Įkraunama...
Įkraunama...

Agrastai

QUOTE(escape_simute @ 2009 04 10, 11:00)
labukas, na as tai va ka darau is agrastu:
agrsatus nuplaunu, gerai nusausinu ir malu per mesmale, tada aplesinus  irgi nuplaunu ir per mesmale(kokios 3apelsinus is 5 reikia malti su zieve, bet ypac gerai nuplaukite), na cia aisku viskas priklauso nuo kiekio , jei auiau agrastu bus daugiau ir apelsinu , jei maziau -tai maziau,viska sumale gerai ismaisome ir negailime cukraus, tada as dedu i indukus ir i saldikli... niam niam kaip skanu , ie su blynais ir vienas, as darugem duodu prie kavos tai visos laizos...


o detaliau gal proporcijas galima butu?o kodel i saldikli?
Atsakyti
QUOTE(Vyna @ 2009 07 21, 19:11)
o detaliau gal proporcijas galima butu?o kodel i saldikli?

proporciju tau negaliu paskyti as visad darau is akies, kiek randu agrastu sode parsivezu juos sumalu ir idedu apelsinu nu net nzn jei litras agrastu tai 3 apelsinu uzteks 2 malk su zieve kita be. gali det ir stiklainius bet reiks laikyti saldytuve, nes nu jie zinai zalios uogos tai gali surugti jei laikysi rusy o ten bus nepakankamai salta. pabndyk is pradziu truputi, paragauk ir ziurek ar patiks
Atsakyti
ačiū, šiandien iš akies pabandžiau išsivirti agrastų uogienę su apelsinais, ragausim kas ten gavosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lolakola @ 2006 08 15, 20:58)
Aš iš agrastų darydavau tokį padažiuką žiemai:
neprinokusiu kietų agrastų,daug česnakų,daug krapų.
Viską sumali palieki žiemai.Padažiukui imu šaukšą padaryto marmaliuko,  helmans majonezo ,visa tai tinka prie mėsos  .Man patikdavo, tik dabar nusibodo. thumbup.gif

man labai rupi sio padaziuko receptas kiek tikslesnis. kokias kiekiais ko reikia, ar reikia kaitinti (kie ilgai?) ar reik kokiu prieskoniu?
Atsakyti
Agrastų-vyšnių džemas

500g.agrastų
600 g. vyšnių
1 kg. cukraus
pakelis uogienių tirštiklio(aš dedu Gel fix)

Iš vyšnių išimti kauliukus.Agrastų kotelius nukarpyti ir sumalti per mėsmalę arba perpjauti per pusę.(Aš malu).Viską sumaišyti su cukrumi ir palikti pastovėti 3 valandoms.Tada suberti tirštiklį, ir maišant užvirinti.Pavirti 4 min. Išpilstyti į stiklainius,uždaryti, ir apvertus dugnu į viršų palaikyti 5 min.

Receptą radau konservavimo žurnaliuke, ir jau kelinti metai darau.Tikrai labai skanus džemas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akvija: 29 liepos 2009 - 11:12
QUOTE(Tutka @ 2009 07 26, 12:18)
man labai rupi sio padaziuko receptas kiek tikslesnis. kokias kiekiais ko reikia, ar reikia kaitinti (kie ilgai?) ar reik kokiu prieskoniu?

Šiandiena ruošiuosiu daryti agrastų-česnakų pagardą.
Aš,internete suradau šio receptuko davinius:
a) 500g.agrast.
b)250g. krapu,
c)250g.česnakų,
e) druskos,
Man iškilo klausimukas?,ar reikia kaitinti,ar reikia kokių prieskonių?
Labai prašau,mamyčių kurios ruošė šį pagardą pasidalinkite savo patirtimi.
Aš,labai būsiu jims dėkinga. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 08 03, 18:55)
Šiandiena ruošiuosiu daryti agrastų-česnakų pagardą.
Aš,internete suradau šio receptuko davinius:
a) 500g.agrast.
b)250g. krapu,
c)250g.česnakų,
e) druskos,
Man iškilo klausimukas?,ar reikia kaitinti,ar reikia kokių prieskonių?
Labai prašau,mamyčių kurios ruošė šį pagardą pasidalinkite savo patirtimi.
Aš,labai būsiu jims dėkinga. 4u.gif  4u.gif

Mielosios mamytės,prašau jūsų pagalbos,
Parašykite agrastų- cesnako padažo-pagardo užbaigimo procesą.
Aš,tikiuosiu jusų pagalbos.
Atsakyti
cia ziuriu visos maytes kalbat apie uogienes, kompotus ir pan... o kodel nesaldote agrastu ziemai? bigsmile.gif jau antri metai taip darau: cia labiau tinka didesni agrastai: juos paruostus (nuplautus ir be uodegyciu) supjaustau isilgai per puse, suguldau ju sluoksi i vienkartine dezute, tada sluoksni cukraus ir vel agrastu... kol iki virsaus ir i saldymo kamera.... patikekit, ziema, kai jie atsileidzia skonis kaip kiviu.... mmm...
Atsakyti
Nežinau,ar nepavėlavau,bet dar pas mociutes dar mačiau agrastų
Galima džiovinti agrastų uogas.
Jos skoniu primena razinasi ir kulinarijoje jas gali atstoti.

Papildyta:
Dar iš agrastų galima pasigaminti natūralios rūgšties.,tik jie turi bųti nepernokę. galima panaudoti mėsmalę arba sulčiaspaudę ,paskui reikia išspausti per retesnę merlę kuorios tuoj pat užvirinamos ir supillamos į iškaitintus buleliukus,kurie paguldomi ant šono,kad pakaistų kamščiai.
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 08 03, 18:55)
Šiandiena ruošiuosiu daryti agrastų-česnakų pagardą.
Aš,internete suradau šio receptuko davinius:
a) 500g.agrast.
b)250g. krapu,
c)250g.česnakų,
e) druskos,
Man iškilo klausimukas?,ar reikia kaitinti,ar reikia kokių prieskonių?
Labai prašau,mamyčių kurios ruošė šį pagardą pasidalinkite savo patirtimi.
Aš,labai būsiu jims dėkinga. 4u.gif  4u.gif

cia mano receptas biggrin.gif as ji visur internete rasineju, kur yra uzklausimas. atsakau per velai, bet gal kazkam bus aktualu siemet - viska reikia ruosti birzelio menesi, kuomet agrastai dar neprinoke. nusiskinate zaliu rugsciu agrastu, krapu su koteliais ir nusilupate cesnako skilteliu. viska sumalate mesmale ir sumaisote. supilstyti i stiklainiukus ir uzdaryti. butinai laikyti saldytuve, ne saldiklyje ir ne siltai. islaikysite metus ar ilgiau - nepakeicia skonio, tik spalva tampa sodresne. nereikia absoliuciai jokiu prieskoniu, jokios druskos ir jokio kaitinimo. naudoti ji galite visur - marinuojant mesa, zuvi, i padazus, i sriubas, tepti ant sumustinio ir t.t.... pati tuoj darysiu, nes uzmaciau, kad kaime jau auga agrastukai wub.gif skanaus!
Atsakyti
O aš,visai nesenai sužinojau,kad yra neblogas marinatas {iš agrastų,jogurto,mėtųir aitriosios paprikos}
Kai bus agrastų būtinai išbandysiu.
Atsakyti