regna
suintrigavote . Kaip pavyko marinatas ?
QUOTE(anemone @ 2010 06 08, 15:05)
Anemone, dar neturiu agrastų,bet kai turėsiu,būtinai pasidarysiu,pasidalinsiu.nuomone.
Ir,dar turiu gera mintį išbandyti su svarainiais,juk tai natūralūs produktai.
Dariau marinatą su juodųjų serbentų lapais,kadugio uogomis,aitriąją paprika+jogurtas.
Marinavau avieną šiame marinate.
Man patiko.
QUOTE(labo @ 2010 05 30, 19:08)
cia mano receptas as ji visur internete rasineju, kur yra uzklausimas. atsakau per velai, bet gal kazkam bus aktualu siemet - viska reikia ruosti birzelio menesi, kuomet agrastai dar neprinoke. nusiskinate zaliu rugsciu agrastu, krapu su koteliais ir nusilupate cesnako skilteliu. viska sumalate mesmale ir sumaisote. supilstyti i stiklainiukus ir uzdaryti. butinai laikyti saldytuve, ne saldiklyje ir ne siltai. islaikysite metus ar ilgiau - nepakeicia skonio, tik spalva tampa sodresne. nereikia absoliuciai jokiu prieskoniu, jokios druskos ir jokio kaitinimo. naudoti ji galite visur - marinuojant mesa, zuvi, i padazus, i sriubas, tepti ant sumustinio ir t.t.... pati tuoj darysiu, nes uzmaciau, kad kaime jau auga agrastukai skanaus!
o kokį dedat česnaka vasarini ar žieminį
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2010 06 08, 21:04)
Anemone, dar neturiu agrastų,bet kai turėsiu,būtinai pasidarysiu,pasidalinsiu.nuomone.
Ir,dar turiu gera mintį išbandyti su svarainiais,juk tai natūralūs produktai.
Dariau marinatą su juodųjų serbentų lapais,kadugio uogomis,aitriąją paprika+jogurtas.
Marinavau avieną šiame marinate.
Man patiko.
Ir,dar turiu gera mintį išbandyti su svarainiais,juk tai natūralūs produktai.
Dariau marinatą su juodųjų serbentų lapais,kadugio uogomis,aitriąją paprika+jogurtas.
Marinavau avieną šiame marinate.
Man patiko.
gerai butu receptuku šių marinatų,pabandyčiau.
QUOTE(zydrag @ 2010 06 09, 15:33)
belekokį, kokį tą dieną randu turguje ar parduotuvėje
QUOTE(anemone @ 2010 06 10, 19:22)
Siandien pasigariau ziemai agrastu , krapu ir cesnako misini . Aciu uz recepta .
tai liuks aš ir tykau jau ateinantį savaitgalį prisimalt, nes matau, kad agrastukai bus tinkami jau
QUOTE(anemone @ 2010 06 10, 19:22)
Siandien pasigariau ziemai agrastu , krapu ir cesnako misini . Aciu uz recepta .
ar ragavote padariusi marinata?kaip jusu nuomone skonis
Marinuoti agrastai
reikes:
kg.tambių prinokusių agrastų,
skiltelė česnako,
pora krapų žiedynų,
vienas litras vandens,
500g. cukraus,
pusė stiklinės acto{9% acto},
3-5 kvapieji pipirai,
pora lauro lapų,
Agrastus nuplaukite,nuskabykite kotelius.
Uodas subadyti ir ir suberti į stiklainį,
Sudėti nuluptą ir perpjautą česnako skiltelį,krapų žiedynus
Iš vandens,cukraus,acto ir prieskonių išvirkite marinatą,ir dar šiltu užpilkite agrastus
Stiklainius pridengti dangteliais.
Kaitinti 90 laipsnių temperatūros vandenyje 20min.
Užsukti.
reikes:
kg.tambių prinokusių agrastų,
skiltelė česnako,
pora krapų žiedynų,
vienas litras vandens,
500g. cukraus,
pusė stiklinės acto{9% acto},
3-5 kvapieji pipirai,
pora lauro lapų,
Agrastus nuplaukite,nuskabykite kotelius.
Uodas subadyti ir ir suberti į stiklainį,
Sudėti nuluptą ir perpjautą česnako skiltelį,krapų žiedynus
Iš vandens,cukraus,acto ir prieskonių išvirkite marinatą,ir dar šiltu užpilkite agrastus
Stiklainius pridengti dangteliais.
Kaitinti 90 laipsnių temperatūros vandenyje 20min.
Užsukti.
mes iš agrastų darėm užpiltinę (degtinė, agrastai, cukrus)
įdomus skonis, gražiai atrodo.
aš, tiesa, neragavau - laukiausi, dabar maitinu, bet MB patiko
įdomus skonis, gražiai atrodo.
aš, tiesa, neragavau - laukiausi, dabar maitinu, bet MB patiko
[quote=regna,2010 07 05, 22:41]
Marinuoti agrastai
reikes:
kg.tambių prinokusių agrastų,
skiltelė česnako,
pora krapų žiedynų,
vienas litras vandens,
500g. cukraus,
pusė stiklinės acto{9% acto},
3-5 kvapieji pipirai,
pora lauro lapų,
Ar kas bandėte šį receptuką? Nu man marinatas tai nerealiai saldus, kaip uogienė. Be to labai daug jo gavosi, eisiu dar bent porą kilų agrastų prisiskinti. Įdomu bus paragauti žiemą.
Marinuoti agrastai
reikes:
kg.tambių prinokusių agrastų,
skiltelė česnako,
pora krapų žiedynų,
vienas litras vandens,
500g. cukraus,
pusė stiklinės acto{9% acto},
3-5 kvapieji pipirai,
pora lauro lapų,
Ar kas bandėte šį receptuką? Nu man marinatas tai nerealiai saldus, kaip uogienė. Be to labai daug jo gavosi, eisiu dar bent porą kilų agrastų prisiskinti. Įdomu bus paragauti žiemą.
na o as tai darau su braskemis,bet isbandziau ir su agrastais.mano seimynai tai labai patiko.
svarius agrastus perpjauti pusiau ir i stiklaini sluoksniais su cukrumi.laikau saldytuve,retkarciais pamaisyti.su vandeniu skiedziam ir geriam.uogos irgi labai skanios,galina ir pyragams naudoti.skysti galima atvirinus ir ziemai pasideti.laikau saldytuve.skonis tikrai gaivinantis.
svarius agrastus perpjauti pusiau ir i stiklaini sluoksniais su cukrumi.laikau saldytuve,retkarciais pamaisyti.su vandeniu skiedziam ir geriam.uogos irgi labai skanios,galina ir pyragams naudoti.skysti galima atvirinus ir ziemai pasideti.laikau saldytuve.skonis tikrai gaivinantis.
QUOTE(Vyna @ 2009 07 21, 20:11)
o detaliau gal proporcijas galima butu?o kodel i saldikli?
Labukas, isbandziau recepta su apelsinais. Tai penkiems litrams dejau 2 su puse apelsino. Bet apelsinus lupau, o tik puse apelsino su zievele maliau. Cukraus beveik visa kilograma. Gerai ismaisyti ir i saldikli. Skonis - nerealus
ACIU
QUOTE(regna @ 2010 07 05, 22:41)
Marinuoti agrastai
reikes:
kg.tambių prinokusių agrastų,
skiltelė česnako,
pora krapų žiedynų,
vienas litras vandens,
500g. cukraus,
pusė stiklinės acto{9% acto},
3-5 kvapieji pipirai,
pora lauro lapų,
Agrastus nuplaukite,nuskabykite kotelius.
Uodas subadyti ir ir suberti į stiklainį,
Sudėti nuluptą ir perpjautą česnako skiltelį,krapų žiedynus
Iš vandens,cukraus,acto ir prieskonių išvirkite marinatą,ir dar šiltu užpilkite agrastus
Stiklainius pridengti dangteliais.
Kaitinti 90 laipsnių temperatūros vandenyje 20min.
Užsukti.
reikes:
kg.tambių prinokusių agrastų,
skiltelė česnako,
pora krapų žiedynų,
vienas litras vandens,
500g. cukraus,
pusė stiklinės acto{9% acto},
3-5 kvapieji pipirai,
pora lauro lapų,
Agrastus nuplaukite,nuskabykite kotelius.
Uodas subadyti ir ir suberti į stiklainį,
Sudėti nuluptą ir perpjautą česnako skiltelį,krapų žiedynus
Iš vandens,cukraus,acto ir prieskonių išvirkite marinatą,ir dar šiltu užpilkite agrastus
Stiklainius pridengti dangteliais.
Kaitinti 90 laipsnių temperatūros vandenyje 20min.
Užsukti.
Ar esate kas ragavę rezultatą?