Įkraunama...
Įkraunama...

Roma

QUOTE(neryztinga @ 2016 02 08, 21:40)
Nu neliūdinkit manęs  doh.gif

Esu Paryžiaus forume (tik neatsimenu, ar čia, ar kitur) paskaičiusi, kad neverta iš anksto pirkti autobuso bilietų iš Beauvais į Paryžių (neva visokių problemų su vairuotojais kyla) ir labai pasigailėjau. Visi, kas turėjo internetu pirktus bilietus, laisvai sulipo į kelis autubusus, o aš tuo metu stypsojau ir stipau lauke ilgiausioje eilėje prie bilietų kiosko ir iš oro uosto išvažiau 40 minučių vėliau nei galėjau. Negi ir vėl prašoviau?


mes pirkome bilietus kasoje, esančioje pačiam oro uoste, einant link išėjimo. ar ji buvo uždaryta, kad pirkote kitur? Paryžiui buvau prieš du metus, tai gal kas pasikeitė..
Atsakyti
QUOTE(Lybera @ 2016 02 07, 18:52)
Prieš keletą dienų nusipirkau ir aš bilietus, skrendu su Ryanair.  ax.gif

Lauktuvių į Lietuvą noriu nupirkti itališko likerio, galima jį vežti lagamine?  g.gif

pirkit duty free, vezites kiek norite, kad tik tilptu i bagaza
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2016 02 09, 09:02)
mes pirkome bilietus kasoje, esančioje pačiam oro uoste, einant link išėjimo. ar ji buvo uždaryta, kad pirkote kitur? Paryžiui buvau prieš du metus, tai gal kas pasikeitė..


Dabar kasa yra lauke, tarp abiejų terminalų
Atsakyti
Mes jau iš po kelionės wub.gif
Viskas gerai su tuo terravisionu,nesijaudinkit mirksiukas.gif Autobusai normalūs,apynaujai.Nežinojom,kur oro uoste tiksliai yra autobusų stotis,gerokai paklaidžiojom,galiausiai informacijoje pasiklausėm,pasirodo buvom iš pradžių gerai išėję,tik mums susisuko galva ir nuėjom į kitą pusę.Beklaidžiodami nebespėjom į savo autobusą,lipant į sekantį nei mums priklausė,pirmiausiai sulaipino visus kitus keleivius.Buvo daug žmonių,išsigandau,kad nebetilpsim,bet tilpom ir dar liko vietų.Važiuojant iš termini į oro uostą būtina nueiti į netoliese esančią "terra cafe",pasiimti įlaipinimo kortelę.Žmonių daug,bet visi norintys tilpo.Perkant internetu ir atsispausdinus bilietus,viskas aiškiai parašyta ant kiekvieno bilieto,ką daryti,kur eiti.
Šiaip Romoje visur,ypač prie lankomų objektų,pilna policininkų,karabinierių,karininkų su automatais.Į visus objektus saugumo patikra kaip oro uoste.
Eilė prie koliziejaus buvo labai ilga,bet greitai judėjo.Į romėnų forumą įėjom ne pro pagrindinį,bet pro šoninį įėjimą,tad ten nebuvo eilės išvis.
Į Vatikaną ėjom antradienį,į baziliką eilė buvo per visą aikštę.Šie metai tikintiems yra labai svarbūs,nes yra jubiliejiniai gailestingumo metai.Todėl,kad ir ne sezonas,bet norinčių patekti į baziliką ir įeiti pro šventąsias duris (kurios atveriamos tik kas 25 metus) ypatingai daug.Tad nusiteikit,kad reikės daug kantrybės stovėti eilėje.Vakare einant iš Vatikano,eilė buvo tokio pat ilgumo biggrin.gif
Vatikano muziejuje apie 14val eilės visiškai nebuvo,turėjom internetu pirktus bilietus,bet vietoj perkant būtume dar sutaupę.Į laiką ant mūsų turimų bilietų nekreipė dėmesio.
Dėl įprastų mišių trečiadieniais nieko negaliu papasakoti.Mes nebėjom,nes buvo Pelenų diena (Gavėnios pradžia),tad ten vyko šventinės mišios ir kitu laiku nei įprastai.
Kas dar čia...Važiavom kartą metro,viskas labai paprasta ir suprantama,vienkartinis bilietas 1.5 e .Metro vagonuose švieslentėse rašo kokia yra stotelė ir kokia sekanti bus.Be to prie kiekvienų durų dar ir maršruto planas nurodytas su visomis stotelėmis,prie svarbiausių turistams stotelių dar ir nurodyti objektai (pvz: Ottaviano -Vatican museum).
Nusiteikit kantriai atsisakinėti gatvės prekeiviams biggrin.gif Begalybė selfie lazdų,skėčių,gėlių,gidų,miesto turų ir t.t. siūlytojų.Nesileiskit į kalbas,jokio akių kontakto.Jei tik pamato susidomėjusį žvilgsnį,tuomet dar įnirtingiau siūlo,kalbina.Tačiau jie nėra agresyvūs,tiesiog įkyrūs. biggrin.gif
Gyvenom nepertoliausiai nuo Termini stoties,bet ne visai prie pat.Vakare kelis kartus praėjom,liaudis prie stoties labai įvairi susirinkusi,nėra labai malonus jausmas,bet nei karto niekas neužkabino net žodžiu.Jei kas abejojate dėl gyvenimo tame rajone,tai nieko ten baisaus.
Gyvenome viešbutyje "Auditorium di Mecenate", patiko,tikrai rinktųmėmės ir vėl jį.Nebrangus,tvarkingas ir švarus,kambariai tvarkomi kasdien,personalas malonus,pusryčius į kambarį atneša.Labai patiko viešbučio vieta - Via della Statuto gatvė,nei užkaboris,nei visai pagrindinė,koliziejus ypač arti. bigsmile.gif
Jei dar kas ką domins,klauskit ax.gif
Atsakyti
Termini stotyje ir aplin "dirba" daug vagių ir kišenvagių.Vos akimirkai nusisuksite nuo savo tašių ir lagaminų - per akimirką nieko nerasite.

Jo, tie gatvės prekeiviai labai įkyrūs doh.gif geras patarimas vengti jų vengiant akių kontakto.Mane kas labiausiai stebina, kad jų niekas nekontroliuoja, nei jų "prekių", nei jų dokumentų, ar jie legaliai gyvena Italijoje ar nelegaliai . Bet betvarkė Italijoje visose srityse yra įprastas dalykas.
Atsakyti
QUOTE(Myliukas` @ 2016 02 14, 02:06)
Mes jau iš po kelionės  wub.gif


Sveiki sugrįžę thumbup.gif
Ačiū už pasidalintus įspūdžius, bet kokia informacija yra naudinga besiruošiantiems smile.gif
...
aš jei galima užduosiu kelis klausimus:
1. o jei nenusiperkam iš anksto terravision bilietų ir perkame vietoje? ar lengvai randomi tie kiti autobusai, ar pastebėjote? nes svarstau nepirkti iš anksto, o išlipus iš lėktuvo eiti prie autobusų, kurie veža iki Termini.
...
2. neturėjote į Koliziejų nusipirkę iš anksto bilietų? ar čia ir eilę reikia atstovėti nusipirkus bilietus net internetu? tas pats ir su bazilika? ar internetu nusipirkus nereikia stovėti eilėje?
...
3. Vatikano muziejaus iėjimo eilė ir bilietų pirkimo eilė tapati ?
...
4. Kokius lankytinus objektus išskirtumėt labiausiai?
...
5. Gal buvote kurioje nors viloje? ... mums labai rekomenduoja aplankyti TYVOLI vylą, bet bijau, kad vasario pabaigoje nematysim jos grožio, kaip matė tie kurie buvo rugsėjo mėnesį g.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PUka: 14 vasario 2016 - 18:56
Vatikano muziejuje yra atskira eile tiems, kas nusipirko bilieta internetu, ten eiliu nebuna garantuotai.
O i Kolizieju geriausia ateit 8 val. ryte vieta uzsiimt ir busit vieni pirmuju, arba jei eisit ir i romenu foruma bei Palatino kalva pirmiausia eiti ir nusipirkti bilieta ten, irgi eiliu nebuna, ne visi zino, sis bilietas galios visiems trims objektams 4u.gif
Atsakyti
Skaitau, kad daug diskutuojate del autobusú bilietu iš/ į oro uosta, nesivarginkite su tuo terravision, yra ir kitu vezejú, ir pigiau kainuoja bilietas - 3,9 €, tiesiog iesejus is oro uosto sedi i autobusa ir is karto susimoki. Tie autobusai paleidžia priešingoje nei terravision pusėje, stovint pries Termini pagrindinį įėjimá veidu šie autobusai išvažiuoja/ išlaipina iš dešinės pusės, laukti ties iškabintu išvykimo grafiku wink.gif. Išbandyta ne viená karta ir anksti ryte.
Atsakyti
QUOTE(PUka @ 2016 02 14, 18:56)
Sveiki sugrįžę  thumbup.gif
Ačiū už pasidalintus įspūdžius, bet kokia informacija yra naudinga besiruošiantiems smile.gif
...
aš jei galima užduosiu kelis klausimus:
1. o jei nenusiperkam iš anksto terravision bilietų ir perkame vietoje? ar lengvai randomi tie kiti autobusai, ar pastebėjote? nes svarstau nepirkti iš anksto, o išlipus iš lėktuvo eiti prie autobusų, kurie veža iki Termini.
...
2. neturėjote į Koliziejų nusipirkę iš anksto bilietų? ar čia ir eilę reikia atstovėti nusipirkus bilietus net internetu? tas pats ir su bazilika? ar internetu nusipirkus nereikia stovėti eilėje?
...
3. Vatikano muziejaus iėjimo eilė ir bilietų pirkimo eilė tapati ?
...
4. Kokius lankytinus objektus išskirtumėt labiausiai?
...
5. Gal buvote kurioje nors viloje? ... mums labai rekomenduoja aplankyti TYVOLI vylą, bet bijau, kad vasario pabaigoje nematysim jos grožio, kaip matė tie kurie buvo rugsėjo mėnesį  g.gif

Ačiū  4u.gif

1.Tikrai labai lengva rasti,nes visi autobusai vienoj vietoj.Tiesa,aš šneku apie Fiumicino oro uosto,nes į tą nusileidom ir išskridom.Ir autobusų stotelėse,ir ant pačių autobusų parašyta,kur važiuoja.Bilietus į autobusus galima nusipirkti vietoje,iškart išėjus į lauką yra jų kasos.Kai buvau supanikavusi,kad netilpsim į autobusą,jau prakeikiau save kad be reikalo pirkau internetu,būtume lipę į betkokį,bet visgi tilpom biggrin.gif
2.Nepirkom bilietų internetu.Pirma ėjom į Romos forumą pro šoninį įėjimą,ten nebuvo eilių visai.Tas pats bilietas galioja ir į Koliziejų dviems dienoms,tai mes ėjom į jį kitą dieną.Realiai,nelabai supratom ten su ta eile,kur tiksliai stotis,lyg ir viena ilga eilė,priėjus arčiau,lyg ir išsiskyrė.Bet ten dauguma buvo jau su bilietais,tai toks vaizdas,kad turinčiųjų ilgesnė eilė buvo biggrin.gif
Į pačią baziliką įeiti nieko nekainuoja ir bilietų nereikia,reikia tik ilgą eilę atstovėti.Norint patekti į kupolą,įėjus į baziliką reikia sukti į dešinę,yra nuorodos,ten lipant laiptais kaina lyg 6e,o pusę kelio keltis liftu ir pusę lipant kaina 8e.Mes kilom liftu,senai nesportavusi esu,tai man užteko to lipimo,labai pavargau ir nemalonus jausmas,tokioj siauroj ir uždaroj patalpoj lipti.Kas su mažais vaikais,vyresnio amžiaus,turi bėdų su sveikata ar yra klaustrofobiški nerekomenduoju ten lipti.
3.Kadangi mūsų atveju ten visiškai jokių eilių nebuvo,ėjom iškart į vidų,tai nieko negaliu pasakyti,kaip ten būna su tom eilėm.
4.Buvom pagrindiniuose lankomuose objektuose.Labai patiko Romos forumas,kas svarsto,ar ten eiti,ar ne,tai sakyčiau verta.Mūsų gražiausios nuotraukos iš ten.Šv.Angelo pilyje viduj mums neypatingai patiko,bet ten verta eiti vien dėl miesto panoramos iš aukštai.Bet vėlgi,kaina 10e įėjimo,tai jums spręsti ar verta dėl panoramos tiek mokėti.Dar iš labiausiai patikusių,žinoma,Trevi fontanas,koliziejus,netoli Panteono esanti Šv.Ignaco bažnyčia labai įspūdinga,taip pat ir Santa Maria Magiorre bažnyčia.Kas vertina meno kūrinius,senovės relikvijas ir panašiai,tam patiks Vatikano muziejus.
5.Nebuvom jokiose vilose,turėjom 4 pilnas dienas,bet jau po pirmos dienos nuo vaikščiojimo pėdas skaudėti pradėjo,todėl stengėmės nepersiplėšti.Buvau prisirašiusi daug objektų,bet jau iškart turėjau mintį,kad eisim tiek,kiek galėsim ir norėsim. ax.gif
Atsakyti
Niekas zoologijos sode nesilankėte?wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Fen-berry @ 2016 02 14, 21:35)
Skaitau, kad daug diskutuojate del autobusú bilietu iš/ į oro uosta, nesivarginkite su tuo terravision, yra ir kitu vezejú, ir pigiau kainuoja bilietas - 3,9 €, tiesiog iesejus is oro uosto sedi i autobusa ir is karto susimoki. Tie autobusai paleidžia priešingoje nei terravision pusėje, stovint pries Termini pagrindinį įėjimá veidu šie autobusai išvažiuoja/ išlaipina iš dešinės pusės, laukti ties iškabintu išvykimo grafiku wink.gif. Išbandyta ne viená karta ir anksti ryte.


Gal galite priminti tų kitų vežėjų pavadinimą? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2016 02 15, 01:35)
Gal galite priminti tų kitų vežėjų pavadinimą?  ax.gif



https://www.google.c...114195076,d.bGg
4u.gif
Atsakyti