Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Monteverte @ 2015 05 21, 12:12)
Ir aš pritariu, kad net daugiau, juk normalus vegetaras neužsikišinės pigiomis sasyskomis, nupigintais batonais, krabų lazdelėmis ir pan. rolleyes.gif

Bet vegetarai valgo daug įvairių kruopų, kurios šiaip pigi žaliava, daržovių (tie patys minėti bulvės, kopūstai, morkos, burokai nebrangūs, kitos daržovės sezono metu irgi pigu). TAip pat galima valgyti daug pigių miltinių patiekalų - blynai ir pan.

Būna vegetarų gurmanų ir ne biggrin.gif Tai tas ir išlaidose pasimato. Mes kai apsipirkinėjam, tai mėsa visada brangiausias perkamas daiktas būna čekyje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolirta @ 2015 05 22, 10:32)

jūsų atveju apie nedavalgymą reikėtų kalbėti ax.gif kad jūs veganė aš jums labai spaudžiu dešinę ir kairę, jei norite, bet nesialinkite, jums būtina gauti jūros dumblių, maistinių mielių, įv. žolių, sėklų, riešutų, grynų aliejų, grybų, uogų cool.gif
Papildyta:
QUOTE(jearmaine @ 2015 05 22, 10:53)
Bet vegetarai valgo daug įvairių kruopų, kurios šiaip pigi žaliava, daržovių (tie patys minėti bulvės, kopūstai, morkos, burokai nebrangūs, kitos daržovės sezono metu irgi pigu). TAip pat galima valgyti daug pigių miltinių patiekalų - blynai ir pan.

Būna vegetarų gurmanų ir ne biggrin.gif Tai tas ir išlaidose pasimato. Mes kai apsipirkinėjam, tai mėsa visada brangiausias perkamas daiktas būna čekyje smile.gif

paaiškėjo, kad ji veganė, o veganas turi save saugoti, jei nori būti sveikas. Vegano maiste turi būti pilna supermaisto, o ne bent kokio, pigaus, tik pardutuvinio maisto doh.gif
labai pikta dėl tokių veganų, nes po to mėsėdžiai ir rėkia kaip veganai silpni, kaip serga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2015 05 21, 13:38)
Paskaiciavus vidutiniskai 200€ keturiems su kavinemis ir saldumynais.

kur jus tuos vidutiniskus paskaiciavimus radot? jei tai jusu seimos paskaiciavimai, tai jie vidutiniski tik jums patiems 4u.gif
labai taupios ir ekonomiskos sios temos moteros(Malinkaja, Dontstop) isleidzia daugiau smile.gif vienam asmeniui imant.
buvo moteru, kiek taupanciu, kurios tokia suma isleisdavo 2 zmonem.
mes 4 suaugusiu asmenu seima isleidziame apie 300eur 4u.gif

gal pas jus 200eur, nes vaikai mazuciai, ar darzelio maisto nepriskaiciuojat?

QUOTE(RitaRazi @ 2015 05 21, 15:32)
o mano supratimu - neįmanoma. Pilnavertei 2 žmonių mitybai per mėnesį Lietuvoje 180 lt yra žemiau bado ir skurdo ribos.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Jolirtos pateiktas meniu pakankamai skurdus(ne pinigine israiska, o maistiniu medziagu ir vit prasme). sakykit, ar skaiciavot ''suvalgomas'' kolorijas? smalsu ax.gif is ko gaunate pagrindine energija? kuo keiciat gyvulinius baltymus?
ar ir vaikas taip maitinamas? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolirta @ 2015 05 22, 10:32)
Šiandien pusryčiams grikių košė ir po pusė indelio sojų jogurto. Per pietus bus daržovių sriuba su ryžiais. Vakarienei dar nesugalvojom, vaikas manau norės blynų, o aš lęšių košės su paprika.

o tai jūs savanoriškai taip maitinatės ar esat priversta dėl gyvenimiškų aplinkybių?

jei antras variantas, tai viskas suprantama. bet jei pirmas, tai g.gif aš nepaeičiau su tokiu maistu, apie įtempto darbo dirbimą net nešneku.
Atsakyti
Milaaa, siaip Donstop paskutinį men grubiai 200€ ir išleido (parašyta pirmame psl šios temos)....vienam asmeniui daugiau, bet nesileiskim i tokias smulkybes smile.gif grubiai paskaičiavau.

Vaikų maisto darželyje tikrai neskaičiuoju. Norint, žinoma, galima paskaičiuoti, bet nematau prasmes kažkaip. Tos išlaidos nuo musu nepriklauso, yra fiksuotas meniu ir tiek.

Jolirtos dienos racionas visai idomus pasirodė. Visai smagu butu įtraukti daugiau kruopu su daržovėmis i meniu, tik bėda, reikia išmokti skaniai prieskoniais pagardinti. Ši men tokia mano užduotis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 22 gegužės 2015 - 20:04
Jolirta, ar jus dirbate? Rasete, kad valgote 2x per diena. Rytine kose su puse indelio jorguto, sriuba per pietus - tai jusu visos dienos racionas?

Airv, Donstop isleidzia 200e per menesi 3 asm, t.y. beveik po 70€/asm. Jolirta isleidzia 50€ 2 asmenims, t.y. po 25€/asm. Sutikite, skirtumas yra. Ir kiek man ispudis susidare, pas Donstop niekinio maisto labai mazai.
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2015 05 22, 21:02)
Milaaa, siaip Donstop paskutinį men grubiai 200€ ir išleido (parašyta pirmame psl šios temos)....vienam asmeniui daugiau, bet nesileiskim i tokias smulkybes smile.gif grubiai paskaičiavau.

Vaikų maisto darželyje tikrai neskaičiuoju. Norint, žinoma, galima paskaičiuoti, bet nematau prasmes kažkaip. Tos išlaidos nuo musu nepriklauso, yra fiksuotas meniu ir tiek.

tai jeigu jums tai smulkmena, apie kuria neverta diskutuoti, tai kam isvis apie tai kalbeti ir lyginti g.gif

cia kalbame ir lyginame visas maisto islaidas, todel tikslinga parasyti, kad neiskaiciuotas vaiku maistas darzelyje. jeigu vaikai butu namuose, vargiai suma butu tokia pati, t.y. 200eur. o tai reiskia kad neisleidziate labai jau mazai 4u.gif

buvo cia tokiu, kurie rase isleidziantys labai mazai, o kai pradejo klausineti, paaiskejo, kad ta ar ana vezasi is kaimo, to neperka, nes gauna, ar vaikai valgo darzelyje biggrin.gif

man siaip butu idomu suzinoti menesio krepseli uz 50 eur bigsmile.gif 4u.gif kiek ir kokiu kruopu perkama, kiek kitu produktu g.gif nes jei zmogus suvalgo po kg kazkokiu kruopu ir kelias darzoves, tai reiskia, kad arba jo poreikiai menki arba nera galimybiu( tai nediskutuotina- yra kaip yra, jei nera is ko) g.gif bet jei nevalgomi gyv riebalai, tai gal vartojamas aliejus? ant ko kepami blynai? kuo gardinamos kruopos bei darzoves ir t.t. as nesikabineju, man nuosirdziai idomu, kaip tatai imanoma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2015 05 22, 21:43)
as nesikabineju, man nuosirdziai idomu, kaip tatai imanoma 4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tikriausiai, reiktu atsiprasyti, kad smulkiau nesurasau ax.gif . Laikas tirpsta kaip dumas smile.gif. Egzaminai arteja smile.gif. Ir kartais atrodo, kad net aliejaus nevartojam smile.gif
Valgom ir riesutu, juos susimalam isbrinkintus su vaisiu kokteiliais, zolemis, pridedu ir seklu. Blynus kepu ant aliejaus.

Vegane esu jau trecius metus, seniau hemaglobinas buvo pakankamai zemas, viskas susitvarke. Neseniai daviau kraujo, hemaglobinas 135 smile.gif. O vegane tikrai tapau, ne del pinigu taupymo, o del etiniu priezasciu.

Nezinau kuriam laikui, bet vaikas nuo vakar atsisake mesos, paveike pamatytas mano ziurimas filmas.

Mila, as visada gardinu prieskoniais. Tik po atostogu, atsivalgius presko maisto, sunkiai griztu i vezias. Kita menesi pasistengsiu susirasyti kiek isleidziu.

Atsakyti
Mėnesis eina į pabaigą, tuoj pradėsim skaičiuoti ax.gif
Atsakyti
Visų pirma, sveikinu visas su taip ilgai laukta vasara 4u.gif
Radau laiko ir prisėdau paskaičiuoti išlaidas už gegužę. Gegužės mėn, mūsų šeima pasipildė dar vienu žmogučiu wub.gif

Gegužė:
Daržovės ir vaisiai - 94.91€
Gėrimai (alkoholis, kava, sultys, vanduo, arbata) - 69.05€
Pieno produktai (pienas, grietinė, sūriai, sūreliai, varškė, kefyras, jogurtai) - 63.11€
Užsakymai namo - 55.63€
Mišinukai mažiui - 55.04€
Mėsa ir žuvis - 54.53€
Duona, batonas, įvairios kruopos, sausi pusryčiai, miltai, riešutai, kiaušiniai - 53.95€
Saldumynai (pyragai, saldainiai, šokoladai) - 39.66€
Maistas ir gėrimai mieste - 28.07€
Įvairūs prieskoniai, padažai ir kt. smulkmenos - 21.77€
Viso 535,72€
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nastya: 01 birželio 2015 - 14:08
Maistui gegužės mėn. 2 žmonės: 307 eurai.

Iš jų: saldumynai 15 eur
alkoholis 57 eur
maistas ne namie 25 eur
Atsakyti