Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(ninkute @ 2015 11 21, 19:17)
Sveikutės,
Ateinu su prašymu. Patarkit, ką daryti su pirmoku ir kaip mokyti. Jau baigiam pirmą vadovėlį, imsime V raidę. Jis pažįsta kokias 4-5 raides. Apie skiemens dėjimą nėra kalbų. Ką daryti su diktantais?  Jei rašo su klase, tai parašo iš 15 raidžių dvi ir viskas. Pasilikti po pamokų ir rašyti diktantą iš kokių penkių raidžių ir viskas. Žada lankytis auditas. Tiesiog nežinau kaip elgtis su juo. Vaikai jau skaito, tai ką jam duoti tuo metu, kai kiti skaito. Ar tiesiog ruošti užduotis atskirai ir tegu vedžioja raides, bando jas nurašyti? Prognozės kitų metų jam aiškios, antri metai, bet kaip mokyti, kad tikrintojams neužkliūtum. Diktantų sąsiuviniuose vien nepatenkinami darbai, tai naudos nėra, jei mokau vienodai su visais. O dar aktyvumas ir trukdymas pamokoje.  Išsipasakojau, bet laukiu Jūsų patarimų.

Labutis. Lengviausia tai patarinėti... Bet iš situacijos aišku, kad reiks jam individualizuoti darbą. Kitaip nieko ir nebus. O ir auditas giria tada,kai pamokoje atsižvelgiama į visokius vaikus. Ir kuo greičiau pradėk duoti atskiras, jam skirtas užduotis. Kad tikrinimų metų jam nebūtų naujiena ir darbas vyktų sklandžiai.
Atsakyti
QUOTE(b.s @ 2015 11 19, 21:31)
Esu bandžiusi žaidimą su siūlu, kai tėvai pasakoja apie savo vaiką. Dažniausiai 2-3 sakinius pasako ir viskas.

Skubiai reikia priminimo apie žaidimą su siūlu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2015 11 21, 19:17)
Sveikutės,
Ateinu su prašymu. Patarkit, ką daryti su pirmoku ir kaip mokyti. Jau baigiam pirmą vadovėlį, imsime V raidę. Jis pažįsta kokias 4-5 raides. Apie skiemens dėjimą nėra kalbų. Ką daryti su diktantais?  Jei rašo su klase, tai parašo iš 15 raidžių dvi ir viskas. Pasilikti po pamokų ir rašyti diktantą iš kokių penkių raidžių ir viskas. Žada lankytis auditas. Tiesiog nežinau kaip elgtis su juo. Vaikai jau skaito, tai ką jam duoti tuo metu, kai kiti skaito. Ar tiesiog ruošti užduotis atskirai ir tegu vedžioja raides, bando jas nurašyti? Prognozės kitų metų jam aiškios, antri metai, bet kaip mokyti, kad tikrintojams neužkliūtum. Diktantų sąsiuviniuose vien nepatenkinami darbai, tai naudos nėra, jei mokau vienodai su visais. O dar aktyvumas ir trukdymas pamokoje.  Išsipasakojau, bet laukiu Jūsų patarimų.

Ar vaikas turi problemų, ar iš tingėjimo nesimoko? Jei yra dėmesio, atminties bėdų, teks lengvinti programą. Turėjau ir aš tokių vaikų, tai dirbom individualiai, užduotis atskiras ruošdavau, paskui metų gale lengvindavom programą.
Atsakyti
QUOTE(kara117 @ 2015 11 18, 19:17)
Ir pas mus taip daro  schmoll.gif

Oho, kažkoks siaubas. Taip negalima. Buvau kažkur skaičius, tik gaila neišsaugojau šaltinio, kad į pamoką turim teisę net neįsileisti, o susitarti dėl stebėjimo privaloma mažiausiai iš vakaro. Tai kur pagaliau žmoniškumas ? O kodėl gydytojo niekas nestebi kaip jis bendrauja su pacientu, kodėl mus mokytojus gali stebėti kas tik nori ir kada tik nori? Juk čia irgi labai individualu ir asmeniška. Va, kur problema.
Taip tikrai neturėtų būti, pakovokit dėl to, kelkit klausimą mokyklos taryboj, ji aukščiausias organas, galima ir susirinkimų metu, metodinėj taryboj tai iškelti kaip problemą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nonele: 22 lapkričio 2015 - 13:40
QUOTE(Bites Rites @ 2015 11 22, 14:08)
Ar vaikas turi problemų, ar iš tingėjimo nesimoko? Jei yra dėmesio, atminties bėdų, teks lengvinti programą. Turėjau ir aš tokių vaikų, tai dirbom individualiai, užduotis atskiras ruošdavau, paskui metų gale lengvindavom programą.

Gal galit trumpai apibudinti, kokios tos individualios užduotys?
Rašydavot jo sąsiuvinuke? Atprintindavote iš kokių pratybų? Ir ką turit omeny, sakydama: dirbdavom individualiai?nes turiu ir aš dvi bėdeles klasėje. Klasė didelė, vaikai gali dirbti tik tada, kai prie jų esu. Žodžiu, suprantama, kiek laiko jiems galiu skirti. Nerimauju ir aš dėl savo nemoksliukų, nes praktiškai jie lieka vieni sau doh.gif
Atsakyti
Sveikos, matau, kad ieškot "Ledų autobusoiukas" fonogramų ir skenuotos knygelės. Ji tikrai yra mūsų muzikiniame pašte. Pati prie to nagus prikišus esu, tad ir žinau smile.gif

Prašau nesiųskit vis iš naujo tų pačių fonogramų. Pabandykite vesti paieškos žodžius pašte, rasti bus lengviau.
Atsakyti
QUOTE(Vaivorytė @ 2015 11 22, 10:19)
Skubiai reikia priminimo apie žaidimą su siūlu 4u.gif

Visa tai darau individualių pokalbių metu. Duodu siūlų kamuolį, kad atsikirptų tiek, kiek nori. Tada vydamas aplink savo rankos pirštą, kiekvieno vijimo metu, turi pasakyti apie savo vaiką, koks jis. Pasimato, kiek ir kokių savybių tėvai pastebi ir gali pasakyti apie savo vaiką. Būna, kad pritrūksta apibūdinančių žodžių, tenka padėti, nes labai jau ilgus siūlo galus atsikerpa.
Atsakyti
QUOTE(Vaivorytė @ 2015 11 22, 18:44)
Gal galit trumpai apibudinti, kokios tos individualios užduotys?
Rašydavot jo sąsiuvinuke? Atprintindavote iš kokių pratybų? Ir ką turit omeny, sakydama: dirbdavom individualiai?nes turiu ir aš dvi bėdeles klasėje. Klasė didelė, vaikai gali dirbti tik tada, kai prie jų esu. Žodžiu, suprantama, kiek laiko jiems galiu skirti. Nerimauju ir aš dėl savo nemoksliukų, nes praktiškai jie lieka vieni sau doh.gif

Mano klasėj irgi po du tokius vaikus būdavo, tai juos susodindavau kuo arčiau savo stalo, kad prie jų nuolat stovėčiau ir vis parodyčiau, padėčiau. Užduotis jiems imdavau panašias kaip kitiems, tik supaprastindavau iki minimumo, pvv. apibraukti nurodytą raidę, nurašyti keletą raidelių, perskaityti trumpą žodelį ir pan. Darbo papildomo pačiai daugiau, bet ką darysi...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Praėjusiais metais buvo kalbama apie "Linksmų Naujųjų metų "scenarijų. Ten minima ir Džimbos dainelė "Pelės" Šita: ten, kur sūris, ten ir pelės, o gal kartais atvirkščiai... Gal kas nors turėtų jos fonogramą ir galėtų pasidalinti?
Atsakyti
Sveikos, gal kuri nors galėtų pagelbėti 4u.gif Skubiai reikia diplomėlio skaitovų konkurso dalyviams, gal kas turite pasiruošusi, peržiūrėjau paštą bet nieko neradau schmoll.gif Ačiū
Atsakyti
QUOTE(calkusl @ 2015 11 23, 18:42)
Sveikos, gal kuri nors galėtų pagelbėti 4u.gif  Skubiai reikia diplomėlio skaitovų konkurso dalyviams, gal kas turite pasiruošusi, peržiūrėjau paštą bet nieko neradau schmoll.gif Ačiū

Išsiunčiau į paštą.
Atsakyti
Laaabai ačiū 4u.gif
Atsakyti