Šiemet turiu daug agrastų. Ką galima iš jų pasidaryti be kompotų ir uogienės.
Rife, gal galetum pasidalinti agrastu uogienes receptu ? Noreciau issivirti, bet niekada nebandziau
QUOTE(Šiaurinė @ 2006 07 31, 20:34)
Rife, gal galetum pasidalinti agrastu uogienes receptu ? Noreciau issivirti, bet niekada nebandziau
Labai daug laiko užima kotelių nukarpymas.
Agrastus pakaitinti, sugrūsti ir pertrinti per sietelį. Į Gautą tyrę dėti cukraus, pavirti ir užsukti.
Dar galima agrastus didelius perpjauti pusiau, išvalyti sėklas, užpilti cukrumi pakaitinti ir užsukti.
Galima pridėti obuolių, apelsinų, bananų, cukinijų.
Ačiū tik norėjau pasitikslinti - kiek reikia dėti cukraus ?
QUOTE(Šiaurinė @ 2006 08 01, 23:53)
Ačiū tik norėjau pasitikslinti - kiek reikia dėti cukraus ?
Knygose rašo, kad tiek pat kiek agrastų, aš tai visur dedu 1 kg uogų- cukraus 0,5 kg, nebent būtų neprisirpusios uogos.
QUOTE(*ziurkyte* @ 2006 08 07, 07:11)
o kaip agrastu kompota virti? as irgi siemet daug agrastu labai turiu
Iš vienų agrastų neskanu reikia kokių kitų uogų įdėti.
Nuvalyti agrastus sudėti į stiklainius maždaug 1 litrą 3 litrų stiklainiui užpilti vandeniu su cukrumi ir užsukti, apversti.
Cukraus dėti pagal skonį.
Aš kompotams neverdu sirupo. Sudedu uogas, cukrų ir užpilu verdančiu vandeniu ir užsuku.
a6 vienam žurnale skaičiau, kad agrastus galima išvirti kartu su graik. riešutais, gal kas bandėt?
O vakar aš išviriau uogienę su apelsinais, šeimai patiko.
O vakar aš išviriau uogienę su apelsinais, šeimai patiko.
Aš iš agrastų darydavau tokį padažiuką žiemai:
neprinokusiu kietų agrastų,daug česnakų,daug krapų.
Viską sumali palieki žiemai.Padažiukui imu šaukšą padaryto marmaliuko, helmans majonezo ,visa tai tinka prie mėsos .Man patikdavo, tik dabar nusibodo.
neprinokusiu kietų agrastų,daug česnakų,daug krapų.
Viską sumali palieki žiemai.Padažiukui imu šaukšą padaryto marmaliuko, helmans majonezo ,visa tai tinka prie mėsos .Man patikdavo, tik dabar nusibodo.
Kaip tik nusivaliau agrastus ir išsiunčiau vyrą pirkti graikiškų riešutų. Ieškojau čia recepto, bet neradau. Na, ką gi, virsiu po svojemu. Kai išvirs, pasidalinsiu įspūdžiais
aš gerai nepamenu, bet rodos 1 jkg agrastų reikia dėti 100 g graikinių riešutų, o kiek cukraus nebežinau, gal kaip ir visoms uogienėms
QUOTE(jurginėlis @ 2006 08 17, 20:53)
aš gerai nepamenu, bet rodos 1 jkg agrastų reikia dėti 100 g graikinių riešutų, o kiek cukraus nebežinau, gal kaip ir visoms uogienėms
Uogienė gavosi skysta ir saldi, riešutų skonio, kol neperkandi nesijaučia . Vienu žodžiu nieko gero, gal per trumpai viriau ?