[quote=Žemaika,2006 08 19, 22:01]
Uogienė gavosi skysta ir saldi, riešutų skonio, kol neperkandi nesijaučia . Vienu žodžiu nieko gero, gal per trumpai viriau ?
žinai, kai aš viriau su apelsinais, iš pradžių taip pat gavosi l. skysta, todėl pagalvojusi, aš ją dar kartą perviriau ant mažos ugnies, tai ji sustandėjo, gal agrastai turi tokią savybę-būti skystiems. Vat nepamenu kokia būdavo močiutės uogienė, nes virė ją prieš 100 metų , žinau, kad labai skani.
O dėl uogienės su riešutais tai nieko pasakyti negaliu, gal vėliau uogienė įgaus riešutų skonio.
Vėliau pasakyk ar gardu buvo
siandien taip pat suku galva kaip cia man agrastu uogiene issivirus
1-1,25 kg. agrastu, 500 ml. vandens, 1,5 kg. cukraus.
Agrastus nuplaut, nuvalyt, suberti i puoda, ipilti vandens. Nuolat maisyt ir uzvirt ant nedideles stiprumo ugnies, virti puse val, kol suminkstes, tadum suberti cukru ir maisant virti dar 10 mi. kol uogiene sutirstes, nugriebti putas irsupilstyti i stiklainius. Cia man drauge susake, pati neviriau, dariau kompotus pridedama dar ivairiu uogyciu
Agrastus nuplaut, nuvalyt, suberti i puoda, ipilti vandens. Nuolat maisyt ir uzvirt ant nedideles stiprumo ugnies, virti puse val, kol suminkstes, tadum suberti cukru ir maisant virti dar 10 mi. kol uogiene sutirstes, nugriebti putas irsupilstyti i stiklainius. Cia man drauge susake, pati neviriau, dariau kompotus pridedama dar ivairiu uogyciu
Sveikutes,
kuo ilgiau virsite agrastus, tuo uogiene bus tirstesne. As pavyzdziu pasidarau marmaledo tirstumo:kai suberiu cukru, tai nugriebdama putas, agrastus verdu dar apie 30 min. O pradzioje, pries ipilant cukru, 2 lt agrastu imu 0,5lt vandens (uzvirinu ir paverdu apie 10 min, o tik tada cukru supilu)
kuo ilgiau virsite agrastus, tuo uogiene bus tirstesne. As pavyzdziu pasidarau marmaledo tirstumo:kai suberiu cukru, tai nugriebdama putas, agrastus verdu dar apie 30 min. O pradzioje, pries ipilant cukru, 2 lt agrastu imu 0,5lt vandens (uzvirinu ir paverdu apie 10 min, o tik tada cukru supilu)
Sveikutes, o kaip verdate uogienę agrastai su cukinija arba obuoliais? Pasidalinkite patirtimi, niekad nebandžiau...
verdu dabar uogienę, tik be apelsinų nėr kur jau į parduotuvę lėkt.
O pernai tokia skani buvo
O pernai tokia skani buvo
As viriau agrastuuogiene su graikiskais riesutai. Niem niem labai skani
1 kg. agrastu;1.5 kg cukraus; 100g. graikiniu riesutu;500 ml, vandens
1 kg. agrastu;1.5 kg cukraus; 100g. graikiniu riesutu;500 ml, vandens
gal reik pabandyt ir man su apelsinais pasidaryt, labai jau viliojanciai skamba
labukas, na as tai va ka darau is agrastu:
agrsatus nuplaunu, gerai nusausinu ir malu per mesmale, tada aplesinus irgi nuplaunu ir per mesmale(kokios 3apelsinus is 5 reikia malti su zieve, bet ypac gerai nuplaukite), na cia aisku viskas priklauso nuo kiekio , jei auiau agrastu bus daugiau ir apelsinu , jei maziau -tai maziau,viska sumale gerai ismaisome ir negailime cukraus, tada as dedu i indukus ir i saldikli... niam niam kaip skanu , ie su blynais ir vienas, as darugem duodu prie kavos tai visos laizos...
agrsatus nuplaunu, gerai nusausinu ir malu per mesmale, tada aplesinus irgi nuplaunu ir per mesmale(kokios 3apelsinus is 5 reikia malti su zieve, bet ypac gerai nuplaukite), na cia aisku viskas priklauso nuo kiekio , jei auiau agrastu bus daugiau ir apelsinu , jei maziau -tai maziau,viska sumale gerai ismaisome ir negailime cukraus, tada as dedu i indukus ir i saldikli... niam niam kaip skanu , ie su blynais ir vienas, as darugem duodu prie kavos tai visos laizos...
QUOTE(ingridukas @ 2007 07 16, 12:20)
siandien taip pat suku galva kaip cia man agrastu uogiene issivirus
oj kaip jums fajna , o pas mus vienas tik krumas didokas toks, bet ka taigi po vaiku nieko beveik nelieka jie kaip muses ant to agrasto uzpuola, labai megsta valgyti jas skinti, net nemaniau kad taip juos pamegs , na ir lieka tada jau nekas tom uogienem, kas lieka- kompota isverdu arba paskinam pavalgom taip