Įkraunama...
Įkraunama...

Agrastai

Šiemet turiu daug agrastų. Ką galima iš jų pasidaryti be kompotų ir uogienės.
Atsakyti
Rife, gal galetum pasidalinti agrastu uogienes receptu ? Noreciau issivirti, bet niekada nebandziau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šiaurinė @ 2006 07 31, 20:34)
Rife, gal galetum pasidalinti agrastu uogienes receptu ? Noreciau issivirti, bet niekada nebandziau 4u.gif

Labai daug laiko užima kotelių nukarpymas.

Agrastus pakaitinti, sugrūsti ir pertrinti per sietelį. Į Gautą tyrę dėti cukraus, pavirti ir užsukti.

Dar galima agrastus didelius perpjauti pusiau, išvalyti sėklas, užpilti cukrumi pakaitinti ir užsukti.

Galima pridėti obuolių, apelsinų, bananų, cukinijų.

Atsakyti
Ačiū smile.gif tik norėjau pasitikslinti - kiek reikia dėti cukraus ?
Atsakyti
QUOTE(Šiaurinė @ 2006 08 01, 23:53)
Ačiū smile.gif tik norėjau pasitikslinti - kiek reikia dėti cukraus ?

Knygose rašo, kad tiek pat kiek agrastų, aš tai visur dedu 1 kg uogų- cukraus 0,5 kg, nebent būtų neprisirpusios uogos.
Atsakyti
o kaip agrastu kompota virti? g.gif blush2.gif as irgi siemet daug agrastu labai turiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*ziurkyte* @ 2006 08 07, 07:11)
o kaip agrastu kompota virti?  g.gif  blush2.gif as irgi siemet daug agrastu labai turiu  bigsmile.gif

Iš vienų agrastų neskanu reikia kokių kitų uogų įdėti.
Nuvalyti agrastus sudėti į stiklainius maždaug 1 litrą 3 litrų stiklainiui užpilti vandeniu su cukrumi ir užsukti, apversti.
Cukraus dėti pagal skonį.
Aš kompotams neverdu sirupo. Sudedu uogas, cukrų ir užpilu verdančiu vandeniu ir užsuku.
Atsakyti
a6 vienam žurnale skaičiau, kad agrastus galima išvirti kartu su graik. riešutais, gal kas bandėt? g.gif
O vakar aš išviriau uogienę su apelsinais, šeimai patiko. thumbup.gif
Atsakyti
Aš iš agrastų darydavau tokį padažiuką žiemai:
neprinokusiu kietų agrastų,daug česnakų,daug krapų.
Viską sumali palieki žiemai.Padažiukui imu šaukšą padaryto marmaliuko, helmans majonezo ,visa tai tinka prie mėsos .Man patikdavo, tik dabar nusibodo. thumbup.gif
Atsakyti
Kaip tik nusivaliau agrastus ir išsiunčiau vyrą pirkti graikiškų riešutų. Ieškojau čia recepto, bet neradau. Na, ką gi, virsiu po svojemu. Kai išvirs, pasidalinsiu įspūdžiais blush2.gif
Atsakyti
aš gerai nepamenu, bet rodos 1 jkg agrastų reikia dėti 100 g graikinių riešutų, o kiek cukraus nebežinau, gal kaip ir visoms uogienėms g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2006 08 17, 20:53)
aš gerai nepamenu, bet rodos 1 jkg agrastų reikia dėti 100 g graikinių riešutų, o kiek cukraus nebežinau, gal kaip ir visoms uogienėms g.gif

Uogienė gavosi skysta ir saldi, riešutų skonio, kol neperkandi nesijaučia schmoll.gif . Vienu žodžiu nieko gero, gal per trumpai viriau g.gif ?
Atsakyti