Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Faustina2000 @ 2016 10 12, 10:51)
kaip Jums iseina tiek mazai isleist ?
Suauge diena darbo metu kur valgote ? Nesates namie gaminta maista i darbus ?
Pas mus seima 2+1 ir man iseina maistui apie 280 eur. Vaikas valgo darze, bet dar vakare valgo namie vakariene.

Mes turime savu daržovių. Ju neperkame ir stengiamės kuo natūralesni, paprastesni maistą valgyti. Džiaugiamės kad pieną perkame is vietinio ūkininko 1€ už 3ltr. Is jo ir grietines ir varskes dar gaunasi, na ir akcijas pastebiu parduotuvėse, jei įmanoma tai meniu prie ju paderinu.
Vyras nešasi pietus is namu.
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2016 10 12, 12:18)
Mes turime savu daržovių. Ju neperkame ir stengiamės kuo natūralesni, paprastesni maistą valgyti. Džiaugiamės kad pieną perkame is vietinio ūkininko 1€ už 3ltr. Is jo ir grietines ir varskes dar gaunasi, na ir akcijas pastebiu parduotuvėse, jei įmanoma tai meniu prie ju paderinu.
Vyras nešasi pietus is namu.

o vaikams saldumynus ar perkate ? Jogurtus, surelius ?
Kiek pastebejau, tai sie dalykai nemazai sudaro islaidu. Neperku kasdien, bet ir vaikas nori, ir man patinka rolleyes.gif
Darzoviu daug ir mes patys uzsiauginame.
Bet mes pakankamai nemazai valgom mesos ir zuvies. Zuvis brangi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Faustina2000 @ 2016 10 12, 16:53)
o vaikams saldumynus ar perkate ? Jogurtus, surelius ?
Kiek pastebejau, tai sie dalykai nemazai sudaro islaidu. Neperku kasdien, bet ir vaikas nori, ir man patinka  rolleyes.gif
Darzoviu daug ir mes patys uzsiauginame.
Bet mes pakankamai nemazai valgom mesos ir zuvies. Zuvis brangi  ax.gif

tai jei varske ar grietine pasidaro, kodel jogurto negaletu? ar sureliu? jeigu taip pigiai gauna namini piena, tai nuodeme to neisnaudoti ax.gif
o kas jums patinka pirktiniuose sureliuose ir jogurtuose?

as esu ne karta gaminusi namie sokoladinius surelius, nei skonio, nei kokybes nera nei ka lyginti. na, reikia pamineti, kad tuomet 1 savaitgalio diena skirdavau va tokiems va pasigaminimams.
dabar nusipirkau bakteriju jogurtui ir grietinei, bandysiu pasigaminti. galesiu pasidalinti patirtimi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaaa: 12 spalio 2016 - 16:25
QUOTE(milaaaa @ 2016 10 12, 17:24)
tai jei varske ar grietine pasidaro, kodel jogurto negaletu? ar sureliu? jeigu taip pigiai gauna namini piena, tai nuodeme to neisnaudoti ax.gif
o kas jums patinka pirktiniuose sureliuose ir jogurtuose?

as esu ne karta gaminusi namie sokoladinius surelius, nei skonio, nei kokybes nera nei ka lyginti. na, reikia pamineti, kad tuomet 1 savaitgalio diena skirdavau va tokiems va pasigaminimams.
dabar nusipirkau bakteriju jogurtui ir grietinei, bandysiu pasigaminti. galesiu pasidalinti patirtimi smile.gif

bigsmile.gif

p.s. man neskanu naminė grietinė. Pienas viskas OK, bet grietinė ir sviestas turi man specifinį skonį. Net jei nesakytų, kad namie daryta, aš iškart atskiriu ir negaliu valgyt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Faustina2000 @ 2016 10 12, 17:34)
bigsmile.gif
p.s. man neskanu naminė grietinė. Pienas viskas OK, bet grietinė ir sviestas turi man specifinį skonį. Net jei nesakytų, kad namie daryta, aš iškart atskiriu ir negaliu valgyt unsure.gif

as planuoju grietine gaminti is pardes pieno, nes naminio neturiu. nemanau, kad bus koks kavapas unsure.gif
o sviestas, tai kiek suprantu gaminimo technologijas, tai tiesiog yra ''blogai isplautas'', todel lieka pasalinis kavapas ir poskonis unsure.gif bet nesu ''kaimiete''(geraja prasme), tai nezinau kaip ten is tiesu yra... bet is tokio sviesto visada galima pasigaminti lydyto(ghi) sviesto ir ji sekmingai sunaudoti. galima naudoti naminiam kepiniam. tikrai yra vietu, kur galima tuos produktus sunaudoti, be nuostolio skonio receptoriams smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaaa: 12 spalio 2016 - 16:44
Sveikos, racionalios mamos,

netycia uzejau sia tema, labai puiki, visa perskaiciau, tik kazko pries ziemos sventes siek tiek pasyvus pokalbiai, tad pakeliu auksciau, skatindama tolimesne diskusija 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2016 10 12, 17:24)

Kur tokių bakterijų galima gauti?
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2016 11 07, 11:16)
Kur tokių bakterijų galima gauti?

kad ir maxeje 4u.gif

user posted image

arba pasiguglinti, nes pardese maciau tik jogurtams, gal 4 rusiu. o grietines, kefyro, varskes reikia ieskoti nete. as gavau grietines, bet dar neisbandziau smile.gif

vaizdai biggrin.gif
Atsakyti
Vaizdų tai tikrai pilna biggrin.gif . Tokio kokio įdėjai, nemačiau Maximoje. Internete buvau radusi bakterijas kefyrui ir jogurtui. Bet nepigi kaina man pasirodė.
Atsakyti
Sveikos!

Pritilo kazkaip tema.. ar nebetaupot? biggrin.gif

Mano ataskaita uz lapkricio men 3 zmonem : 212€ maistui parduotuvese, 10€ duonai ir 33.5€ mesinej bei 31€ isleista kavinese. Lapkricio men salyginai nedaug isleidau maistui, nes turejau virs 80€ prikaupus ant parduotuvines nuolaidu korteles biggrin.gif sumazinom islaidas duonai, nes pradejau rytais valgyt kose smile.gif
Atsakyti
Pas mus duonos parduotuveje 18€, nu skaitau, labai normaliai. Siaip maisto islaidos labai dideles, aplamai siais metais jos svyravo nuo 450 iki 800 (mazdaug, atmetus atostoginius menesius). Ieina viskas, net suns maistas smile.gif Isskyrus 1-o vaiko pietus mokykloje (reiketu dar prideti 80-110, priklausomai nuo menesio).
Atsakyti
Mano išlaidos maistui sumažėjo iki 100 eurų mėnesiui, mėginsiu mažinti dar, bet kažin ar išei, nes yra tokie dalykai kaip pagundos šokoladukams ir aplamai skanesniam kąsneliui retkarčiais. jei pavyktų susilaikyti- išeitų gyventi labai pigiai smile.gif
Atsakyti