QUOTE(pikkolo @ 2015 07 17, 07:47)
Kuo dazniau einu i parduotuve, tuo maziau isleidziu, nes perku tik 1-2 dienom, kuomet zinau ka valgysim. Taip iseina pigiau ir maisto maziau ismetam.
QUOTE(Hmmm... @ 2015 07 17, 08:51)
Man visiškai nepasiteisino apsipirkimas didesniais kiekiais kartą savaitėj

Atrodo ir suplanuoji, ir superki tiek, kiek reikia, bet
Finale dar kokį vakarą kitą visai nenori to, ką savaitės pradžioj planavai ir savaitės gale turi pastovėjusių ir nepanaudotų
O mane šiek tiek erzina, kai noriu daryti viena, bet esu priversta galvoti ir daryt kažką kitą, nes kitaip produktus teks tiesiog išmest
Pas mus praktiškai tas pats
Kuo dažniau einu į parduotuvę, tuo labiau sekasi taupiau gyvent. Nieko neišmetant, neprarandant.
Bandžiau patarimų taupymui prisiskaičius apsipirkinėti didesniais kiekiais, apgalvojant akcijas, rečiau einant į parduotuves, planuojant meniu - absoliučiai nepasiteisino mūsų šeimai.
Mažiausiai išleidžiu pirkdama internetu (2-3 k/sav) ir praktiškai kasdien apsilankydama turgelyje. Jeigu perku ne internetu, o 3-4 k/sav nueinu į parduotuvę, gaunasi tas pats, aš praktiškai neperku šūdmaisčio, nesigundau.
Daugiausia suvalgome vaisių ir daržovių, tai perku turgelyje ir pvz. sezoninių uogų, vaisių tik 1 dienai. Bananai 2-3 d max.
Nesandėliuoju kruopų, makaronų, nes maistinės kandys juos už mus vartoja dažniau

Nusiperku, suvalgom, vėl perku.
QUOTE(Argija @ 2015 07 17, 10:35)
Man svarbiausiai planavimo (galima pavadinti ir taupymo tam tikra prasme) dalykas yra neišmesti jokio maisto, valgyti vertingesnius produktus už tą pačią kainą.
Man taip pat. Svarbiausia neišmesti, kuo šviežiau (neperku šaldymui) ir vertingesnius už patrauklesnę kainą.
QUOTE(Argija @ 2015 07 17, 10:50)
Giminaičiai gyvena Vokietijoje, irgi akcijos retos, nes kainos nėra tam specialiai užkeltos (pvz. dallmayr kava Vokietijoje kainuoja visuomet tiek, kiek pas mus su akcija) . Lietuvoje vyrauja akcijų kultūra, žmonės nebeperka prekių be akcijų.
Aukso žodžiai. Tos akcijos nebetekę jokios vertės, tik pavadinimas.
QUOTE(Argija @ 2015 07 17, 22:10)
Galite savo teiginį pagrįsti realiais argumentais, t. y. kuo šaldyti produktai prastesni už nešaldytus? na tarkime mėsa?
Dėl tų, kas pieną perka tik dėl kavos ir nenori pirkti visokių ten Mū, tai galima pirkti ne gyvūlinius, pvz migdolų, sojų ir pan.

na žinoma čia skonio reikalas
Pats užšaldymas (jei jis staigus, kurį taiko įmonėse užsiimančios šaldymu) mažai paveikia produktą, bet labai svarbu atšildymas. Atšildymo metu žmonės praranda didžiąją dalį produkto gerųjų savybių. Kaip atšildote produktus?
Naminis užšaldymas, kur
nupirktas produktas įdedamas į -18 t-rą ir kur į tą pačią kamerą įdedamas
nuskintas darže/sode irgi skiriasi savo verte. Nepamirškite kaip užšaldote (įmetate su vakuumine pakuote? Įmetate apsauginėmis dujomis supakuotą? Ar perpakuojate ir pan?).
Sveikiau ir geriau pirkti šaldytą, nei pirkti šviežią ir šaldyti (negalioja gėrybėms, kurių tiesiog per daug užauginama ar jei norima turėti kokią atsargą pirktinio maisto netikėtiems svečiams, kokiam ekstra atvejui). Bet pirkti dideliais kiekiais, šaldyti-atšildyti ir vartoti, daryti tai pastoviai - tikrai nenurungs šviežio maisto savo kokybe.
Net užšaldžius per tam tikrą laiką produktas labai pamažu praranda savo maistinę vertę. Užšaldytas savaitę tikrai vertesnis už laikomą pusmetį

Drėgmės nuostoliai, o kartu ir nuo drėgmės priklausomų medžiagų nuostoliai ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Pireja @ 2015 07 18, 00:07)
Saldyti shpinatai turi daugiau vitaminu, jei jie nuskinti ir greitai uzsaldyti. Nei skinti, kazkur laikyti, po to vezti ir po 3-iju paru pardavinejimi.
Davėt labai gerą pavyzdį

Būtent! Nuskinti ir šaldyti, mėsos/žuvies atveju - paskersta/sugauta ir užšaldyta. O ne atvėsinta, buvusi prekyboje (o jei dar "akcijinė") ir sušaldyta.
Todėl aš šaldau mamos ir anytos sodo/daržo gėrybes (nes kaip visada užaugina per daug), bet nešaldau pirktų produktų.
Jeigu kažkas nupirkta šviežio ir matau, kad viskas, nebenorėsim, persigalvojau ir pan., tai įmetu, kad užšaltų, nesugestų ir nereiktų išmest, bet tai jau iš bėdos ir l.retai.