Įkraunama...
Įkraunama...

Agrastai

regna
suintrigavote . Kaip pavyko marinatas ?
Atsakyti
QUOTE(anemone @ 2010 06 08, 15:05)
regna
suintrigavote . Kaip pavyko marinatas ?

Anemone, 4u.gif dar neturiu agrastų,bet kai turėsiu,būtinai pasidarysiu,pasidalinsiu.nuomone.
Ir,dar turiu gera mintį išbandyti su svarainiais,juk tai natūralūs produktai.
Dariau marinatą su juodųjų serbentų lapais,kadugio uogomis,aitriąją paprika+jogurtas.
Marinavau avieną šiame marinate.
Man patiko.
Atsakyti
QUOTE(labo @ 2010 05 30, 19:08)
cia mano receptas  biggrin.gif as ji visur internete rasineju, kur yra uzklausimas. atsakau per velai, bet gal kazkam bus aktualu siemet - viska reikia ruosti birzelio menesi, kuomet agrastai dar neprinoke. nusiskinate zaliu rugsciu agrastu, krapu su koteliais ir nusilupate cesnako skilteliu. viska sumalate mesmale ir sumaisote. supilstyti i stiklainiukus ir uzdaryti. butinai laikyti saldytuve, ne saldiklyje ir ne siltai. islaikysite metus ar ilgiau - nepakeicia skonio, tik spalva tampa sodresne. nereikia absoliuciai jokiu prieskoniu, jokios druskos ir jokio kaitinimo. naudoti ji galite visur - marinuojant mesa, zuvi, i padazus, i sriubas, tepti ant sumustinio ir t.t.... pati tuoj darysiu, nes uzmaciau, kad kaime jau auga agrastukai  wub.gif skanaus!

o kokį dedat česnaka vasarini ar žieminį
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2010 06 08, 21:04)
Anemone, 4u.gif dar neturiu agrastų,bet kai turėsiu,būtinai pasidarysiu,pasidalinsiu.nuomone.
Ir,dar turiu gera mintį išbandyti su svarainiais,juk tai natūralūs produktai.
Dariau marinatą su juodųjų serbentų lapais,kadugio uogomis,aitriąją paprika+jogurtas.
Marinavau avieną šiame marinate.
Man patiko.

gerai butu receptuku šių marinatų,pabandyčiau.
Atsakyti
Siandien pasigariau ziemai agrastu , krapu ir cesnako misini . Aciu uz recepta .
Atsakyti
QUOTE(zydrag @ 2010 06 09, 15:33)
o kokį dedat česnaka vasarini ar žieminį
Papildyta:



belekokį, kokį tą dieną randu turguje ar parduotuvėje smile.gif

QUOTE(anemone @ 2010 06 10, 19:22)
Siandien pasigariau ziemai agrastu , krapu ir cesnako misini . Aciu uz recepta .

tai liuks thumbup.gif aš ir tykau jau ateinantį savaitgalį prisimalt, nes matau, kad agrastukai bus tinkami jau
Atsakyti
QUOTE(anemone @ 2010 06 10, 19:22)
Siandien pasigariau ziemai agrastu , krapu ir cesnako misini . Aciu uz recepta .

4u.gif ar ragavote padariusi marinata?kaip jusu nuomone skonis wub.gif
Atsakyti
Marinuoti agrastai
reikes:
kg.tambių prinokusių agrastų,
skiltelė česnako,
pora krapų žiedynų,
vienas litras vandens,
500g. cukraus,
pusė stiklinės acto{9% acto},
3-5 kvapieji pipirai,
pora lauro lapų,

Agrastus nuplaukite,nuskabykite kotelius.
Uodas subadyti ir ir suberti į stiklainį,

Sudėti nuluptą ir perpjautą česnako skiltelį,krapų žiedynus

Iš vandens,cukraus,acto ir prieskonių išvirkite marinatą,ir dar šiltu užpilkite agrastus

Stiklainius pridengti dangteliais.
Kaitinti 90 laipsnių temperatūros vandenyje 20min.
Užsukti.
Atsakyti
mes iš agrastų darėm užpiltinę (degtinė, agrastai, cukrus)
įdomus skonis, gražiai atrodo.
aš, tiesa, neragavau - laukiausi, dabar maitinu, bet MB patiko
Atsakyti
[quote=regna,2010 07 05, 22:41]
Marinuoti agrastai
reikes:
kg.tambių prinokusių agrastų,
skiltelė česnako,
pora krapų žiedynų,
vienas litras vandens,
500g. cukraus,
pusė stiklinės acto{9% acto},
3-5 kvapieji pipirai,
pora lauro lapų,


Ar kas bandėte šį receptuką? Nu man marinatas tai nerealiai saldus, kaip uogienė. Be to labai daug jo gavosi, eisiu dar bent porą kilų agrastų prisiskinti. Įdomu bus paragauti žiemą. yahoo.gif
Atsakyti
na o as tai darau su braskemis,bet isbandziau ir su agrastais.mano seimynai tai labai patiko.
svarius agrastus perpjauti pusiau ir i stiklaini sluoksniais su cukrumi.laikau saldytuve,retkarciais pamaisyti.su vandeniu skiedziam ir geriam.uogos irgi labai skanios,galina ir pyragams naudoti.skysti galima atvirinus ir ziemai pasideti.laikau saldytuve.skonis tikrai gaivinantis.
Atsakyti
QUOTE(Vyna @ 2009 07 21, 20:11)
o detaliau gal proporcijas galima butu?o kodel i saldikli?


Labukas, isbandziau recepta su apelsinais. Tai penkiems litrams dejau 2 su puse apelsino. Bet apelsinus lupau, o tik puse apelsino su zievele maliau. Cukraus beveik visa kilograma. Gerai ismaisyti ir i saldikli. Skonis - nerealus biggrin.gif

ACIU smile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 07 05, 22:41)
Marinuoti agrastai
reikes:
kg.tambių prinokusių agrastų,
skiltelė česnako,
pora krapų žiedynų,
vienas litras vandens,
500g. cukraus,
pusė stiklinės acto{9% acto},
3-5 kvapieji pipirai,
pora lauro lapų,

Agrastus nuplaukite,nuskabykite kotelius.
Uodas subadyti ir ir suberti į stiklainį,

Sudėti nuluptą ir perpjautą česnako skiltelį,krapų žiedynus

Iš vandens,cukraus,acto ir prieskonių išvirkite marinatą,ir dar šiltu užpilkite agrastus

Stiklainius pridengti dangteliais.
Kaitinti 90 laipsnių temperatūros vandenyje 20min.
Užsukti.

Ar esate kas ragavę rezultatą?
Atsakyti