Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Monteverte @ 2015 09 24, 15:09)
Priminsiu - aš parašiau vieną trumputį postelį, mažučiuką, vienučiuką, kad žmogus atkreiptų dėmesį ką blogai daro, susimąstytų ir tiek, bet atėjo nnn šakalų ir viską išvartė, išdarkė ir t.t.
Tai kuri čia blogis dabar, ką? g.gif

Monteverte, nieks neprašė to dėmesio kreipt - argi jūs tikrai manot kad mes čia kažkokios analfabetės, negirdėjusios apie sveiką maistą, susirinkom.. Neprašyta nedalykit patarimų, o jau pamokymų juolab. Arba dalykit į temą - apie išlaidas maistui.

vienžo, jūs apie išlaidas, apie išlaidas...

given444 - kodėl jūs sisiformavot tokį vaizdą, kad mes čia majonezus su pestais ryjam, daržovių nepažįstam ir pan., mažiau Montevertės postų reikėtų skaityt doh.gif

kuo ramiausiai kalbėjom apie išlaidas maistui ir kaip sutaupyt, rašė panos ką ir kaip ir kur perka, kokioms maisto produktų grupėms kiek išleidžia, kol neprasidėjo šita kebeknė.. Juoda-balta.. Arba tu kvaiša nesveika nuodytoja arba sveikuolė teisuolė. Spektras čia šiaip jau platesnis, jei ką cool.gif

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 09 24, 15:09)
Kada paskutinį kartą aplėkėte med. įstaigas? Jums neatrodo, kad ten daugybė žmonių? Vienetai gal? Įdomu, ką jie ten veikia masiškai g.gif Gal bent į SM ligų skyrelius u-sukit ir paskaičiuokit kiek kas serga, kaip ir t.t. smile.gif

Na, taip serga, bet sakyti, kad visos ligos tik dėl maisto yra švelniai tariant absurdiška.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2015 09 24, 10:22)
Bet juk ir snekam apie tasykles, ne isimtis.
Beje, gal tie seneliai kasdien spirgu nekirsdavo...
Esme dabar visokiuose konservantuose, dazikliuose, gmo ir tt.
(Dar radiacjos mieste, itampa ir nesutvarkytas rezimas; judejimo trukumas.)

Tad ko blogai atsisakyt visokiu pesto, majonezu, rebiu grietiniu, is gerimu - parduotuviniu sulciu, gazuotu buteliu?
ir piniginei taupiau, ir smegenims bei talijai sveikiau.
Puse darzoviu, kokias naudojat, vartokit zalias, neapdorotas, ir nebutina  jas kaskart kist mozarellos "del skanumo".  tongue.gif

Leiskit žmonėms gyventi. Todėl žaliavalgių ir nemėgsta, nes jie nuolat kiša savo rankas kitam į gerklę ir traukia anot jų nesveiką maistą lauk beigi išpila į kriauklę vyną.
Atsakyti
Tai Monteverte, given, kiek gi isleidziate sveikam maistui per menesi?
Atsakyti
Misku aviete,
visgi mityba tikrai sudaro apie 70proc. sveikatos. dar 10 proc - genai, kitas - 10 proc. -aplinkos poveikis, ir dar 10 proc. - judejimo iprociai.
Neseniai buvo teigta sveikatos laidoje.
tongue.gif

Einu paziuresiu i skaiciukus:
Sveikas maistas (kazkiek nesveiko vis tiek ieina)
balandzio men, pvz: 250.29
geguzes men:143.04
birzelis: 243.85

(as ir mano du bernai)

Emma Goldman, jums vaidenasi.
Tikriausiai ne nesuvokiat, kas yra zaliavalgyste. is manes zaliavalges Lietuvoje niekas nepadarys. rolleyes.gif ne toj klimatoj juostoj gyvenu. cool.gif
Atsakyti
O kas ta visuotinai pripažinta "sveika mityba" kažin? Iki šiandien gydytojai ir mokslininkai neranda bendro sutarimo. Vieni vienaip kalba, kiti kitaip. Vieni tyrimai viena teigia, kiti kitą. Tose pačiose laidose sėdi krūva medikų ir visi skirtingai šneka. Vienas sako, kad mėsa didžiausias nuodas, kitas, kad be mėsos gyventi yra tragedija. Man pvz veganizmas atrodo didžiausia nesąmonė numeris 1, bet jeigu kažkam, tai tinka ir patinka - valio. Tik jau, kai prasideda savo nuomonės primetinėjimas ir "oi oi kaip tu gali mėsą valgyti, kaip gali bulves valgyti - juk ten nuuooodai", tai tokiais kliedesiais kvepia doh.gif Viskas tik diskusijų lygmenyje, o teorijų ir hipotezių, tai pilna pačių skirtingiausių.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2015 09 24, 21:53)
Einu paziuresiu i skaiciukus:
Sveikas maistas (kazkiek nesveiko vis tiek ieina)
balandzio men, pvz: 250.29
geguzes men:143.04
birzelis: 243.85

Cia viso tiek pravalgyta? Ar tik "sveikas"? Ar ieina mokykliniai, darbiniai pietus? Pagalba "is sono"?
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2015 09 24, 21:36)
Tai Monteverte, given, kiek gi isleidziate sveikam maistui per menesi?

Neskaičiuoju visiškai tiksliai. Bet šiaip kiek esu užmetusi akį į šią temą anksčiau, tai sumos man regis artimesnės Nastyos šeimai, o ne kitų.
Atsakyti

i 
Merginos, nukrypote į lankas, o tose lankose dar ir įžeidinėjimų pririnkot kitų narių "krepšelin". Prašau sugrįžti į "doros" kelią!
Atsakyti
Dalinuosi rugsejo menesio islaidomis, nors dar liko viena diena, bet maisto islaidu skyrelis jau uzdarytas. Taigi, isleista is viso 205€ maisto parduotuvese ir 60€ mesinej bei 15€ kepykloj. Seimoj esam dviese + kudikis, tai mesos islaidos padidejo, nes pirkau jam versiena bei visa triusi. Dar pastebejau, kad mesos kainos siek tiek pakilo g.gif pirkdavau vistienos krutinele uz 10€/kg, tai dabar jau 11€ ir mesos vyniotiniai kepimui irgi pabrango gal euru...Siaip esu patenkinta maisto islaidom si menesi, nes pavyko tilpti i numatyta biudzeta ir isleidom apskrita 0 kavinese ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Canelle @ 2015 09 29, 10:10)
Taigi, isleista is viso 205€ maisto parduotuvese ir 60€ mesinej bei 15€ kepykloj.
Dar pastebejau, kad mesos kainos siek tiek pakilo  g.gif pirkdavau vistienos krutinele uz 10€/kg

Idealiai, kaip visada smile.gif Pas mus 2x didesnes islaidos. Man vien duona pusryciams kainuoja apie 15€/men (perku juoda rugine su grudais is Carrefour'o, valgau viena). O vistienos krutinele ir pas mus pabrango - nuo 15€ iki 17€ pas mesininka. Bet "mano" ukininkas kainu nepakele thumbup.gif
Kur surius perki? Sioje srityje irgi nemazai pravalgome g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2015 09 29, 10:30)
Idealiai, kaip visada smile.gif Pas mus 2x didesnes islaidos. Man vien duona pusryciams kainuoja apie 15€/men (perku juoda rugine su grudais is Carrefour'o, valgau viena). O vistienos krutinele ir pas mus pabrango - nuo 15€ iki 17€ pas mesininka. Bet "mano" ukininkas kainu nepakele  thumbup.gif
Kur surius perki? Sioje srityje irgi nemazai pravalgome  g.gif

Na, jei tavo islaidos tik 2x didesnes uz mano, tai irgi idealiai biggrin.gif Tai va, ta duona pusryciams ir yra 15€/men, bet as nebevalgau, tik vyras.. Beje, praeita men buvau Normandijoj, tai pirkom BBQ mesa pas mesininka, tai kainos daug didesnes nei pas mane, bet labai panasios i taviskes biggrin.gif turbut nuo regiono priklauso, ten tas krastas toks truputi burzujiskas, tai ir kainos aukstesnes.. paprastos desreles 'merguez' po 15€/kg, krutinele irgi ar ne 17€/kg. Suriu praktiskai nevalgom- as valgau retom progom, vyras tik kietuosius praktiskai. Perkam karts nuo karto ar kai sveciu buna paprastam supermarkete, pjaustytu suriu skyriuj. Biudzetas suriams nevirsija 10€/men (cia su tarkuotu suriu gaminimui).
Mane labiau domina vaisiu ir darzoviu kainos tavo kraste.. As laikau, kad pas mane jos brangios, net sezonines sad.gif gerai, kad uosviai aprupino obuoliais, parduotuvej vidutiniskai 2.5€/kg, vynuoges irgi apie 2€, kaip ir kriauses. Svogunu kainos zveriskos 3€/kg, salotos guze 1€, pipiras 3.5€/kg, porai nuo 1.5€, morkos 1.3€/kg.
Atsakyti