QUOTE(sopen @ 2017 06 25, 14:44)
Man tie visi svaičiojimai apie super-duper sveikas lietuviškas daržoves bei vaisius prekybos centruose ir turguje yra panašūs į propagandą

Nes ekologiškos daržovės ir vaisiai gali būti tik pas močiutę kaime bei savo darže. Ta masinė produkcija, kuri užauginama komerciniais tikslais ar Lietuvoje, ar Ispanijoje, ar Brazilijoje yra visuomet abejotinos kokybės, nes visur naudojami tiek pesticidai, tiek nitratinės trąšos.
Apie žuvį... Ar gi lašiša yra blogesnė už lietuviškų balų žuvis?

Ar žinote, kiek kasmet iš ežerų Lietuvoje ištraukiama padangų, statybinių medžiagų ir kitų šiukšlių. O kiek dar to nuodo yra užklota dumblu? Valgote karosą ir galvojate, kad jis toks visas švarus ir sveikas? Aha...
Pagrindinė XXI a. žmogaus užduotis mityboje yra organizmo valymas, tai yra valgyti kuo daugiau daržovių, ypač veikiančių šarminančiai, net jei jose yra dalis pesticidų (valomoji reakcija yra stipresnė). Kito kelio seniai nebėra. Gyvulių mėsa su hormonais, pieno produktai su tetraciklinais, žuvys (tiek jūrų, tie balų) su sunkiaisiais metalais, net požeminis vanduo atokiuose Lietuvos vienkiemių šuliniuose yra užterštas... O jei dar tokia mėsa, žuvis, pieno produktai yra pateikiami kaip pusfabrikačiai, pridėjus į juos konservantų, dažiklių, kvapiklių ir kitų cheminių priedų? Nenuostabu, kad ligoninėse trūksta laisvų vietų, o poliklinikose milžiniškos eilės...
O dėl pačios mitybos, tai kuo ji paprastesnė, tuo sveikesnė. O kuo paprastesnė - tuo pigesnė.
kas cia svaicioja apie sveikesnes lietuviskas darzoves? visi cia supranta, kad jei ne pats augini, tai nezinia ka gauni. bet yra kaip yra, ne visiems kaimiecio dalia. as ipatingai neskirstau atveztiniu darzoviu ir nepuolu kazko pirkti vien todel kad sitas lietuviskas, o vat tas jau lenkiskas, sakyciau dazniau lenkiskas nusveria
lasisa nebutu blogai, jei jus ja gautumete pagauta naturaliai upeje(svedijoje, norgeje, ar lietuvoje), bet tikriausiai pati nezvejojat. o parduotuvine lasisa yra uzauginta maitinant spec pasarais. lt balose bent sunkiuju metalu nera tiek/visai. man paciai lasisa skani, valgom ir pirktine ir tikra. bet yra ir daugiau geru zuvu, kad ir menke(ne is pardes)- liesa, daug baltymu. kuo blogai lynai, kirsliai? mes visokiu kauliniu nevalgom- nei karosu, nei plakiu, nei karsiu , nebent eseriukai.
bevalgant daug darzoviu, reiktu atsiminti, kad zmogaus virskinimo sistema ne kaip pas karve, todel misti zole nera didelis geris.
yra pilna visokiu mitybos teoriju, vienas versijas iskelia, neuzilgo paneigia, taip ir sukasi ratas
QUOTE(Sophi @ 2017 06 25, 20:37)
Bulvinius patiekalus aš dievinu ir bulvės man vienas iš nedaugelio dalykų, kuris nekainuoja (dar nekainuoja kiaušiniai, uogienės (suvalgau labaaai daug), marinuotos daržovės, bet mėgstu tik agurkus) ir sezono metu kartą per mėnesį dar šis bei tas šviežio), bet laikausi principo vienos grupės patiekalą valgyti tik kartą per savaitę, t. y. rytoj bus šaltibarščiai su virtom bulvėm (dar senom), vadinasi, daugiau bulvinių patiekalų šią savaitę nebus. Atitinkamai ne dažniau kaip kartą per savaitę varškės patiekalas, kartą miltinis, kartą mėsinis ir t. t.
Paprastumą aš suprantu, kaip kuo mažiau perdirbtą/apdorotą, t. y. iš pirminių produktų ir tai ne visada koreliuoja su maža kaina.
o kaip tu pataikai ta patiekala pasigaminti vienam sykiui? bulves 3 suprantu issivirti, bet dubeneli saltibarsciu, ar 3 blynus issikepti, cia jau reikia pagalvoti
del paprastumo pritariu

sakyciau retai suderinama su maza kaina. geresne mesa, zuvis brangesne, geresnes darzoves brangesnes. norint issikepti saldumyna irgi jo kaina nemenka iseina