Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

Sveikos 4u.gif
Norėjau pasiklaust, kaip šiemet minit Tolerancijos dieną?

Mes gavom nurodymą gaminti mozaikas, atspindinčias tolerancijos temą, tai nelabai įsivaizduoju, kas tai galėtų būti...
Atsakyti
įsidikutavot apie diktantų ir kitų darbų vertinimus. aš vienu metu naudojau tokias leneteles diktantų analizei. čia buvau ją radus, tik pasikoreguodavau pagal klasę. tėvai buvo lyg ir patenkinti (kas domisi, o kitiems ir vienodai, kas nesidomi). dabar nebenaudoju.
Atsakyti
QUOTE(liepsnele2 @ 2015 11 04, 22:18)
O aš girdėjau, kad viena klaida tik tada laikoma, kai tokiame pat žodyje (pvz. piešia - du vienodi žodžiai su ta pačia klaida, o jei piešia, čiuožia, tai jau dvi atskiros klaidos). Juk diktante gali būti 5-6 žodžiai, kurie atsako į klausimą ką veikia?

O kaip tada su ta sistemine klaida, juk pagal ST vertinimą, visi žodžiai,kurie yra galininko, kilmininko yra visame darbe kaip sisteminės klaidos.
Atsakyti
QUOTE(pauliausirmosmama @ 2015 11 06, 21:59)
įsidikutavot apie diktantų ir kitų darbų vertinimus. aš vienu metu naudojau tokias leneteles diktantų analizei. čia buvau ją radus, tik pasikoreguodavau pagal klasę. tėvai buvo lyg ir patenkinti (kas domisi, o kitiems ir vienodai, kas nesidomi). dabar nebenaudoju.

Gal kartais turite pirmokui pritaikytą šią lentelę ir galite pasidalinti? Būčiau dėkinga.
Atsakyti
QUOTE(naminukė @ 2015 11 06, 20:17)
Sveikos  4u.gif
Norėjau pasiklaust, kaip šiemet minit Tolerancijos dieną?

Mes gavom nurodymą gaminti mozaikas, atspindinčias tolerancijos temą, tai nelabai įsivaizduoju, kas tai galėtų būti...

sveikos,
pas mus kiekviena klasė daro mozaiką (saulė, šypsena, skėtis, žmogeliukas ir kt.) iš pasirinktų medž. (kruopų, makaronų, plėšyto popieriaus, kamštelių).
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2015 11 06, 23:29)
Gal kartais turite pirmokui pritaikytą šią lentelę ir galite pasidalinti? Būčiau dėkinga.

Pirmokams neturiu. Jiem tiesiog i dienyna rasau taip. 16 zodziu dinktanta parasei puikiai (labai gerai, gerai, gana gerai, pakankamai, patenkinamai, silpnai, labai silpnai). iš 16 odžių teisingai parašei 16.
puikiai = 10, labai gerai =9, gerai =8, gana gerai=7, pakankmai=6 patenkinamai=5, silpnai=4labai silpnai=3. sia sisitema zino tevai.
radau pritaikyta antrokams, ja imeciau i antra pastuka.
Atsakyti
Įkyrėsiu... Dar kartą noriu pasiteirauti, kas su pirmokais kokią dainelę gal dainavot pernai kalėdoms?

Niekaip nesugalvoju, ką dainuosim, kaip pasirodysim ... g.gif

Atsakyti
QUOTE(domassss @ 2015 11 08, 21:52)
Įkyrėsiu... Dar kartą noriu pasiteirauti, kas su pirmokais kokią dainelę gal dainavot pernai kalėdoms?

Niekaip nesugalvoju, ką dainuosim, kaip pasirodysim ... g.gif

Pernai su pirmokais dainavome dainelę, buvom visi nykštukai, o aš snieguolė. Pagal dainelę sukūriau žingsnelius. thumbup.gif Dainelę buvau paėmus iš pop choro "Spindulys" - Naujieji metai.
Papildyta:
QUOTE(Vaivorytė @ 2015 11 05, 16:19)
Visokius komentarus apie pažangą rašau po savarankiškais darbais, į sąsiuvinius ir pan. Bet testus ir diktantus Tame vertinu konkrečiai: surinko 20 taškų iš 20 galimų. Atitinka aukštesniojo lygio požymius. Nes rašyti tėvams tik bla bla, o pačiai dar rašytis atskirai papildomus vertinimus, na, sorry ax.gif . Pasimokiau iš ketvirtokų pasirengimo standartizuotiems testams pratybų.  Ten konkrečiai po kiekvienu testu buvo vertinama lygiais bigsmile.gif

O mums mokyklos pavaduotoja griežtai uždraudė vaikų darbuose ar tamo.lt vaikus vertinti lygiais. Buvo net atsinešusi kažkokį dokumentą, kuriame buvo taip parašyta. Todėl mes lygių nerašome, o rašome - puiku (A lygis), gerai (PG lygis), patenkinamai ar silpnai, labai silpnai ir pan. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bebras2014: 08 lapkričio 2015 - 23:07
QUOTE(liepsnele2 @ 2015 11 04, 22:18)
O aš girdėjau, kad viena klaida tik tada laikoma, kai tokiame pat žodyje (pvz. piešia - du vienodi žodžiai su ta pačia klaida, o jei piešia, čiuožia, tai jau dvi atskiros klaidos). Juk diktante gali būti 5-6 žodžiai, kurie atsako į klausimą ką veikia?

As skaiciuoju kaip viena klaida, nes netaiko vienos ir tos pacios taisykles
Atsakyti
QUOTE(editaite @ 2015 11 09, 01:21)

O jeigu vienuose žodžiuose tą taisyklę taiko, o kituose ne? Aš kaip vieną klaidą skaičiuoju tik tada,jei ji yra tame pačiame žodyje
Atsakyti
QUOTE(editaite @ 2015 11 09, 00:21)

Ir aš taip skaičiuodavau. Lietuvių k. mokytojai liepė skaičiuot visas klaidas, kaip kad sakė linastri. O standartizuotuose irgi, atrodo, ta pati klaidų grupė kaip viena klaida.
Atsakyti
Sveikos mielos koleges. norėčiau paklausti, kaip pas jus vykdo pirmokų adaptaciją. Ar stebi pamokas ir jas vertina ar kaip kitaip.
Atsakyti