Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Romy @ 2015 07 17, 18:27)
  Kur matei pasaipa is mano puses?..

Apie lizinga niekada nesu kalbejus. Nesvarbu.


Nesupratau  unsure.gif


tai vat ten ir maciau 4u.gif

esi, ir ne viena karta. tik ne cia smile.gif tikrai zinuciu neieskosiu, nes paskutiniu laiku ju per didelis kiekis, laiko gaila.

ko cia nesuprast?
matom, kokia uzsiemusi esi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2015 07 17, 16:48)

ko cia nesuprast?
matom, kokia uzsiemusi esi 4u.gif

Aiskeriage wub.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2015 07 17, 17:13)
manau, jus daugiau praleidziat laiko pardese, jei reikia net tiek apsipirkimu smile.gif

Abejoju, nes vienas apsirpirkimas ne ilgiau kaip 30 min didelėj pardėj, ir 10-15 min mažoj. Žinau kur kas yra, nes visada apsiperku tose pačiose.

QUOTE(milaaaa @ 2015 07 17, 17:28)
va matot 4u.gif o kitai temos dalyvei uzpakuotas pienas jau kitoks, nes pastovi jos saldytuve o ne parduotuves g.gif

Nesupratot minties mirksiukas.gif Jei perku pieną šiandien, kuris galioja savaitę, bet ji pradarau tik po 3 dienų, tai gal geriau nusipirkti šviežesnį po 3 dienų? Nes jis ir galios ilgiau.

QUOTE(Pireja @ 2015 07 17, 18:13)
Laikau saldytuve, bet kiek galima laikyti - nezinau. Nors sugedusio nesu niekada aptikusi. Kaime mociute laikydavo svirne (< T nei kambariuose), tai irgi, kiek pamenu, ilgai issilaikydavo.

Kiaušinių galiojimo laikas yra 28 dienos ir juos nebūtina laikyti šaldytuve, nes kambario temperatūroje jų galiojimas nesutrumpėja. Aišku šaldytuve lengviau kontroliuoti temperatūrą.

Dažnai tos, kurios išleidžia mažai, perka tik per akcijas, viską šaldo, skelbiasi, kad už tokią sumą dar ir sveikai, ir šviežiu maistu maitinasi. Nu, sorry, bet šaldyti produktai man niekaip su šviežia nesisieja. Ir bent jau mano mama taip daro iš taupumo. Tad tos, kurios gali sau leisti pirkti tik šviežią mėsą, bet perka masiškai ir šaldo, kažin ar tai daro iš taupumo, greičiau iš skūpumo. Nekalbu apie tiesiai iš ūkininkų perkamą mėsą, kuomet pjaunama 1-3 kartus per metus. Bet jei mėsa perkama turguje ar parduotuvėje. Keletą užšaldytų gabalų ir aš turiu, bet juos ištraukiu kai pamirštu nusipirkt šviežios mėsos arba į parduotuvę negaliu nukeliauti.

Bet žinoma kiekviena daro taip kaip jai geriau, bet tai nereiškia, kad Onutė viską pirkdama tik turguje ir lakstydama per pardes paskui akcijas yra teisi ar neteisi ar Birutė praleisdama parduotuvėje 3 val. Tiesiog jų toks pasirinkimas. Tarkim mes niekada neinam vakarieniaut ar pietaut į kavines, restoranus ar picerijas, tad man tai atrodo bereikalingos išlaidos, bet kažkam taip neatrodo.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 07 17, 18:17)
Dažnai tos, kurios išleidžia mažai, perka tik per akcijas, viską šaldo, skelbiasi, kad už tokią sumą dar ir sveikai, ir šviežiu maistu maitinasi. Nu, sorry, bet šaldyti produktai man niekaip su šviežia nesisieja. Ir bent jau mano mama taip daro iš taupumo. Tad tos, kurios gali sau leisti pirkti tik šviežią mėsą, bet perka masiškai ir šaldo, kažin ar tai daro iš taupumo, greičiau iš skūpumo. Nekalbu apie tiesiai iš ūkininkų perkamą mėsą, kuomet pjaunama 1-3 kartus per metus. Bet jei mėsa perkama turguje ar parduotuvėje. Keletą užšaldytų gabalų ir aš turiu, bet juos ištraukiu kai pamirštu nusipirkt šviežios mėsos arba į parduotuvę negaliu nukeliauti.

Bet žinoma kiekviena daro taip kaip jai geriau, bet tai nereiškia, kad Onutė viską pirkdama tik turguje ir lakstydama per pardes paskui akcijas yra teisi ar neteisi ar Birutė praleisdama parduotuvėje 3 val. Tiesiog jų toks pasirinkimas.

Taupumas nera nei dorybe, nei nuodeme. Kas kaip nori, tas taip ir gyvena. Jusu niekas nevercia taupyti vienaip ar kitaip, ar aplamai taupyti. Tik kam tas sarkazmas ir pasaipa apie makaronus, bulves, saldyta mesa, kruopas, laika, praleista parduotuveje? Nugi gyvenkite kaip jums patinka. Galvokite, kad taupoma is skupumo, ubagiskumo ir t.t., ir pan.

Mila, kur ta daikta jogurto gamybai pirkai? Ir kokiu pavadinimu jo ieskoti? Gal dar turi Rasmos jogurto recepta issisaugojusi?
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2015 07 17, 18:13)
As suprantu, kad atsipalaiduoti po darbo dienos reikia. Bet nuosirdziai netikiu, kad SM'e sedima del tos priezasties. Lygiai taip pat man "neskamba" poilsis FB  g.gif
O del knygu ar mokslu - nu tai viskas aisku. Kaip ir su siuveja, kuri kazkam geriau atlenks kelnes uz 3 pinigus, nei leks per visa miesta i parduotuve, kad sutaupytu kelis litus. Bet juk kalbama apie ypatingai uzimtu personu sedejima SM'e, neturint laiko. O gal as tiesiog to budo, kai sedima SM'e, dirbamas darbas  lygiagreciai su mokslais, kad pakelti kvalifikacija - dar neatradus?
<...>

o Jums SM'as prievolė ir kančia? ką jūs tuomet čia veikiate? biggrin.gif
Tos "personos" bando pasakyti, ne, kad jos labai užimtos po darbų, o kad tas jų poilsiui skirtas valandas jos mieliau praleidžia namie, sm'e, gamtoje, su knyga ir pan., t. y. daro tai kas būtent joms malonu. (yra žmonių kuriems malonu apsipirkinėti, yra tokių kurie to nemėgsta)

QUOTE(pikkolo @ 2015 07 17, 19:17)
<...>

Dažnai tos, kurios išleidžia mažai, perka tik per akcijas, viską šaldo, skelbiasi, kad už tokią sumą dar ir sveikai, ir šviežiu maistu maitinasi. Nu, sorry, bet šaldyti produktai man niekaip su šviežia nesisieja. Ir bent jau mano mama taip daro iš taupumo. Tad tos, kurios gali sau leisti pirkti tik šviežią mėsą, bet perka masiškai ir šaldo, kažin ar tai daro iš taupumo, greičiau iš skūpumo. Nekalbu apie tiesiai iš ūkininkų perkamą mėsą, kuomet pjaunama 1-3 kartus per metus. Bet jei mėsa perkama turguje ar parduotuvėje. Keletą užšaldytų gabalų ir aš turiu, bet juos ištraukiu kai pamirštu nusipirkt šviežios mėsos arba į parduotuvę negaliu nukeliauti.
<...>

Galite savo teiginį pagrįsti realiais argumentais, t. y. kuo šaldyti produktai prastesni už nešaldytus? na tarkime mėsa?

Dėl tų, kas pieną perka tik dėl kavos ir nenori pirkti visokių ten Mū, tai galima pirkti ne gyvūlinius, pvz migdolų, sojų ir pan. mirksiukas.gif na žinoma čia skonio reikalas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2015 07 17, 13:21)
nemoku aš jį maitint kaip daržely: kruopų košės 2 kart į dieną, o pietum virtos bulvės su kefyru  doh.gif 
kaip jus galite leisti vaika i toki darzeli? sakysite neturiu galimybiu neleist ir pan,.bet jei turite salygas sutaupyti puse atlyginimu tai vadinasi esme ne piniguose,man tiesiog idomus jusu poziuris i tai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2015 07 17, 20:47)
Taupumas nera nei dorybe, nei nuodeme. Kas kaip nori, tas taip ir gyvena. Jusu niekas nevercia taupyti vienaip ar kitaip, ar aplamai taupyti. Tik kam tas sarkazmas ir pasaipa apie makaronus, bulves, saldyta mesa, kruopas, laika, praleista parduotuveje? Nugi gyvenkite kaip jums patinka. Galvokite, kad taupoma is skupumo, ubagiskumo ir t.t., ir pan.

Rašai viena, perskaito kažką kita doh.gif Diskusija vargiai įmanoma tada. Taupumas ir skūpumas nėra tapatus dalykai. Kodėl vis tai tapatinat?

QUOTE(Argija @ 2015 07 17, 22:10)
Galite savo teiginį pagrįsti realiais argumentais, t. y. kuo šaldyti produktai prastesni už nešaldytus? na tarkime mėsa?

Sausi, nes šaltis ištraukia drėgmę, ypač tai jaučiasi ant vištienos. Žuvis atšilusi ištyžta. Dauguma uogų praranda savo skonį (išskyrus staigų užšaldymą, bet namų sąlygom tai vargu ar įmanoma). Be to, šaldant prarandama dalis vitaminų.
Atsakyti
aš asmeniškai šaldau mėsą, nes taip pigiau ir paprasčiau, kai turiu įvairios šaldiklį. be to, perkam diidelį kiekį turguj tai neprilakstysiu, bet aišku pagrinde dėl pigumo, jei jautienos kilas parduotuvėj virš 10 eur, tai turguj nusipirksiu už 6-7 o jei perki du ar tris ant kart dar ir nuolaidą duoda. žo.. kažkada skaičiavau jei tą patį kiekį pirkčiau pardėj vienu metu, sutaupiau ~50 eur.tai man yra daug.
bet kad vištiena sausesnė būtų tikrai nepastebėjau, iš vis nesuprantu kaip sako krūtinėlė sausa, nu man neteko taip pagamint. pati lengviausia mėsa, kurią gali gaut sultingą ir minkštą g.gif nu bet gal jei kokia senesnė.

dabar man galvos skausmas kur sunaudot kokosų pieną su migdolais. turiu du ar tris litrus. buvo momentas kai dariau smūčius ir gėriau ir labai patiko, nes buvo organizmo poreikis ir tiko, o dabar viskas pasikeitė, ir net nupurto, neskanus tas pienas ir nežinau ką su juo daryt, brangus,gaila taip pilt lauk doh.gif blynų labai mažai valgom,kaži ar ir jiems neduos skonio,tai turbūt nieko daug ir neliks tik pilt unsure.gif
Atsakyti
Aršios diskusijos verda smile.gif. Kitą mėnesį reikės ir man susiskaičiuoti. Nesu labai taupi, bet gal bendra suma išlaidų privers susimąstyti. Lizingu nieko neperku ir taip biggrin.gif.

Lankytis parduotuvėse ne itin patinka. Aš mėsą šaldau, kad nereikėtų dažnai apsipirkinėti. Nors visada ją perku pilna kaina turguje ar turgelyje, be jokių akcijų. Turgui aukoti savaitgalio laiko norisi maksimum kartą į mėnesį. Atšildžius mėsą jos skonis mane tenkina. Iš žuvies perku tik rūkytą skumbrę, kurios nešaldau.
Į Lenkiją anksčiau važiuodavau su mama, kai gyvenau su tėvais, palaikyti jai kompanijos. Niekada nepirkdavome ten jokios mėsos, nes galvojome ir galvojame, kad ji nieko gero. Lenkiškus vištų sparnelius mama perka Lietuvoje, verda, nukaulija ir maitina tik savo augintinį, nors ji tikrai taupus žmogus. Dabar gyvenu su draugu. Į Lenkiją nuvažiuosime kada nebent tik iš įdomumo, nes gyvenant dviese neatrodo, kad tai labai apsimokėtų, nors kuras mums ir nekainuoja. Bet tai užima nemažai laiko, kurį galėtume praleisti kitaip (nevertinsiu to laiko pinigais, tiesiog smagesnis laikas sau biggrin.gif )
Maistą gaminu tik vienam kartui, labai nemėgstu pašildyto maisto, negalvoju, kad tokiame maiste lieka kas naudingo. Pietauju visada ne darbe, nes labai norisi prasiblaškyti, išvažiuoti, atitrūkti nuo darbo vietos. Pas mus niekas nepietauja darbe
Atsakyti
QUOTE(Argija @ 2015 07 17, 21:10)
o Jums SM'as prievolė ir kančia? ką jūs tuomet čia veikiate?  biggrin.gif

Nei prievole, nei kancia. Bet ir ne poilsio budas.
Skaitau aktualias man temas, mokausi, taupau su bendramintem. Ir tai nera poilsinis laisvalaikis, kuris padetu perkrauti galva.
Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2015 07 17, 21:24)
Rašai viena, perskaito kažką kita doh.gif Diskusija vargiai įmanoma tada. Taupumas ir skūpumas nėra tapatus dalykai. Kodėl vis tai tapatinat?

Taigi jus pati parasete, kad maisto saldymas jums netaupumas, o skupumas : "Tad tos, kurios gali sau leisti pirkti tik šviežią mėsą, bet perka masiškai ir šaldo, kažin ar tai daro iš taupumo, greičiau iš skūpumo". As darau tai is taupumo (tiek laiko, tiek pinigu). Beje, skupuma priimu kaip komplimenta, nes tokia nesu, o labai noreciau buti.

Saldyti shpinatai turi daugiau vitaminu, jei jie nuskinti ir greitai uzsaldyti. Nei skinti, kazkur laikyti, po to vezti ir po 3-iju paru pardavinejimi. Ir shpinatai nera vienintele darzove, itin greitai prarandant vitaminus. Cia jums pavyzdys, kodel saldytas maistas kartais geriau, nei sviezias.

I kazkokia viena didele nesamone si tema virsta verysad.gif Pradedu suprasti kai kuriu SM dalyviu pasakymus, kad LT taupyti nera su kuo.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 07 17, 07:47)
Kuo dazniau einu i parduotuve, tuo maziau isleidziu, nes perku tik 1-2 dienom, kuomet zinau ka valgysim. Taip iseina pigiau ir maisto maziau ismetam.

QUOTE(Hmmm... @ 2015 07 17, 08:51)
Man visiškai nepasiteisino apsipirkimas didesniais kiekiais kartą savaitėj schmoll.gif Atrodo ir suplanuoji, ir superki tiek, kiek reikia, bet
Finale dar kokį vakarą kitą visai nenori to, ką savaitės pradžioj planavai ir savaitės gale turi pastovėjusių ir nepanaudotų

O mane šiek tiek erzina, kai noriu daryti viena, bet esu priversta galvoti ir daryt kažką kitą, nes kitaip produktus teks tiesiog išmest schmoll.gif

Pas mus praktiškai tas pats drinks_cheers.gif
Kuo dažniau einu į parduotuvę, tuo labiau sekasi taupiau gyvent. Nieko neišmetant, neprarandant.

Bandžiau patarimų taupymui prisiskaičius apsipirkinėti didesniais kiekiais, apgalvojant akcijas, rečiau einant į parduotuves, planuojant meniu - absoliučiai nepasiteisino mūsų šeimai.
Mažiausiai išleidžiu pirkdama internetu (2-3 k/sav) ir praktiškai kasdien apsilankydama turgelyje. Jeigu perku ne internetu, o 3-4 k/sav nueinu į parduotuvę, gaunasi tas pats, aš praktiškai neperku šūdmaisčio, nesigundau.

Daugiausia suvalgome vaisių ir daržovių, tai perku turgelyje ir pvz. sezoninių uogų, vaisių tik 1 dienai. Bananai 2-3 d max.

Nesandėliuoju kruopų, makaronų, nes maistinės kandys juos už mus vartoja dažniau biggrin.gif Nusiperku, suvalgom, vėl perku.
QUOTE(Argija @ 2015 07 17, 10:35)
Man svarbiausiai planavimo (galima pavadinti ir taupymo tam tikra prasme) dalykas yra neišmesti jokio maisto, valgyti vertingesnius produktus už tą pačią kainą.

Man taip pat. Svarbiausia neišmesti, kuo šviežiau (neperku šaldymui) ir vertingesnius už patrauklesnę kainą.
QUOTE(Argija @ 2015 07 17, 10:50)
Giminaičiai gyvena Vokietijoje, irgi akcijos retos, nes kainos nėra tam specialiai užkeltos (pvz. dallmayr kava Vokietijoje kainuoja visuomet tiek, kiek pas mus su akcija) . Lietuvoje vyrauja akcijų kultūra, žmonės nebeperka prekių be akcijų.

Aukso žodžiai. Tos akcijos nebetekę jokios vertės, tik pavadinimas.
QUOTE(Argija @ 2015 07 17, 22:10)
Galite savo teiginį pagrįsti realiais argumentais, t. y. kuo šaldyti produktai prastesni už nešaldytus? na tarkime mėsa?

Dėl tų, kas pieną perka tik dėl kavos ir nenori pirkti visokių ten Mū, tai galima pirkti ne gyvūlinius, pvz migdolų, sojų ir pan.   mirksiukas.gif  na žinoma čia skonio reikalas  4u.gif

Pats užšaldymas (jei jis staigus, kurį taiko įmonėse užsiimančios šaldymu) mažai paveikia produktą, bet labai svarbu atšildymas. Atšildymo metu žmonės praranda didžiąją dalį produkto gerųjų savybių. Kaip atšildote produktus?
Naminis užšaldymas, kur nupirktas produktas įdedamas į -18 t-rą ir kur į tą pačią kamerą įdedamas nuskintas darže/sode irgi skiriasi savo verte. Nepamirškite kaip užšaldote (įmetate su vakuumine pakuote? Įmetate apsauginėmis dujomis supakuotą? Ar perpakuojate ir pan?).

Sveikiau ir geriau pirkti šaldytą, nei pirkti šviežią ir šaldyti (negalioja gėrybėms, kurių tiesiog per daug užauginama ar jei norima turėti kokią atsargą pirktinio maisto netikėtiems svečiams, kokiam ekstra atvejui). Bet pirkti dideliais kiekiais, šaldyti-atšildyti ir vartoti, daryti tai pastoviai - tikrai nenurungs šviežio maisto savo kokybe.
Net užšaldžius per tam tikrą laiką produktas labai pamažu praranda savo maistinę vertę. Užšaldytas savaitę tikrai vertesnis už laikomą pusmetį 4u.gif Drėgmės nuostoliai, o kartu ir nuo drėgmės priklausomų medžiagų nuostoliai ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Pireja @ 2015 07 18, 00:07)
Saldyti shpinatai turi daugiau vitaminu, jei jie nuskinti ir greitai uzsaldyti. Nei skinti, kazkur laikyti, po to vezti ir po 3-iju paru pardavinejimi.

Davėt labai gerą pavyzdį 4u.gif Būtent! Nuskinti ir šaldyti, mėsos/žuvies atveju - paskersta/sugauta ir užšaldyta. O ne atvėsinta, buvusi prekyboje (o jei dar "akcijinė") ir sušaldyta.

Todėl aš šaldau mamos ir anytos sodo/daržo gėrybes (nes kaip visada užaugina per daug), bet nešaldau pirktų produktų.
Jeigu kažkas nupirkta šviežio ir matau, kad viskas, nebenorėsim, persigalvojau ir pan., tai įmetu, kad užšaltų, nesugestų ir nereiktų išmest, bet tai jau iš bėdos ir l.retai.
Atsakyti
seku shia tema jau ilgai.. ne ish biednumo, o shiaip, patinka taupyt smile.gif matyt sportinis azartas biggrin.gif gaminu daug ir daznai, nes labai megstu 4u.gif gyvenam ne LT 4u.gif dirbu ish namu, vyras darbe gauna nemokama maista, kuri uzsisako ish kur patinka 4u.gif vaikams i mokykla dedu maista ish namu, nes nepatinka mokyklos meniu 4u.gif apsipirkineju 2-3 kartus i savaite, mesa shaldau.... vaisius ir darzoves, taip pat.... kiek ishleidziam, neskaiciavom, bet itariu, kad tik ant maisto , kokius 700$.... sheimoje 2 suauge, 2 vaikai 4u.gif
Atsakyti