Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(pauliausirmosmama @ 2015 09 16, 16:22)
mums tai duoda laisvadienių. iki šiol gaudavom tikrai daug, bet keisis vidaus tdarbo tvarkos aprašas, tai kiek suprantu, mažiau tų laisvadienių beliks ax.gif
Papildyta:

aš pernai tai klijavausi A4 (buvau iš visiplakat.lt užsisakius), tai visą sieną jais "ištapetavau" lotuliukas.gif bet tikrai buvo naudinga. dažnai vaikų akelės ten bėgiodavo, net buvau bepradedanti baimintis, kad neišmoks, vis žiūrės ir žiūrės, bet išmoko kuo puikiausiai thumbup.gif

Va ir aš pirkau iš visiplakatai.lt, bet man per didelės tos raidelės... netelpa ant sienos... sad.gif
Atsakyti
Sveikos,

dėkui visoms už rudeninių darbelių idėjas. Tie žmogeliukai tikrai simpatiški ir lengvai pagaminami, tad kažką panašaus ir darysim...

QUOTE(Vaivorytė @ 2015 09 16, 16:26)
Sveikos mergaitės 4u.gif Žadu naudoti pirmokų papildomo skaitymo kortelių sistemą, bet darysiu tai pirmą kartą. Gal galit pasidalinti patirtimi? Ar pasiteisino? Kokie niuansai? Po kiek vienodų kortelių švietėt? g.gif

Turiu tik vieną skaitymo kortelių komplektą, bet užtenka, pasidalinam. Gal tik skaitymo pabaigoj jau tekdavo palaukti, kol atsilaisvins trūkstama kortelė.
Skaitėm ir su ankstesne laida, manau, kad tikrai pasiteisino. Tada ir tėveliai namie prie tų kortelių prisėsdavo, pažanga jautėsi. Vienintelis trūkumas, kad laisvų pertraukų visai neturėjau..
Atsakyti
QUOTE(petugni @ 2015 09 16, 18:59)
Už pamokas gausit algą mirksiukas.gif  o už ką nemoka, nedirbkit g.gif

Ir aš taip galvoju, bet atsiranda nuolankiai dirbančių, tai ir susipykstam.
Atsakyti
Sveikos, kaip raminat pirmokus doh.gif nu nebegaliu, nuo pirmos pamokos aktyvus, kalba visi 24 iš karto, nieko negirdi iš vieno pasakymo...........reiks pradėti kelti balsą, bet ar tai išeitis doh.gif taip nesinori šūkauti, o gražiai nesupranta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gintule @ 2015 09 17, 16:56)
Sveikos, kaip raminat pirmokus doh.gif nu nebegaliu, nuo pirmos pamokos aktyvus, kalba visi 24 iš karto, nieko negirdi iš vieno pasakymo...........reiks pradėti kelti balsą, bet ar tai išeitis doh.gif taip nesinori šūkauti, o gražiai nesupranta unsure.gif

Maniškiai analogiškai. Rašo kalbėdami, spalvindami taip pat viso gyvenimo istorijas pasakojasi. Aiškink neaiškinus - nepadeda. doh.gif
Pabandžiau "ClassDojo". Prieš akis išskleidžiu visos klasės monstriukus, pažymiu visus 26 vaikus, išsižioja ne vietoj - nuimu varnelę. Pamokos gale lieka tik 6-7 vaikai "susiturėję".
Lyg ir jaučiasi šioks toks rezultatas. Matysiu, kaip bus toliau...
Atsakyti
QUOTE(gintule @ 2015 09 17, 18:56)

Aš tai naudoju balso nutilimą ir pauzę 4u.gif , jokių kitų priemonių nesiimu 4u.gif , kol kas labai džiaugiuosi savo pupuliukais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaivorytė @ 2015 09 17, 17:39)
Aš tai naudoju balso nutilimą ir pauzę 4u.gif , jokių kitų priemonių nesiimu 4u.gif , kol kas labai džiaugiuosi savo pupuliukais 4u.gif

Maniškiams tai nepadėtų... Bandžiau ilgokai tyliai palaukt, tai jie nelabai ir pastebėjo, visi veikia ką nori... doh.gif Blogiausia, kai reikia grįžti tyliai iš valgyklos. Surikiuot didelėj patalpoj neįmanoma, kol pirmas poras pastatau, tai gale esantys išsibėgioja.. doh.gif
Klasėj pasigaminom stendą su žmogiukais ir pieštukais. Kiekvienas savo žmogiuką ir pieštuką nusispalvino, vardą užsirašė. Prigrasinau, kad jei neklausys, tai patrumpinsiu pieštuką.
Dar galvojau, gal kokius medžius darysiu su skirtingų spalvų lapais. Už bjaurų elgesį gal rudus lapus duočiau, o gerą - kokių gražesnių spalvų. Mačiau skylmušą su klevo lapeliais, tai turėtų pakankamai gražiai atrodyt.
http://www.officeday...-...m=skylmuŔa
Atsakyti
mano 1 klasė irgi "aktyvi ", tad pagalvojau apie drausminimo priemonę smile.gif
kadaise bandžiau ir pasiteisino, tikriausia ir šiemet pasidarysiu tokį didesnį traukinuką: vaikai langelyje nusipiešia save ir užrašo vardą, o ant vagono klijuosiu lipdukus ax.gif kiekvienas matys ir savo, ir draugų pasiekimus . Be to vagonai bus skirtingų spalvų ir sunumeruoti galėsime per matematiką skaičiuoti rolleyes.gif ir dar papuošiu klasės sieną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anicka: 17 rugsėjo 2015 - 19:02
Gera mintis su klevo lapais dėl drausmės. O kaip tvarkotės su tais, kurie sau kalba po nosimi? Ar rašo ar spalvina, bet šneka ir trukdo kitiems, o dar dvi klasės. Ir už kiek pastabų būtų galima klijuoti kitos spalvos lapą. Turiu pirmoką, kuriam per pamoką duodu apie 5-7 pastabas.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Aš tai padariau drausmės lentą. Kiekvienas gavo po 5 skirtingos spalvos lapelius. Kiekvienam prisegiau prie lentos su jų vardu. Už didelį prasižengimą, nuplėšiamas vienas lapelis. Kuriems per pusmetį liks visi lapeliai, laukia prizas. Jei bus visi nuplėšti, nevažiuos į vieną kelių valandų išvyką (planuose filmas, muziejus). Jei bus nuplėštas tik vienas ar du lapeliai, tai nebus bausti, bet nebus ir prizo. Matysim ar pasiteisins smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzanele: 17 rugsėjo 2015 - 20:23
smile.gif Man net palengvėjo, kad ne pas mane vieną pirmokai tokie. Kažkas baisaus... Taip anksčiau nebūdavo...Kalba kada nori, koridoriuose nevaldomi... Visur šūkauja...

Bandau ieškot priežasčių... biggrin.gif

Pasidariau drausmės lapą: vardai ir ,,veidukai". Už kiekvieną dieną spalvinu veidukus. Jei elgesys geras - geltonai, jei ne - raudonai. Kas per savaitę negaus raudono veiduko- tam prizas.. Nežinau, ar pasiteisins... g.gif

Tenka nuolat raminti, jau ir balsą keliu... Tikra ragana jaučiuos... Bet jei ne aš ant jų, tai jie mane ,,paims"... Tada viskas per visus 4 metus...

smile.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

QUOTE(domassss @ 2015 09 17, 22:52)
smile.gif  Man net palengvėjo, kad ne pas mane vieną pirmokai tokie. Kažkas baisaus... Taip anksčiau nebūdavo...Kalba kada nori, koridoriuose nevaldomi... Visur šūkauja...

Bandau ieškot priežasčių... biggrin.gif

Pasidariau drausmės lapą: vardai ir ,,veidukai". Už kiekvieną dieną spalvinu veidukus. Jei elgesys geras - geltonai, jei ne - raudonai. Kas per savaitę negaus raudono veiduko- tam prizas.. Nežinau, ar pasiteisins... g.gif
Tenka nuolat raminti, jau ir balsą keliu... Tikra ragana jaučiuos... Bet jei ne aš ant jų, tai jie mane ,,paims"... Tada viskas per visus 4 metus...

smile.gif

Man veidukai su pirmokais labai pasiteisino. Tikrai veiksminga buvo priemonė. Nuo antros klasės pradėjau žaisti su classdojo monstriukais, o va šiemet jau ketvirtokai ir kolkas nieko nedarau. Net nežinau, ar tik taip atrodo, ar iš tiesų nereikia. Nesakau, kad vaikai idealūs, bet didelių drausmės problemų neturiu (gal kolkas lotuliukas.gif ). Taigi, nežinau, ar čia vaikai tokie susirinkę, ar antro žingsnio pamokėlės padėjo, ar tie patys veidukai nuo pirmos klasės sudrausmino g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga1972: 18 rugsėjo 2015 - 14:11