Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(smilga1972 @ 2015 09 18, 15:11)
Sveikutės  4u.gif
Man veidukai su pirmokais labai pasiteisino. Tikrai veiksminga buvo priemonė. Nuo antros klasės pradėjau žaisti su classdojo monstriukais, o va šiemet jau ketvirtokai ir kolkas nieko nedarau. Net nežinau, ar tik taip atrodo, ar iš tiesų nereikia. Nesakau, kad vaikai idealūs, bet didelių drausmės problemų neturiu (gal kolkas  lotuliukas.gif ). Taigi, nežinau, ar čia vaikai tokie susirinkę, ar antro žingsnio pamokėlės padėjo, ar tie patys veidukai nuo pirmos klasės sudrausmino  g.gif .

PAAIŠKINKIT MAN SU CLASS DOJO, TEN MAN NEPASIŽYMI... g.gif
Atsakyti
Man tai sutvarkyt drausmę padėjo "Gerų vaikučių medis". 4u.gif
Esu nusiuntus į pirmą paštą ir pavyzdžius ir aprašymą. Laiškas vadinasi Dovanėlė mamytei.
Tyyyyngiu antrą kartą viską aprašinėt. blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(gintule @ 2015 09 17, 15:56)
Sveikos, kaip raminat pirmokus doh.gif nu nebegaliu, nuo pirmos pamokos aktyvus, kalba visi 24 iš karto, nieko negirdi iš vieno pasakymo...........reiks pradėti kelti balsą, bet ar tai išeitis doh.gif taip nesinori šūkauti, o gražiai nesupranta unsure.gif

Dar prieš savaitę verkiau, dėl savo pirmokų, bet šiandien aš jau jais džiaugiuosi! smile.gif apsiprato, surimtėjo, labiau sudikaupia.. nors, žinoma, būna visko... jokių drausmės priemonių dar nesiėmiau, bandau susitart - blogiukai yra mano dešinioji ranka! Duodu jiems darbo - kartu su manim budi, prižiūri klasėje tvarką, kad visi pasiruoštų pamokai, padeda išdalinti sąsiuvinius, padeda visai silpniems vaikams.. kol kas tai veikia! Dirba, stengiasi labiau negu reikia! smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bebras2014 @ 2015 09 18, 16:08)
Dar prieš savaitę verkiau, dėl savo pirmokų, bet šiandien aš jau jais džiaugiuosi! smile.gif apsiprato, surimtėjo, labiau sudikaupia.. nors, žinoma, būna visko... jokių drausmės priemonių dar nesiėmiau, bandau susitart - blogiukai yra mano dešinioji ranka! Duodu jiems darbo - kartu su manim budi, prižiūri klasėje tvarką, kad visi pasiruoštų pamokai, padeda išdalinti sąsiuvinius, padeda visai silpniems vaikams.. kol kas tai veikia! Dirba, stengiasi labiau negu reikia! smile.gif smile.gif

Puiku!!! Ir vėl norisi mygtuko "Patinka" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2015 09 18, 15:10)
Puiku!!! Ir vėl norisi mygtuko "Patinka"  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Kažką reikėjo daryti... namuose tie vaikai negauna nei dėmesio, nei meilės... jeigu dar mokykloje nuolat ant jų šauksiu - irgi nieko nebus... todėl susitarėm ir leidžiu jiems pabūti dėmesio centre ir tai jiems labai patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gintule @ 2015 09 17, 17:56)
Sveikos, kaip raminat pirmokus doh.gif nu nebegaliu, nuo pirmos pamokos aktyvus, kalba visi 24 iš karto, nieko negirdi iš vieno pasakymo...........reiks pradėti kelti balsą, bet ar tai išeitis doh.gif taip nesinori šūkauti, o gražiai nesupranta unsure.gif

mano antrokai, bet turbūt ne ką atisliktų lotuliukas.gif doh.gif g.gif
Šiandien sugalvojau ir ką tik pasidariau baudų kvitukus/lapelius. Taip aiškinsiu vaikams. Kai tėveliai nesilaiko eismo taisyklių, policininkai juos bauduoja, tai ir aš rašysiu baudos kvitą. Turim labai aiškias klasės taisykles, kurias, beje, patys ir susikūrė. Taigi, jei nesilaikys kurios nors taisyklės, tai gaus baudos lapelį.
Va tokį:
Data …………………………………………………………………………
Šiandien nesilaikei klasės taisyklių.
...........................................................................................
...........................................................................................
Tėvelių parašas : ....................................................................

Tarpus teks užildyti patiems. Savo rankele įrašys datą ir įrašys, kuo kokrečiai nusikalto, kokios taisyklės nesilaikė. Pvz., laiku nepasiruošiau pamokai.
dar nebandžiau, pradėsiu nuo pirmadienio, gal bus koks efektas. Dukrytė irgi antrokė. Tai ten turi baudų sąsiuvinius. Už bet kokį nusižengimą turi nurašyt visą tos dienos tekstą iš lietuvių kalbos vadovėlio. Jei prasikalsta dukart, rašo du tekstus. Tiesa, nežinau, ką daro mokytoja, jei vaikas teksto nenurašo, bet man ši sistema jau žiauroka g.gif
Atsakyti
Kaip tik norėjau ir aš pasiguosti savo pirmokais, bet pasirodo ne mano vienos negirdi ką kalba mokytoja. Bandysiu kapstytis, pasinaudodama jūsų patarimais.
Klausimėlis - kažkaip negaliu prisijungti prie 2 pašto, ar keitėsi slaptažodis? g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Norėjau paklausti, ar reikai rašyti kokią programą kūno k.pamokai, jei vaikui priskirta spec.grupė, o jis toks vienas visoj mokykloj? Ar užtenka tik tai, kad jis sportuos pagal savo galimybes? g.gif
Atsakyti
Sveikutės,
Ateinu su prašymu patarimo. Nors dar tik dvi savaitės praėjo, bet kas bus toliau, nežinau. Turiu superinį pirmoką. Išmokome jau keturias raideles. Neturi žalio supratimo ar raidė ar skaitmuo, apie raidžių pažinimą net minčių. Per matematikos pamoką geba išspręsti vieną veiksmą iš vadovėlio. Reikalaujantis begalinio dėmesio. Suole juda, kruta, lenda po suolu. Patarkite ką daryti. Juk su klase reikia dirbti, tai ką jam duoti veikti, kaip išmokyti? Ar pirmoje klasėje galima vežti dėl palengvintos programos? Ką man su juo reikės veikti visus metus?
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2015 09 18, 20:43)
Ar pirmoje klasėje galima vežti dėl palengvintos programos? Ką man su juo reikės veikti visus metus?

Ninkute, mums nerekomenduoja pirmoje klasėje dėl palengvintos tirtis. Per metus tam tikrą pažangą jis padarys. Matysi po kelių mėnesių. Gali dabar sunkiau dėl adaptacijos gali būti. Jei visai nejudės į priekį, tai gal galima kokiais išimtinais atvejais tirtis. O jei su elgesiu bėdos, tai gal mokyklos psichologė padėtų. Ar turit tokią?
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2015 09 18, 21:43)
Sveikutės,
Ateinu su prašymu patarimo. Nors dar tik dvi savaitės praėjo, bet kas bus toliau, nežinau.  Turiu superinį pirmoką. Išmokome jau keturias raideles. Neturi žalio supratimo ar raidė ar skaitmuo, apie raidžių pažinimą net minčių. Per matematikos pamoką geba išspręsti vieną veiksmą iš vadovėlio. Reikalaujantis begalinio dėmesio. Suole juda, kruta, lenda po suolu. Patarkite ką daryti. Juk su klase reikia dirbti, tai ką jam duoti veikti, kaip išmokyti? Ar pirmoje klasėje galima vežti dėl palengvintos programos? Ką man su juo reikės veikti visus metus?

Lauk pirmo pusmečio pabaigos. matysi, jei neatitinka patenkinamojo pasiekimų lygio, išvesi nepasiektą patenkinamą ir tada galėsi teikti prašymą ištirti PPT dėl spec.poreikių nustatymo.
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2015 09 18, 20:43)
Sveikutės,
Ateinu su prašymu patarimo. Nors dar tik dvi savaitės praėjo, bet kas bus toliau, nežinau.  Turiu superinį pirmoką. Išmokome jau keturias raideles. Neturi žalio supratimo ar raidė ar skaitmuo, apie raidžių pažinimą net minčių. Per matematikos pamoką geba išspręsti vieną veiksmą iš vadovėlio. Reikalaujantis begalinio dėmesio. Suole juda, kruta, lenda po suolu. Patarkite ką daryti. Juk su klase reikia dirbti, tai ką jam duoti veikti, kaip išmokyti? Ar pirmoje klasėje galima vežti dėl palengvintos programos? Ką man su juo reikės veikti visus metus?

Panašų pirmokėlį ir aš turiu. Visai nesupranta, kad yra mokykloje. Drausmės nėra - nori piešia, nori vaikšto po klasę, į pastabas nereaguoja, juokiasi ištisai ir komentuoja kiekvieną mano žodį. Pamokos metu kažkas pabarškino į duris, o jis sako "mokytoja, jums į galvą barškina"... Mama ateina, sako nežinau ką daryti, atėmiau planšetę, bet ir tai neveikia... sako, nepykit, kad mano vaikas toks... jeigu nori, griūk negyvas doh.gif
Atsakyti