Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

QUOTE(Pippa @ 2015 09 16, 10:41)
Kazkas turi pagaliau priimti sprendimus. Nors ir nepatogius.

na, jums atrodo nepatogus, o man tiesiog neprotingas, matant kokias issauke pasekmes.
Beje, kai Italija ir Graikija zymiai anksciau prase solidarumo ir pagalbos del pabegeliu, tai Vokietija tylejo. Kai dabar pacia uzpludo - is karto prasneko apie solidaruma. Taigi bukim biedni, bet teisingi.
As siulau labai paprasta sprendima, visus pabegelius ir "pabegelius", esancius ES, turetu priimti dvi salys - Vokietija ir Svedija. Todel kad jie kitur paprasciausiai nenori. Nueis suniui ant uodegos visos kvotos ir solidarumas, nes kolkas stebiu tik nesibaigianti pabegeliu pageidavimu koncerta. biggrin.gif

Atsakyti
Mano galva, visos vedančiosios vakarų valstybių galvos + JAV, turėtų sėsti prie apvalaus stalo ir pradėti rimtas derybas ir žygius Sirijos konflikto sureguliavimui. Kitaip be galo murkdysimės pasekmėse.
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2015 09 16, 11:22)
Mano galva, visos vedančiosios vakarų valstybių galvos + JAV, turėtų sėsti prie apvalaus stalo ir pradėti rimtas derybas ir žygius Sirijos konflikto sureguliavimui. Kitaip be galo murkdysimės pasekmėse.

Tas tai taip. Tik ten perdaug viskas sumakaluota. Vakarieciai kazin ar suvokia vietiniu mentaliteta, sunitu neapykanta siitams ir t.t.

Is kitos puses nu kiek galima cia tryznioti. Vakar snekejau su pas draugus atvaziavusiom vokietem. Viena yra savanore pabegeliu centre. Patys jie gerai supranta bedas del imigracijos, melo apie amziu ir tautybe, bet faktas tas, kad jie jau YRA europoje. Vokieciai neisteruoja, tai lietuviai tai padaro uz juos. Isspirti lauk nera iseitis, nes kaip atrinksi, kurie tie gerieji, pasiruose integracijai, o kurie ne?
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2015 09 16, 12:22)

Super sprendimas. Rašykit peticiją, gal išgirs mirksiukas.gif biggrin.gif. Kiek jau jų yra, bala nematė, kaip niors integruosis, bet kad daugiau nebeplūstų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 16 rugsėjo 2015 - 11:29
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2015 09 16, 11:27)
Tas tai taip. Tik ten perdaug viskas sumakaluota. Vakarieciai kazin ar suvokia vietiniu mentaliteta, sunitu neapykanta siitams ir t.t.

Kažkada gal ateina laikas atmakaluoti, bent jau pasistengti. O dabar reikalas ne nuo to galo sprendžiamas. Gal į priežastis reiktų atsakingiau pažvelgti, o gal kažkam parankiau į tai žiūrėti pro pirštus.
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2015 09 16, 11:22)

drinks_cheers.gif Taip. Juk nepasalinus priezasties pasekmes bus, ir kuo toliau, tuo sunkesnes. Ir nepades jokios kvotos, ar panasus dalykai. Cia kaip vezys, metastazuoja ir tiek. Bet kolkas panasu, kad rimtai "gydyt" pradet niekas nesiruosia. irnesakyk.gif

Panasu kad galo nematyt. http://www.delfi.lt/...s.d?id=69018642
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amsele: 16 rugsėjo 2015 - 11:43
QUOTE(kackac @ 2015 09 16, 11:31)
Kažkada gal ateina laikas atmakaluoti, bent jau pasistengti. O dabar reikalas ne nuo to galo sprendžiamas. Gal į priežastis reiktų atsakingiau pažvelgti, o gal kažkam parankiau į tai žiūrėti pro pirštus.

Man tai pradeda jau atrodyti, kad konfliktui prasidejus europieciu bandymas atmakaluoti tik dar labiau sumakalavo. Jei paklausysi arabu, tai pasakys, kad dabartines krizes priezastys yra europieciu kolonijine politika ir po to sienu stumdymas breziant tiesia linija ir neatsizvelgiant i vietiniu religinius (ar dar velnias zino kokius) skirtumus. Man kolega aiskino, kad pvz libanas sulipdytas is vienas kito nekencianciu zmoniu grupiu, kurie dabar yra priversti gyventi kartu. Tai sprendzia problemas kaip moka - vienas gydytojas sunitams, kitas - siitams. Vienas visiems netinka. Paaiskink tu sita vidutiniam amerikieciui, kur visa salis viena didele tautu makalyne ir jiems gerai.
Atsakyti
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2015 09 16, 11:43)
Man tai pradeda jau atrodyti, kad konfliktui prasidejus europieciu bandymas atmakaluoti tik dar labiau sumakalavo. Jei paklausysi arabu, tai pasakys, kad dabartines krizes priezastys yra europieciu kolonijine politika ir po to sienu stumdymas breziant tiesia linija ir neatsizvelgiant i vietiniu religinius (ar dar velnias zino kokius) skirtumus. Man kolega aiskino, kad pvz libanas sulipdytas is vienas kito nekencianciu zmoniu grupiu, kurie dabar yra priversti gyventi kartu. Tai sprendzia problemas kaip moka - vienas gydytojas sunitams, kitas - siitams. Vienas visiems netinka. Paaiskink tu sita vidutiniam amerikieciui, kur visa salis viena didele tautu makalyne ir jiems gerai.

Mes tai tikrai nežinome kokios tos tikrosios priežastys. Todėl visų suinteresuotų šalių diplomatiniai korpusai turėtų rimtai pasijudinti savo šiltuose foteliukuose ir imtis realių derybų ir veiksmų.
Atsakyti
Man pav. patinka kaip Anglija elgiasi. Paima pabegelius tiesiai is stovyklu, esanciu valstybese salia Sirijos. Vadinasi, pagalba gauna tie, kuriems to tikrai labai reikia. O ne visokie izulus perejunai ir apgavikai. Ir dar kai pamatai, kad tokiems atveriami visi vartai, nu tai atsiprasau.... irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Amsele @ 2015 09 16, 11:55)
Man pav. patinka kaip Anglija elgiasi. Paima pabegelius tiesiai is stovyklu, esanciu valstybese salia Sirijos. Vadinasi, pagalba gauna tie, kuriems to tikrai labai reikia. O ne visokie izulus perejunai ir apgavikai. Ir dar kai pamatai, kad tokiems atveriami visi vartai, nu tai atsiprasau....  irnesakyk.gif

Tai ir mūsiškiai ketina važiuoti į Graikiją, Vengriją patys atsirinkti. Prieš tai turėtų gauti potencialių asmenų anketas ir jas norėtų perduoti VSD vertinimui. Čia A. Paulauskas taip įsivaizduoja visą atrankos procesą.
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2015 09 16, 12:01)
Tai ir mūsiškiai ketina važiuoti į Graikiją, Vengriją patys atsirinkti. Prieš tai turėtų gauti potencialių asmenų anketas ir jas norėtų perduoti VSD vertinimui. Čia A. Paulauskas taip įsivaizduoja visą atrankos procesą.

Tai sakyciau, protingai isivaizduoja. Visos valstybes turi atranka daryt, o ne visus susikviest, mielasirdinguma demonstruojant. Australija, Kanada, seniai panasiais principais dirba. Neima bet ko, bet kaip ir bet kiek. O dabar gavosi mazdaug taip - ateikit visi, o po poros menesiu - puse von lauk. Logika gelezine. laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amsele: 16 rugsėjo 2015 - 12:11
Vengrijai laikas ant tvoros elektra pajungt, tai nors nesiartins, o tai tuoj baigs sugriaut zarazos. doh.gif
Atsakyti