bet gražu - ne, tokio šiukšlino miesto nesu mačius, gal

daug kas lygina Romą ir Paryžių.. nežinau, man nepalyginami miestai, visiškai skirtingi. grįžčiau į Paryžių, nes priimtinesnė kultūra ir tikrai gražu smile.gif bet dalelė širdies liko San Giovanni in Laterano bažnyčioje wub.gif

doh.gif Nuo to reikejo ir pradeti, kad esat Paryziaus, ne Romos myletoja. Man toks jausmas, kad jus dar pries vaziuojant buvot nusistate, kad ten nepatiks ... As buvau ir Romoj, ir Paryziuj, tai Paryziu pamaciau ir gana, tiesiog ne mano miestas, i Roma dar noriu grizti ir grizti wub.gif Nemaciau nei siuksliu, nei vagiu, nei dar kazko blogo, tiesiog ka nori, ta matai. Jei atvaziuoji siuksliu paieskot, tai jas tik ir matai... doh.gif Nepastatys gi prie kiekvieno zmogaus siuksliu rinkejo, kai tokie srautai praeina. Ar buvot gatvej nakti ar labai anksti ryte? Daug siuksliu masinu vaziuoja ir renka siuksles, ryte ju kaip nebuta.
Beje, plaukem Paryziuj upe, tai vanduo tikrai neka svaresnis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tute28: 24 gegužės 2016 - 12:36
QUOTE(tute28 @ 2016 05 24, 13:11)
doh.gif Nuo to reikejo ir pradeti, kad esat Paryziaus, ne Romos myletoja. Man toks jausmas, kad jus dar pries vaziuojant buvot nusistate, kad ten nepatiks ...


tikėjausi tokio komentaro, kitaip SM negali būti biggrin.gif juk kiekvienas turime savo nuomonę ir galime ją išsakyti ir nereikia daužytis galvos smile.gif prie ko čia tas "šiukšlių paieškot".. nusistačius tikrai nebuvau, norėjau pamatyti griūvėsius, fontanus, bažnyčias, skulptūras, paveikslus - viskas patiko! netrukdė nei turistų minios, nei eilės, nei kainos! o visa kita, kas yra Romoje, tiesiog ne man, taip pat kaip Jus sakot, kad Paryžius tiesiog ne Jūsų miestas.
Atsakyti
Uzstosiu zuzla, vakar is Romos parsibeldem, tikrai siuksliu pilna, bet net pykt ant ju negali , nes visa diena jie tas siukles veza, nuo pat ankstaus ryto pradeda trankytis ir rekauti,maisus metyti i masinytes biggrin.gif Bet siuksliu kaip buvo taip ir buvo. Man jos netrukde, taip pat daugiau turbut nebenoresiu ten vaziuot, neuzkabino taip,kad ox ax mirstu kaip vel ten noriu. Gal ir yra tiesos, kad ne tas miestas, ne ta dvasia,ar dar kas. Bet visiem rekomenduoja ja aplankyti 4u.gif
Atsakyti